Jump to content

Σωτηρια ενα bios update!

jpcupra

Recommended Posts

σημερα εκανα το εν λογω update και ειδα ηδη απιστευτη διαφορα στις θερμοκρασιες!:blink: :blink:

τι εννοω?βρισκομουν 8 εκδοσεις πισω και ειχα τις εξης θερμοκρασιες: cpu idle:41 cpu load:62 τωρα?cpu idle:34 cpu load 51 :banging: :banging: και ομως ειναι αληθινο!!!τρεξτε για να updatαρετε τα mobos σας!!!!:jump: :jump: :jump: :daisy:

Αρχική απάντηση από jpcupra

σημερα εκανα το εν λογω update και ηδη απιστευτη διαφορα στις θερμοκρασιες!:blink: :blink:

τι εννοω?βρισκομουν 8 εκδοσεις πισω και ειχα τις εξης θερμοκρασιες: cpu idle:41 cpu load:62 τωρα?cpu idle:34 cpu load 51 :banging: :banging: και ομως ειναι αληθινο!!!τρεξτε για να updatαρετε τα mobos σας!!!!:jump: :jump: :jump: :daisy:

Μαλιστα.

Αν το κανομε update δυο φορες λες να πεσει η θερμοκρασια κατω απο το 0?????

Στο site της Gigabyte η τελευταία έκδοση για τη μητρική μου είναι beta... Να την κατεβάσω ή δε θα έχει τα ίδια αποτελέσματα??? :p :P

Χωρίς πλάκα τώρα, μου φαίνεται απίθανο να μειώθηκαν οι θερμοκρασίες εξαιτίας μιας απλής ενημέρωσης/αναβάθμισης του BIOS...

Τις θερμοκρασίες τις μετράς με κάποιο θερμόμετρο/panel ή είναι ενδείξεις κάποιου προγράμματος όπως το SpeedFan???

Δεν μειώθηκαν... Απλώς θεωρητικά πριν ήταν λάθος και τώρα στην τελευταία έκδοση διορθώθηκε το σφάλμα και είναι κοντινότερες στις πραγματικές...

ΥΓ: Πιστεύω πως το να ποστάρουμε απλώς για να ειρωνευτούμε δεν είναι και ό,τι το πιο θεμιτό... :TD: Φιλικά πάντα... :)

θα συμφωνησω με τον μακη.τετοιου ειδους σχολια δε βοηθουν greek fragma.σωστα φιλαρακι μου?

δεν το εθεσα σωστα.το update απλα "διορθωσε" οπως ειπε και ο μακης.

Φίλε μου επειδή και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με την Fatal1ty An8 έβαλα το bios το οποίο έκανε "recalibration", όπως η ΑΒΙΤ λέει, στο διάβασμα από τους σένσορες. Η θερμοκρασία που διάβαζα πια μειώθηκε πολύ όπως είπες και εσύ.

Επειδή όμως όλον αυτόν τον καιρό είχα custom sensor πίσω από την μητρική μπορώ να πώ πως θερμοκρασία custom sensor και του "ανακριβή" BIOS ήταν παραπλήσιες. Οπότε τελικά δεν ξέρω πιο είναι το πιο σωστό. Ελπίζω η ABIT να μην "κατέβασε" τις θερμοκρασίες απλά για να ικανοποιήσει τους πελάτες της.

Παιδιά αν δεν υπάρχει ένα Laser θερμόμετρο δε γίνεται δουλειά νομίζω.Ακόμα και οι εξωτερικοί αισθητήρες που έχω αρκετούς,λόγω του ότι δε πάνε κατευθείαν στη πηγή της θερμότητας έχουν απόκλιση.

Mισό βαθμό οκ,δε χρειάζεται,αλλά όταν ο εσωτερικός αισθητήρας μου λέει 40 και ο εξωτερικός 30 κάτι είναι λάθος,ιδίως σε υψηλότερες κλίμακες είναι σημαντικές διαφορές.Βασικά το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορείς να μετρήσεις άμεσα τη θερμοκρασία που θες όποτε θες.Και αισθάνεσαι ότι κάτι ζεστένεται παραπάνω από όσο νομίζεις,ή παίρνεις μια τρέλλη ένδειξη από το bios πιό άμεσος τρόπος να σου φύγει το άγχος μήπως κάτι πάει καλά δεν υπάρχει.Σίγουρα δε χρειάζεται σε όλους,αλλά σε πολλούς που πάνε τα μηχανήματα στα όρια είναι χρήσιμο εργαλείο....

Αρχική απάντηση από ergotelis [22-11-2005 01:34]

όταν ο εσωτερικός αισθητήρας μου λέει 40 και ο εξωτερικός 30 κάτι είναι λάθος

οχι απαραιτητα.

ο εσωτερικος αισθητηρας, δινει ενα νουμερο, με καλιμπραρισμα, μεσα απο το τσιπ.

με τον εξωτερικο αισθητηρα ή laser (που δεν ειναι laser αλλα IR), μετρας τοπικη θερμοκρασια σε ενα αλλο σημειο του τσιπ, συνηθως στην περιφερεια. δεν ειναι απιθανο να υπαρχουν διαφορες 10 βαθμων μεταξυ τους, ειδικα οταν μιλαμε για διαφορετικης τεχνολογιας αισθητηρες.

ακομα και με ιδιους αισθητηρες ομως, απο τη στιγμη που μετρας σε διαφορετικα σημεια του τσιπ θα εχεις διαφορετικα νουμερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.