Jump to content

Μεταξύ δύο τροφοδοτικών (AKASA ή ENERMAX)?

DMylonas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω αυτή τη στιγμή 180 και είπα να δώσω ένα μέρος τους να πάρω κάποιο καλύτερο τροφοδοτικό ώστε να καταργήσω το 2ο που έχω τώρα στο σύστημα της sig μου...

Βλέπωντας διάφορα κατέλιξα μεταξύ δύο:

1. Akasa Powerplus 650W στα 150,

2. Enermax Liberty 500W στα 130.

Θα προτειμούσα το Enermax Liberty 620W, αλλα Ελλάδα δεν το βρήκα, οπότε μεταξύ των δύο...

Υ.Γ.: Το Akasa μου άρεσε περισότερο γιατί λέει ότι έχει 4 γραμμές 12v, και η συνολική έξοδος σε amper είναι μεγαλύτερη.

Πείτε μου και εσείς την αποψή σας...

εγω θα σου ελεγα ενερμαχ ειναι ποιοτητα... τωρα για το ακασα δεν ξερω. αλλα εγω θα προτιμουσα ενερμαχ. ασε που ειναι και τελειως αθορυβο.

Enermax φίλε... Δε νομίζω καν να τίθεται θέμα σύγκρισης με το Akasa... Σου μιλάω ως ευχαριστημένος κάτοχος ενός Enermax!!! :D

Παρόλο που τα ονομαστικά χαρακτηριστικά του AKASA είναι σαφή, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το Enermax επειδή όπως και να το κάνουμε... η Akasa δεν μου εμπνέει και τόοοση εμπιστοσύνη στον τομέα τροφοδοτικό...

Ωστόσο πιστεύω πως αν δεν σε νοιάζει και τόσο αυτό, τότε γιατί όχι και το Akasa. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες και τα πιστεύω σου, εσύ αποφασίζεις... ;) Εγώ πάντως σου είπα τι θα διάλεγα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... :)

Δημητρη enermax και απο μενα (Το εχω φορτωσει σαν γαϊδαρο και δεν καταλαβαινει τιποτα).

ένερμαξ και από εδώ.

Πρέπει να παίζει και 600W με καμιά 150ριά ευρώ (χωρίς αποσπώμενα βέβαια).

Εγώ πάλι πιστεύω οτι τίθεται. Οι περισσότεροι λέμε Enermax δαγκωτό μόνο και μόνο επειδή είναι βαρύ όνομα και την ξέρουμε σαν εταιρία (κατα τη γνώμη μου η καλύτερη) ωστόσο δεν ξέρουμε τις ανάγκες του άλλου. Γιατί 150w και τόσα A παραπάνω δεν είναι και λίγα. Ας σκεφτόμαστε και λίγο πριν γράψουμε κάτι. Μπορεί ο άλλος να θέλει να χώσει πάνω δυο 7800 και prescot κτλ. Λίγα δεν είναι τα 500w??? ;)

Δε λέω, αξιοπιστία μεν, αλλά ας μην τα ισοπεδόνουμε και όλα... :)

Enermax Liberty 500W η Νoisetaker 600W

Κριμα που το Enermax Liberty 620W δεν εχει ερθει ακομα (αμα ερθει) στην Ελλαδα

Tο Akasa αν και προσφερει αξιολογη δυναμη δεν θα το ελεγα ποιοτικο

εξαλλου για αυτο ερχεται σε φθηνη τιμη παροτι ειναι στην κατηγορια των 650W (αμα ειναι πραγματικα 650W...)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Εγώ πάλι πιστεύω οτι τίθεται. Οι περισσότεροι λέμε Enermax δαγκωτό μόνο και μόνο επειδή είναι βαρύ όνομα και την ξέρουμε σαν εταιρία (κατα τη γνώμη μου η καλύτερη) ωστόσο δεν ξέρουμε τις ανάγκες του άλλου. Γιατί 150w και τόσα A παραπάνω δεν είναι και λίγα. Ας σκεφτόμαστε και λίγο πριν γράψουμε κάτι. Μπορεί ο άλλος να θέλει να χώσει πάνω δυο 7800 και prescot κτλ. Λίγα δεν είναι τα 500w??? ;)

Δε λέω, αξιοπιστία μεν, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα... :)

Δε λέμε Enermax επειδή ξέρουμε την εταιρεία... Εγώ προσωπικά πρότεινα "δαγκωτό" Enermax γιατί έχω και ξέρω πόσο καλά τροφοδοτικά είναι από πρώτο χέρι... Και εγώ σου λέω ότι π.χ. ένα τροφοδοτικό των 600W (π.χ. ένα no-name) μπορεί να είναι κατώτερο από ένα άλλο των 450W (ας πούμε της Enermax) για τον απλούστατο λόγο ότι το Enermax, ως ποιοτικότερο, θα έχει σταθερότερες τάσεις από το άλλο και θα μπορεί να τροφοδοτήσει με άνεση μέχρι και 2 7800 και Prescott...

