Totalet1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 Είμαι σχετικώς σχετική με εγκαταστάσεις hardware αλλά κάνω την πρώτη μου απόπειρα να αλλάξω ανεμιστήρα στον AMD64-FX55 μου. Πήρα ήδη τον ΖALMANSilent CNPS7000B-AlCu ο οποίος έχει μέσα στο κουτί θερμοαγώγιμη πάστα για την εγκατάσταση του.Τις συμβουλές σας παιδιά γιατί κάποιος μου είπε να πάρω θερμοαγώγιμα αυτοκόλητα (thermal pads); είναι καλύτερα λέει...ερωτήσεις λοιπόν...- Είναι όντως καλύτερα???- Που τα αγοράζω άμεσα? μαγαζί από Εξάρχεια μεριά θα βόλευε... (όχι παραγγελία από internet...)- και πως καθαρίζω το παλιό pad πάνω από τον επεξεργαστή?Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας
Psychokiller Νοέμβριος 22, 2005 #2 Νοέμβριος 22, 2005 Εγω προτιμω την πάστα.Για να βγαλεις οτι εχει απομεινει βαλε ασετον ΧΩΡΙΣ λαδι και βαμβακι.Βαλε μια μικρη ποσοτητα παστας και απλωσε την με ενα εισητηριο ή με μια τηλεκαρτα, αφηνωντα μονο ενα λεπτο στρωμα παστας πανω στν επεξεργαστη.
thrasher Νοέμβριος 22, 2005 #3 Νοέμβριος 22, 2005 Καταρχην καλωσηρθες στο forum!:flower: :flower: :flower: -Οχι δεν ειναι καλυτερα απο μια καλη παστα.--Εγω δεν χρησιμοποιω ασετον,αλλα ενα πανακι σαν κι αυτο που καθαριζουν τα γυαλια.
Totalet1 Νοέμβριος 22, 2005 Author #4 Νοέμβριος 22, 2005 Ευχαριστώ Psychokiller!!! Σαφής και περιγραφική οδηγία... Για το ασετόν μέπιασε ένα τρέμουλο μόλις τ'ακουσα (μη κάψω τα 870 που έσκασα για τον FX) αλλά για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις... Καλό βράδυ
xrist Νοέμβριος 22, 2005 #5 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Totalet1 Είμαι σχετικώς σχετική με εγκαταστάσεις hardware αλλά κάνω την πρώτη μου απόπειρα να αλλάξω ανεμιστήρα στον AMD64-FX55 μου. Πήρα ήδη τον ΖALMANSilent CNPS7000B-AlCu ο οποίος έχει μέσα στο κουτί θερμοαγώγιμη πάστα για την εγκατάσταση του.Τις συμβουλές σας παιδιά γιατί κάποιος μου είπε να πάρω θερμοαγώγιμα αυτοκόλητα (thermal pads); είναι καλύτερα λέει...ερωτήσεις λοιπόν...- Είναι όντως καλύτερα???- Που τα αγοράζω άμεσα? μαγαζί από Εξάρχεια μεριά θα βόλευε... (όχι παραγγελία από internet...)- και πως καθαρίζω το παλιό pad πάνω από τον επεξεργαστή?Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας Καλως ηρθες στο φορουμ.Οι περισσοτεροι εδω μεσα χρησιμοποιουμε παστα ceramique.Για αυτοκολητα ουτε να το συζητας.
thrasher Νοέμβριος 22, 2005 #6 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από PsychokillerΓια να βγαλεις οτι εχει απομεινει βαλε ασετον ΧΩΡΙΣ λαδι και βαμβακι.. Eγω και τις δυο φορες που εχω αφαιρεσει παστα το εκανα με ενα πανακι για γυαλια και εξαφανιστηκε.Γιατι βαζετε ασετον ολοι?
