Jump to content

Πρόβλημα με επανεγκατασταση windows xp σε φορητο

midkin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες, θέλω βοήθεια!

Προσπαθώ να εγκαταστήσω τα Win Xp στο σκληρό δίσκο του laptop μου και δεν με αφήνει αναφέροντας αφού bootάρω το cd και πατήσω enter(για εγκατάσταση των windows) πως δεν βρέθηκε δίσκος για εγκατάσταση. Από ψάξιμο στο google βρίκα πως το πυθανότερο είναι πως το sata controller που χρησημοποιεί το laptop μου δεν υποστιρίζει Win Xp!

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω Sata Controller για PM 965 chipset που να υποστιρίζει Win Xp;

Βοήθεια ρε παιδιά δεν αντέχω άλλο... Θέλω φορμάτ!!!!

αυτο το κανει επειδη ειναι σατα ο σκληρος! πρεπει να κατεβασεις τους σωστους drivers απο το site της εταιριας να τους βαλεις σε μία δισκέτα και να πατησεις το πληκτρο F6 , και επειδη το λαπτοπ υποθέτω δεν εχει δισκετα ωστε να κανεις εγκατασταση απο εκεί, πρεπει να τους ενσωματώσεις στο cd των windows, αυτό γίνεται με το nlite ειναι free στο google.

εδιτ:: εχουμε και οδηγό εντός του καταστήματος αυτα ειναι.... :D

Η μάρκα είναι multirama :/ !!! Που σκατά θα βρώ sata controller για XP;;;;

Βοήθεια λέμε!!! :D

Η μάρκα είναι multirama :/ !!! Που σκατά θα βρώ sata controller για XP;;;;

Βοήθεια λέμε!!! :D

δες τι mobo φοραει και βρες απο το σιτε του κατασκεβαστη.

Βρήκα αυτό το λινκ http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=28116 αλλά δεν μπορώ να βρω το sata controller (για WinXP)!

Σας δίνω στοιχεία...

Το laptop είναι μάρκας multirama και έχει τα εξής!

Model: JFL92

Chipset: Intel PM965

Southbridge: Intel 82801HBM(ICH8-ME)

Μπορείτε να βρείτε κάτι;

Παίδες το πρόβλημα της μη εγκατάστασης των Win XP λύθηκε ως εξής.

Bios->Advanced->AHCI Configuration από Enabled σε Disabled!

Να 'ναι καλά το youtube! banana

EDIT: Thx για το λινκ!

EDIT2: Omg δλδ... Που πας και τα ξεθάβεις αυτά τα links; Έγραψες!!!

Αν μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά λόγια τι είναι αυτό το NCQ θα σου ήμουν ευγνώμων!

NCQ=Native Command Queuing

Το ncq (με πολύ απλά λόγια) είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους sata δίσκους που την υποστηρίζουν να βελτιστοποιούν πολλαπλές εντολές πρόσβασης στο δίσκο απο μια εφαρμογή εχοντας σαν αποτέλεσμα ταχυτερους χρόνους εκτέλεσης και αυξημένη απόδοση.

Aν το ενεργοποιήσει εκ των υστέρων (αφού έκανε εγκατάσταση των XP) θα υπάρχει πρόβλημα?

Aν το ενεργοποιήσει εκ των υστέρων (αφού έκανε εγκατάσταση των XP) θα υπάρχει πρόβλημα?

δεν δουλεύει πάντα, έμενα αν κάνω φορματ με τον σατα στο ide mode και περάσω τα win xp όταν τα αλλάξω μετά σε anci τότε δεν μπουταρει και βγάζει την κλασική όμορφη μπλε οθόνη..

@midkin

για μένα φίλος έκανες μλκ που απενεργοποιησες το ahci, εχει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο σε αρκετές εφαρμογές

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ενα δισκάκι τον xp με το nlite και να ενσωματώσεις ahci+σατα drivers για στα xp.

οδηγοί για το πως να το κάνεις υπάρχουν αρκετοί στο νετ.

και αν παλι δεν μπορείς να τα καταφέρεις εδω είμαστε.

---εγω εκανα crossflash την p5k σε p5kr για να εχει ahci--- ολος ο κόσμος θέλει ahci και εσυ το έκανες ide emulation.

υπάρχει μια εφαρμογή τις ιντελ που λέγετε Intel® Chipset Identification Utility κατέβασε την να δεις τι τσιπακι εχει το λαπτοπ σου αν δυσκολεύεσαι.

δες τι παραπάνω υποστηρίζει το ahci..

post-81-1414343244,5365_thumb.jpg

Οι drivers είναι εδώ... Το floppy uyility θες στην ουσία...

...

---εγω εκανα crossflash την p5k σε p5kr για να εχει ahci---

...

Τι έγινε? O ICH9 έγινε R?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.