Jump to content

Μονο το Bios αλλα οχι τα windows?!

jpcupra

Recommended Posts

Σημερα πηρα τον καινουργιο μου σκληρο-WD 160GB SATA.

To προβλημα εμφανιζεται ως εξης:

διαβαζεται κανονικα απο το Bios αλλα οχι απο τα windows.το mobo μου ειναι της abit το aa8 3rd eye.εχει 4 sata υποδοχες και τον βαζω στην δευτερη σαν slave μιας και στην πρωτη υπαρχει το μεγαλο φιλαρακι του σαν master(σσ:SEAGATE 200GB SATA).κανω κατι λαθος?το δοκιμασα και στις υπολοιπες αλλα αρνειται πεισματικα!!!:mad: βοηθηστε με σας παρακαλω!:help:

Αρχική απάντηση από jpcupra

Σημερα πηρα τον καινουργιο μου σκληρο-WD 160GB SATA.

To προβλημα εμφανιζεται ως εξης:

διαβαζεται κανονικα απο το Bios αλλα οχι απο τα windows.το mobo μου ειναι της abit το aa8 3rd eye.εχει 4 sata υποδοχες και τον βαζω στην δευτερη σαν slave μιας και στην πρωτη υπαρχει το μεγαλο φιλαρακι του σαν master(σσ:SEAGATE 200GB SATA).κανω κατι λαθος?το δοκιμασα και στις υπολοιπες αλλα αρνειται πεισματικα!!!:mad: βοηθηστε με σας παρακαλω!:help:

να υποθέσω ότι κοιτάς στο storage των administrative tools?

1ον, στα SATA δεν υπάρχει Master και Slave, κάθε θύρα είναι ανεξάρτητη και παίρνει μόνο μία συσκευή.

2ον πήγαινει στη διαχείριση δίσκων, εκεί θα τον δει σαν αφορμάριστο δίσκο, πρέπει να δημιουργήσεις τα partition που θέλεις για να τα δει το λειτουργικό

και στο bios γιατι μου το βλεπει σαν primary slave?το μονο που θελω να κανω ειναι να το χρησιμοποιησω σαν μεσο αποθηκευσης. δεν χρειαζεται να περασω λειτουργικο.ε?

Αρχική απάντηση από jpcupra [Σήμερα, στις 22:22]

και στο bios γιατι μου το βλεπει σαν primary slave?το μονο που θελω να κανω ειναι να το χρησιμοποιησω σαν μεσο αποθηκευσης. δεν χρειαζεται να περασω λειτουργικο.ε?

Το bois τον αναγνωρισε,οχι ομως και τα windows.Kανε οτι σου λενε τα παιδια πιο πανω.:)

Αρχική απάντηση από jpcupra [Σήμερα, στις 00:47]

μου εχει 3 επιλογες:1 νεο διαμερισμα,2 ιδιοτητες και 3 βοηθεια.την 1η ομως δεν μπορω να τηνεπιλεξω!

Επείδη δεν χρησιμοποιώ το Ελληνικό λειτουργικό, η μετάφραση μπορεί να είναι λίγο διαφορετική.

Δεξί κλικ στον 'Υπολογιστής μου' και 'Διαχείρηση'. Πρέπει να είναι το 4ο από πάνω.

Μετά 'διαχείριση δίσκων', δεξί κλικ στον χώρου του νέου σου δίσκου (πρέπει να ξεχωρίζει και από την γκρι λωρίδα) και 'Διαμόρφωση'. Θα σου ζητήσει αν θέλεις να του βάλεις Drive letter, βάζεις το γράμμα που θέλεις να έχει ο δίσκος.

Αν χαθείς, εδώ είμαστε...:flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.