Jump to content

Περί εγγύησης ACER

sotiris

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Τους έστειλα το κάτωθι mail και περιμένω την απάντησή τους:

Καλησπέρα σας.

Χθες παρέλαβα το laptop,

και με το που το ανοίγω μου έβγαλε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα.

Δηλαδή δεν μπαίνει καν στο bios.

Αφού έβγαλα την μπαταρία και την ξαναέβαλα, ξεκίνησε.

Πέρασα windows και ενώ δούλευε κανονικά, έκανε RESTART χωρίς κάποιο λόγο,

και ΠΑΛΙ ΔΕΝ φορτώνει το BIOS.

Τι ακριβώς κάνατε? Ελέγξατε το laptop αν δουλεύει μόλις το "επισκευάσατε", ή το στείλατε χωρίς έλεγχο?

Κλείνω ήδη σχεδόν 1 μήνα χωρίς laptop, αναλώνοντας το χρόνο μου σε οδηγίες του τύπου "μήπως έχετε κολλήσει κάποιον ιό"

και "να πάρετε backup τον υπολογιστή σας". ΑΝ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ BIOS ΔΕΝ μπορεί να έχει κολλήσει κάποιον

ιό, όπως προφανώς καταλαβαίνετε, και backup έχω πάρει.

Επειδή το laptop το χρειάζομαι για τη δουλειά μου, και ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να το

επισκευάσετε πρέπει ή να μου το αντικαταστήσετε ή να γίνει επιστροφή των χρημάτων που έχω δώσει, ώστε να μπορέσω να πάρω κάτι άλλο να κάνω τη δουλειά μου. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω αγοράσει την επέκταση εγγύησης, το ότι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ το laptop στη δουλειά μου.

Η Ελληνική νομοθεσία προβλέπει κάτι τέτοιο, και φυσικά θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου σαν καταναλωτής, μέσω του αντίστοιχου τμήματος του υπουργείου Ανάπτυξης ή/και του φορέα ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών).

Περιμένω την απάντησή σας ΣΥΝΤΟΜΑ.

Ευχαριστώ πολύ,

Σωτήρης

Αρχική απάντηση από Vadergr

μακαρι να βρεις λυση και γρηγορα...

εχεις μαθει αν τα ιδια τα εχουν παθει και αλλοι?

(ποιο μοντελλο ειχες παρει?)

δεν ξέρω αν το χει πάθει άλλος, πάντως το service της acer έχει κακή φήμη.

πρέπει να αλλάξαν μητρική, τους ζήτησα report και έχω ένα λιτότατο mainboard changed, test ok.

Τώρα τι τεστ έκαναν, που μόλις το άνοιξα (όπως το είχαν, με την μπαταρία πάνω) δεν έμπαινε στο bios, δεν ξέρω!

acer aspire 1692 wlmi είναι το μοντέλο.

Απλά κάπου μετά την πολύ καλή διάθεση (που εξ'αρχής είχα) όταν έχεις τέτοια αντιμετώπιση δεν έχεις και πολλά περιθώρια...

Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

Να πω άλλη μια φορά τη φύση του προβλήματος?

Κολλάει μέχρι και μέσα στο BIOS (σήμερα έγινε αυτό).

Κολλάει κατά περιόδους. Δηλαδή μπορεί να δουλεύει ωραία και καλά, και ξαφνικά να κολλήσει.

Κολλάει ανεξαρτήτως λειτουργικού. Μέχρι και server 2003 του έχω δοκιμάσει.

Κολλάει μάλλον και ανεξαρτήτως μητρικής (καθότι πρέπει όντως να την αλλάξανε, βλέπω και άλλο serial στο bios και ο "ανεμιστήρας" είναι φρέσκος).

At the moment το τεστάρω με το 1 dimm μνήμης, χωρίς wifi και χωρίς δίσκο.

Έχω μια πολύ μικρή υποψία ότι μπορεί να φταίει ο δίσκος ή το wifi.

Αν χάνει τα ide (δίσκο ή οπτικό) δεν είναι περίεργο να κολλάει. Τα desktop πάντως κολλάνε σίγουρα έτσι. Μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς δίσκο και οπτικό πχ. με κάποιο εξωτερικό drive?

Αρχική απάντηση από chroma

Αν χάνει τα ide (δίσκο ή οπτικό) δεν είναι περίεργο να κολλάει. Τα desktop πάντως κολλάνε σίγουρα έτσι. Μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς δίσκο και οπτικό πχ. με κάποιο εξωτερικό drive?

