Jump to content

Μεταξύ δύο τροφοδοτικών (AKASA ή ENERMAX)?

DMylonas

Recommended Posts

Μάζεψα τα χαρακτηριστηκά των παρακάτω υποψηφίων... Μάλλον πάω σε Enermax...

Enermax Liberty 500W

~~~~~~~~~~~~~~~

+3.3V   +5V   +12V1   +12V2   -12V   +5Vsb Total Power

28A   30A   22A   22A   0.6A   3A 500W

160W   384W( 30A )   7.2W   15W

477.8W   22.2W

Enermax Noisetaker 600W

~~~~~~~~~~~~~~~~~

+3.3V   +5V   +12V1   +12V2   -12V   +5Vsb Total Power

32A   32A   18A   18A   0.8A   2.5A 600W

265.5W 420W ( 35A )   9.6W   12.5W

577.9W 22.1W

Τα παραπάνω είναι από το επίσημο site... Μήπως κάτι έχουνε λάθος?! Γίνετε στις 12V το 500W να βγάζει πιο πολλά Amper, και να οι 12v να έχουνε άθροισμα 30A?!

Σωστα!!! ενα προβλημα μονο φτανει...και το ενερμαξ το προσφερει απλοχερα....

"The Noisetaker 600W suffered the same problems that the previous Enermax did. Anything over a ~120W combined load on +3.3V and +5V would cause the PSU to shut down. That left ~480W to find just from +12V. Will only 36A, that's impossible. The supply only managed to add another 340W to that 120W imposed limit using the +12V rails, stopping at 460W. Dropping back off of the 120W combined load to see if +12V could go further than around ~28A showed no extra headroom. Just over 27A combined is all the PSU can do."

Γι'αυτο το λογο προτιμησα το "αγνωστο" ακασα.....

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 20:29]

Δε λέμε Enermax επειδή ξέρουμε την εταιρεία... Εγώ προσωπικά πρότεινα "δαγκωτό" Enermax γιατί έχω και ξέρω πόσο καλά τροφοδοτικά είναι από πρώτο χέρι... Και εγώ σου λέω ότι π.χ. ένα τροφοδοτικό των 600W (π.χ. ένα no-name) μπορεί να είναι κατώτερο από ένα άλλο των 450W (ας πούμε της Enermax) για τον απλούστατο λόγο ότι το Enermax, ως ποιοτικότερο, θα έχει σταθερότερες τάσεις από το άλλο και θα μπορεί να τροφοδοτήσει με άνεση μέχρι και 2 7800 και Prescott...

Το δικό μου είναι 460W, το παλιό μοντέλο... Το έχω φορτώσει όσο δεν πάει, δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο molex και σύντομα θα βάλω και μια 6800 Ultra πάνω... Και ακόμα καταλαβαίνω ότι δε χαμπαριάζει τίποτα... Τάσεις μετρημένες με πολύμετρο δεν έπεφταν σχεδόν καθόλου (είχα μια απόκλιση <0.09 V) ανάμεσα σε idle και full load...

Και φυσικά δε λέω ότι το Akasa δεν είναι καλό τροφοδοτικό, αλλά αφού είμαι τόσο ευχαρστημένος από το Enermax, φυσικά και θα προτείνω το Enermax...

Πολύ σωστός nickstamat:worship:Κι εγώ έχω το ίδιο τροφοδοτικό 460W P4 3,2ghz,3 δίσκους και μία 6800 και το Enermax δεν καταλαβαινει τίποτα.Η ποιότητα του είναι ασυγκριτη και το όνομα δεν χτίζεται τυχαία :rolleyes:

Ναι δε λεω, ποιοτικο το enermax, και εγω εχω το 485. Αλλα ετοιμαζομαι για to Akasa...το οτι καποια εταιρεια ειναι νεα στο χωρο δε σημαινει οτι δεν ειναι και καλη.... ολοι απο καπου ξεκινουν. Οσο για ποιοτικη κατασκευη...

http://www.techniz.co.uk/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=275&page=1

:T:

