Jump to content

Σχετικά με το Vdroop mod και ηλεκτρονική

SSJ5

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βλέπω σε πολλά site για το Vdroop mod. Από ότι κατάλαβα είναι κάποια αστάθεια στο ρεύμα που παίρνει η mobo. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει καλύτερα ή να μου δώσει κάποιο link; Πώς το διορθώνουμε αυτό;

Θα ήθελα ακόμη να μου πει κάποιος ηλεκτρονικός ποιο βιβλίο είναι καλό για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά. Έχω φτιάξει μερικά απλά κυκλώματα αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τη θεωρία πάνω στην οποία φτιάχνονται αυτά τα κυκλώματα (τα φτιάχνω με έτοιμο το σχέδιο... κάτι σαν τα smart kit)

Ευχαριστώ

Tο vdroop mode δενριχνει το ρευμα στο cpu οταν ειναι σε load....

Για καθε μητρικη ειναι αλλο το vdroop......πες μας ποια μητρικη εχεις να σε βοηθησουμε...

Η μητρική μου είναι η Intel D850GB. Δεν με ενδιαφέρει συγκεκριμένα για τη δικιά μου μητρική αλλά θέλω να μάθω γενικά.

Όταν λες σε full load και load τί εννοείς;

Να πω κι εγώ αυτό που νομίζω ότι είναι το Vdrop mod...

Όταν ο επεξεργαστής είναι σε full load (δηλαδή σε 100% χρήση), "ζορίζεται" η μητρική και του δίνει λιγότερο ρεύμα. Μιλάμε για μικρή πτώση της τάσης π.χ. από 1.525 V --> 1.450 V, η οποία όμως μπορεί, απ' όσο ξέρω, να προκαλέσει αστάθεια σε καταστάσεις overclocking...

Γι' αυτό κάνουμε αυτό το mod... Με το Vdrop mod δεν έχουμε πτώση της τάσης...

[Αν κάνω λάθος πείτε μου, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά και λέω αυτό που νομίζω ότι είναι...]

Χαίρομαι που συμφωνήτε;) Όμως κάποιος τώρα να μου απαντήσει σε αυτό:

Θα ήθελα ακόμη να μου πει κάποιος ηλεκτρονικός ποιο βιβλίο είναι καλό για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά. Έχω φτιάξει μερικά απλά κυκλώματα αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τη θεωρία πάνω στην οποία φτιάχνονται αυτά τα κυκλώματα (τα φτιάχνω με έτοιμο το σχέδιο... κάτι σαν τα smart kit)

@ Zapotek, nickstamat...εχετε δικιο...ξεχασα το δεν και θα το διορθωσω αμεσως...:D

Επισης προσεξε στην μητρικη σου οτι αμα λειπουν καποια mosfet , Συμβαλλουν στην ασταθεια του Vcore ... kαι επισης οτι ρευμα θα δινεις απο το bios θα εχεις μια μικρη ανοδο στο vcore, εφοσον το vdroop mod θα ειναι ανοιχτο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.