Longman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2005 Γεια σας... Χθες αγόρασα τον υπολογιστη που φαινεται απο κατω. Με την μητρικη του, δινοταν το προγραμμα MSI DIGIcell, το οποιο εγκατεστησα. Αυτο περιλαμβανει μεταξυ αλλων και την εφαρμογη core center που δινει πληροφοριες για τις θερμοκρασιες στο Pc,την ταχυτητα ανεμιστηρων και αλλα.Το προβλημα μου ειναι οτι ενω το core center οπως και τα υπολοιπα εγκατασταθηκαν μια χαρα, και ενω 1) μπηκα στο Bios και ενεργοποιησα το Cool n quiet, 2) μπηκα στο πινακας ελεγχου/ επιλογες ενεργειας και εδωσα ελαχιστη διαχειριση ενεργειας στην επιλογη τροφοδοσιας,εκανα δηλαδη οτι εγραφε το manual, το προβημα μου λοιπον ειναι οτι το core center με το που ξεκιναει μετα απο 1-2 sec πεταγεται στην επιφανεια εργασιας, τσιριζοντας (alarm). Σα να υπαρχει προβλημα.Παρακατω δινω τις τιμες που γραφει, και πεστε μου παρακαλω αν οντως υπαρχει προβλημα.CPU TEMP = 32SYS TEMP =33CPU FAN SPEED = 1048 RPMNB FAN SPEED =6026 RPM (NB TI EINAI ?)Αυτα γραφει απο τη μια μερια. Απο την αλλη γραφει κατι βολτ. Το PC μου εχει τρεις ανεμιστηρες.Επισης, μπορει καποιος να μου πει για τα updates BIOS και drivers καρτας γραφικων ?Εχω και το MSI Live update 3 Αν πχ. Αυτο μου πει οτι βρηκε καινουργια εκδοση του BIOS μου ή καινουργιους drivers καρτας, πρεπει να τα αναβαθμισω ?Ευχαριστω.
morfeas-dsl- Νοέμβριος 20, 2005 #2 Νοέμβριος 20, 2005 Κανε τις αναβαθμισεις και πιθανον να φτιαξει. Ναι να τα αναβαθμισεις και το bios και τους drivers. Το bios να το κανεις μεσα απο windows αλλα αν δεν εχεις ξανακανει διαβασε λιγο τις οδηγιες τις msi. Δεν ειναι τιποτα παντως θα το συνηθησεις
nikos19 Νοέμβριος 20, 2005 #3 Νοέμβριος 20, 2005 Οι θερμοκρασιες φαινονται λογικες.Κατεβασε το speedfan που δειχνει τις θερμοκρασιες και μπορεις να ρυθμισεις και τις ταχυτητες των ανεμιστηρων και συγκρινε τις τιμες.
mariosalice Νοέμβριος 20, 2005 #4 Νοέμβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Longman [Χθες, στις 23:14] Γεια σας... Χθες αγόρασα τον υπολογιστη που φαινεται απο κατω. Με την μητρικη του, δινοταν το προγραμμα MSI DIGIcell, το οποιο εγκατεστησα. Αυτο περιλαμβανει μεταξυ αλλων και την εφαρμογη core center που δινει πληροφοριες για τις θερμοκρασιες στο Pc,την ταχυτητα ανεμιστηρων και αλλα.Το προβλημα μου ειναι οτι ενω το core center οπως και τα υπολοιπα εγκατασταθηκαν μια χαρα, και ενω 1) μπηκα στο Bios και ενεργοποιησα το Cool n quiet, 2) μπηκα στο πινακας ελεγχου/ επιλογες ενεργειας και εδωσα ελαχιστη διαχειριση ενεργειας στην επιλογη τροφοδοσιας,εκανα δηλαδη οτι εγραφε το manual, το προβημα μου λοιπον ειναι οτι το core center με το που ξεκιναει μετα απο 1-2 sec πεταγεται στην επιφανεια εργασιας, τσιριζοντας (alarm). Σα να υπαρχει προβλημα.Παρακατω δινω τις τιμες που γραφει, και πεστε μου παρακαλω αν οντως υπαρχει προβλημα.CPU TEMP = 32SYS TEMP =33CPU FAN SPEED = 1048 RPMNB FAN SPEED =6026 RPM (NB TI EINAI ?)Αυτα γραφει απο τη μια μερια. Απο την αλλη γραφει κατι βολτ. Το PC μου εχει τρεις ανεμιστηρες.Επισης, μπορει καποιος να μου πει για τα updates BIOS και drivers καρτας γραφικων ?Εχω και το MSI Live update 3 Αν πχ. Αυτο μου πει οτι βρηκε καινουργια εκδοση του BIOS μου ή καινουργιους drivers καρτας, πρεπει να τα αναβαθμισω ?Ευχαριστω. Δες τι όρια έχεις βάλει για να τσιρίξει το πρόγραμμα και κυρίως έλεγξε το CPU fan speed. Δες και τα όρια στις τάσεις αν είναι 10%. Από αυτά που γράφεις δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα πάντως. Το ΝΒ είναι το chipset Nforce4.
