Gzar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2009 καλησπέρα παίδες και από εμένα ως νέο μέλος και να είστε όλοι καλάστήνω ένα καινούργιο pc και έχω μερικές απορίες (ελπίζω να είμαι στο σωστό Θέμα)έχω σχεδόν καταλήξει σε μερικά κομμάτια κάνοντας ένα μικρό γύρο στο internet και ήθελα μια άποψη και από εσάςΕπεξ: ΙNTEL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558249Κ.Γ. : ASUS ENGTX285/HTDP/1GD3 CUDA 1GB PCI-E RETAILhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513380Τροφ.: OCZ NVIDIA SLI-READY GAME XSTREAM 850Whttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700852Ram: CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 (1600MHZ) CL9 DUAL CHANNEL KIThttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554043η ram βέβαια έρχεται πακέτο με το πρώτο πρόβλημα που για μένα είναι η αγορά μητρικής κάρτας μιας και δεν έχω άποψη ( η τωρινή είναι η Asus P5k-E wifi edition από την οποία είμαι ευχαριστημένος αλλά το pc αυτό θα περιέλθει στην κυριότητα του μικρού αδερφού)Το δεύτερο θέμα είναι το πρόβλημα της καλής ψύξης-ηχομόνωσης! Σε κάποιους μήνες θα υπάρχει νέο μέλος στην οικογένεια και θα ήθελα το Pc να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται (μιας και συνήθως μένει ανοιχτό 24/7) κάποιοι φίλοι μου σύστησαν συστήματα υδρόψυξης αλλά δεδομένου ότι δεν θα γίνει o/c δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο.Τέλος να ενημερώσω ότι από κουτί μόλις πρόσφατα απέκτησα ως δώρο ένα coolemaster και πιο συγκεκριμένα το : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806666 το οποίο φαντάζομαι είναι σχετικά καλό.Για την μητρική ήλπιζα να κινηθώ χοντρικά γύρω στα 200 ευρώ μιας και τα έξοδα σιγα σιγα αυξάνουν αλλά αν υπάρχει κάτι καλό ίσως να το επιχειρήσωευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων φιλικά Γιώργος
GeorgeVasil Ιανουάριος 24, 2009 #2 Ιανουάριος 24, 2009 Καλησπερα Φιλε Gzar...!Καλως ορισες στο φορoυμ μας. Θα ηθελα να μας ορισεις 2-3 πραγματακια.. 1)Το συνολικο Budget.. 2)Τι ειδους Χρηση θα κανεις στο PC. 3)Σε τι αναλυση θα παιζεις.
masxerofkartis143 Ιανουάριος 24, 2009 #3 Ιανουάριος 24, 2009 Κοίτα δεδομένου του ότι το κουτί το έχεις ήδη θα πρότεινα κάτι σε Intel core i920------->257EEvga X58----------->349ECorsair Dominator Tri Channel--------> 122EPSU: Coolermaster RS 850W-------------> 149 XFX GTX285----------------> 369EΣύνολο-------------> 1256.50Ε Σου προτείνω να πάς σε i7 επειδή λόγω του sli+ CF είναι πίο future proofπιστευώ βγαίνεις λίγο εκτος budget αλλά αξίζει τον κόπο.
