SSJ5 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20, 2005 Βλέπω σε πολλά site για το Vdroop mod. Από ότι κατάλαβα είναι κάποια αστάθεια στο ρεύμα που παίρνει η mobo. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει καλύτερα ή να μου δώσει κάποιο link; Πώς το διορθώνουμε αυτό;Θα ήθελα ακόμη να μου πει κάποιος ηλεκτρονικός ποιο βιβλίο είναι καλό για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά. Έχω φτιάξει μερικά απλά κυκλώματα αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τη θεωρία πάνω στην οποία φτιάχνονται αυτά τα κυκλώματα (τα φτιάχνω με έτοιμο το σχέδιο... κάτι σαν τα smart kit)Ευχαριστώ
GoriLLakoS Νοέμβριος 20, 2005 #2 Νοέμβριος 20, 2005 Tο vdroop mode δενριχνει το ρευμα στο cpu οταν ειναι σε load....Για καθε μητρικη ειναι αλλο το vdroop......πες μας ποια μητρικη εχεις να σε βοηθησουμε...
SSJ5 Νοέμβριος 20, 2005 Author #3 Νοέμβριος 20, 2005 Η μητρική μου είναι η Intel D850GB. Δεν με ενδιαφέρει συγκεκριμένα για τη δικιά μου μητρική αλλά θέλω να μάθω γενικά.Όταν λες σε full load και load τί εννοείς;
---Zapotek-- Νοέμβριος 20, 2005 #4 Νοέμβριος 20, 2005 Νομιζα το vdoop γινετε για να μη πεφτει το ρευμα, οχι για να πεφτει...
nickstamat Νοέμβριος 20, 2005 #5 Νοέμβριος 20, 2005 Να πω κι εγώ αυτό που νομίζω ότι είναι το Vdrop mod...Όταν ο επεξεργαστής είναι σε full load (δηλαδή σε 100% χρήση), "ζορίζεται" η μητρική και του δίνει λιγότερο ρεύμα. Μιλάμε για μικρή πτώση της τάσης π.χ. από 1.525 V --> 1.450 V, η οποία όμως μπορεί, απ' όσο ξέρω, να προκαλέσει αστάθεια σε καταστάσεις overclocking...Γι' αυτό κάνουμε αυτό το mod... Με το Vdrop mod δεν έχουμε πτώση της τάσης...[Αν κάνω λάθος πείτε μου, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά και λέω αυτό που νομίζω ότι είναι...]
---Zapotek-- Νοέμβριος 20, 2005 #6 Νοέμβριος 20, 2005 Ακριβως το ιδιο με τον nickstamat νομιζω και εγω...
SSJ5 Νοέμβριος 20, 2005 Author #7 Νοέμβριος 20, 2005 Χαίρομαι που συμφωνήτε Όμως κάποιος τώρα να μου απαντήσει σε αυτό: Θα ήθελα ακόμη να μου πει κάποιος ηλεκτρονικός ποιο βιβλίο είναι καλό για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά. Έχω φτιάξει μερικά απλά κυκλώματα αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τη θεωρία πάνω στην οποία φτιάχνονται αυτά τα κυκλώματα (τα φτιάχνω με έτοιμο το σχέδιο... κάτι σαν τα smart kit)
GoriLLakoS Νοέμβριος 20, 2005 #8 Νοέμβριος 20, 2005 @ Zapotek, nickstamat...εχετε δικιο...ξεχασα το δεν και θα το διορθωσω αμεσως... Επισης προσεξε στην μητρικη σου οτι αμα λειπουν καποια mosfet , Συμβαλλουν στην ασταθεια του Vcore ... kαι επισης οτι ρευμα θα δινεις απο το bios θα εχεις μια μικρη ανοδο στο vcore, εφοσον το vdroop mod θα ειναι ανοιχτο..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.