Longman Νοέμβριος 21, 2005 Author #5 Νοέμβριος 21, 2005 Γεια και ευχαριστω για τις απαντησεις... Δυστυχως δεν καταφερα να βγαλω ακρη..Φιλε mariosalice, χαμηλωσα τα alarm ορια των ανεμιστηρων, αλλα δεν εγινε τιποτα. Δυστυχως οι δικοι μου ανεμιστηρες δεν ρυθμιζονται χειροκινητα, απο οσο ξερω τουλαχιστον. αυτο που λες "Δες και τα όρια στις τάσεις αν είναι 10%", δεν το καταλαβαινω..Φιλε nikos19, αμα βρω και κατεβασω το speedfun θα μπορεσω με αυτο να ρυθμιζω τις στροφες των ανεμιστηρων ? απο που να το κατεβασω ? Εχω και 56αρα τωρα, μεχρι την αλλη εβδομαδα που θα μου ερθει η dsl...Φιλε morfeas-dsl- το manual τις μητρικης δεν το εχω ...ξεσκονισει, αλλα απο οτι ειδα γραφει κυριως για εγκατασταση της μητρικης και ρυθμιση του BIOS. Θα το ξαναδω να δψ αν γραφει και για τη διαδικασια update...Αν θελετε βοηθηστε λιγο. Θα μπορουσα να το βγαλω το προγραμμα αυτο, να μην με ενοχλει κιολας, αλλα ειναι της μητρικης και θα ηθελα να το κρατησω.Ευχαριστω.
nikos19 Νοέμβριος 22, 2005 #6 Νοέμβριος 22, 2005 http://www.majorgeeks.com/download337.htmlΚατεβασε το απο εδω ειναι μονο 1,4MB
Longman Νοέμβριος 22, 2005 Author #7 Νοέμβριος 22, 2005 Γεια χαρα...κατεβασα και εγκατεστησα το speedfan. Μαλιστα, κατεβασα και καποιες ρυθμισεις προτεινομενες απο αλλους χρηστες που εχουν την μητρικη μου, απο το site (οποιος χρησιμοποιει speedfan καταλαβαινει για τι μιλαω). Οι ενδειξεις του speedfan με αυτες του core center συμφωνουν. Παρολαυτα το προβλημα με το core center δεν διορθωθηκε. Με τις νεες ρυθμισεις του speedfan κατεβασα λιγο τις θερμοκρασιες γενικοτερα (δειχνει γυρω σους 30 βαθμους μεσο ορο), και αλλαξα και τα ορια στο core center, αλλα το προβλημα παραμενει. Κανει δηλαδη το ιδιο πραγμα. Μηπως ξερετε ρε παιδια τι μπορει να παιζεται ?
mariosalice Νοέμβριος 22, 2005 #8 Νοέμβριος 22, 2005 Με το Cool n Quiet ενεργοποιημένο η τάση στον επεξεργαστή πέφτει κάτω από τα κανονικά όρια. Αυτό είναι φυσιολογικό. Έτσι λειτουργεί ο επεξεργαστής. Είναι φυσικό ένα πρόγραμμα που δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία να τσιρίζει, γιατί νομίζει οτι η τάση του επεξεργαστή είναι έξω από τα φυσιολογικά όρια.Το πρόβλημα όμως δεν κατάλαβα γιατί δεν το βρίσκεις.Δεν σου δείχνει το πρόγραμμα το λόγο που τσιρίζει;Δεν σου λέει τι δεν πάει κάλα;Κάποιο μήνυμα ή log αρχείο θα σου βγάζει.Ή θα αναβοσβύνει κάποια ένδειξη. Πχ των στροφών του ανεμιστήρα ή της τάσης του επεξεργαστή ή της θερμοκρασίας. Ίσως πάλι να το έγραψες και να μην το πρόσεξα.Ποιό είναι το πρόβλημα με δυο λόγια???
