Jump to content

Απορίες για Opteron

Rayden

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hi!

Θα ήθελα κάποιος που έχει εμπειρία, να μου εξηγήσει ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους single-core Opterons για socket 939 και στους A64 San Diego.

Πχ ο Opteron 148 Venus (2,2GHz, 1MB cache) και ο A64 3700+ San Diego (2,2GHz, 1ΜΒ cache) τι διαφορές έχουν?

Απ' ότι έχω δει ο Opteron κλοκάρεται πολύ καλύτερα, αλλά το θέμα είναι αφενός αν αυτό γίνεται με απλή αερόψυξη ή θέλει κάτι πιο καλό και αφετέρου αν θα αποδειχθεί στην πράξη καλύτερος απ' τον Α64.

Από μητρικές προφανώς μπαίνουν στις ίδιες ή υπάρχουν τίποτα ασυμβατότητες?

Να σημειώσω ότι δεν ενδιαφέρομαι για τα μοντέλα 2χχ και πάνω που μπαίνουν σε multi-cpu mobos.

thx

Αρχική απάντηση από Rayden

Απ' ότι έχω δει ο Opteron κλοκάρεται πολύ καλύτερα, αλλά το θέμα είναι αφενός αν αυτό γίνεται με απλή αερόψυξη ή θέλει κάτι πιο καλό

thx

μονο αυτη την απορια μπορω να σου λυσω πολυ ευκολα!!

Οσο καλυτερη ψυξη εχεις τοσο ψηλοτερα 8α παει βεβαια(μεχρι ενα σημειο βεβαια)

αλλα με τη μαμα τσιχλοψυκτρα ειμαι στα 2850 στα8εροτατα.....και μαλλον δεν εχω πεσει σε καλο κομματι η κατι κανω λαθος!(146 εχω)

Και να υποθέσω ότι σε "κρατάν οι μνήμες πίσω" όπως λες και στο sig? :D

Τι μνήμες του έχεις? Σε 1:1 τις παίζεις? Τι multiplier/fsb δηλαδή?

Το έχω διαβάσει το άρθρο αυτό, αλλά είναι αρκετά θεωρητικό και δεν απαντάει στα ερωτήματά μου. Καταλήγει στο "αν θες να βάλεις πολλή μνήμη βάλε Opteron, αλλιώς όχι", αλλά δε νομίζω ότι στην πράξη είναι μόνο αυτό.

Φίλε οι διαφορές είναι:Όπτερον απλά πάνε πιο ψηλά,είναι πιο φθηνοί αλλά και πιο δύσκολο να βρείς καλό κομμάτι,και τέλος το όνομα!Τίποτα άλλο,αυτά.

μαλλον με κραταει το κακο stepping....Υποθετω αν βαλω ψυξη να σταθεροποιηθω απλα στα 2900....στο πολυ μελλον δλδ.

Οι μνημες τις δουλευω ασυγχρονα στα 237 (285ηττ)

Σε 1-1 εφτασαν 252...λογικα θα εχω κρατησει κανενα screenshot..

Η υπογραφη ειχε μπει τοτε επειδη μου εκανε εντυπωση το 29.063 που εκανα....και αναρωτιομουνα τι θα εκανα με 1γιγα ΒΗ αντι για 512...twinmoss...

Oσο για το τελευταιο ποστ (ergotelis) με 195€ απο ελλαδα παιρνεις αντι για venice κατι παρομοιο με 1ΜB cache και το χειροτερο ειναι να προσγειωθεις λιγο πανω απο 2700 ....Οχι και ασχημα κατα τη γνωμη μου αν δεν εχεις ηδη venice!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.