Jump to content

δεν ανεβαζει το fsb η p4c800-e deluxe

Recommended Posts

ρε παιδια εχω την παραπανω μητρικη και οταν παω να ανεβασω το fsb και κανω save and exit μετα η μητρικη δεν δινει σημα στην οθονη:mad:

κανω clear cmos και ολα ρολοι!:confused: ...μηπως πρεπει να ρυθμισω κατι αλλο πρωτα??

συστημα(p4 northwood 3.0ghz-p4c800-e deluxe-tagan 420watt-6800gt-2x512mb ram twimmos)............

απενεργοποιησες το cpu thermal throtling απο το bios?

μου δινεις την αισθηση παντως οτι πρεπει να κατσεις να διαβασεις καλυτερα γυρω απο overclocking.........δειχνεις οτι εχεις πολλα κενα.

ξεκινα ενα διαβασματακι στο intel overclocking forum σε παλαιοτερα θεματα αλλων μελων να βρεις κατι παρομοιο..........

υπομονη θελει και θα την βρεις την ακρη:)

λοιπον εκανα ενα για ακομη μια φορα clear cmos και ανεβαζω το fsb 5-5mhz με agp+pci κλειδωμενα.τωρα εχω φτασει στα 3450mhz με κανενα σφαλμα σε super pi και pc mark 2004...

παιζει ρολο που το ανεβασα γρηγορα στα 3450??λεω να τρεξω και τεστ για μνημες..εσεις τι λετε?

Αρχική απάντηση από unknown

.............................λεω να τρεξω και τεστ για μνημες..εσεις τι λετε?

Πρωτα τρεχεις memtest και μετα ολα τ'αλλα.

Δες μεχρι που δεν εχεις λαθη και μετα συνεχιζεις με SPi κλπ.

Μη μπαινοβγαινεις Windows γιατι θα τα παρεις στο χερι...

Και ριξε κι'αλλο διαβασμα :book:

εχω διαβασει 2 οδηγους του thelab για το αυτο το θεμα.τωρα ειμαι στα 3525mhz αλλα αν ανεβασω το fsb αλλα 5mhz βγαζει σφαλματα..τα timings των μνημων δεν τα εχω πειραξει-αν τα πειραξω γλυτωνω για λιγο ακομα την αυξηση της τασης??

(σημειωνω οτι δεν εχω καμια εξωτικη ψυξη αλλα ενα zalman)

κατι παιζει εδω..πανω απο 3,55ghz βγαζει σφαλματα..αυξησα την ταση στις μνημες παλι βγαζει σφαλματα στο memtest ανεβαζω και της cpu τα ιδια..ανεβαζω της cpu μονο παλι τα ιδια:mad: ....

εβαλα χαλαρα και σφιχτα timings παλι τα ιδια..τι 1/1 και τι 1/4 τα ιδια χαλια..στα 3,6ghz γεμιζα με σφαλματα.μηπως εχω ξεχασει τπτ αλλο???δοκιμασα την καθε μνημη ξεχωριστα τα ιδια παλι!

μια σημιωση(στο pc ,mark στισ λεπτομεριες λεει maximum clock-->3,6ghz)

παντως εδω που ειμαι (3525mhz)στα memtest-superpi-pcmark2004-3d mark ειμαι μια χαρα.

Αρχική απάντηση από haris1984

northwood...

δεν θυμαμαι να χτυπουσαν πολλοι 4γιγα εστω και για μαξ ποστ χωρις νερο και ρευμα...μπορει να κανω και λαθος...

Δεν κανεις λαθος..

Τα καλα κοματια (ηταν)ειναι λιγα.

unknown@Πολυ πιθανο να πηγαινει μεχρι εκει η cpu.

Ασε τα timing χαλαρα και δοκιμασε να δωσεις μεχρι 1.6 ρευμα στη cpu.

Δες αυτη που ειχα καποτε.....

post-884-1416072301,953_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από xrist22

Δεν κανεις λαθος..

Τα καλα κοματια (ηταν)ειναι λιγα.

:T: καλα το θυμομουν...αν δεν κανω λαθος με νερο και μπολικα βολτ (1.65) καποιοι επιαναν 3.9 ισως και 4 με τα καλα κομματια που ειχαν ολους τους πυκνωτες απο κατω... και 3.2 ηταν οι περισσοτεροι αν παλι θυμαμαι καλα...

καλομαθατε ιντελαδες με τα πρεσκοτια (ανεβαινουν σαν διαολεμενα)

παιζει και ρολο να πεσεις σε καλο κομματι...ο δικος μου ειναι 2,8 και παει μεχρι 3,6 με μαμα ταση και μετα τον κοβουν οι μνημες...και φαντασου οτι η μητρικη μου δεν με αφηνει να ανεβασω ταση!!!αλλα υπομονη!σε λιγο καιρο αλλαγη μητρικης και δοκιμαζω ορια!!τσεκαρε με αλλες μνημες απο φιλους και γνωστους και ισως ανεβεις κι αλλο...

αν καταλαβα καλα δεν εχεις ανεβασει καθολου ταση στον επεξεργαστη?μαλλον θα πρεπει να την τσιμπησεις λιγο προς τα πανω...αλλιως θα εισαι μονιμα χαμηλα σε συχνοτητες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.