konilio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2005 Δεν ειμαι καθολου προκατελημενος, αλλα θελω καποιος να μου εξηγησει το φαινομενο με τους περισσοτερους Αθηναιους στο fleamarket που γραφουν το κλασσικο τριστιχο στις αγγελιες τους:ΑθηναΣυναντησηΜετρηταΔηλαδη οι υπολοιποι Ελληνες δε δικαιουμαστε τα "αγαθα" τους?
greekfragma Νοέμβριος 21, 2005 #2 Νοέμβριος 21, 2005 οι συναλλαγες μεσω φλεαμαρκετ δεν ληγουν παντοτε ομορφα......επειδη ειμαι στο φλεα κοντα στα 3 χρονια θα σου πω οτι μου εχει τυχει ουκ ολιγες φορες να παραλαμβανω κατι μεσω ταχυδρομειου/κουριερ/κτελ και να υπαρχουν προβληματα........οι λογοι ειναι οι εξης:τα μεταφορικα ανεβαζουν το κοστοςσπαταλη χρονου να τρεχεις για πακεταρισμα ωστε να μην σου πει ο αλλος οτι εσπασε κατα τη μεταφορα με κτελ/κουριερ/ελτα και θελει τα λεφτα του πισω αν και θα στο επιστρεψει σπασμενο.καμια φορα η περιγραφη του αγαθου που κερδισες δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα 100% και εαν εχεις ηδη καταθεσει τα λεφτα σε λογαριασμο ετοιμαζεσαι να τα κλαψεις.........γενικα δηλαδη οι περισσοτεροι προτιμουν την συναντηση για να δουν απο κοντα το προιον και να το τεσταρουν.......αλλοι για να γλιτωσουν τρεξιμο με πακεταρισμα/κουριερ ή επιστροφες και παραπονα απο τον νικητη της δημοπρασιας.πιστεψε με οταν θα θες να πουλησεις και συ κατι θα προτιμησεις αυτον που ειναι στη θεσαλλονικη παρα εναν αθηναιοφιλικα,γιωργος
konilio Νοέμβριος 21, 2005 Author #3 Νοέμβριος 21, 2005 Δεν αμφιβαλω οτι η συναντηση ειναι η μονη σχεδον σιγουρη λυση. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το παρατηρω κυριως στους Αθηναιους. Μπορει να ειναι η δικη μου εντυπωση και δεν εχω σκοπο να διαπληκτιστω με κανεναν. Στο κατω κατω πιο ριψοκυνδινη ειναι η αποστολη δεματος για τον παραληπτη παρα για τον αποστολεα.
greekfragma Νοέμβριος 21, 2005 #4 Νοέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από konilio [Σήμερα, στις 16:04] Δεν αμφιβαλω οτι η συναντηση ειναι η μονη σχεδον σιγουρη λυση. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το παρατηρω κυριως στους Αθηναιους. .κανεις λαθος.ρωτησε μερικους γνωστους σου στη θεσαλλονικη που χρησιμοποιουν το φλεα τι προτιμανε Αρχική απάντηση από konilio [Σήμερα, στις 16:04] Στο κατω κατω πιο ριψοκυνδινη ειναι η αποστολη δεματος για τον παραληπτη παρα για τον αποστολεα. διαφωνω πληρως............θα καταλαβεις τους λογους οταν βρεθεις στη θεση του αποστολεα και υπαρξει προβλημα
Spyrus Νοέμβριος 21, 2005 #5 Νοέμβριος 21, 2005 Επίσης επειδή η αγορά είναι μεγαλύτερη όπως και να έχει στην Αθήνα με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα βρεις κάποιον αγοραστή ενώ ένας από επαρχία αναγκάζεται (καλώς ή κακώς) να στέλνει το προιόν του ή ακόμα όπως έχει τύχει σε εμένα να έχει κάποιον γνωστό που θα του δώσει το αντικείμενο ή θα αναλάβει να αγοράσει για αυτόν και θα του το φέρει από την Αθήνα.
ΝTG Νοέμβριος 21, 2005 #6 Νοέμβριος 21, 2005 θα συμφωνησω σχεδον με ολους σας αλλα λιγο περισσοτερο με τον konilio. Tην στιγμη μαλιστα που ο παραληπτης παιρνει ολο το ρισκο ο αποστολεας δεν εχει κανενα λογω (αποψη μου) να αρνηθει ποσο μαλλον αν εχει ηδη παρει τα λεφτα εκτος αν ξερει οτι εκ των προτερων θα εχει προβληματα μιας και το προιον που πουλαει ειναι καπως προβληματικο! Η πλακα ειναι οτι ποσταρε καποιος απο θεσαλλονικη και οχι καποιος αλλος ....πχ εγω!!
