Jump to content

Στήσιμο νέου υπολογιστή

Gzar

Recommended Posts

η παραγγελία έχει γίνει και είμαι πλέον στην αναμονή! μου είπαν από εβδομάδα ( η παραγγελία έγινε απο πλαίσιο και απλά προστέθηκε ένα flopy να πάνε οι σκληροί για raid αμα μείνω με xp)

μια τελευταία ερωτησούλα ήθελα μόνο να κάνω: να μπώ στην διαδικασία να πάρω και μια ψύχτρα για τον επεξεργαστή ή να μείνω με τον stock? και αν ναι υπάρχει καμία πρόταση επί τούτου? επίσης να διορθώσω ένα λάθος: το κουτί είναι το CoolerMaster Cosmos S - Black

δικό μου λάθος μιας και το έχω κανά μήνα και κάθετε στην αποθήκη μέσα στη συσκευασία του και δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει και άλλη έκδοση.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Ψυκτρα αν δεν πειραξεις τα Mhz του CPu μην παρεις τωρα.

Περίμενε λιγο να βγουνε για το νεο socket γιατι κυκλοφορουνε 2-3 μονο συμβατες.

Στο συγκεκριμένο κουτί δεν χωράνε ψηλές ψύκτρες (βρίσκουν στο πλαϊνό ανεμιστήρα).

Ρίξε μια ματιά εδώ. (ίδιο κουτί με σένα)

Στο συγκεκριμένο κουτί δεν χωράνε ψηλές ψύκτρες (βρίσκουν στο πλαϊνό ανεμιστήρα).

Ρίξε μια ματιά εδώ. (ίδιο κουτί με σένα)

Χρήστο υπάρχοθν που χωράνε, θα το μέτραγα αλλά έβαλα παράθυτο στην θέση του ανεμιστήρα

Μεγάλε ισώς να είναι καλύτερα να κάνεις το ίδιο. Με τον μεγάλο η σκόνη είναι πάρα πολλή

Με παράθυρο χωράνε αλλά... ο πλαϊνός ανεμιστήρας είναι μεγάλη υπόθεση στη μείωση της θερμοκρασίας.

Την σκόνη έτσι κι αλλιώς δεν την γλυτώνεις.

Συχνό φύσημα και είσαι εντάξει.

το πλαϊνο πααράθυρο μου είναι σχετικά εύκολο να το φτιάξω νομίζω με plexy ή το πολύ πολύ να πάρω το έτοιμο με 25 ευρω αν δεν κάνω λάθος από το πλαίσιο ή στην τελική να περιμένω λίγο μπας και βγεί στην αγορά κάτι καλό για το cosmos S.

Στην αναζήτηση που έκανα σχετικά με το κουτί βέβαια είδα πολλά διφορούμενα σχόλια όσον αφορά την κακή ηχομόνωση, το θέμα που θίγεται και εσείς με τις ψύχτρες και γενικά τη όχι και τόσο καλή συσχέτιση τιμής - προιόντος!

Το συγκεκριμένο κουτί αν και δώρο έψαξα και βρήκα ήδη αγοραστή στο χώρο εργασίας μου που ενδιαφέρεται άμεσα για την αγορά του( 200 ευρω - νομίζω του έρχεται κανα 20αρι πιο φθηνά από την αγορά της Ελλάδας) και σκέφτηκα αν αξίζει να προβώ σε μια τέτοια διαδικασία και με τη σειρά μου να αγοράσω κάτι καλύτερο με 100 ευρώ παραπάνω ας πούμε!

Η αλήθεια φίλοι μου είναι ότι αρχίζει και μου φαίνεται πολύ μα πολύ ενδιαφέρον σαν χόμπυ η ενασχόληση με το αντικείμενο ( έχω ήδη μάθει αρκετά πράγματα για τα οποία είχα πλήρη μεσάνυχτα ψάχνωντας τα forum) και θέλω να πιστεύω ότι θα σας απασχολώ κάθε τόσο αν δεν γίνομαι κουραστικός με τις αναζητήσεις μου!

Αν λοιπόν υπάρχει κάποια πρόταση σε αλλαγή κουτιού θα ήταν ευπρόσδεκτη

( στην κατηγορία των O/C δεν ανήκω αλλά νομίζω είναι το επόμενο στάδιο για μένα η εγκατάσταση ενδεχομένως συστήματος υδρόψυξης - όπως είπα για θέμα χόμπυ και ηχομόνωσης, αλλά χρονικά προς καλοκαίρι μεριά για να έχουν ηρεμήσει λίγο τα οικονομικά και τα γενικότερα θέματα στο σπίτι)

αν έχεις το Cosmos S εγώ δεν θα το άλλαζα αλλά αν μπήκες στην πρίζα και εσύ :p κοίτα τα Lian Li για κάτι καλύτερο

είδα αυτά τα δύο:

Lian Li PC-P80 Armorsuit

Lian Li PC-X2000B Black Case

το πρώτο μου φαίνεται πολύ βιομηχανικό

και το δεύτερο λίγο ακριβό

είπα και στο συνάδελφο ότι δεν το έχω ανοίξει το κουτί και ντρέπομαι να πάω να το ανοίξω το cosmos να το δω live ρε γμτ...

