nikolakis13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2005 Παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Στην παρακατω φωτογραφια εχω κυκλωσει με κοκκινο 3 θεσεις για πυκνωτες στην μητρικη μου . Οπως βλέπετε η καθε θεση ειναι χωρισμένη σε 2 μέρη με διαφορετικο χρώμα, μιση μαυρη μιση ασπρη. Θα ήθελα να μου πειτε αν ξερετε ποιος ειναι θετικος ( το ασπρο ή το μαυρο ) και ποιος ο αρνητικος πολος ( το ασπρο ή το μαυρο ). Αν οχι μπορειτε να μου πειτε τι οργανα θα χρειαστώ για να βρω ποιος ειναι + και ποιος -. Ευχαριστώ
Gabriel Νοέμβριος 21, 2005 #2 Νοέμβριος 21, 2005 Το άσπρο είναι ο αρνητικός.Δές και το συμβολάκι που έχει δίπλα.
Gabriel Νοέμβριος 21, 2005 #3 Νοέμβριος 21, 2005 Δές αντίστοιχα και στους άλλους πυκνωτές που είναι κολλημένοι,την άσπρη λωρίδα (-),πού κάθονται πάνω στη μητρική.
nikolakis13 Νοέμβριος 21, 2005 Author #4 Νοέμβριος 21, 2005 Στον συγκεκριμενο πυκνωτη (φωτο vdimm cap) που με ενδιαφερει κιολας αλλα και σε ολους τους υπολοιπους στην μητρικη, η ασπρη λωριδα που εχει ενα μειον πανω καταληγει στο μαυρο της μητρικης και οχι στο απρο. Εγω τωρα θελω να κολλησω ενα καλλωδιο στο πισω μερος της μητρικης στον θετικό πολο του πυκνωτή. Σε ποιο μερος να το κολλήσω, σε αυτο που ειναι η ασπρη λωρίδα η στο αλλο ?
Gabriel Νοέμβριος 21, 2005 #5 Νοέμβριος 21, 2005 Συγνώμη,δε κατάλαβα την ερώτηση σου κιόλας,νόμιζα πώς εννοούσες τον πυκνωτή (για αυτό και σου είπα για την άσπρη λωρίδα που είναι το -).’ρα ’σπρο πάνω στο board= +’σπρο στον πυκνωτή=-Το + του πυκνωτή είναι το άλλο άκρο,όχι αυτό με την άσπρη λωρίδα.
Gabriel Νοέμβριος 21, 2005 #6 Νοέμβριος 21, 2005 http://img.photobucket.com/albums/v711/whurd/Bad.jpgΈχει και το σύμβολο πάνω.
frap Νοέμβριος 21, 2005 #7 Νοέμβριος 21, 2005 Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αλλά όταν δεν ξέρεις να "διαβάσεις" την motherboard σου και θέλεις να κάνεις τέτοιες πατέντες, πας γυρεύοντας για βραχυκύκλωμα...Δεν έχεις κανένα φίλο να σε βοηθήσει;
nikolakis13 Νοέμβριος 21, 2005 Author #9 Νοέμβριος 21, 2005 @frap Γι'αυτο ρωτησα στο φορουμ, για να μην το κολλησω το καλωδιο στο λαθος ακρο και γινει το βραχυκυκλωμα. Ετσι κι αλλιως ενας φιλος μου θα το κανει οχι εγω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.