Gzar Ιανουάριος 24, 2009 Author #4 Ιανουάριος 24, 2009 Καλησπερα Φιλε Gzar...!Καλως ορισες στο φορoυμ μας.Θα ηθελα να μας ορισεις 2-3 πραγματακια.. 1)Το συνολικο Budget.. 2)Τι ειδους Χρηση θα κανεις στο PC. 3)Σε τι αναλυση θα παιζεις. το συνολικό budget ελπίζω γύρω στα 1500 από χρήση εγώ είμαι FlightSim addict (δεν κάνω κάτι άλλο σημαντικό όσον αφορά την σκληρή χρήση του υπολογιστή νομίζω) αλλά η γυναίκα μου ασχολείτε πολύ λογω δουλειάς με επεξεργασία εικόνας και video rendering και το ήδη υπάρχον Pc δεν ανταποκρίνεται πολυ απο οτι μου λέει) Στην ανάλυση σε έχασα λιγακι καθότι όχι και τόσο σχετικός αν εννοείς οθόνης είμαι στα 1024x768 τώρα (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλα η οθόνη είναι μια LG Flatron M208WA-BZ 20'')
Gzar Ιανουάριος 24, 2009 Author #5 Ιανουάριος 24, 2009 Κοίτα δεδομένου του ότι το κουτί το έχεις ήδη θα πρότεινα κάτι σε Intel core i920------->257EEvga X58----------->349ECorsair Dominator Tri Channel--------> 122EPSU: Coolermaster RS 850W-------------> 149 XFX GTX285----------------> 369EΣύνολο-------------> 1256.50Ε Σου προτείνω να πάς σε i7 επειδή λόγω του sli+ CF είναι πίο future proofπιστευώ βγαίνεις λίγο εκτος budget αλλά αξίζει τον κόπο.το budget το υπολογιζα στα 1500 οπότε αν θεωρείς οτι γίνεται κατι καλύτερο με αυτα τα λεφτα μην διστασεις να μου πεις. ευχαριστω
GeorgeVasil Ιανουάριος 24, 2009 #6 Ιανουάριος 24, 2009 Ναι αυτο εννουσα. Εχεις 17αρα -19αρα οθονη δλδ??Αν ναι τοτε η VGA πιστευω ειναι υπερβολη. Γνωμη μου ειναι να πας σε κατι σαν αυτο που προτεινε ο Masxer αποπανω μιας και θα σε καλυψουν πληρως ..+ οτι ειναι ανώτερο σαν επιδόσεις αλλα και σαν επένδυση μιασ και μπορεις να εχεις Triple channel / και CF η SLI στο ιδιο Chipset. Για μητρικη δεν χρειάζεται να δωσεις τοσα λεφτα..(300+) μιας και το μηχανημα θα παιζει Stock οπως λες. Απο δισκους τι θα βαλλεις?? Εγω εχω να προτείνω κατι σαν αυτο.. [ATTACH]4825[/ATTACH] +~150-200 ευρω αν θες να περασεις στο κοσμο της υδροψυξης.(για custom οχι για ετοιμη) Θα σε συμβουλευα επισης να μην κανεις της αγορες σου απο e-shop λογο αθλιου service που παρεχουν.
Gzar Ιανουάριος 24, 2009 Author #7 Ιανουάριος 24, 2009 η τωρινη οθόνη είναι 20'' ( ίσως αλλάξει σε κατι πιο κοντα στις 30'' σε κανα 2 μήνες όμως)σκληρούς δίσκους υπολόγιζα σε αυτούς : WESTERN DIGITAL WD6401AALS 640GB CAVIAR BLACK SATA2 x2 σε συνδιασμό με εναν 500αρη που ήδη έχω ( WD 32mb buffer)(και εγω νόμιζα ο quad core είναι πιο γρήγορος απο τον I7-920)θα ήθελα αν είναι δυνατόν και ιδέες για καλύτερη ηχομόνωση στο σύστημα εννοώντας αν είναι απαραίτητο να έχει καλύτερη ψύξη σε σχέση με αυτά που προσφέρει ήδη το κουτί.( υδρόψυξη ακούγεται ακριβή)
masxerofkartis143 Ιανουάριος 25, 2009 #8 Ιανουάριος 25, 2009 Ναι αυτο εννουσα.Εχεις 17αρα -19αρα οθονη δλδ??Αν ναι τοτε η VGA πιστευω ειναι υπερβολη.Γνωμη μου ειναι να πας σε κατι σαν αυτο που προτεινε ο Masxer αποπανω μιας και θα σε καλυψουν πληρως ..+ οτι ειναι ανώτερο σαν επιδόσεις αλλα και σαν επένδυση μιασ και μπορεις να εχεις Triple channel / και CF η SLI στο ιδιο Chipset.Για μητρικη δεν χρειάζεται να δωσεις τοσα λεφτα..(300+) μιας και το μηχανημα θα παιζει Stock οπως λες.Απο δισκους τι θα βαλλεις??Εγω εχω να προτείνω κατι σαν αυτο..[ATTACH]5564[/ATTACH]+~150-200 ευρω αν θες να περασεις στο κοσμο της υδροψυξης.(για custom οχι για ετοιμη)Θα σε συμβουλευα επισης να μην κανεις της αγορες σου απο e-shop λογο αθλιου service που παρεχουν.Ο ανθρώπος είπε αθόρυβο. Όχι 36db μόνο το PSUΕπίσης αυτή η μητρική δεν υποστηρίζει tri-sli
Vatos_locos Ιανουάριος 25, 2009 #9 Ιανουάριος 25, 2009 μια χαρά αθόρυβο είναι το psu και όπως είπες είπε αθόρυβο τι να το κάνει το tri-sli ? θα παίξει ποτέ με 3 κάρτες και να έχει νόημα ?
