Jump to content

Νεος στο overclocking.

Recommended Posts

Ok εχω μερικες ερωτησεις και μερικα προβληματα με αυτα που προσπαθω να κανω.

Καταρχην εχω τα εξης :

MSI DKA790GX Platinum

Phenom II 940 Black Edition

4 x 2GB Geil 800MHZ

Οταν λοιπον παιζω λιγο με το multiplyer του επεξεργαστη, βλεπω οτι με το που μπω στα windows και τρεξω το cpuid η ταχυτητα παιζει παρα πολυ απο 800ΜΗΖ μεχρι και 3500ΜΗΖ ( που το εχω βαλει για αρχη ) .

Δινω λιγο παραπανω ρευμα στην cpu, το default της ειναι 1.344 και συνεχιζει να μου κανει τα ιδια.

Ειναι πολλες οι παραμετροι που δεν ξερω να πειραξω στο motherboard γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα με voltage mods και γενικα overclocking to the max, αλλα θελω να το τολμησω τωρα.

Τι να κανω πειτε μου ?

λογικά είναι το cool&quiet που σου ρίχνει τον πολλαπλασιαστή για την κατανάλωση

με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τι παίζει με τους phenom 2

Ναι αυτο ηταν, για καποιο λογο μετα απο καθε reset ειναι enabled.

Τεσπα δεν μπορω να τον παω πανω απο 4ghz με τιποτα.

VDD Voltage ( το εφτασα μεχρι και 1.52 )

CPu Voltage ( το εφτασα μεχρι και 1.52 )

To fsb δεν παει πανω απο 220 ( απο 200 default )

Ο multi δεν μου δινει πανω απο x 19 ( 3800 ).

Tι σκατα ?

Πρέπει να προσέξεις το advance dram configuration και το fsb dram ratio.Το πρώτο είναι τα timmings και το δεύτερο ο διαιρέτης.Ανεβάζοντας το fsb ανεβαίνουν και οι μνήμες οπότε φρόντισε με τον κατάλληλο διαιρέτη οι μνήμες σου να είναι στην κατάλληλη συχνότητα.Οπωσδήποτε πριν αρχίσεις να ανεβάζεις fsb να μην είναι στο auto

Πρέπει να προσέξεις το advance dram configuration και το fsb dram ratio.Το πρώτο είναι τα timmings και το δεύτερο ο διαιρέτης.Ανεβάζοντας το fsb ανεβαίνουν και οι μνήμες οπότε φρόντισε με τον κατάλληλο διαιρέτη οι μνήμες σου να είναι στην κατάλληλη συχνότητα.Οπωσδήποτε πριν αρχίσεις να ανεβάζεις fsb να μην είναι στο auto

Μα δεν το ανεβαζω πολυ το fsb, και οταν το ανεβαζω, τον διαιρετη τον κανω ετσι ωστε να μην ξεπερνανε τα 800ΜΗΖ.

Το ΗΤ το εχω στα 1800ΜΗΖ, να το κατεβασω κιαλλο ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.