GoriLLakoS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 Το ενα ειναι δικο μου και το αλλο του esdee(Βαγγελη).... Οπως παντα, το μπακαλιστικο ειναι το δικο μου...αλλλα περιμενω σπεσιαλ κουτακι απο γνωστο αγνωστο του φορουμ που φτιαχνει κουτια(οχι για phase)...ενω του Βαγγελη ειναι στα σκαρια του κουτιου του unseen!Βεβαια θα το κανει ακομα καλυτερο...αλλα αφηνω την τελευταια κουβεντα να την πει ο ιδιος ο Βαγγελης οταν θα ειναι ετοιμος!Το νεο το καναμε μαζι...το παλιο το ειχε κανει μονος του...!!Με τα υλικα ολα επανω στον παγκο , μας πηρε 1ωρα το πολυ να το τελειωσουμε.... Απο πισω Απο την μια πλευρα Και απο την αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Νοέμβριος 22, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Παραλληλα με την ενοικιαση-χαμο των esdee labs....βρηκαμε νεο χορο στο υπογειο μου..τα GoriLLakoS Labs λοιπον ειναι γεγονος-εγκαινιαστηκαν.... Το μονοβαθμιο Η κλασσικη του σπειρα.. Σε σταδια προετοιμασιας Και μια σε idle μετα απο 10 λεπτα τρεξιματος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Νοέμβριος 22, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Τελος να πω οτι στου Βαγγελη χρησιμοποιηθηκε evaporator by chilly απο το xs...και ο τριχοειδης δεν μπαινει μαζι με την επιστροφη...αλλα απο τα πλαγια...!!! Ετσι ανοιξαμε λιγο παραπανω την τρυπα απο πανω ωστε να μπει σωληνας 3/8 Μια ακομα Χρειαστηκε επισης να ανοιξουμε τρυπα οριζοντι ωστε να γινεται η επιστροφη του φρεον.. Τωρα μερικες φωτο απο τις κολλησες μιας και ειναι πολυ εντυπωσιακες Το κολλημα με 2 map gas ηταν αναγκαιο μιας και η μαζα του evap ηταν αρκετα μεγαλη και με 1 μονο δεν θα μπορουσε να ζεσταθει και να κολησει τοσο καλα... Εδω πυρακτωμενο, ακομα και μετα την απομακρυνση της φλογας μετα απο 10'' Κολληθηκε και ο ευκαμπτος επιτυχως ΤΕΛΟΣ! Και επισης θελω να ευχαριστισω τον esdee που με εκανε ανθρωπο :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Νοέμβριος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 με γειες...το δικο μου να δω ποτε θα φτιαξουμε:devil: σιγα μην εγινες ανθρωπος.. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Νοέμβριος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 τι να πω... ο Βασιλης εχει γινει PR μου τελικα ας προσθεσω 1-2 σχολιακια σχετικα με τα τελευταια works 1) ο aspera που χρησιμοποιηθηκε ειναι ιδιος με αυτους που βαζει και ο χρηστος (unseen) σται Phase του. μου ειπε οτι ειναι αθορυβοι και πραγματικα εμεινα εκπληκτος με το γεγονος οτι το μονο που ακουγα στο phase ηταν οι ανεμηστηρες!!! 2) Ηθελα πολυ καιρο να δοκιμασω το block του chilly και μαλιστα το τελευταιο rev του μου εβαλε διαολια γιατι εχει εισοδο τριχοειδη και εξοδο αναποδα (αρχηκα ο chilly εκανε μια τρυπα απο επανω μεχρι κατω και διαπερνουσε ολες τις σπειρες του evap και την οριζοντια τρυπα για την επιστροφη την εκανε στην σπειρα που ηταν πιο απομακρυσμενη απο τον πατο, τωρα οπως φαινεται και στις Photo του Βασιλη ειναι ακριβως αναποδα). λεω οτι μου μπηκαν διαολια για να το δοκιμασω γιατι στις δοκιμασες του cascade που εκανα παρατηρουσα οτι οταν ολος ο ΗΧ του 2ου->3ου σταδιου ηταν πλυμηρισμενος οι θερμοκρασιες στην εξοδο ηταν καλυτερες απο αυτες στην εισοδο! για να δουμε τωρα αν θα υπαρχει οφελος στο evap! 3) το αεριο ειναι σκετο r507, 4) οτι δοκιμες και να κανουμε θα εχουμε μια μετρηση απο ενα θερμοζευγος που θα ειναι τοποθετημενο πλαγια του evap οπως φενεται στην παρακατω Photo με κοκκινο μεσα στην week ελπιζω να μπει σε load (αρκετο μαλιστα ) και να δουμε τι κανει το λεει στην πραξη το μηχανημα stay tuned Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Νοέμβριος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 ...μπραβο παιδια....πολυ καλη δουλεια εχετε κανει... ....παει την κολλησατε την αρρωστια και σεις......αντε να τα δουμε και σε φορτιο...ξερεις εσυ Bill ...τον 57ρι τον καλο ...αα... και μεγια τα labs ρεεεε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Νοέμβριος 22, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από mortisboy ...μπραβο παιδια....πολυ καλη δουλεια εχετε κανει... ....παει την κολλησατε την αρρωστια και σεις......αντε να τα δουμε και σε φορτιο...ξερεις εσυ Bill ...τον 57ρι τον καλο.... ...μεγια τα labs ρεεεεε.... Eυχαριστουμε mortis.....!!!...υτος δεν παει σε μονοβαθμιο ρααα....