Gabriel Νοέμβριος 22, 2005 #7 Νοέμβριος 22, 2005 Eπειδή και εγώ είμαι στο flea αρκετά χρόνια (άσχετα αν με έχουν κλειδώσει τώρα και δε ξέρω γιατί) μπορώ να πώ πώς και εγώ αποφεύγω να στέλνω για τους λογους που ανέφερε ο Greekfragma.Μπορείς επίσης να πρσθέσεις τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για να ληφθούν τα χρήματα σε περίπτωση που προτιμηθεί η αντικαταβολή...Παρόλα αυτά έχω στείλει αρκετές φορές εκτός Αττικής και μόνο 2-3 φορές είχα πρόβλημα και μάλιστα με χρήστες από την ίδια πόλη (σύμπτωση?) στην οποία βέβαια δε στέλνω ούτε με σφαίρες πιά (και αποφεύγω να αγοράσω).
ea6gka Νοέμβριος 22, 2005 #8 Νοέμβριος 22, 2005 δεν εχω προβλημα να στειλω επαρχια, αρκει να δω οτι τα λεφτα μπηκανε
JimmyFox Νοέμβριος 22, 2005 #9 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από konilio Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το παρατηρω κυριως στους Αθηναιους. Tι εννοείς? Η μισή Ελλάδα στην Αττική κατοικεί.
ea6gka Νοέμβριος 22, 2005 #10 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από JimmyFox Tι εννοείς? Η μισή Ελλάδα στην Αττική κατοικεί. δε νομιζω, ενα 35% ειναι. Θες να πεις οτι τοσοι ελληνες και περιπου πολλοι ξενοι μενουνε στην αττικη
Κοπρίτης Νοέμβριος 22, 2005 #11 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Gabriel [Σήμερα, στις 11:37] Eπειδή και εγώ είμαι στο flea αρκετά χρόνια (άσχετα αν με έχουν κλειδώσει τώρα και δε ξέρω γιατί) μπορώ να πώ πώς και εγώ αποφεύγω να στέλνω για τους λογους που ανέφερε ο Greekfragma. Μπορείς επίσης να πρσθέσεις τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για να ληφθούν τα χρήματα σε περίπτωση που προτιμηθεί η αντικαταβολή... Παρόλα αυτά έχω στείλει αρκετές φορές εκτός Αττικής και μόνο 2-3 φορές είχα πρόβλημα και μάλιστα με χρήστες από την ίδια πόλη (σύμπτωση?) στην οποία βέβαια δε στέλνω ούτε με σφαίρες πιά (και αποφεύγω να αγοράσω). Kαταρχην στειλε email στους διαχειριστες με περιγραφη της καταστασης του λογαριασμου σου και , αν και αργουν πολυ συνηθως, θα απαντησουν (ετσι ειχα παθει κι εγω... μεκλεισαν ξαφνικα και μετα απο κανα διμηνο καταφερα να επανενεργοποιησω τον λογαριασμο χρηστη μου. Οσο για την επαρχια... πες μας και με πια πολη ειχες προβλημα , να την αποφευγουμε παντως σχετικα με το θεμα αποστολων εκτος αθηνων... ομολογω οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα μου'χει τυχει κι εμενα να στειλω καρτα γραφικων την οποια ουδεποτε παρελαβε ο αγοραστης, χρεωθηκα τα μεταφορικα και εχασα και τους αλλους ενδιαφερομενους.... χωρια που αμα ξαναβαζεις το ιδιο αντικειμενο για πωληση αυτοι που το ειχαν ξαναδει, υποψιαζονται οτι κατι μπορει να παιζει με το ιδιο το προιον αφου ,ενω ειχε πουληθει, τωρα ειναι ξανα διαθεσιμο.... σ'αυτες τις περιπτωσεις καλο ειναι να διευκρινιζεται οτι για ταχυδρομικες αποστολες απαιτειται προκαταβολικη καταθεση των χρηματων αν και τελευταια πηρε τ'αυτι μου για μια υπηρεσια της Γενικης ταχυδρομικης με "προκαταβολικη αντικαταβολη" δεν εχω μαθει λεπτομερειες ακομα, αλλα ακουγεται ενδιαφερον
Aias Νοέμβριος 22, 2005 #12 Νοέμβριος 22, 2005 Εμενα 2 φορες μου εχει <<συμβει>> να μην πανε να παρουν την αντικαταβολη απο τα ΕΛΤΑ. Αυτο σημαινει 1 μηνα για μενα περιμενε,ανουσια εξοδα και οταν τελικα ερθει πισω το πακετο ειναι ταλεπωρημενο(αν και θα ελεγα τσακισμενο).Βεβαια το τηλεφωνο δεν απανταει μια και σιγουρα προκειται για 2ο ή 3ο νουμερο.Το προβλημα αυτο λυθηκε με το να γινεται καταθεση του ποσου σε λογαριασμο.Τωρα οσες αγορες εχω κανει απο επαρχεια δεν ειχα κανενα προβλημα .
