Jump to content

MSI NX6800GT Πρώτες εντυπώσεις

overvolt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

NX6800GT Πρώτες εντυπώσεις

Ναι ,τα κατάφερα επιτέλους ,και την πήρα την μπέμπα .

Είναι μια κοκκινούλα , με έναν θαυμάσιο χάλκινο κουλεράκι , αθόρυβο και πάρα πολύ, ποιοτικό .

Μάλλον πέταξα τα λεφτά μου στα σκουπίδια ,αγοράζοντας ταυτόχρονα, και τον NV silencer No5 Rev2. , για τον φόβο των ιουδαίων περισσότερο , μήπως και καλά , το γνήσιο σύστημα ψύξης ,δεν τα έλεγε καλά , ή δεν ήταν αρκετό.

Η μαμά MSI , έκανε καταπληκτική δουλεία .

Τώρα στο ψητό

Η κάρτα χρονίζει μανίσια 350-1000

Με τον οδηγό 81.85_forceware_winxp2k_international_whql.exe, στην αυτόματη εύρεση μέγιστης ταχύτητας , η κάρτα ανιχνεύτηκε ως 402-1010 . :)

Στην πράξη , η κάρτα φτάνει τα 420-1180, αλλά βέβαια έχουμε μικρά οπτικά προβληματάκια, στο 3D . :devil:

Έτρεξα λοιπών τα 3D marks , 03 & 05 , χωρίς, αλλά και με υπερχρονισμό.(κατά την υπόδειξη του οδηγού της κάρτας ) δηλαδή 402-1010.

3Dmark 03

10883

12847

3Dmark 05

4816

5557

Νομίζω ότι τα πήγα πολύ καλά από νούμερα , επιβεβαιώνοντας , ότι κατά πρώτον η καρτούλα είναι υγιείς , κατά δεύτερων ,δεν λείπει κανένα pipeline, και τέλος έχει αρκετά κουράγια, για να ανέβει, πάνω από το νορμάλ χρονισμό.

Τώρα , εντύπωση μου έκανε το θέμα θερμοκρασίες (ότι είναι πιο χαμηλές από αυτά που άκουγα από άλλους) .

1) Η κάρτα σε κατάσταση ηρεμίας είναι 45-47 βαθμούς , και σε μάχη, φτάνει μέχρι και 53-54 βαθμούς, ακόμα και πουσαρισμένη , δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από 54 βαθμούς , που να χτυπιέσαι από κάτω.

Όλα αυτά με θερμοκρασία περιβάλλοντος 18-20 βαθμούς .

Να υποθέσω δηλαδή ότι το καλοκαίρι , θα δω άλλους 10 επάνω ? ( 62 64 Max )

2) Στον οδηγό κάρτας υπάρχει και μια άλλη ένδειξη, η οποία λέγετε ,θερμοκρασία περιβάλλοντος , αλλά μάλλον λάθος τα μετράει τα κουκιά, διότι δείχνει γύρω στους 34-35 βαθμούς , αλλά τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα , διότι όλο το κουτί μου είναι παγωμένο μέσα - έξω

Τεχνικά χαρακτηριστικά .

GPU NV40 revision A1 (16x1,6vp)

GDDR3 256

BIOS 5.40.02.15.01

Και τώρα η κρυάδα, κάθε φορά που το μηχάνημα πέφτει σε Sleep η Stand-By mode, όταν ξυπνάει , βλέπω σκουπίδια 3D ( πράσινες και κόκκινες τελείες, μικρές γραμμούλες, διάσπαρτες στην επιφάνεια εργασίας ). ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΣΑΡΙΣΜΑ !!!

Κατά το Riva Tuner, είναι λέει ένα γνωστό BUG ,από τους Detonators !!

Υπάρχει λέει γιατρειά, αλλά πρέπει λέει το Riva Tuner, να παραμένει πάντα φορτωμένο.