σε κανιστρο θα παει και σε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Νοέμβριος 22, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Να συμπληρωσω οτι οι τριχοειδεις και στα 2 ειναι με τον κλασσικο esdeeτροπο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RagSoul Νοέμβριος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Ερωτήσεις από newbie: 1. Το μαύρο κουτί τι ακριβώς είναιμ και τι περιέχει μέσα; 2. Αυτό που έχω βάλει μέσα στο κόκκινο κύκλο (είμαι φοβερός ζωγράφος)... δικής σας κατασκευή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Νοέμβριος 23, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 τον ανεμιστήρα λες μαυρο κουτί η κάτι μου διαφεύγει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Νοέμβριος 23, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Μπραβο παιδια πολυ καλη δουλεια.Περιμενουμε αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Νοέμβριος 23, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από RagSoul Ερωτήσεις από newbie: 1. Το μαύρο κουτί τι ακριβώς είναιμ και τι περιέχει μέσα; 2. Αυτό που έχω βάλει μέσα στο κόκκινο κύκλο (είμαι φοβερός ζωγράφος)... δικής σας κατασκευή; ειναι ενα μυστικης τεχνολογιας οπλο που παρεχοντας του ρευμα δημιουργει ροη αερα (ανεμηστηρας ειναι ενοειται ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Νοέμβριος 23, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αν δει το θεμα κανενας νεος θα νομίζει οτι μπηκε σε φορουμ κλιματισμου... Μπραβο παιδια... πιανουν τα χερακια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RagSoul Νοέμβριος 23, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 09:21] τον ανεμιστήρα λες μαυρο κουτί η κάτι μου διαφεύγει???? αυτό λέω μαύρο κουτί: Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 14:22] ειναι ενα μυστικης τεχνολογιας οπλο που παρεχοντας του ρευμα δημιουργει ροη αερα (ανεμηστηρας ειναι ενοειται ) για τόσο άσχετος φαίνομαι Δεν μιλάω για το ανεμιστηράκι αλλά για την ασημένια κατασκευή από πίσω. Πρέπει να είναι η λεγόμεη ψυκτρα; Έτοιμη την βρήκατα ή την κάνατε μόνοι σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Νοέμβριος 23, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από RagSoul αυτό λέω μαύρο κουτί: για τόσο άσχετος φαίνομαι Δεν μιλάω για το ανεμιστηράκι αλλά για την ασημένια κατασκευή από πίσω. Πρέπει να είναι η λεγόμεη ψυκτρα; Έτοιμη την βρήκατα ή την κάνατε μόνοι σας; κανω λαθος η εχεις κυκλωσει τον ανεμηστηρα στην πρωτη pic? anyway, sorry για την παρεξηγηση. αυτο που εχεις κυκλωσει στην πρωτη Photo λεγετε condeser και μπορεις να το αγορασεις απο μαγαζι με ψυκτικα, δουλεια του ειναι να κρυωσει το πολυ ζεστο (και συμπιεσμενο) φρεον που βγαινει απο το 'μαυρο κουτι' ετσι ωστε το φρεον να υγροποιειτε. το 'μαυρο κουτι' ειναι ο compressorας του Phase (σαν και αυτους που εχουν τα ψυγεια) και δουλεια του ειναι να περνει το κρυο και χαμηλης πιεσης φρεον που βγαινει απο τον εξατμιστη (evaporator, αυτο που ακουμπαει το CPU σου και το παγωνει) και να το συμπιεζει σε υψηλης πιεσης ζεστο φρεον. (με απλα λογια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Νοέμβριος 24, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Μπραβο παιδια!!!!!Mini production line ετσι???Βασιλη?Το κανιστρο δε βλεπω κι ανησυχω.... (καταλαβες ποιο εννοω!!!)@RagSoulhttp://octech.gr/forum/viewtopic.php?t=249keep learning....υπομονη και επιμονη πανω απ ολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Νοέμβριος 24, 2005 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Ωραία πράγματα , Βαγγέλη αν και σε έχω ρωτήσει πάλι οι ανεμιστήρες οι 120 ειναι 220βολτ έτσι ? Απο δύναμη πώς πάνε ? Και απο φασαρία ? Πές μου ότι έχουν και ροοστάτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Νοέμβριος 24, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 Ωραία πράγματα , Βαγγέλη αν και σε έχω ρωτήσει πάλι οι ανεμιστήρες οι 120 ειναι 220βολτ έτσι ? Απο δύναμη πώς πάνε ? Και απο φασαρία ? Πές μου ότι έχουν και ροοστάτη. απο δυναμη τα πανε πολυ καλα αλλα κανουν λιγο θορυβο, ροοστατης ακομα δεν παιζει αλλα θα χρησιμιποιησω κατι σιγουρα γιατι ειναι το 24/7 phase Μου αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Νοέμβριος 24, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 Ωραία πράγματα , Βαγγέλη αν και σε έχω ρωτήσει πάλι οι ανεμιστήρες οι 120 ειναι 220βολτ έτσι ? Απο δύναμη πώς πάνε ? Και απο φασαρία ? Πές μου ότι έχουν και ροοστάτη. και 220 vα ειναι μπορεις να φτιαξεις μονο σου ροοστατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Νοέμβριος 24, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Skinny13 και 220 vα ειναι μπορεις να φτιαξεις μονο σου ροοστατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.