Χωρίς οπτικό δύσκολα γιατί δεν ξέρω πώς βγαίνει! (και δε βρίσκω πουθενά service manual).

Το κακό είναι ότι δεν έχω βρει κάποιον τρόπο να το κολάω πάντα, ώστε να μπορώ να συγκρίνω.

Ίσως να μ@λακίζεται ο σκληρός δίσκος πάντως, δοκιμάζω με live cd at the moment και θα δείξει.

Λυπαμαι ρε Σωτηρη ειλικρινα για την ολη κατασταση στο προβλημα σου. Καταλαβαινω εν μερη, πως αισθανεσαι, αλλα να σου πω την αληθεια δεν περιμενα κατι καλυτερο απο την Acer.

Οταν καποια πραγματα τα εχεις ζησει απο κοντα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο(δουλευα ενα φεγγαρι μεσα στην Infoquest και εβλεπα την αντιμετωπιση της Acer προς τους πελατες απο πρωτο χερι) ξερεις και τι να περιμενεις πανω-κατω γι'αυτο και σου ειπα απο την αρχη του thread οτι ηθελα πραγματικα να δω τι θα γινει τελικα.

Εαν η 3ετη καλυπτει και σπασιμο και τα συναφη , σπαστο το γ@μημενο γ@μω την acer και στειλτο παλι , τι ***** δικαιολογια μπορουν να βρουν οι ασχροι αυτην την φορα θα θελα να ξερα?Μονο την οθονη μην πειοραξεις γιατι εχει χρεωση στην αντικατασταση.

p.s. Τα ιδια τραβηξα και εγω με το δικο μου λαπτοπ μαρκας acer....η λυση δωθηκε εκτος acer & mdi παντως.

Αυτό με τη βαριοπούλα μου πέρασε και μένα από το μυαλό, I admit it.

Τέλος πάντων, το ξαναστέλνω σήμερα (ευτυχώς κινήθηκε γρήγορα η tnt αυτή τη φορά, σήμερα μου ήρθε το rma number, σήμερα ελπίζω να το στείλω).

Με την Acer το είχα ακούσει κι εγώ για την αθλιότητα της εγγύησης, αλλά θεωρούσα ότι με την επέκταση θα δείχνουν μια ελάχιστη σοβαρότητα.

Απλά για 1 μήνα έχω ξεγράψει ότι έχω laptop, αυτό είναι που μου τη δίνει περισσότερο, και ακόμη δεν είμαι σίγουρος ότι θα το επισκευάσουν (θα αλλάξουν δηλαδή το δίσκο που μάλλον αυτός τά παιξε) αλλά όλο και κάποια ******* θα κάνουν πάλι.

Από τη στιγμή που έχω εγγύηση για άλλα 2.5 χρόνια, εγώ θα το στέλνω μέχρι να το φτιάξουν.

Ας κάνουμε την tnt πλούσια (αφού το να τεστάρεις ένα pc είναι τόσο δύσκολο).

Αυτο που παθαινεις δεν ειναι δισκος ( απο την μικρη εμπειρια ) ειναι μητρικη.

Να σου πω με λιγα λογια την δικια μου περιπτωση , acer 292lci , centrino 1.5 ,9700pro , 1*512 micron ( επιλογη μου) κοκ...Μετα απο καποιο διαστημα διαπιστωνετε οτι η καρτα πετα αρτιφακτς , ε λεω 3ετη εχω δεν γ@μιεται α το παλεχω εδω να δω τι γινετε και το στελνω μετα.Το θεμα ηταν οντως η ψυξη αφου ο πυρηνας της καρτας ψυχονταν απο το μεταλικο πισω μερος του πληκτρολογιου.Με τα πολλα απο εκει που εβγαζε στα 5 λεπτα αρτιφακτ το εκανα να βγαζει στην μια ωρα αλλα το προβλημα υπηρχε.

Το στελνω μεσω mdi χωρις να χρησιμοποιησω 3ετη.

1 pass : Το λαπτοπ γυρνα ιδιο μονο που κατω απο την οθονη ελειπε μια βιδα και τελικα το 1*512 micron εγιναν 1*256 micron και 1*256 infineon.Το προβλημα υπηρχε ....

2 pass : Τα ιδια και παλι συν οτι πια οι μνημες ειναι 1*512 samsung

3 pass : Τα ιδια μονο που οι μνημες εγιναν 2*256 μια infineon και μια kingston

4 pass δεν εγινε διοτι ειχαμε πολλα λαθη στην πορεια...μιλαω με acer και καποιον λορενζο ( μαλλον Λαμας αλλα τσπ ) στην Ιταλια και χρησιμοποιω την 3ετη , περα απο την καρτα ζηταω να μου βαλουν πισω το 1*512 micron ...