Ναι, καλά τα λέει , μόνο που το τετραγωνάκι , το οποίο ενεργοποιεί το γιατρικό , είναι γκρίζο , και δεν μπορώ να το μαρκάρω . !!

Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος , για να λύσω το πρόβλημα ?

Εάν λυθεί , τότε θα μπορώ να είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με την τελευταία μου αναβάθμιση στο σύνολο της .

Έβαλα δυο ραπτοράκια 74.3 GB σε Raid 1 (mirror), μετέφερα τα λειτουργικά (W98-W2k PRO sp4) και τα παιχνίδια επάνω τους, και από ταχύτητα στα φορτώματα είδα καλή βελτίωση.

Το μηχάνημα απόκτησε νεύρο .. :)

Το μεγάλο το γέλιο το έριξα ,βλέποντας τα windows 98 να κάνουν defrag, στο ράπτορα, η ταχύτητα στο μεγαλείο της .

Τέλος , το τροφοδοτικάκι μου στα 520W , φαίνετε ότι δεν κατάλαβε τίποτα από της νέες απαιτήσεις ενέργειας, ούτε που κουνήθηκαν τα βολτ

(4 δίσκοι, 2 DVD-RW, 6800GT, TV tuner, το μηχάνημα πουσαρισμένο, και από πόρτες USB & Fire wire όλα ανοιχτά, και δυο κάρτες ήχου ενεργοποιημένες)

Όλα καλά , καρφίτσα δεν πέφτει μέσα , και το πακέτο δούλευε τέλεια .)

Να φτιάχναμε και το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην επιφάνεια εργασίας , τι καλά που θα ήτανε !!

Ακούω λοιπών, γνώμες και παρατηρήσεις , για όλα τα παραπάνω , τι λένε οι γιατροί στο φόρουμ ?

Υπάρχει καμία συμβουλή γενικότερα , περί άλλων BUG , που καλό θα ήταν να τα ξέρω .

Τι να πω ρε παιδία, ήμουνα παιδί της ΑΤΙ , για πολλά χρόνια , και τώρα χρειάζομαι έκτακτο σεμινάριο. :confused:

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Eshop

Καρτα 357 με φπα

Silencer 22 με φπα

Τα win98,τα εχω για καθαρα διαγνωστικους λογους, σε ενα μικρο διαμερισμα 1.5GB .

Dual boot .

ναι πολύ καλή κάρτα.

εγώ έχω την ultra της msi (agp πάντα) και rulίζει.

από κει και πέρα, για τα artifact που λες, αν δε σου διορθωθεί με αλλαγή drivers δοκίμασε να πειράξεις τις συχνότητες sleep και full ώστε να είναι πιο "κοντινές" μεταξύ τους.

πρέπει να είσαι από τους λίγους που δεν έχουν βάλει xp. με 2 service pack είναι καλά πάντως, τώρα αν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά από τα 2000 δεν είμαι σίγουρος.

αφού σου αρέσει η σταθερότητα δοκίμασε και καμιά διανομή linux ;)

( ps δεν έχει και artifacts στο desktop :p )

EDIT: οι μνήμες τι rating έχουν?

Εμένα πάει για πλάκα 425/1200, όλα default και πιάνει περίπου 13.000 στο '03. Βέβαια τώρα σκέφτομαι να πάω σε PCI-X και Socket 939 και δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω μια ίδια ή να πάω σε καμιά 7800.

Nαι αλλά για 364 ευρώ σύνολο μήπως θα ήταν καλύτερη μια 7800gt?Γιατί μου φαίνονται πολλά για κάρτα προηγούμενης γενιάς.....

Το βρήκα το πρόβλημα , το οποίο έχει να κάνει, με κάποιο αρκετά σημαντικό BUG , μεταξύ του πίνακα ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών των Windows, και από την άλλη , με τον πίνακα ρυθμίσεων του οδηγού της NVIDIA.