GeorgeVasil Ιανουάριος 25, 2009 #10 Ιανουάριος 25, 2009 Ο ανθρώπος είπε αθόρυβο. Όχι 36db μόνο το PSUΕπίσης αυτή η μητρική δεν υποστηρίζει tri-sliTo Tri SLi να το κάνει ΤΙ??Review για το Guru3D θα κανει??36db αν εχει προφανως τα εχει οταν εχει Load.(26-40 λενε τα specs).http://www.pcper.com/article.php?aid=437&type=expert&pid=6
mech5107 Ιανουάριος 25, 2009 #11 Ιανουάριος 25, 2009 η τωρινη οθόνη είναι 20'' ( ίσως αλλάξει σε κατι πιο κοντα στις 30'' σε κανα 2 μήνες όμως)...Έχεις την 20άρα με 1024*768 ανάλυση? Γιατί?
xrist Ιανουάριος 25, 2009 #12 Ιανουάριος 25, 2009 Tο πακέτο του GeorgeVasil είναι πολύ καλόΜητρική θα προτιμούσα asusΗ υδροψυξη νομίζω είναι περιττή σε ένα μηχάνημα χωρίς o/c..βάζεις μια καλή αεροψυκτρα και είσαι οκ
masxerofkartis143 Ιανουάριος 25, 2009 #13 Ιανουάριος 25, 2009 To Tri SLi να το κάνει ΤΙ??Review για το Guru3D θα κανει??36db αν εχει προφανως τα εχει οταν εχει Load.(26-40 λενε τα specs).http://www.pcper.com/article.php?aid=437&type=expert&pid=6Και MSI και να μην έχει τριπλό???? Το κακοποιήσατε κάλε το παιδί. Κάτι σε asus θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο. Επίσης για το τροφοδοτικό ας πάρει ότι θέλει αλλά γιατί όχι 1 Zalman 850 ή Coolermaster 850 αφού δεν σκέφτεται για o/c και δεν θα κάνει Review για το Guru3DΚαι και τα δύπο σίγουρα δεν βγάζουν 24-40 db Τώρα αν είναι για την τιμή άλλο αυτό. Δεν διαφωνώ είναι εξαιρετικό τροφοδοτικό αλλά όχι και το πιο καλό για την περιστασή Και δεν χρειάζεται υδροψυξή οπώς λεεί πιο πάνω ο Χρίστος αλλά μια καλή thermalright.EDIT: Επίπεδο θορύβου 40,0 dBΑπο 'κεί το διάβασα πιο παλία ποτυ το είχαν στα 36
GeorgeVasil Ιανουάριος 25, 2009 #14 Ιανουάριος 25, 2009 Και MSI και να μην έχει τριπλό???? Το κακοποιήσατε κάλε το παιδί. Κάτι σε asus θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο.Και σε ξανα ρωταω..να το κανει τι το τριπλο??Εχει διαφορα σε MSI - ASUS σε stock??Φοραει διαφορετικο x58 η ΑSUS??Σε Stock καταστασεις,με αυτη η διαφορα τιμης δικαιολογητε οταν εχεις και παραπανω εξοπλισμο..σκευτομαι λαθος??Edit:σκευτομαι λαθος αφου η MSι που εδιξα δεν κανει SLi.Οποτε Αsus.Προσπαθησα να του βγαλω κατι ποιο οικονομικο...για να βγουνε και τα εξοδα της υδροψυξης (αφου ειπε πως ισως ηθελε).Αλλα αφου δεν θελει ΟΚ.Επίσης για το τροφοδοτικό ας πάρει ότι θέλει αλλά γιατί όχι 1 Zalman 850 ή Coolermaster 850 αφού δεν σκέφτεται για o/c και δεν θα κάνει Και και τα δύπο σίγουρα δεν βγάζουν 24-40 db Τώρα αν είναι για την τιμή άλλο αυτό.Δεν διαφωνώ είναι εξαιρετικό τροφοδοτικό αλλά όχι και το πιο καλό για την περιστασή Τι εχει η περισταση??Δεν ειναι Εfficient to PC Power??Τι αλλο να τον νοιαξει..?Δεν εχω κατι μαζι σου αλλα δεν σημενει οτι τα ακριβοτερα ειναι και καλυτερα..ή οτι τα φτηνα δεν κανουν την δουλεια τους.Το θεμα ειναι (για μενα) να κανει μια έξυπνη αγορα..και να του μεινουν και καποια λ7 του ανθρωπου στην ακρη.Δεν σημαινει οτι επειδη δινει 1500 πρεπει να παρει με 1500.