Ε σε αυτην την τελευταια αποπειρα για να μην εχουμε λαθη τα λαπτοπ ηρθε με μια 512 kingston με λαθη στο μεμτεστ και διπλο αλουμινενιο πατο στο πληκτρολογιο ....

Το πεταξα στην εταιρεια απο που και το αγορασα μαζι με την 3ετη πηρα ενα 292lmi αντι για lci και μια διαφορα χρηματων και μετα πουλησα σε φιλο το καταραμενο acer....Μετα απο αυτα με acer δεν θελω να ξανασχοληθω προτιμω να βαλω φωτια στην dfi μου.

Κατάλαβα............ ΓΤΠΚ. τέλος πάντων, επειδή είναι η 2η φορά που πάει Ιταλία, ελπίζω να κάνουνε τίποτα.

Προσωπικά mdi δεν το πήγα καν (από τη στιγμή που φέρνουν τα ανταλλακτικά από italia δεν έχει νοημα).

Εμένα πάντως σε ένα χαρτάκι που ήρθε, μου γράφουν motherboard changed (όπως ξανάγραψα κάπου) και στο bios το serial από ακαταλαβίστικο που ήταν το προηγούμενο (μια non-sense μουτζούρα) είναι όλο 0.

Τώρα αν όντως το άλλαξαν δεν ξέρω, και δεν έχω και stock από λαπτοπ να μπορώ να τεστάρω 1-1 τι φταίει.

Στο κάτω κάτω, δεν είμαι και υποχρεωμένος να βρω εγώ τι φταίει, εγώ ξέρω ότι δε δουλεύει.

Το κακό είναι ότι και στο Italy κάνουν ελληνικού επιπέδου δουλειά απ'ότι βλέπω.....

Το κακό είναι ότι και στο Italy κάνουν ελληνικού επιπέδου δουλειά απ'ότι βλέπω.....

una faca una raca.Εχω ενα acer στη δουλεια 3 χρονια σχεδον πολυ σκυλος , πολυ ανθεκτικο. Ειναι εντελως απαραδεκτο μια εταιρια σαν αυτη να μην εχει ενα σερβις της προκοπης, εστω να κανει ατι.

Φιλε sotiris την επαθα και εγω με το ιδιο μοντελο της acer(Αυτο με την x700 256 ram).Οι 7-10 εργασιμες μερες εγιναν 1 μηνας(!) με την ...Αντζελα να μου λεει καθε μερα οτι δεν εχουν ανταλλακτικα και οτι τα περιμενουν απο Αγγλια.Οι τεχνικοι της ΜDI που το ειδαν,απ΄οτι μου λεγαν απο το wannabe service της Ιταλιας,ειναι οτι ζητησαν καινουριο σκληρο και RAM.Ευτυχως ο τυπος που μου το πουλησε ειναι γνωστος και μετα απο 2 βδομαδες περιπου μου το αντικατεστησε με καινουριο.

εκατσα και τα διαβασα ολα στα γρήγορα . μεγάλη ταλαιπωρία ... .

Δοκίμασες να βάλεις άλο σκληρό ?

ετυχε να γίνει μλκια,,, καλα εκανες που πήρες 3χρονια εγγύηση..

εγω το 1524 το εχω εδω και 10μήνες ολη μέρα ανοιχτο και δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα ..

δεν μου χει έρθει ακόμα, ούτε κάνα mail, περιμένω.

παίδες, δεν μπορώ με σιγουριά να πω "φταίει αυτό".

μπορεί να είναι mobo, hdd, τροφοδοτικό, ή τίποτα άλλο.

δεν έχω stock από ανταλλακτικά laptop, οπότε δεν μπορώ να κάνω και δοκιμές.

Λοιπόν, ήρθε σήμερα, και...

ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!

Δεν ξέρω πια τι άλλο να κάνω, προσπαθώ να μιλήσω με το ΙΝΚΑ (μιλάνε οι γραμμές) να δω τι γίνεται (τι δικαιώματα έχω σαν καταναλωτής κλπ.).

Πραγματικά ξεφτίλες! 2η φορά, το ΙΔΙΟ πρόβλημα (έστω: το ίδιο σύμπτωμα) και να μην το διορθώσουν?

Πείτε και καμιά ιδέα, πραγματικά δεν ξέρω... Να το κάνω βόλτες για τα υπόλοιπα 2 και κάτι χρόνια της εγγύησης?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.