Βέβαια, στην αρχή δοκίμασα μια στοίβα διαφορετικές εκδόσεις οδηγών οθόνης , αλλά δεν πέτυχα τίποτα, και έτσι άρχισα να απελπίζομαι , νομίζοντας ότι :

¨H, έπεσα σε χαλασμένη κάρτα ??!

¨Η , έχω κάποιο πρόβλημα, με την μητρική μου ??!!

Μετά από πολλή ταλαιπωρία, παρατήρησα, ότι ενώ, εγώ είχα επιλέξει 85Hz ρυθμό ανανέωσης , όταν το μηχάνημα ξυπνούσε από το Sleep-mode (με τα γνωστά προβλήματα σκουπίδια κλπ) ο ρυθμός ανανέωσης ήταν 100Hz !!

Όταν τελικά παρατήρησα την αλλαγή του ρυθμού ανανέωσης , άρχισα να ψάχνω προς την σωστή, τελικά κατεύθυνση .

Τα 100Hz τα έβαζε ο πίνακας Ελέγχου της NVIDIA !!

Αλλάζοντας, την δική του ρύθμιση, στα 85 Hz , ξαφνικά, το πρόβλημα διορθώθηκε ως δια μαγείας !!

Το μηχάνημα, κοιμάται και ξυπνάει κανονικά, και βέβαια χωρίς σκουπίδια .

Από ότι φαίνετε, οι οδηγοί οθόνης της NVIDIA, έχουν πρόβλημα επικοινωνίας με το

πίνακα ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών των Windows.

Με αποτέλεσμα , λανθασμένο ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη , αλλά και λάθος χρονισμό στον κοντρόλερ της μνήμης της 6800GT ,έτσι εξηγούνται τα σκουπίδια στα γραφικά , και τα διαβρωμένα χρώματα & εικονίδια.

Τώρα ,εάν ρυθμιστή κατευθείαν ο πίνακας έλεγχου της NVIDIA, πλέων ο οδηγός οθόνης ,ξέρει τι πρέπει να κάνει , και ευτυχώς το κάνει σωστά .

Ωραίο καλωσόρισμα μου έκανες NVIDIA !!

Τέλος πάντων , έχε χάρη , που τον Έλληνα , δεν τον σκιάζει φοβέρα καμία, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και ξανά προς τη δόξα τραβά

Και για να ευθυμήσουμε λιγάκι , δείτε μερικές φωτογραφίες από το σύστημα, με τη νέα σύνθεση .

1box2006out5wb.th.jpg

13box2006out4io.th.jpg

box2006outlarge4wh.th.jpg

Αρχική απάντηση από overvolt

Eshop

Καρτα 342 με φπα

Silencer 22 με φπα

Τα win98,τα εχω για καθαρα διαγνωστικους λογους, σε ενα μικρο διαμερισμα 1.5GB .

Dual boot .

Δεν ξερω αν εχω δικιο η οχι, αλλα πολλα δεν εδωσες?Στο πλαισιο εψαξες?Πριν εναν μηνα πηρα απο εκει μια 6800gt albatron (οι κλασσικες που ανεβαινουν πολυ ψηλα) με 259ε τελικη...Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα.Agp παντα λεω...

Το θέμα τιμής δεν με προβληματίζει και τόσο, άλλωστε, η MSI είναι η ακριβότερη 6800GT , λόγω της εξαιρετικής ποιότητας χάλκινης ψύχτρας .

Το πλαίσιο και γενικότερα η Ελληνική αγορά έχει ξεμείνει από 6800GT .

Την περασμένη εβδομάδα που έψαχνα δεν βρήκα πουθενά αλλού 6800GT , εκτός από το Eshop .

Και τελικά, παρά το κόστος , νοιώθω τυχερός, έστω και που την βρήκα .

Εξαιρετική κάρτα , πολύ καλά γκάζια , και ποιότητα κατασκευης, και αθόρυβη .

