hayabusa Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2005 Θελω να αλλαξω τον επεξεργαστη μου και να βαλω εναν καινουργιο πανω στην μητρικη μου. Για να δουλεψει θα πρεπει να κανω καποια συγκεκριμενη διαδικασια και αν ναι ποια ειναι αυτη; παρολο που ασχολουμαι τοσα χρονια δεν το εχω ξανακανει γιατι μου του συναρμολογουσαν στο πλαισιο ομως νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να πληρωνω τοσα λεφτα για εργασια ενω μπορω μονος μου.
Wizard! Νοέμβριος 21, 2005 #2 Νοέμβριος 21, 2005 Εξαρτάται... Η διαδικασία είναι συνήθως απλά, αρκεί ο καινούριος να είναι ίδιου socket με τον παλιό
RootX Νοέμβριος 21, 2005 #3 Νοέμβριος 21, 2005 Καταρχήν βάλε κανέναν ποιο ενδιαφέρον τίτλο να καταλαβαίνουμε τι θες να πεις αλλιώς πολλοί θα το προσπεράσουν το θέμα σου.Κατά δεύτερον ατάκες του στυλ "Απαντήστε γρήγορα" εγγυημένα θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Τρίτον, δώσε πληροφορίες για το σύστημά σου.Μιας και ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω, πάμε στο θέμα σου.Βρίσκεις από το site του κατασκευαστή τι επεξεργαστές υποστηρίζει η μητρική σου και παίρνεις έναν από αυτούς. Τσεκάρεις αν χρειάζεται αναβάθμιση του bios προκειμένου να δουλέψει(ίσως να χρειάζεται αν οι επεξεργαστές κυκλοφόρησαν μετά από την μητρική) και κατεβάζεις το τελευταίο bios και κάνεις την αναβάθμιση σύμφωνα με τις οδηγίες στο site.Από εκεί και πέρα, κλείνεις τον υπολογιστή(βγάλε και το καλώδιο τροφοδοσίας καλού-κακού), αφαιρείς την ψύκτρα, βγάζεις τον επεξεργαστή και τοποθετείς τον καινούργιο. Καθαρίζεις με οινόπνευμα ή καθαρό ασετόν την ψύκτρα(στην πλευρά που πατάει στον επεξεργαστή) και το spreader του επεξεργαστή. Βάζεις μικρή ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας(arctic silver ceramique πχ), τοποθετείς την ψύκτρα με προσοχή, ξεκινάς τον επεξεργαστή και μπαίνεις στο bios και τσεκάρεις θερμοκρασίες να δεις αν η ψύκτρα μπήκε οκ. Μετά reboot και enjoy.
RootX Νοέμβριος 21, 2005 #5 Νοέμβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από hayabusa Τωρα που τα διορθωσα ειναι ενταξει Root X; Lol, ούτε τσόντα να γυρίζαμε Αναβάθμιση επεξεργαστή δεν θες να κάνεις? έ, βάλε έναν παρόμοιο τίτλο.
hayabusa Νοέμβριος 21, 2005 Author #6 Νοέμβριος 21, 2005 Και για ναμ ην το ξεχασω δεν εχει νοημα αν και δεν εχω κανενα προβλημα να δωσω πληροφοριες γιατι ξερω ποιους επεξεργαστες υποστηριζει η μητρικη. Γενικα το θεμα το εχω ψαξει αρκετα. Απλα αυτο ηταν το μονο που ηθελα γιατι δεν μου εχει χρειαστει ποτε ξανα. Ασε που εινμαι και πολλα τα λεφτα μονο για την δουλεια που σου κανουν και στην ουσια ειναι πεταμενα για καποιον που μπορει μονος του
ΝTG Νοέμβριος 21, 2005 #7 Νοέμβριος 21, 2005 βασικα......αν ελεγες τι επεξεργαστη εχεις και τι θες να βαλεις θα μας βοηθουσες αρκετα ωστε να σου πουμε με ακριβεια πως να βγαλεις την ψυκτρα (μαζι με τον ανεμηστηρα) και να βαλεις τον καινουργιο.Συνηθως τα manual εχουν οδηγιες με εικονες για το πως γινεται αυτο....Παντως αφουν βγαλεις την ψυκτρα σηκωνεις το μοχλουδακι που εχει (πλαστικο η σιδερενιο) και μετα μπορεις να βγαλεις τον επεξεργαστη απο τη θεση του.Οταν βαλεις τον καινουργιο προσεχε γιατι μπαινει με ενα συγκεκριμενο τροπο....μην το βαλεις οπως να ναι.Κοιτα ενα χρυσο τριγωνακι-βελακι πανω στην μητρικη .Εχει αλλο ενα πανω στον επεξεργαστη ,κοιτα να βρισκονται στην ιδια γωνια!
hayabusa Νοέμβριος 21, 2005 Author #8 Νοέμβριος 21, 2005 δεν εχω προβλημα στο πως να τον βγαλω. αυτο το ξερω καλα γιατι το εχω ξανακανει. το προβλημα ειναι αν χρειαζεται καποια αλλη διαδικασια απο μεσα απο το BIOS η κατι τετοιο.Το σιγουρο ειναι δεν θα βγαλω τον παλιο και θα βαλω τον καινουργιο αλλα θα βαλω τον καινουργιο κατευθειαν σε καινουργια μητρικη
ΝTG Νοέμβριος 21, 2005 #9 Νοέμβριος 21, 2005 αν ειναι να μπει καινουργιος σε καοινουργια μητρικη τοτε δεν χρειαζεται να κανεις και πολλα....ενα clear cmos και αυτι δεν πολυχρειαζεται βεβαια και αν εισαι πολυ ατυχος iσως χρειαστει να κανεις βios update σε περιπτωση που δεν τον βλεπει εξαρχης!Aλλα στο 99% των περιπτωσεων και αυτα περιττευουν
Makis Hourdakis Νοέμβριος 21, 2005 #10 Νοέμβριος 21, 2005 Βασικά αυτά αλλά έχε υπόψη σου κάτι ακόμα... Αν έχεις αυθεντικά WinXP θα χρειαστεί να ξανακάνεις ενεργοποίηση... ( )
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.