morfeas-dsl- Νοέμβριος 22, 2005 #13 Νοέμβριος 22, 2005 Εγω παντως δεν εμπιστευομαι με καταβολη χρηματων. Δλδ τι μου διασφαλιζει εμενα πως βαζω τα λεφτα και ο πωλητης δεν το στελνει?Αυτο που θα εκανα ομως ειναι να κανω καταθεση ΜΟΝΟ τα εξοδα αποστολης ετσι ωστε να σιγουρευτει οτι πραγματι θα παρω το προιον
totally_wired Νοέμβριος 22, 2005 #14 Νοέμβριος 22, 2005 Το θέμα είναι απλό...Αθήνα-Συνάντηση-Μετρητά -> Ζεστά σίγουρα λεφτά -προίονΚαλαμπάκα - ΕΛΤΑ - Αντικαταβολή -> Παγωμένα με ρίσκο λεφτά - ΠροιόνΒέβαια υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις.
JimmyFox Νοέμβριος 22, 2005 #15 Νοέμβριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- Εγω παντως δεν εμπιστευομαι με καταβολη χρηματων. Δλδ τι μου διασφαλιζει εμενα πως βαζω τα λεφτα και ο πωλητης δεν το στελνει?Αυτο που θα εκανα ομως ειναι να κανω καταθεση ΜΟΝΟ τα εξοδα αποστολης ετσι ωστε να σιγουρευτει οτι πραγματι θα παρω το προιον Δηλαδή καταθέτωντας 5-6 θα σε εμπιστευτεί ο άλλος να σου στείλει μια πχ κάρτα γραφικών αξίας 300?
morfeas-dsl- Νοέμβριος 22, 2005 #16 Νοέμβριος 22, 2005 Ναι. Γιατι γνωριζει οτι ακομα και αν ο αλλος λογω καρκινου στον εγκεφαλο δε το παραλαβει,τουλαχιστον θα εχει βγαλει τα εξοδα αποστολης. Σε καθε περιπτωση παντως οποτε αγορασα κατι μεγαλης αξιας ποτε δε ζητηθηκε να κανω καταθεση και τουλαχιστον μεχρι τωρα ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα,ουτε οι διαφοροι πωλητες.
Wizard! Νοέμβριος 22, 2005 #17 Νοέμβριος 22, 2005 Πιστεύω ότι είναι σχετικά απλό το θέμα... Εγώ στέλνω και αντικαταβολή κανονικά επαρχία, παίρνοντας το ρίσκο να χρεωθώ τα 5 και τον ένα μήνα αναμονή, ΜΟΝΟ αν ο άλλος έχει καλές αξιολογήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, λυπάμαι δεν το στέλνω. Όσο για την κατάθεση, αν κάποιος θέλει να το κυνηγήσει, σε περίπτωση που ο πωλητής πάει να του φάει τα χρήματα, με μιά απλή μήνυση έχοντας το καταθετήριο για απόδειξη, του ρίχνει και 2 χρονάκια φυλακή... Για μερικούς που κάνουν τους εξυπνάκηδες...
Gabriel Νοέμβριος 22, 2005 #18 Νοέμβριος 22, 2005 Σωστή παρατήρηση για την αξιολόγηση φίλε Wizard!.Η πόλη που έτυχαν στραβές,και χωρίς να έχω τίποτα με τα υπόλοιπα παιδιά από κεί,είναι η Πάτρα.Έχουν τύχει και πολύ καλές συναλλαγές με παιδιά (π.χ. Stratos2004) από κεί αλλά αν οι 3 στους 10 δε φέρθηκαν σωστά,τότε κάτι δε πάει καλά.Αντιθέτως καταπληκτική και χωρίς καχυποψία αντιμετώπιση είχα (και τους εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια) με τους Θεσσαλονικείς και λοιπές πόλεις κοντά σε αυτή (Καβάλα-Βέροια-Γιαννιτσά κτλ),όλες οι συναλλαγές που είχα ήταν παραπάνω από τέλειες...
Maximus Νοέμβριος 25, 2005 #19 Νοέμβριος 25, 2005 Δηλαδή όταν οι Θεσσαλονικείς βάζουν Θεσσαλονίκη-Συνάντηση-Μετρητά τι είναι? Τι να πω, εγώ όποτε βλέπω κάτι τέτοιο και δεν είμαι στην Αθήνα επικοινωνώ με το χρήστη μέσω e-mail και τον ρωτάω αν έχει πρόβλημα να το στείλει. So Simple.
dimitris74 Νοέμβριος 25, 2005 #20 Νοέμβριος 25, 2005 και εγω βαζω το τριπτυχο αθηνα-συναντηση-μετρητα αλλα δεν εχω προβλημα να στειλω και επαρχια κατοπιν συννενοησης, απο κει και περα το να στειλεις επαρχια ανεβαζει το κοστος και λογω μεταφορικων αλλα και οι τραπεζες θελουν και ενα νταβατζιλικη 1.2 επιπλεον, παντως αν βρεθει υπηρεσια που να πληρωνει αντικαταβολες αμεσα θα ανοιξουν τρελα οι πωλησεις προς επαρχια,
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.