Jump to content

Cpu Overvoltage Error

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια. Χαιρομαι που επιτελους γραφτηκα στο πολυ ενδιαφερον φορουμ σας.

Λοιπον, σημερα ειπα να παιξω λιγο με τον επεξεργαστη μου (Q6600) και να δω που μπορει να φτασει. Αφου ειχα αποφασισει να τρεξω μονο SuperPi 1M ηξερα οτι η θερμοκρασια δεν θα ανεβαινε πολυ και εδωσα βολτ αβερτα. Σχεδον τερματισα τις επιλογες. Με 1,6 βολτ εεφτασα τα 4Ghz και εβγαλα SuperPi σε 12,735.

Εδω ξεκιναει το θεμα ομως. Το max fsb που επιασα ηταν 470 (δεν το εψαξα και πολυ ομως) οποτε με 9 multi παμε στα 4230 και σκεφτηκα αν μπορω να τρεξω ενα σε αυτη τη συχνοτητα.

Παω να ανεβασω κι αλλο vcore αλλα σε καθε επιλογη πανω απο 1,6 (μεχρι 1,7 φτανει) κοκκινιζαν τα γραμματα και μου εβγαζε ενα μηνυμα "Cpu Overvoltage Error". Στα Windows δεν καταφερα να μπω.

Οποτε τι κανω? Μειωνω λιγο fsb (πχ στα 465) και δινω vcore τερμα ή παραταω τα οπλα?

Το μηνυμα που μου βγαζει τι σημαινει? Επισης το σκορ στο SuperPi πως ειναι?

post-1600-1414343244,8283_thumb.jpg

post-1600-1414343244,9039_thumb.jpg

το πας λίγο λάθος δεν είναι μόνο το vcore το πρόβλημα αλλά να είναι σταθερό και το Board σου κάτι που θα χρειαστείς να ανεβάσεις και Pll VTT NB Voltage οπότε ξεκίνα από 400 Fsb και να μπορείς να βγαλεις prime κανα 3ωρω και μετά σιγά σιγά ανεβάζεις και δίνεις και ρεύματα όπου ζητάει

τι ψύκτρα έχεις ? γιατί αν είσαι με αέρα δεν θα κρατήσεις έυκολα στα 4Ghz

τώρα το overvoltage που σου έβγαλε το κάνουν όλες οι asus οπότε μην τρελένεσε και 470 μπορει να μην bootαρες για πολούς λόγους γιατί όπως είπες δεν το έψαξες, μπορεί να είναι θερμοκρασία μπορεί οι μνήμες σου μπορεί να έφαγες wall μπορεί να μην την παλεύει η μιτρηκη μπορεί πολλά που πρέπει να σιγουρεύτέις οτι μπορούν όλα να παίξουν εκεί

Σε καλωσορίζουμε στην παρέα μας.

To maximum που μπόρεσα να τον πάω εγώ με υδροψυξη ήταν αυτό

Οπότε κάπου εκεί κοντά είσαι.

Αν είσαι και με αέρα μια χαρά πήγε.

Δες τις ρυθμίσεις που έχω εγώ μήπως βοηθήσουν.

(ίδιο chipset εχουν οι μητρικές μας)

4180sp1mkp8.png

Με αερα ειμαι man μια παλιoNoctua εχω.:p

Υπολοιπες ρυθμισεις θελεις στα 3,6 που τον εχω ή οταν το τερματισα?

Η μπανανα μου εχει VID 1,3 και δεν περιμενω πολλα. Απλα ηθελα να δω που φτανει.

Δοκιμασα και με 460x9 και τις μνημες στα 1840 (νομιζω) με 8-8-8-24 και τερμα βολτ 2,25. Τα ρευματα τερμα σε ολα. Εκει μου εδειξε και την μπαρα των Windows αλλα και παλι δεν μπηκε. Με παραπανω fsb δεν εφτανε ουτε μεχρι εκει. Λετε να ανεβαζε θερμοκρασια και να με πετουσε? Στα 1,7 το vcore. Τις μνημες τις εχω δει να δουλευουν και στα 2000 (Cellshock 1600 7-6-6-18 GTR). Λετε να πειραξω και GTL? παιζει τοσο ρολο?

Στα 3,6 ειμαι με 450x8 1,4625 vcore και ΝΒ 1,55. Εχω ανεβασει και PLL και Termination αλλα δεν θυμαμαι ακριβεις τιμες.

δοκίμασε πάλι από την αρχή με λίγα ρεύματα και πολύ ψάξιμο στα GTL το "τέρμα τάση" δεν βοηθάει σε συμβατική ψύξη ( αέρα / νερό ) ίσα ίσα που τα κάνει χειρότερα όλα

Να κι ενα 3DMark06.

Τωρα αυτο που θελω να κανω ειναι να flashαρω την 8800 αλλα ακομα δεν το εχω καταφερει. Ψυξη εχω μια Zalman VF1000 με 55 βαθμους max οποτε μπορω να δωσω βολτ.

Vatos ακομα δεν το καταφερα...:rolleyes:

post-1600-1414343245,2859_thumb.jpg

οκ βγάλε μια photo από το Bios να δούμε τι κάνεις γιατί ακόμα έχω την ιδέα οτι το πλακώνεις στο ρεύμα χωρίς λόγο :p και μετά λέει o Gv εμένα killa.... :D

για το Bios της 8800 στείλε ένα pm στον xrist να σου δώσει νομίζω έχει μια 8800 flashed με μονταρισμένο bios εγώ έχω μια hardware μονταρισμένη

Δεν χρειαζεται man, εδω καθομουν και δοκιμαζα τα ρευματα, δεν τα εβαλα τερμα. Ασχετα αν στην τελικη χρειαστηκε 1,6 για να τρεξει 3D.

Για την 8800 εχω ετοιμασει bios με 1,1 βολτ (για δοκιμη) και εχω κανει boot cd αλλα δεν την flashαρει. Βασικα μου λέει οτι δεν υπαρχει "nvidia adaptor". Το δοκιμασα και στα δυο pc αλλα τιποτα. Καποιος με το ιδιο προβλημα απλα δοκιμασε αλλη εκδοση του nvflash. Εγω το κακο ειναι οτι με αλλη εκδοση του nvflash δεν μπορω να κανω bootdisc. Μπορει καποιος να μου πει?

Ή να μου στειλει ενα iso ετοιμο με bios?

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.