Το δικό μου είναι 460W, το παλιό μοντέλο... Το έχω φορτώσει όσο δεν πάει, δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο molex και σύντομα θα βάλω και μια 6800 Ultra πάνω... Και ακόμα καταλαβαίνω ότι δε χαμπαριάζει τίποτα... Τάσεις μετρημένες με πολύμετρο δεν έπεφταν σχεδόν καθόλου (είχα μια απόκλιση <0.09 V) ανάμεσα σε idle και full load...

Και φυσικά δε λέω ότι το Akasa δεν είναι καλό τροφοδοτικό, αλλά αφού είμαι τόσο ευχαρστημένος από το Enermax, φυσικά και θα προτείνω το Enermax...

Το AKASA είναι καλύτερο τροφοδοτικό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνει ΠΟΛΥ θόρυβο οπότε θα χρειστεί mod. Έχει συντελεστή απόδοσης 75% που είναι πολύ καλά, και μπορεί να δώσει πραγματικά 650W.

TO Enermax παίζει σε χαμηλότερη κατηγορία οπότε δεν έχει νόημα η σύγκριση.

Αρχική απάντηση από nickstamat

.........Το δικό μου είναι 460W, το παλιό μοντέλο... Το έχω φορτώσει όσο δεν πάει, δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο molex και σύντομα θα βάλω και μια 6800 Ultra πάνω... Και ακόμα καταλαβαίνω ότι δε χαμπαριάζει τίποτα... Τάσεις μετρημένες με πολύμετρο δεν έπεφταν σχεδόν καθόλου (είχα μια απόκλιση <0.09 V) ανάμεσα σε idle και full load...

Και γω αυτο εχω με 6800 (o/c) με 5 ανεμιστηρες κλπ κλπ. και οι τασεις του ειναι πολυ σταθερες ακομα και οταν τρεχω διπλο prime στα 4,2G που ειμαι καθημερινα.

Και ειναι και αθορυβο.

Αρχική απάντηση από tristeno

Όσο και να μην χαμπαριάζει πάνω από 460W δεν μπορεί να δώσει, οπότε αν κάποιος θέλει παραπάνω τότε πρέπει να κοιτάξει αλλού.

Ενταξει..... ο καθενας με τις αναγκες του :)

Σήμερα πάντος έβαλα το NFS:Most Wanted και το 550W NoName μου έκανε κάτι νερά...

(Να υπογραμμίσω ότι στο 550W έχω μόνο, μητρική, cpu, ocz booster και 6800Le. Η cpu στα 4GHz, μνήμες με 3.3v@2-2-2-5@500ΜΗz, 6800LE@16x1.6@1.3v@435/950MHz).

Εκεί που λέτε που πάει να φορτώσει το NFS:Most Wanted (Antialising: 8xS/Anisotropic: 16x/Image Setting: High Quality/1024x768), αρχίζει ένα τσιριχτό από το 550άρι, αρχίζει να μυρίζει κάτι σαν πλαστικό και μπάμ, μπλέ οθόνη με Beginning dump of physical memory, restart κλασσικά και ξαναμπαίνω πάω να το τρέξω πάλι τα ίδια... Βάζω το Underground 2 με τα ίδια setting, τα ίδια... Κατεβάζω τις ρυθμίσεις σε Antialising: Off/Anisotropic: Off/Image Setting: High Performance/1024x768, όλα μια χαρά, αλλά το τσιριχτό να συνεχίζετε μέσα στο παιχνίδι και το 550W να μυρίζει...

Σταμάτησα να το σκαλίζω, φοβούμενος μην σκάσει το 550άρι, και αυτό ήταν ένα δείγμα ότι ήρθε πλέον η ώρα του για αλλαγή...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.