tex439 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2005 Παιδιά πήγα σήμερα τα μελάνια (μαύρο & Έγχρωμο) του εκτυπωτή μου για να μου τα γεμίσουνε. Όταν ήρθα σπίτι τα βάζω στο εκτυπωτή και βγάζω μια δοκιμαστική σελίδα να δω πως πάνε. παρατήρησα ότι όπου έχει κόκκινο χρώμα μου το εκτυπώνει κίτρινο. τι έχει γίνει τώρα? φτιάχνεται η πρέπει να πάω να αγοράσω το original έγχρωμο τις HP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2005 Ωχ μήπως στα γεμίσανε ανάποδα? Επιβεβαίωσε αυτό που λες και πήγαινέ τα πίσω. Αν τα μελανοδοχεία σου έχουν σφουγγαράκι επιβάλλεται να σου δώσουν άλλα καινούργια γιατί δεν πρόκειται να καθαρίσουν ούτε με τρία γεμίσματα από το κανονικό τους χρώμα και μόνιμα θα έχουν μία ανάμιξη. Κάποια στιγμή είχα κάνει λάθος και είχα μπλέξει το photo magenta με το magenta και χρειάστηκε πολύ ξέπλυμα για να ξαναδώ σωστή φωτογραφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tex439 Νοέμβριος 18, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2005 το έχω ελέξει πολλές φορες και το έχει ελέξει και αυτός εκεί πάνω σε δικό του printer και το ίδιο πρόβλημα βγάζει. μου είπε άσε να δω αν έχω άλλο να σου δώσω. κοίταξε αλλα δεν βρήκε κάτι και έτσι το πήρα και έφυγα.εντωμεταξύ από εκεί που τα γέμισε έχω βάλει μια καρφίτσα μέσα να δω αν όντως έχει βάλει στη θέση του κόκκινου το κόκκινο χρώμα και πάνω στην καρφίτσα βγήκε κανονικά κόκκινο χρώμα. τώρα γιατί τυπώνει κίτρινο δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2005 Το κίτρινο πολλές φορές μπορεί να σε ξεγελάσει αν το δεις σε ποσότητα. Φαίνεται σαν ανοιχτό κόκκινο.Μπορείς να ποστάρεις ένα nozzle check και αν γίνεται και μία εκτύπωση από αυτό http://www2.clicshop.com/Stores/metawatch2/Files/metawatchprintertestpage.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
tex439 Νοέμβριος 18, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2005 έλα φιλε μόλις δοκίμασα να τυπώσω αυτό που μου έστειλες,στην αρχή μου το έβγαζε σαν πορτοκαλι μετά δοκίμασα ακόμα 2-3 φορες και άρχισε να βγαίνει κόκκινο αλλα όχι το φυσικό κόκκινο (πορτοκαλοκόκκινο). εν το μεταξύ φαίνονται και πολλές γραμμές μέσα σαν τους παλιούς εκτυπωτές που άφηναν κάτι γραμμές πίσω του. καθάρισα και τις κεφαλές αλλα η γραμμές παραμένουν. ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου. ας είναι και έτσι τουλάχιστο μέχρι την επομενη φορα να πάρω ένα original Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2005 OK πρέπει να τσεκάρεις αν οι επαφές σου λειτουργούν όλες Προσωπικά επειδή δε γνωρίζω από ΗΡ θα σου έλεγα να βγάλεις το μελανοδοχείο και να καθαρίσεις επιμελώς τις επαφές με Β Ε Ν Ζ Ι Ν Η. Τίποτα άλλο. Μόνο καθαρή βενζίνη (λιγότερο από ευρώ στο σούπερμάρκετ).Μετά κανε 1-2 καθαρισμούς και φτιάξε στο gimp/photoshop μία εικόνα Α4 κόβοντας και μεγενθύνοντας το κόκκινα τμήματα της φωτογραφίας που σου έστειλα και που διαπίστωσες το πρόβλημα. ’στο να τυπώσει στη μέγιστη ποιότητα 4-5 σελίδες και μετά πες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tex439 Νοέμβριος 23, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 έχω κάνει φιλε αυτά που μου είπες αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αλλα και χειρότερο. μέρα με τι μέρα τυπώνει με διαφορετικά χρώμα. τώρα ασπουμε το μπλε το τυπώνει ροζ. η μονη λύση μαλλον είναι το καινούργιο. οι επαφές είναι καθαρές και καινούργιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Νοέμβριος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 ξέρεις τί θα έχει γίνει? Αν το γεμίσεις υπερβολικά το ν ΗΡ τότε τα μελάνια θα μπερδευτούν στο σημείο της Κεφαλής. Αυτό γίνεται γιατί κάποιο χρώμα "δακρύζει" απο την κεφαλή κ το ρουφάει η κεφαλή για το κίτρινο. Πρέπει να κάνεις μερικούς καθαρισμούς στην κεφαλή ή να αναροφήσεις απο την κεφαλή λίγο μελάνι. Βασικά τα μελάνια της ΗΡ είναι μεγάλο βάσανο. Εγώ τώρα με τα epson και να no catridge έχω βρεί την υγείά μου κ την ησυχία μου.www.9to6.ie αυτό είναι ένα πολύ πολύ πολύ καλό σαιτ,με πολύ καλές τιμές κ άψογη εξυπηρέτηση. Καλύτερα να γεμίζεις μόνο σου τα μελάνια γιατί αφενός θα το κάνεις καλύτερα κ αφετέρου είναι πιο οικονομικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Αυτά που λες είναι άκρως ενδιαφέροντα και δεν μπορώ να φαντάστω πώς μπορεί να μπήκαν σωστά τα μελάνια και να γίνονται τέτοια πράγματα. Πάρε δείγμα από κάθε μελανοδοχείο και έλεγξε την πιστότητα του χρώματος όχι στο φώς αλλά σε χαρτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tex439 Νοέμβριος 23, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 μόλις έχω κάνει τώρα τον έλεγχο με μια καρφίτσα , όταν την έβαλα στο κόκκινο χρώμα βγήκε ικανοποιητικό χρώμα, στο κίτρινο και στο μπλε ήταν πιο στεγνά με λιγότερη ποσόστητα πάνω στην καρφίτσα. εκτύπωσα παρα πολλές σελίδες μπας και καθαρίσει αλλα ήταν μικρή η αλλαγή που ειδα. τώρα ξανατύπωσα κόκκινο, μπλε και κίτρινο. το κόκκινο δεν είναι το φυσικό αλλα πορτοκαλοκόκκινο το μπλε μου το βγάζει μοβ και το κίτρινο κανονικά κίτρινο,και όταν εκτυπώνει το μπλε έχει πολλές γραμμές μέσα σαν να είναι χαλασμένη η κεφάλι και τραβάει γραμμές πίσω τις, το τυπώνει μοβ γραμμή ,ροζ γραμμή μοβ - ροζ εναλλάξ και πάει λέγοντας.Εν το μεταξύ μέσα στις ρύθμισις έχει επιλογή που λέει: Two Print Cartridges και One Tri-color Print Cartridge. που πρέπει να είναι κανονικά? Όταν πατάω το factory setting μου το βγαζει αυτόματα στο One Tri-color Print Cartridge πατάω Apply αλλα πάει μονο του πάλι στο Two Print Cartridges Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.