Jump to content

H συντριβή της Intel...

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

http://www.tomshardware.com/cpu/20051121/index.html

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά... Τα διαγράμματα μιλάνε από μόνα τους.

Μερικές παρατηρήσεις μόνο:

Από τις δοκιμές φαίνεται ξεκάθαρα πόσο ανούσια είναι τα προγράμματα που κάνουν συνθετικές μετρήσεις (Sandra, PCMark, 3DMark, κλπ.). Σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα η AMD κρατάει τα σκίπτρα, αλλά αυτά θεωρούν τους Intel γρηγορότερους... Το 3DMark βγάζει τον Intel γρηγορότερο, αλλά τα ίδια τα παιχνίδια έχουν άλλη άποψη... Τα προγράμαμτα συμπίεσης και μεταροπής ήχου και εικόνας, που η Intel θεωρούταν καλύτερη, επίσης διαψεύδουν τα Sandra & PCMark....

Και φυσικά όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερο optimization για Dual-Cores... :hi:

(δεν έχουμε και thread "Διαμάχες" να το βάλω... :devil: )

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

εγω σκεφτομαι στο προσεχες μελλον να χτυπησω εναν μικρομεσαιο 3200+ venice...ο tom κανει την σκεψη μου ακομα πιο ευχαριστη!!!σε μερικες εφαρμογες ειναι πανω απο τον διπλοπυρηνο!!οχι σε multitasking βεβαια...

να σου πω?απο τον πυρηνα northwood και μετα,οτι εχει βγαλει πωλειται σαν αεροθερμο!!μερικους δεν τους νοιαζει,αλλα εμενα πολυ!!εγω εχω full load 55 με τον northwood!!ποιος συγχρονος p4 το εχει αυτο??με βλεπω να αλλαζω πλατφορμα...οι μετρησεις αυτες ειναι κακα μαντατα για την ιντελ...:TD: αν κανει κατι στα 0,65 nm μονο θα εχουμε ολικη απαναφορα!:T:

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 18:20]

Λουκετο στην Intel:devil:

Αυτο καλυτερα να μη γινει... Ο ανταγωνισμος καλο κανει.

Φανταστειτε να γινει μονοπωλιο η AMD... οι τιμες θα πανε στα υψη, ο ρυθμος ανανεωσης θα μειωθει κτλ κτλ. Γιατι και η AMD εταιρεια ειναι και στοχευει στο κερδος. Και οι μέτοχοί της περιμενουν κερδος, κερδος και περισσοτερο κερδος :devil: .

Γι'αυτο καλυτερα να λεμε long live the king (ιντελ) κι ας τα εχει κανει ψιλο-μουσκεμα τα τελευταια 2 χρονια .:zzz:

δεν εχεις αδικο,αλλα ακομα και με τον ανταγωνισμο δεν εχω δει και καμια αλλαγη στον τροπο τιμολογησης...ο 478 3,0 ghz εχει ακομα 185 ευρω!!!ιντελ ελλας...χωρις σχολιο...

Αρχική απάντηση από b.s.o.d.

δεν εχεις αδικο,αλλα ακομα και με τον ανταγωνισμο δεν εχω δει και καμια αλλαγη στον τροπο τιμολογησης...ο 478 3,0 ghz εχει ακομα 185 ευρω!!!ιντελ ελλας...χωρις σχολιο...

γιατί ο A 3200 πόσο νομίζεις έχει πέσει από τον Γενάρη;

~20-30 όλα κι όλα!

βέβαια θα μου πεις είναι φθηνότερος....

απλώς τώρα το συνειδητοποίησα και σκέφτηκα πόσο στάσιμη έχει μείνει η αγορά των επεξεργαστών τον τελευταίο καιρό (με μόνη εξαίρεση την εμφάνιση των διπύρηνων - αν και τους intel μάλλον δεν τους πήραμε καν χαμπάρι :devil: )

ειναι φθηνοτερος,αλλα δεν ειναι μονο αυτο!σκεψου οτι ο 3,0 στο 478 εχει 189 ευρω ενω παταει σε ενα πεθαμενο socket!!και ειναι πεθαμενο,το ξερω καλα οταν βλεπω να εξαφανιζονται οι 478 μητρικες μερα με τη μερα!ενω για 939??ακομα δεν εχουμε δει τιποτα!!