Captain Ιανουάριος 25, 2009 #15 Ιανουάριος 25, 2009 βασικα το ολο συστημα που λετε να κανει το παιδι δεν ειναι απλως συστημα αλλα τερας και πιστευω ειναι υπερβολη.οσο για τις μητριικες αυτες ειναι καθαρα μητρικες overclock.δηλαδη δειτε αυτο εδω το review.http://oktabit.foracamp.gr/content/asus-p6t-deluxe-oc-palm-edition-core-i7-920-reviewαυτη η μητρικη με το o/c panel σε τι θα χρησιμευσει?
sakis_the_fraud Ιανουάριος 25, 2009 #16 Ιανουάριος 25, 2009 Ο ανθρώπος είπε αθόρυβο. Όχι 36db μόνο το PSUΕπίσης αυτή η μητρική δεν υποστηρίζει tri-sli φαουλ! [ATTACH]4827[/ATTACH] συγκρινεις ενα τροφοδοτικο με MONH 12αρα με ενα με 6 και βγαζεις σκαρτο αυτο με την μονη;;; καπου κανεις λαθος... Και σε ξανα ρωταω..να το κανει τι το τριπλο??Εχει διαφορα σε MSI - ASUS σε stock??Φοραει διαφορετικο x58 η ΑSUS??Σε Stock καταστασεις,με αυτη η διαφορα τιμης δικαιολογητε οταν εχεις και παραπανω εξοπλισμο..σκευτομαι λαθος?? το tri-sli δεν χρειαζεται αλλα αφου λεμε για την 285, το SLI θα ηταν καλο να υπαρχει σαν επιλογη, το board της MSI δεν κανει ουτε με 2. με βαση οσα εχουν ειπωθει πιστευω πως εχουμε καταληξει σε αυτο... [ATTACH]4828[/ATTACH] μιλαμε για τον ορισμο του "τουμπανου"...
masxerofkartis143 Ιανουάριος 25, 2009 #18 Ιανουάριος 25, 2009 φαουλ![ATTACH]5566[/ATTACH] συγκρινεις ενα τροφοδοτικο με MONH 12αρα με ενα με 6 και βγαζεις σκαρτο αυτο με την μονη;;; καπου κανεις λαθος... το tri-sli δεν χρειαζεται αλλα αφου λεμε για την 285, το SLI θα ηταν καλο να υπαρχει σαν επιλογη, το board της MSI δεν κανει ουτε με 2. με βαση οσα εχουν ειπωθει πιστευω πως εχουμε καταληξει σε αυτο... [ATTACH]5567[/ATTACH] μιλαμε για τον ορισμο του "τουμπανου"... Ρε συ Σάκη Δεν εβγάλα σκάρτο κάνενα απο τα δύο αλλά προτείνεις σε κάποιον με οικογένεια να πάρει lamborghini αντί για πες defender Καλό και Άγιο το PCP&C αλλά ουδής τέλειος. Το γεγόνος με τον "θόρυβο" είναι.... γεγονός. Επίσης λογικά ο άνθρωπος θα θέλει 1 συγυρισμένο κουτάκι. Εγώ εδώ με το modular δεεν τα βγάζω πέρα, πόσο μάλλον με ξερώ γω 20 Sata 15 molex, κ.τ.λ. Προσωπικά αν κρατούσα τα λεφτά το PCP&C θα έπαιρνα αλλά για το τραπέζι, όχι για το κουτί. Δηλαδή εσύ με το Seasonic πώς νοιώθεις?
sakis_the_fraud Ιανουάριος 25, 2009 #19 Ιανουάριος 25, 2009 Το γεγόνος με τον "θόρυβο" είναι.... γεγονός. Αν και αποκλειεται να κανει τοσο θορυβο, πες οτι κανει. αθορυβο στα ιδια στανταρ ποιοτητας εγω δεν βλεπω. Επίσης λογικά ο άνθρωπος θα θέλει 1 συγυρισμένο κουτάκι. Εγώ εδώ με το modular δεεν τα βγάζω πέρα, πόσο μάλλον με ξερώ γω 20 Sata 15 molex, κ.τ.λ. Δηλαδή εσύ με το Seasonic πώς νοιώθεις? Silverstone ειμαι σε midi, εχω το νερο μεσα και το κυριοτερο, δεν εχω κοψει πουθενα το κουτι για να περασω καλωδια. Modular και μ@λ@κιες....
Gzar Ιανουάριος 26, 2009 Author #20 Ιανουάριος 26, 2009 παιδια σας ευχαριστώ πολύ!σημερα το απόγευμα θα κάνω την παραγγελία , να είστε όλοι καλα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.