morpheus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 Επειδή ψάχνομαι ίσως για τροφοδοτικό έχω καταλήξει σε κατι γύρω στα 480-500W και 100 δηλαδή Enermax Noisetaker 495(485 ειναι ρααα) και tagan 480 U22 ή U15. Απο τα δύο tagan το πρώτο εχει 2 80αρηδες και κολλημενα καλώδια και το δεύτερο 1 120αρη και αποσπώμενα. (Τα enermax liberty ειναι πολύ ακριβα, τα εχω αποκλεισει)Τείνω να καταλήγω στο Tagan U15 εν μέρει λόγω του 120αρη που λογικα θα ειναι και (ακομα) πιο ήσυχος αλλα και των αποσπώμενων καλωδίων.Διστάζω όμως λόγω του οτι δεν βρισκω ακομα reviews και εμπειριες χρηστών αλλα και γιατι αναρωτιεμαι τελικα αν τα αποσπωμνα καλώδια βολευουνΕιμαι σιγουρος οτι κανουν πιο εύκολο το μονταρισμα γιατι τα περνας απο οτι τρυπες του κουτιου θες και μετα τα συνδεεις και επισης δεν σου φορτωνουν το κουτι οταν δεν τα χρειαζεσαι, αλλα τελικα νομιζω οτι η ενιαια κολλητη πλεξουδα δινει πιο μαζεμενη εικονα σε σχεση με ενα δασος καλωδιων που θα βγαινει απο την μιση πισω πλευρα του τροφοδοτικού. Αναφερομαι βεβαιως στην περιπτωση που θα χρησιμοποιηθουν αν οχι ολα, τα περισσότερα καλώδια του PSU οπότε θα γεμίσουν το χωρο πισω απο το PSU. Γενικα μου φαίνεται πιο "καθαρη" λύση μια μαζεμενη πλεξουδα, όπως προτιμω μια καλα διπλωμενη και κρυμμενη καλωδιοταινια IDE απο ενα δύστροπο και αυτόβουλο round cable ή και SATA Cable
totally_wired Νοέμβριος 22, 2005 #2 Νοέμβριος 22, 2005 Εγώ πιστεύω ότι εξαρτάται από το κουτί σου.Εάν έχεις πχ stacker ή κάποιο άλλο θηρίο δεν είναι (τόσο) πρόβλημα τα καλώδια. Εάν έχεις ένα κλασσικό midi με 4 φατνία τότε πιστεύω ότι δεν θα μπορείς καν να κλείσεις το κουτί εάν βάλεις πχ tagan με σταθερά καλώδια.
Sbeetle Νοέμβριος 22, 2005 #3 Νοέμβριος 22, 2005 Γενικά σίγουρα βολεύουν, αλλά το θέμα είναι και το κόστος. Θα συμφωνήσω με τον «μηντηνπαίζετεμετοΑvatar» :P (που είσαι ρε απάτη; ) . Πάντως θα προτιμούσα ένα ενερμαξ με αποσπώμενα. Αλλά και το τάγκαν με το 12άρη ανεμιστήρα, καλό φαίνεται (ας ελπίσουμε ότι αυτό αντέχει περισσότερο από τα παλιά). Κοίτα και κάτι σε hiper type-r 580W, άμα θες οπωσδήποτε αποσπώμενα.
morpheus Νοέμβριος 22, 2005 Author #4 Νοέμβριος 22, 2005 Γμτ ειναι ζορικη αποφαση το τροφοδοτικό. Κατα 99% οποιο και να παρω ευχαριστημενος θα βγω αφού, ας σοβαρευτούμε, δε χρειαζόμαστε πραγματικά τόσο μεγάλα τροφοδοτικά, και επιπλέον όλα τα επώνυμα των 80+ και 400W+ είναι πολύ καλά. Το καλό ειναι οτι εχω κατασταλάξει μεταξύ Tagan και Enermax. Antec δεν ξαναπαιρνω, ειναι ακριβα και δεν εχουν καλο RMA, Hiper δε θα προτιμησω οταν στα ιδια λεφτα παιρνω Tagan ή Enermax. Το Tagan μου αρεσει που εχει 120αρη και συνδυαζόμενες κατ 'επιλογήν 12αρες γραμμές, αλλά ίσως δε με βολέψουν τελικά τα αποσπώμενα καλώδια, τα οποία είναι και κάπως κοντα απ'ότι διαβάζω. Απο την αλλη το Enermax εχει το όνομα αλλά και 2 (αν και ρυθμιζόμενους) ανεμιστήρες και δεν εχει την επιλογή για αποσπώμενα καλώδια. Μάλλον θα παω στο eshop και θα πάρω οτι μου ερθει εκείνη την ώρα. Ανάμεσα στο Tagan U22 (με 2 80αρηδες και χωρίς αποσπώμενα καλώδια) και το Enermax 485 ποιο ειναι πιο αθόρυβο σε μεσαία φορτία (αν ξέρει κανείς
Sbeetle Νοέμβριος 22, 2005 #5 Νοέμβριος 22, 2005 Και τα δύο αθόρυβα είναι, αλλά πάρε το ένερμαξ για καλύτερη αξιοπιστία και όχι μόνο. Βέβαια το ένερμαξ δεν έχει τόσα πολλά μόλεξ όσα το τάγκαν, οπότε αν έχεις τα τρελά επάνω, μπορεί να χρειαστείς καμιά «διχάλα».
morpheus Νοέμβριος 22, 2005 Author #6 Νοέμβριος 22, 2005 Επειδη θα χρειαστώ την 3.3 ανεβασμένη να υποθέσω οτι το mod γίνεται εξίσου εύκολα και στα δύο όπως είχα κανει και στο Antec κόβοντας το vsense?
