Jump to content

MSI NX6800GT Πρώτες εντυπώσεις

overvolt

Recommended Posts

Φίλε όvervolt

Εχεις δίκιο!!

Μετά από μιά περίπου εβδομάδα, παρατήρησα για πρώτη φορα οτι μετά απο την πολύωρη αναμονή, το συστημα έδωσε το μήνυμα οτι το display card δεν λειτουργεί κανονικά, επεσε στα 4 βιτ και μετα κρεμασε.

Μήπως έχει να κάνει με το chipset της μητρικής? Νομίζω έχουμε το ίδιο (asus p4p800 del).

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Δεν ξέρω αν είναι :OT: αλλά κι εγώ πρόσφατα απέκτησα μια PixelView6800GT σε pci-ex με 282ευρώ τελική τιμή (αχ πούλησα την ATI:bye: ) και το μηχάνημα φυσάει. Όλα τώρα θα τρέχουν 1280x1024 με τα φίλτρα στο φούλ.

Δεν ξέρω αν είναι χειρότερη από την MSI αλλά έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και στην θερμοκρασία και στα σκόρ. Αν δεν κάνω λάθος η 6800 σειρά της nVidia είναι πλέον σε αρκετά ώριμη φάση ώστε όλες οι εταιρίες να δίνουν καλές υλοποιήσεις. Όσο πιο φτηνά τόσο καλύτερα.

Τώρα όσο για την αδρανοποίηση, την έχω πάντα απενεργοποιημένη διότι δεν μου προσφέρει κάτι, αλλά μου είχε κάνει κάτι τρελά με την 9600ΧΤ που είχα. Επανέφερε τους default χρονισμούς με εκνεύριζε να ξαναχρονίζω.

Anyway, :OT: τέλος.

Αρχική απάντηση από NTS69 [Χθες, στις 20:49]

Φίλε όvervolt

Εχεις δίκιο!!

Μετά από μιά περίπου εβδομάδα, παρατήρησα για πρώτη φορα οτι μετά απο την πολύωρη αναμονή, το συστημα έδωσε το μήνυμα οτι το display card δεν λειτουργεί κανονικά, επεσε στα 4 βιτ και μετα κρεμασε.

Μήπως έχει να κάνει με το chipset της μητρικής? Νομίζω έχουμε το ίδιο (asus p4p800 del).

Αλλαξε την ρυθμιση στο ΒΙΟΣ απο Τουρμπο σε Νορμαλ ..

Στην ΝΧ6800GT , φαινετε οτι το Τουρμπο προκαλει αναγούλες , ακομα και οταν δεν κλοκαρεις τη μητρικη παραπανω.

Ιδιαιτερα οταν παιζεις στα 1600 , διοτι εχει μετακινουνται μεσα απο το διαβλο AGP αλλα και το Ι875 , τεραστιες ποσοτητες δεδομενον, η παραμικρη ασταθεια , κανει τα παιχνιδια να κλοτσανε.

Για ολους ..

Εστειλα την καρτα πισω (RMA) , εβαλα πισω την ΑΤΙ 9600XT,

και ηρεμησε το μηχανημα , αλλα και τα νευρα μου . ;)

Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre [Σήμερα, στις 16:30]

Δεν ξέρω αν είναι χειρότερη από την MSI αλλά έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και στην θερμοκρασία και στα σκόρ. Αν δεν κάνω λάθος η 6800 σειρά της nVidia είναι πλέον σε αρκετά ώριμη φάση ώστε όλες οι εταιρίες να δίνουν καλές υλοποιήσεις. Όσο πιο φτηνά τόσο καλύτερα.

Anyway, :OT: τέλος.

Δεν ειναι απολυτα ετσι, τα πραγματα.

Υπαρχουν παντα κατασκευαστικες διαφορες ,και στην ποιοτητα υλικων, και στην υποστιριξη.

Εμαθα οτι παρουσιαστικαν διαφορές , ακομα και απο το χρωμα της πλακετας .

Θεωρητικα οι πρασινες ειναι καλυτερες απο τις μπλε .