Longman Νοέμβριος 22, 2005 Author #9 Νοέμβριος 22, 2005 Να σου πω ποιο ειναι το προβλημα με 2 λογια...πριν απο ελαχιστες μερες πηρα ενα ολοκαινουργιο pc. Εχει μεσα τα windows,το office, ενα antivirus, και τα προγραμματα αυτα της msi, οπως και καποια της οθονης, ΟΛΑ αυτα original και αγορασμενα. Κατα τα αλλα εχει ενα browser, 1 firewall και το speedfan. Γιατι λοιπον βγαζει alarm το προγραμμα αυτο ψαχνω να βρω. Καταλαβες τωρα ? Και το ψαχνω επειδη φυσικα και ΔΕΝ εβγαλε ουτε log, ουτε μυνημα, ουτε τιποτα... αλλιως θα το εβλεπα και εγω που καθομαι μπροστα σε αυτη την οθονη, φιλε μου. Μονο το αλαρμ φωναζει... Αναβοσβηνε στην αρχη η ενδειξη cpu fan speed, αλλα χαμηλωσα το οριο. Και σταματησε να αναβοσβηνει, αλλα συνεχιζει να πεταγεται με αλαρμ. Γιατι το ψαχνω τοσο ? Επειδη θελω να μαθω αν πρεπει να το σουταρω το προγραμματακι ή οχι και επειδη μπορει να θελει κατι να μου πει και να μην το καταλαβαινω μιας και δεν ξερω πολλα απο Η/Υ. Παραθετω ολες του τις ενδειξεις.CPU TEMP=32SYS TEMP=33CPU FAN SPEED=1080 rpm (οριο=600)NB FUN SPEED=5860 rpm(οριο= 1100)Απο την αλλη μερια...V CORE= 1.07 v3.3v = 3.30 v+5v = 5.10v+12v = 12.14 vΑνοιγοντας το μενου απο αριστερα λεει FSB=200 MHz, PCI-E=100MHz, CPU VOLTAGE = BY VID, MEMORY VOLTAGE = 2.65v.
mariosalice Νοέμβριος 23, 2005 #10 Νοέμβριος 23, 2005 Ένα πρόγραμμα που παρακολουθεί τάσεις, θερμοκρασίες και στροφές ανεμιστήρων, πρέπει να σου λέει και γιατί τσιρίζει. Αν δεν σου το λέει σούταρε το. Όλες οι τιμές που έγραψες είναι μέσα στις σωστές πρόδιαγραφές και δεν θα έπρεπε να τσιρίζει. Όπως έγραψα και πριν όμως το V CORE= 1.07 v είναι χαμηλό και έξω από τις προδιαγραφές των προγραμμάτων που δεν υποστηρίζουν Cool n Quiet. Δεν είναι πρόβλημα. Έτσι δουλεύει το CnQ. ρίχνει την τάση και τη συχνότητα του επεξεργαστή που κανονικά δουλεύει στα 1.4ν. Τώρα αν το πρόγραμμα είναι πατάτα και δεν μπορεί να το καταλάβει απενεργοποίησε το V CORE ή αύξησε τα όρια του ώστε να μην τσιρίζει. Πόσο πιο λιανό να το κάνω?
Longman Νοέμβριος 24, 2005 Author #11 Νοέμβριος 24, 2005 Ευχαριστω οσους απαντησαν στο θεμα. Μακαρι να ηταν μονο αυτο το προβλημα με το pc (ουφ...)Να ειστε καλα.
dasavs Ιανουάριος 20, 2009 #12 Ιανουάριος 20, 2009 Γεια σε όλα τα μέλη του TheLab.gr. Είμαι νέο μέλος και μπήκα με απορείες.... Για αρχή έχοντας εγκαταστήσει το Core Center μου κάνει εντύπωση 1 ένδειξη: NB FAN SPEED = 0 RPM Αν ξέρει κανείς τί είναι το ΝΒ και ποιο το επιτρεπτό όριο λειτουργείας και γιατί μου δίνει για την ώρα τιμή 0? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
foivoleon Ιανουάριος 23, 2009 #14 Ιανουάριος 23, 2009 Αν ξέρει κανείς τί είναι το ΝΒ και ποιο το επιτρεπτό όριο λειτουργείας και γιατί μου δίνει για την ώρα τιμή 0? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! NB = NorthBridge που ελληνιστί μεταφράζεται σε chipset της μητρικής και συγκεκριμένα στο μεγάλο chipακι με την ψύκτρα επάνω που ελέγχει τις περισσότερες λειτουργίες της μητρικής (αν όχι όλες, βλ. nforce 4 ) Λογικά έχεις κάποιο pcακι που η μητρική του έχει παθητική ψύξη (ψύκτρα χωρίς ανεμιστήρα) οπότε είναι λογικό η ένδειξη του NB να είναι 0. Αν απ' την άλλη η μητρική σου έχει ανεμιστήρα αλλά η ένδειξη είναι 0, τότε ή ο ανεμιστήρας έχει σταματήσει (κακό αυτό), ή έχει αποσυνδεθεί, ή έχει συνδεθεί σε άλλη υποδοχή οπότε δεν το βλέπει πια ως NB fan αλλά ως chassis fan ή κάτι παρεμφερές.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.