Jump to content

Βοηθεια(Καηκε ο τελικος μου;;;)

Hydrus

Recommended Posts

Ηλεκτρονικοι βοηθηστε με:Eχω εναν Sanyo P-55 PLUS τελικο ενισχυτη οδηγουμενο απ τον αντιστοιχο Sanyo C-55 PLUS προενισχυτη.Πριν καμια εβδομαδα ο τελικος αρχισε τα ωραια του αφου δεν μου παιζει το δεξι καναλι.Θα παιξει μονο εαν παω το balance τερμα δεξια και επισης ανεβασω το volume τερμα για λιγη ωρα(1-2 sec),αλλα οταν το χαμηλωνω παλι δν ακουγεται τι δεξι.Λετε να καηκε κανενα mosfet;Aσε που καπου ειχα διαβασει οτι αυτα ειχαν καταργηθει(τα συγκεκριμενα hitachi κωδ δεν θυμαμαι).Οποιος μπορει να βοηθησει ας μου πει γιατι δεν περισσευουν λεφτα για ηλεκτρονικους...... :toomuchne Επισης οποιος εχει αλλον εναν τετοιο Sanyo η ξερει κανενα αλλον που να εχει ας ριξει κανα π.μ ok?

δοκιμασε να βαλεις το καλο ηχειο στην θεση του προβληματικου καναλιου.

εαν ειναι οκ τοτε καηκε το ηχειο σου.εαν και το 2ο ηχειο παιζει χαμηλα τοτε ειναι προβλημα ενισχυτη

Κατα πασα πιθανοτητα και με μια προχειρη εκτιμηση δεν νομιζω οτι ο ασθενης απεβιωσε απο τον ματαιο τουτο κοσμο . Μαλλον η μουγκαμαρα του δεξιου καναλιου οφειλετε σε σκονη που εχει συσωρευτει στο ποντεσιομετρο . Με λιγακι ( οχι υπερβολες ) ειδικο σπρει ( σε μαγαζια που πουλανε ηλεκτρονικα θα το βρεις ) θα του φυγει η βραχναδα .....:) :)

Οσο για καψιμο των mosfet , δεν ειναι τοσο ευκολο ( πρεπει να το εχεις πιεσει αρκετα για να τα φτυσει , ιδιετερα τα 2SK - 2SJ ) . Εξαλου εαν εχει καει το καναλι ΟΤΙ και να του κανεις ( να βαλεις τερμα το volume - balance ) , ΔΕΝ προκειτε να ακουσεις κιχ , οποτε απο αυτο συμπερενω μαλλον οτι εχει να κανει με προβλημα επαφης ( ποντεσιομετρα γραφιτη - φακ ) ........

cptkoulis δεν το δινω το σετακι,γιατι εκτος οτι δεν βρισκεις τιποτα σημερα,εχει συναισθ.αξια για εμενα.Εδω ψαχνω και δευτερο για να τον κανω monoblock!!!Παιδια σας ευχαριστω,τετοιο σπρει εχω αλλα να δω ποτε θα προλαβω να ασχοληθω με το εργαλειο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.