Τωρα για της κοκκινες ? , μονο η ΜΣΙ βγαζει τετοιες, παντως μου αρεσε η ποιοτητα κατασκευης της καρτας , και το ειδικο ΜΣΙ κουλερακι .

Το θεμα ειναι οτι περα απο την καρτα , να εχεις πεσει και σε καλο κοματι GPU NV40 , αλλα και μνημες .

Το συνολο μετραει, οταν ολα ειναι πραγματικα καλα, τοτε εισαι σιγουρος, οτι αξιζουν τα φραγκα που εδωσες , οσα και να ειναι , πολλα η λιγα.

:flower:

Όλα καλά με το RMA , πέρασε από το E-shop, και πλέων πάει στην μαμά της , για αντικατάσταση, κουράγιο .... σε 10 μέρες το πολύ θα έχουμε καθαρίσει :)

Πάντως δεν μπορώ να πω κουβέντα , τα παλικάρια στο E-shop , με εξυπηρέτησαν στο έπακρο, με πήραν τηλέφωνο , με ενημέρωσαν , και όλα σχετικά γρήγορα , εεε εντάξει πέντε μέρες , αλλά χαλάλι τους .

Τουλάχιστον θα γίνει η δουλειά μου . :)

Εγω παντως εχω την MSI NX6800 GT σε pci-x με 2 ραπτορες 74ρηδες σε raid0 κτλ κτλ και το συστημα παει σφαιρα!

Τετοια προβληματα δεν εχω παρατηρησει,τι να πω

ΥΓ Εμενα παει μια χαρα χωρις artifacts 425/1.15 με σκορ ~6.000 στο 3dmark 2005

Περασαν ηδη , κάμποσες μερες , κοντα δεκα , να υποθεσω οτι εμειναν αλλες πεντε ? Τουλαχιστων αυτο λεει το μαντειο των δελφων :)

Τελειωσα το Doom3 ,με την 9600ΧΤ στα 1024, με μετριες ρυθμισεις ποιοτητας ...

Ας ειναι καλα το ιπταμενο κοφτερο μαχαιρι ;)

Για την 6800GT , λιγο την χαρηκα , αλλα διαπιστωσα οτι εχει δυναμη αρκετη , αλλα για πανω απο τα 1024 .

Και το λεω αυτο ,διοτι σε συκριση με την ταπεινη ως μοντελο ΑΤΙ 9600ΧΤ , δεν ειδα και τιποτα τρομερο πεζωντας στα 1024 , χωρις ΑΑ και φιλτρα.

Την συμπαθησα την καρτα , αν και ειχα παρει ορκο να μην ξανακουμπησω Nvidia. :getlost:

Παντως μαλακωσε η καρδια μου διαβαζωντας ενα εξυπνο λεκτικο σχολιο στο anandtech , οπου ελεγε : Ακομα και εαν εισε πιστως στο στρατοπεδο της ΑΤΙ , εαν εχεις AGP συστημα, αξιολογο , τοτε εαν διαλεξεις σημερα (Νοεμβριος 2005) μια 6800GT , θα ειναι η πρωτη και η τελευτεα φορα , που αξιζε να πατησεις τον ορκο σου .. :D

Τωρα που το ειδα το εργο, θα συμφωνησω και εγω . :)

Αντε βρε Oktabit ,στειλε μου πισω την νεα καρτουλα. :daisy:

Κόλλησα στην Οktabit , δεν μπορούν λένε να δικαιολογήσουν αντικατάσταση στην ΝΧ6800GT , γιατί λέει , ότι η κάρτα έχει απλά ασυμβατότητα , και δεν είναι καμένη !!

Και τι να έκανα δηλαδή , να την έκαιγα ??

Για να έχουν κάτι να γράψουν στα χαρτιά τους .

Εγώ είμαι τεχνικός ( Γιατρός υπολογιστών) , να τούς κάνω καλά ξέρω, όχι να τούς δολοφονώ !!