Psychokiller Νοέμβριος 22, 2005 #7 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Totalet1 Ευχαριστώ Psychokiller!!! Σαφής και περιγραφική οδηγία... Για το ασετόν μέπιασε ένα τρέμουλο μόλις τ'ακουσα (μη κάψω τα 870 που έσκασα για τον FX) αλλά για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις... Καλό βράδυ Δεν παιζει κανενα προβλημα με το ασετον. Απλα αστο να εξατμηστη πριν τον βαλεις στο mobo. Και καλως ορισες στο Lab :flower:! (αν και λιγο καθυστεριμενα ) Αρχική απάντηση από xrist22 Καλως ηρθες στο φορουμ. Οι περισσοτεροι εδω μεσα χρησιμοποιουμε παστα ceramic. Για αυτοκολητα ουτε να το συζητας. Συμφωνω απολυτα με τον xrist22 Αρχική απάντηση από thrasher Eγω και τις δυο φορες που εχω αφαιρεσει παστα το εκανα με ενα πανακι για γυαλια και εξαφανιστηκε.Γιατι βαζετε ασετον ολοι? Γιατι βγαινει πιο ευκολα χωρις να δημιουργει καποιο προβλημα.
thrasher Νοέμβριος 22, 2005 #8 Νοέμβριος 22, 2005 Δηλαδη με τον δικο μου τροπο υπαρχει περιπτωση να διμιουργηθει προβλημα?
xrist Νοέμβριος 22, 2005 #9 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από thrasher Δηλαδη με τον δικο μου τροπο υπαρχει περιπτωση να διμιουργηθει προβλημα? Οχι...μια χαρα εισαι κ'ετσι.
Makis Hourdakis Νοέμβριος 22, 2005 #10 Νοέμβριος 22, 2005 1. O σκοπός ύπαρξης της θερμοαγώγιμης πάστας είναι να καλύψει μικροκενά (μιλάμε για πολύυυ μικρά) κτλ στην επιφάνεια του heat spreader και της βάσης της ψύκτρας ωστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή επαφή της ψύκτρας και του heat spreader, αυξάνοντας το ποσοστό και τον ρυθμό μετάδοσης της θερμότητας από τον επεξεργαστή στην ψύκτρα, διευκολύνοντας την σωστή ψύξη.2. Για τον παραπάνω λόγο, τα θερμοαγώγιμα αυτοκόλητα είναι παράλογο να χαρακτηρισθούν ως καλύτερα της πάστας, αφού το αυτοκόλλητο, ως στερεό, έχει πιο συγκεκριμένο σχήμα και άρα μπορεί να καλύψει πολύ λιγότερα κενά και μόνο μεγαλύτερα. Ωστόσο στην περίπτωση που η ψύκτρα πρέπει να κολλήσει πάνω στο chip, αναγκαστικά προτιμούνται καθώς η θερμοαγώγιμη πάστα συνήθως δεν έχει την ιδιότητα να κολλάει* (ασχέτως διαφόρων περιστατικών με Arctic Ceramique). 3. Για να καθαρίσεις, κάνε αυτό που ειπώθηκε παραπάνω. Επίσης απο τη στιγμή που το chip έχει heat spreader δεν χρειάζεται να φοβάσαι...*Μπορείς να κάνεις και μια πατέντα με τη μίξη εποξικής κόλας και θερμοαγώγιμης πάστας (Copyright: Voudas)Όσο για το ποιά θερμοαγώγιμη... Η arctic ceramique είναι η καλύτερη λύση. Παλιά αλλά δοκιμασμένη και δεν έχει κάποιο μέταλλο μέσα ωστε να υπάρξει πιθανότητα βραχυκυκλώματος στην περίπτωση που πέσει κάπου παραδίπλα... (η Arctic Silver 5 πχ, έχει κατα ένα μεγάλο ποσοστό ασήμι, το οποίο ναι μεν αποδίδει ελαφρώς παραπάνω αλλά υπάρχει ο κίνδυνος που προανέφερα...)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.