sedde Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Ok εχω μερικες ερωτησεις και μερικα προβληματα με αυτα που προσπαθω να κανω.Καταρχην εχω τα εξης :MSI DKA790GX PlatinumPhenom II 940 Black Edition4 x 2GB Geil 800MHZΟταν λοιπον παιζω λιγο με το multiplyer του επεξεργαστη, βλεπω οτι με το που μπω στα windows και τρεξω το cpuid η ταχυτητα παιζει παρα πολυ απο 800ΜΗΖ μεχρι και 3500ΜΗΖ ( που το εχω βαλει για αρχη ) . Δινω λιγο παραπανω ρευμα στην cpu, το default της ειναι 1.344 και συνεχιζει να μου κανει τα ιδια. Ειναι πολλες οι παραμετροι που δεν ξερω να πειραξω στο motherboard γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα με voltage mods και γενικα overclocking to the max, αλλα θελω να το τολμησω τωρα. Τι να κανω πειτε μου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιανουάριος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 λογικά είναι το cool&quiet που σου ρίχνει τον πολλαπλασιαστή για την κατανάλωση με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τι παίζει με τους phenom 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 27, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 λογικά είναι το cool&quiet που σου ρίχνει τον πολλαπλασιαστή για την κατανάλωση με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τι παίζει με τους phenom 2Ναι αυτο ηταν, για καποιο λογο μετα απο καθε reset ειναι enabled.Τεσπα δεν μπορω να τον παω πανω απο 4ghz με τιποτα.VDD Voltage ( το εφτασα μεχρι και 1.52 )CPu Voltage ( το εφτασα μεχρι και 1.52 )To fsb δεν παει πανω απο 220 ( απο 200 default )Ο multi δεν μου δινει πανω απο x 19 ( 3800 ).Tι σκατα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιανουάριος 27, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 κάτσε γιατί δεν νομίζω να το πας πολύ σωστά βγάλε photos το Bios να δούμε τι επιλογές έχεις για αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 27, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 Θα το βγαλω τωρα που θα flasharo παλι το κινητο μου, γιατι με την τελευταια rom δεν επαιζε η καμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Ιανουάριος 28, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Πρέπει να προσέξεις το advance dram configuration και το fsb dram ratio.Το πρώτο είναι τα timmings και το δεύτερο ο διαιρέτης.Ανεβάζοντας το fsb ανεβαίνουν και οι μνήμες οπότε φρόντισε με τον κατάλληλο διαιρέτη οι μνήμες σου να είναι στην κατάλληλη συχνότητα.Οπωσδήποτε πριν αρχίσεις να ανεβάζεις fsb να μην είναι στο auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
elk Ιανουάριος 28, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Αν θυμάμαι καλά πρέπει να μειώσεις και το HT link Speed Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 28, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Πρέπει να προσέξεις το advance dram configuration και το fsb dram ratio.Το πρώτο είναι τα timmings και το δεύτερο ο διαιρέτης.Ανεβάζοντας το fsb ανεβαίνουν και οι μνήμες οπότε φρόντισε με τον κατάλληλο διαιρέτη οι μνήμες σου να είναι στην κατάλληλη συχνότητα.Οπωσδήποτε πριν αρχίσεις να ανεβάζεις fsb να μην είναι στο autoΜα δεν το ανεβαζω πολυ το fsb, και οταν το ανεβαζω, τον διαιρετη τον κανω ετσι ωστε να μην ξεπερνανε τα 800ΜΗΖ.Το ΗΤ το εχω στα 1800ΜΗΖ, να το κατεβασω κιαλλο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elk Ιανουάριος 28, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Το ΗΤ το εχω στα 1800ΜΗΖ, να το κατεβασω κιαλλο ?ναι δοκίμασέ το λίγο πιο χαμηλά στα 1500mhz ας πούμεεπίσης από ότι είδα έχεις το spread spectrum enabled κάντο disable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιανουάριος 28, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Το default ΗΤ του amd σου πόσο είναι βασικά με τα λίγα που θυμάμαι από amd oc δεν πρέπει να το περάσεις πάνω από το default σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 28, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Το default ΗΤ του amd σου πόσο είναι βασικά με τα λίγα που θυμάμαι από amd oc δεν πρέπει να το περάσεις πάνω από το default σου1800 ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 29, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2009 Παραπανω δυσκολα παω, γιατι τοσο χαλια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Ιανουάριος 29, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2009 To fsb δεν παει πανω απο 220 ( απο 200 default )Ο multi δεν μου δινει πανω απο x 19 ( 3800 ). 220x19=4180 δεν παιζει εκει;που ακριβως κολλας; ξεμενεις απο FSB; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedde Ιανουάριος 29, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2009 220x19=4180 δεν παιζει εκει;που ακριβως κολλας; ξεμενεις απο FSB;Δεν ξερω, η δεν μπουταρει, η παει να μπει windows και βγαζει bsod και restart Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Ιανουάριος 29, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2009 Τι σου λέει η BSOD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.