Αγαπητέ overvolt,

Τελικά φένεται οτι πήραμε ταυτόχρονα την μεγάλη απόφαση να ξηλωθούμε και πήραμε και την ίδια κάρτα. Κατα τύχη έχουμε και όμοια μηχανήματα, οπως βλέπω απο την περιγραφή και τις φωτογραφίες.

Οι δικές μου εντυπώσεις είναι παρεμφερείς με τις δικές σου οσον αφορά το θέμα της απόδοσης. Με την διαφορά ότι η εκτός απο την κάρτα γραφικων, προχωρησα και στην αγορά νέας οθόνης. Αντικατάστησα την παλαια πλεον 19αρα Sony G420 μου, με την επίσης 19αρα Eizo S1910AS και είδα το φως το αληθινό :jump: .

Αρχικά σχεδίαζα να κρατήσω και τις δυο, σε Dual Monitor configuration. Όταν όμως τις είδα να παίζουν διπλα δίπλα, καταλαβα γιατι η εποχη των CRT πέρασε πλέον ανεπιστρεπτί. Αποτέλεσμα, σκότωσα την Sony για 230 .

Καταλήγοντας πιστεύω οτι για να δείς "ζωντανή" την διαφορά που μετράς με τα 3DMARK κλπ, χρειαζεσαι και το καταλληλο Monitor. Διαφορετικά τα λεφτα που δίνεις πανε χαμένα.

Φίλε μου, χαίρομε για σένα, και για την επιλογή της κάρτας .

Περί οθόνης , δεν θα σχολιάσω. :)

Όμως , δυστυχώς έχω ακόμα προβλήματα με την κάρτα , όταν ξυπνάει από Power saving mode - Sleep .

Δοκίμασα , να ενεργοποιήσω το αναγκαστικό (video card Post from S3 mode) από το ΒΙΟΣ της ASUS , και το μηχάνημα κολλάει ολόκληρο στο ξύπνημα από Sleep mode.

Ετοίμασα ένα Email για την MSI ,και βλέπουμε . :(

Εσύ δοκίμασες , τι κάνει στην περίπτωση που αναφέρω ? διάβασε και πιο πάνω γράφω αρκετές λεπτομέρειες .

Από drivers τι έβαλες ? ποιο ΒΙΟΣ έχεις στο ASUS ?

Βρεεεεεεε κανενας καλός !!! :(

Τα ειπα σημερα με το Εshop , αμα δεν κανει τιποτα η MSI , Βιος κλπ...

Απο Δευτέρα παω για RMA ..

Αχ βρε MSI , μου την εσπασες ... και το παιζει η καημένη τοσο καλα το Doom3 στα 1600 με High quality και φιλτρα ...

RMA = 15 μερες αναμονη , φτούουου!!! και ειμαι στα μισα απο το Doom3.

Περασα την πιστα με το τραινο, και παω παρακατω...

Εκανα και MSI live update ... Αλλα τιποτα.

Ας ελπισουμε οτι θα μου στειλουν κανενα Βιοs, κρίμα ειναι . :help:

Μα καλα !! μου κανει εντυπωση..

Ουτε ενας δεν εγραψε οτι εχει μια 6800GT AGP,και οτι κοιμαται και ξυπναει κανονικα το μηχανιμα του !! :confused:

Τι στο καλο εχεται ολοι 7800GFX ?

Τώρα που το αναφέρεις, έχω ίδια κάρτα και μερικές φορές τρώω μπλε οθόνες από επαναφορά είτε από αναμονή είτε από αδρανοποίηση, αλλά είναι περίπου 1 στις 10 φορές, οπότε δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ.

Αρχική απάντηση από overvolt

Μα καλα !! μου κανει εντυπωση..

Ουτε ενας δεν εγραψε οτι εχει μια 6800GT AGP,και οτι κοιμαται και ξυπναει κανονικα το μηχανιμα του !! :confused:

Τι στο καλο εχεται ολοι 7800GFX ?

ελα την εχω εγω (msi 6800gt msi agp )

δεν παρατηρησα ποτε το προβλημα που αναφερεις..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.