ε τα lian li τσιμπάνε αλλά είναι καλά όχι οτι το Cosmos πάει πίσω άνοιξέ το να το δεις δεν έγινε κάτι δεν θα το χαλάσεις :p μπορεί να σου αρέσει IMHO τσάμπα λεφτά είναι αφού το έχεις ήδη να το πουλήσεις και να πάρεις άλλο

και το τσάμπα λεφτά στο λέω από εμπειρία lol

το άνοιξα πολυ πολυ προσεκτικα! Μέσα σε μια καφέ σακούλα το είχαν!

Από το X-CRUISER-BK που έχω τώρα είναι πολύ πιο ωραίο και φαντάζομαι και εκτός συναγωνισμού σε δυνατότητες.

Ρε σεις υπάρχουν ακόμα κουτιά με 8αρια fan πίσω? έλεος:o

Κράτα το cosmos μια χαρά είναι.

Βέβαια περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα που λέει και ο σοφός λαός...

hahah πραγματικά τόσο καιρό θαυμάζω αυτό το κουτί και τώρα το πρόσεξα για τα 8aria :p . Εγώ θα το πρότεινα , επειδή χωράει και τα μούσια του saki μέσα όχι tpt άλλο:p

Μεγάλε PC-P80

ή tj07

είναι απ'τα καλύτερα κουτιά.

το Lian Li PC-P80 Armorsuit μου φαίνετε πιο ωραίο από το tj αν και λίγο "άγριο" για τα γούστα μου και αν τελικά είναι καλύτερο σαν κουτί από το cosmos ( ηχομόνωση και εγκατάσταση ψύχτρας χωρίς προβλήματα)δεν μου είναι και τίποτα να το πάρω με 70 ευρώ δίνοντας το cosmos ( αν είδα και καλά στην παρουσίαση της Lian li στο site της έχει και ένα fan controller ήδη εγκατεστημένο επάνω)

με βάλατε σε σκέψεις ...

Αυτό που φαντάζομαι πρέπει να είναι και η ναυαρχίδα τους πρέπει να χωράει και εμένα μέσα! Lian Li PC-X2000B Black Case είναι αρκετά ακριβό ρε γμτ άραγε αξίζει τα λεφτά του?

Εν κατακλείδι με το Lian η παίρνω το Armor με 70 ή παίρνω το X2000B με 160 ( παραμένοντας σε κάθε περίπτωση εντός του αρχικού badget) το μόνο θέμα είναι αν πραγματικά αξίζει αγορά τόσο ακριβού κουτιού και αν θα δώ διαφορές μεταξύ του cosmos και της Lian Li

Ποιος ο λογος να αλλαξεις το Cosmos?

το γεγονός οτι με ανησυχει λιγάκι το θέμα του θορύβου ( διαβάζοντας γενικότερα post επι του θεματος από κατόχους) και η δυνατότητα αγοράς ενδεχομένως ενός καλύτερου κουτιού αν όντως είναι έτσι τα πράγματα όσον αφορά τα Lian Li.

To θέμα με τις ψύχτρες και τον πλαϊνό ανεμιστήρα λογικά σε βάθος χρόνου ίσως και να λυθεί με την προσθήκη νέων προϊόντων( χωρίς αλλαγές με dremel κλπ.) αλλά ένα ¨σχετικά¨αθόρυβο κουτί χωρίς υδρόψηξη προς το παρόν τουλάχιστον είναι ο στόχος για μένα.

Δεν υπάρχουν αθόρυβα κουτιά man...υπάρχουν αθόρυβες λύσεις.. όπως υδροψυξη, η χαμηλοστροφοι ανεμιστήρες.

Ο πλαϊνός που έχει το cosmos S κατά την άποψή μου είναι ότι χρειάζεται.

Αν βάλεις το πλαϊνό με πλεξυ θα ''αναπνέει'' λιγότερο με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας.

Με λίγα λόγια κράτα αυτό όπως είναι, βρες μια συμβατή ψυκτρα,μείωσε τις στροφές στους ανεμιστήρες και θα έχεις ένα ''ήσυχο'' κουτί με καλές θερμοκρασίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.