Αρχική απάντηση από pcfreak [Σήμερα, στις 22:01]

Ναι δε λεω, ποιοτικο το enermax, και εγω εχω το 485. Αλλα ετοιμαζομαι για to Akasa...το οτι καποια εταιρεια ειναι νεα στο χωρο δε σημαινει οτι δεν ειναι και καλη.... ολοι απο καπου ξεκινουν. Οσο για ποιοτικη κατασκευη...

http://www.techniz.co.uk/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=275&page=1

:T:

Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ το AKASA αλλα βάσει εμπειρίας επειδή εχω Enermax το συνιστώ στον φίλτατο Dmylona λόγω του ότι είμαι πολυ ευχαριστημένος με το συγκεκριμμένο προιόν.:)

Το 600 άρι Enermax δεν δίνει 600W (η 2η 12ν με το ζόρι δίνει 10Α αντί για 18Α που λέει ο κατασκευαστής) οπότε όπως πολύ σωστά παρατήρησαν μερικοί το συγκεκριμένο Enermax αλλά και τα υπόλοιπα της σειράς είναι μέτρια. Μιλάμε πάντα για τα συγκεκριμένα καινούργια τροφοδοτικά και όχι αυτά που κατασκευάζονταν πριν χρόνια. Το ότι έφτιαξε μια εταιρεία κάποτε μερικά καλά κομμάτια δεν σημαίνει ότι θα το κάνει επ άπειρον. Προς το παρόν προσπερνάμε.

Αρχική απάντηση από DMylonas

Σήμερα πάντος έβαλα το NFS:Most Wanted και το 550W NoName μου έκανε κάτι νερά...

(Να υπογραμμίσω ότι στο 550W έχω μόνο, μητρική, cpu, ocz booster και 6800Le. Η cpu στα 4GHz, μνήμες με 3.3v@2-2-2-5@500ΜΗz, 6800LE@16x1.6@1.3v@435/950MHz).

Εκεί που λέτε που πάει να φορτώσει το NFS:Most Wanted (Antialising: 8xS/Anisotropic: 16x/Image Setting: High Quality/1024x768), αρχίζει ένα τσιριχτό από το 550άρι, αρχίζει να μυρίζει κάτι σαν πλαστικό και μπάμ, μπλέ οθόνη με Beginning dump of physical memory, restart κλασσικά και ξαναμπαίνω πάω να το τρέξω πάλι τα ίδια... Βάζω το Underground 2 με τα ίδια setting, τα ίδια... Κατεβάζω τις ρυθμίσεις σε Antialising: Off/Anisotropic: Off/Image Setting: High Performance/1024x768, όλα μια χαρά, αλλά το τσιριχτό να συνεχίζετε μέσα στο παιχνίδι και το 550W να μυρίζει...

Σταμάτησα να το σκαλίζω, φοβούμενος μην σκάσει το 550άρι, και αυτό ήταν ένα δείγμα ότι ήρθε πλέον η ώρα του για αλλαγή...

Εμ, έχετε και απαιτήσεις, εμένα πως παίζει το 300αρι μου levicom, με 2 σκληρους επάνω 4 8αριδες ανεμιστήρες, έναν 12αρη ανεμιστήρα, prescott 3GHzμια 5900ΧΤ (ολα χωρίς Ο/C και με χαμηλές ρυθμίσεις), και με το polo 735 στο full καθώς έπαιζα NFS MW? Μόνο κάτι παρωδικά μικρα κολληματάκια έιχα και τουλάχιστον 1 λεπτό για να μπαίνωβγαίνω στα windows με ALT-TAB:P

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 10:09]

Η καλύτερη επιλογή σήμερα για PSU.

Nαι οντως με μεγαλη διαφορα μαλιστα.

Πολύ καλό PSU αλλά με ΤΡΟΜΕΡΟ θόρυβο. Αν έχεις Delta πάνω στο κουτί δεν θα το καταλάβεις αλλά με οτιδήποτε άλλο το PSU θα κάνει περισσότερο θόρυβο από οτιδήποτε άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.