Τέλος πάντων το θέμα μου, ακόμα τρέχει, για να δούμε

Τέλος πάντων το θέμα μου, ακόμα τρέχει, για να δούμε

ΚΑΙ ακόμα τρέχει, τρέχει τρέχει τρέχει , και περιμενω την Τεταρτη, για καινουργια καρτα η επιστροφη χρηματων ... Εφαγα ηδη 120 λεπτα χρονο ομιλιας στο κινητο , με Εσοπ και οκταμπιτ ....

Μου ερχετε να σκασω , ..... υπομονη μεχρι και την τεταρτη, 21 του μηνα .:confused:

Παντως στην οκταμπιτ εχουν απολυτο............

Γιατι και αλλη MSI να παρεις παλι προβλημα θα εχεις............

Θεμα μητρικης και καρτας ειναι(ο συγκεκριμενος συνδιασμος εχει προβλημα δλδ)

Αρχική απάντηση από apostglen46 [Σήμερα, στις 18:08]

Παντως στην οκταμπιτ εχουν απολυτο............

Γιατι και αλλη MSI να παρεις παλι προβλημα θα εχεις............

Θεμα μητρικης και καρτας ειναι(ο συγκεκριμενος συνδιασμος εχει προβλημα δλδ)

Θα είχανε δίκιο, εάν έγραφαν πάνω στο κουτί, μην τη βάζετε να παίξει με την μητρική ΤΑΔΕ..

Αφού δεν το γράφουν, τότε το πρόβλημα είναι δικό τους .

Γιατί και άλλη MSI να πάρεις παλι πρόβλημα θα έχεις............

Αυτό δεν υσχηει, και έχουμε αρκετά άτομα στο φόρουμ, οι οποίοι θα διαφωνήσουν πολύ έντονα, μαζί σου . :)

Αρχική απάντηση από spinner [Σήμερα, στις 17:59]

Τελικα τι ειναι

θεμα ΜSI ?

θεμα Windows ?

Είναι καθαρά θέμα κάρτας, κάποιο απλό ηλεκτρονικό εξάρτημα στην τροφοδοσία, δεν είναι απόλυτα σωστό, και επηρεάζετε η καλή τροφοδοσία της κάρτας .

Η μηχανή 3D είναι μια χαρά , και η 2D ,μάλλον είναι μια χαρά..

Η ουσία είναι μια , πρόβλημα μεμονωμένο στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της κάρτας , δύσκολα αναγνωρίζετε ως βλάβη , και χρειάζεται πολύ κλάμα και φωνές, για να γίνει αντικατάσταση στην Ελλάδα .

Η ιδία η MSI , μου έγραψε ότι , ’μα δεν δεις φως με τους Έλληνες , στείλε την κάρτα στην Ευρώπη, και εμείς θα στην αλλάξουμε . ;)

Απλά περιμένω ακόμα τους Έλληνες να δράσουν, και από οτι φαίνεται το E-shop προσπαθεί, αλλά η Οκταμπιτ αντιστέκεται.

Περάσαμε τις 22 μέρες , και μου έδωσε διορία το E-shop, ότι ο κόσμος να χαλάσει, θα έχω κάρτα στα χέρια , αυτό το Σάββατο ..

Και επειδή πλέων μιλάω με άτομα στη διοίκηση του E-shop, δεν έχω λόγω να πιστέψω ότι με δουλεύουνε .

Για να δούμε !! :)

Με πήραν τηλέφωνο σήμερα κατα της 5 το απόγευμα , μου βρήκαν λέει άλλη κάρτα να μου στείλουν από αντικατάσταση , και με ρώτησαν εαν με πειράζει, εαν η συσκευασία της είναι λιγάκι κακοποιημένη .

Την δικιά μου αντικατάσταση θα την έπαιρναν αργά το απόγευμα , και θα ήταν αδύνατο να προλάβουν να την στείλουν για Σάββατο .

Τι να πω και εγώ ? ΟΧΙ και βεβαία άρχιζα να φωνάζω ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ :D :D

Από ότι φαίνεται σε λιγότερες από 10 ώρες παραλαμβάνω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..

Πάντως τους παραδέχομαι στο Eshop , δεν με παραμυθιασαν after all.

Απλα εφαγα το τρενάρησμα της αρκουδας . :jump:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.