darkCount Νοέμβριος 23, 2005 #7 Νοέμβριος 23, 2005 Πάντως όταν πήρα το Tagan 580 με τα αποσπώμενα καλώδια και άνοιξα το κουτί του έμεινα για κάνα 5λεπτο και το χαζευα!Απλά υπέροχο. Και με επιβεβαίωσε και στις τάσεις.Μιλάμε και μεγάλη διευκόλυνση μέσα στο κουτί. ότι χρειάζεσαι βάζεις. ’δειασε ο χώρος στο κουτι ραααα και έχω το Antec plusview...δεν είναι μικρο αλλά με βόλεψε τρελλά το νέο psu.
morpheus Νοέμβριος 23, 2005 Author #8 Νοέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από darkCount Πάντως όταν πήρα το Tagan 580 με τα αποσπώμενα καλώδια και άνοιξα το κουτί του έμεινα για κάνα 5λεπτο και το χαζευα!Απλά υπέροχο. Και με επιβεβαίωσε και στις τάσεις.Μιλάμε και μεγάλη διευκόλυνση μέσα στο κουτί. ότι χρειάζεσαι βάζεις. ’δειασε ο χώρος στο κουτι ραααα και έχω το Antec plusview...δεν είναι μικρο αλλά με βόλεψε τρελλά το νέο psu. Απο φασαρία;
darkCount Νοέμβριος 23, 2005 #9 Νοέμβριος 23, 2005 Δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Με ένα κομπρεσσορα και 2 delta και έναν Ys-tech 12άρηδες ανεμηστήρες...δεν ακούω τίποτα. Το γεγονος ότι έχει 12άρη όμως είναι υπέρ του...Ας σου πει κάποιος άλλος σχετικά με το θόρυβο
morpheus Νοέμβριος 23, 2005 Author #10 Νοέμβριος 23, 2005 Τελικά πήρα το Tagan U15 με αποσπώμενα καλώδια.Έχω να πω το Εξής:ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΑ SLEEVΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΟΧΟΝΤΡΑ ΠΑΝΣΚΛΗΡΑ ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥΣ!Κατ'αρχάς όπως ειχα υποψιαστεί έχει γεμισει ο χωρος πίσω απο το PSU καλώδια.Κατα δεύτερον λόγω του sleeving δεν μπορεις να τα διπλώσεις όπως θες και να τα χώσεις στις διάφορες τρυπες για να κρυφτούν. Αντίθετα μένουν να εξέχουν μεσα στη μεση του κουτιού στη μορφή που αυτά έχουν αποφασίσει χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι. Και επειδή το sleeving φτανει πολύ κοντά στους connectores θελουν ζορισμα για να φύγει το καλώδια πλαγια και οχι πανω κάτω.Επιπλεόν λόγω sleeving, EMI sheelding Κλπ ειναι πολύ χοντρά, ειδικά τα 2 για VGA είναι σαν το καλώδιο των 220V! Συμπέρασμα: Έπρεπε να είχα πάρει το U22 χωρίς τα αποσπώμενα που τουλάχιστον στα molex δεν εχει sleeving, και ακομα καλύτερα να μην ειχε καεί το Antec. Η ειρωνία είναι οτι αμέσως πριν καει ειχα κανει την καλύτερη τακτοποίηση καλωδίων ever, και κράτησε 5 λεπτά γιατί χρειάστηκε να τα ξηλώσω για να το βγάλω.Αν το θέλει κανείς το πουλάω όπως είναι στο κουτί του, μια φορά μονο εχει αναψει χωρίς mobo πάνω για να δω πόσο θόρυβο κανει ο ανεμιστήρας.
Alexisferos Νοέμβριος 23, 2005 #11 Νοέμβριος 23, 2005 εγω εκανα κατι καλυτερο πηρα ενα enermax και οτι καλωδια δεν χρειαζομουν τα εκοψα απο την ριζα τους μεσα στο τροφοδοτικο και τα μονωσα.επισεις οσα ηταν κοντα τα αφερεσα και κολησα στην ιδια παλια γραμμη τοφοδοσιας μεσα στο τροφοδοτικο αλλα απο παλιο απλο χυμα τροφοδοτικο.. και ετσι εφτιαξα enermax στα μετρα μου...
morpheus Νοέμβριος 23, 2005 Author #12 Νοέμβριος 23, 2005 Ναι αλλά έχασε ςτην εγγύηση. Αν ειναι έτσι βγάζω και εγώ τα sleeves.Προσωπικά νομίζω οτι δεν έπρεπε να κόψεις τα επιπλέον καλώδια. Μπορεί να σου χρειαστούν στο μέλλον και δεν είναι δύσκολο να τα μαζέψεις πάνω ή απέναντι απο το τροφοδοτικό.Θα μου πεις το ανοιγεις και τα ξανακολλας, αλλά φασαρία για το τίποτα
morpheus Νοέμβριος 23, 2005 Author #13 Νοέμβριος 23, 2005 Λοιπόν τώρα κοίταζα αυτό το review του Antec True Blue 2.0 που λογικά θα μου στείλουν για αντικατάσταση και φαίνεται να είναι πολύ καλό, σύμφωνα και με τον συνολικό πίνακαΜόνο το Enermax υπερτερεί στο βαθμό απόδοσης (efficiency). Και πάνω που σκεφτόμουν τελικα οτι οταν μου ερθει το Antec να πουλήσω το Tagan Και να ξαναβαλω το Antec μέσα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.