α!!και μια διορθωση!ο κατηργημενος αλλα ολοζωντανος 3000+ εχει πλεον 129 ευρω!!:worship:

ενταξει,ηταν λιγο υπερβολικη η εκφραση του φιλου,αλλα αν κοιταξεις λιγο την πολιτικη της ιντελ ως προς τις τιμες,θα δεις οτι δεν φαινεται να σκοπευει να κανει πισω...και τον περασμενο μηνα(αν θυμαμαι καλα,μην μου παρετε το κεφαλι),η amd ηταν μπροστα σε πωλησεις...δεν θυμαμαι που το διαβασα...

Καλό αυτό!Πότε πρόλαβε?Βέβαια έχω ν ασχοληθώ καίρο με την υπόθεση αλλά δεν περίμενα τέτοια αλλάγη.Μπράβο στην AMD Τότε.

bsod είχα 2.8 Northwood και έχω τώρα 3200+ winchester

αν εξαιρέσεις την φασαρία απο την ψύξη ο 2,8 ήταν καλύτερος. Οριακά αλλά καλύτερος και μιλάμε για 2+ χρόνια επεξεργαστής

Για μένα όποιος φύγει απο Ν > 2,6 πρέπει να πάει σε dual core για να πει οτι αξίζει η διαφορά σε επιδόσεις.

Η ταχυτητα ειναι παντα σχετικη ...

Με το συστημα μου , ολα γινονται γρηγορα,και δεν περιμενο πανω απο λιγα δευτερολεπτα, για το προγραματα που ασχολουμε .

Τα νουμερα στα μετρητικά προγραματα, εχουν αξια εαν ψαχνεις για βελτιωση,οταν εχεις προβλημα.

Πρωσοπικα, θεωρω οτι απο τον ερχομο του P4 2.4 και επειτα, ολα τα μηχανακια ειναι σφεντονες απο ταχυτητα, με μικρες διαφορες στην πραξη.

Αρχική απάντηση από overvolt

Πρωσοπικα, θεωρω οτι απο τον ερχομο του P4 2.4 και επειτα, ολα τα μηχανακια ειναι σφεντονες απο ταχυτητα, με μικρες διαφορες στην πραξη.

Δεν θα ελεγα οτι οι διαφορες ειναι τοσο μικρες... Αν δεις τους πινακες του tom's hardware ο Α64 3400+ πχ βγαζει 181,5 FPS στο Farcry ενω ο Prescott 3,4 βγαζει 158,6... Δεν ειναι μικρη η διαφορα... Ειναι 22,9 Fps...

Ο P4 2.8 πού είναι καλύτερος από τον 3200+???Εκτός αν αναφέρεσαι σε Hyperthreading το οποίο είναι το μόνο που έχω καταλάβει ότι λείπει από τη μετάβαση μου σε P4 640 3.2 σε AMD 3200+ Venice.

Συμφωνώ ότι πάνω από τα 2.4GHz,δεν υπάρχει αισθητή διαφορά τουλάχιστον σε περιβάλλον Windows,ίσως περισσότερο νεύρο και μικρότερα "μπουκώματα"¨αλλά όχι τίποτα χτυπητό.

Φυσικά και έχουν...

Εννοώ ότι από τη μετάβαση μου από τον 640 στον AMD 3200+ Venice,η έλλειψη του Hyperthreading έγινε αντιληπτή από μένα.

κοιτα,η amd εχει εδω και πολυ καιρο ελεγκτες μνημης μεσα στον επεξεργαστη της...δεν νομιζω ενας northwood 130 nm να ειναι πιο γρηγορος απο εναν 3200+ στα 90nm.ειναι ανωτεροι οι νεας τεχνολογιας amd.εχουν ιδια l2 cache αλλα ο τροπος που τη διαχειριζεται ο amd ειναι σαν να δουλευει 1mb!στον αντιποδα τωρα,ο northwood ειναι ο τελευταιος "κρυος" επεξεργαστης που ακομα και σημερα στεκεται ορθιος με αξιοπρεπεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.