Jump to content

Πρόβλημα με καινούργιο σκληρο... "Error Loading Operating System"

man@ice

Recommended Posts

Αγόρασα σήμερα ενα Seagate 300gb sata απο το πλασιο και ενώ στα windows λειτουργεί κανονικά (όταν τρέχω τα win απο άλλο σκληρό) όταν πάω να του κάνω εγκατάσταση τα win σε ενα partition που εφτιαξα τοτε παρουσιάζεται το προβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάει κανονικά η διαδικασία σε dos (κάνωντας boot απο το cd των win) φορτώνει τα πρώτα αρχεία, βάζω την δισκέτα με τους οδηγούς του chipset, διαλέγω σε πιο partition θα γίνει η εγκατάσταση και αρχίζει κανονικά να αντιγράφει τα αρχεία μέχρι που φτάνει στο σημείο και λέει οτι θα κάνει reboot σε 15 δευτερόλεπτα. Μόλις κάνει επανεκίνηση και πάει να φορτώσει τα win σε γραφικό περιβάλλον για να προχωρήσει η εγκατάσταση τότε πριν κάν προσπαθήσει να φορτώσει αμέσως βγάζει το μήνυμα "Error loading operating system" και δεν εχει καμιά επιλογή και αναγκαστηκά πρεπει να πατήσεις ή reset ή ctrl+alt+del.

Έχω δοκιμάσει ότι μπορεί να μου έρθει στο μυαλό (αλλαγή sata cable, άλλη sata υποδοχή, μόνο του, μαζί με άλλο σκληρό, αρκετά φορμάτ κτλ κτλ) άλλα δεν κατάφερα να κάνω τίποτα. Με αλλο σκληρό πάλι seagate sata (200gb όμως) ολα λειτουργούν άψογα. Επίσης και με τον καινούργιο όταν είναι στα windows (τρεχοντας το λειτουργικο απο άλλο σκληρό) και πάλι παιζεί άψογα και δεν βγάζει κάποιο error απο το error checking των win.

Η μητρική είναι η Asus A8N-SLI και τα Windows είναι και original.

Έχει κανένας καμια ιδέα ή να τον πάω πίσω άυριο;

Στα Windows & Dos, υπαρχει ενας περιορισμος στο μεγεθος των διαμερισματων του σκληρου στα 137GB ..

Προτεινετε για λογους συμβατοτητας , το πρωτο διαμερισμα να ειναι στα 80GB , και κανενα να μην ξεπερνα τα 120GB .

Αρχική απάντηση από mixlss [Σήμερα, στις 10:12]

Δοκίμασε να μην βάλεις την δισκέτα και να αφήσεις τους drivers των windows.

Δυστηχώς το δοκιμασα και αυτό μέτα που έκανα το πρώτο ποστ αλλά και παλι δεν άλλαξε τίποτα, σταματάει στο ίδιο ακριβώς σημείο με το ίδιο μήνυμα. Αυτο που δεν μπορω να καταλάβω είναι γιατι σταματάει εκεί όταν πάει να κάνει το πρώτο boot απο τον δισκο ενώ ως εκεί ή εάν τον έχεις σαν 2ο σκληρό παιζεί κανονικά

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι όταν πάει να κάνει το boot και εμφανίζει το συγκεκριμένο μήνυμα τότα λίγο πιο πάνω που αναφέρει τις πληροφορίες του συστήματος τον καινούργιο σκληρό που είναι 300gb τον δείχνει ως CHS ενώ τον παλιό που είναι 200gb τον δείχνει ως LBA. Μήπως παιζεί αυτό κάποιο ρόλο;

Τον δοκίμασα σε άλλο PC με Asus A8V Deluxe παίζει κανονικά.

Επειδή όμως στο δικό μου δεν έπαιζε τον γύρησα πίσω και ευτυχώς μου δώσανε κατευθείαν άλλον ίδιο. Αυτος αναγνώρίζεται πλεον ως LBA (όπως και ο παλίος μου 200αρης) και όχι σας CHS και λειτουργει κανονικά.

Ξέρει κανένας ποια είναι η διαφορά των LBA και CHS που εμφάνιζε το pc κατα το boot;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.