Jump to content

Συναρμολόγηση μηχανημάτων για εργαστήριο λυκείου

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Στο σχολείο μου έχουμε μόνο 1 εργαστήριο πληροφορικής με αποτέλεσμα κάποια τμήματα (όπως εμείς) κάποιες ώρες να κάνουμε συνδιδασκαλία με άλλα ή να κάνουμε απλώς σε αίθουσα. Σήμερα συζητούσα με την καθηγήτρια και μου είπε πως έχει κάνει πρόταση για δημιουργία επιλέον εργαστηρίου, χώρος υπάρχει και μέχει μόνο να βρεθούν μηχανήματα. Της είπα για πλάκα "να σας τα στήσω εγώ, τι να πληρώνετε μια περιουσία σε τεχνικούς". Μου λέει "καλό, θα σε έχω υπόψη μου". Αυτή μάλλον όμως κατάλαβε οτι εννοούσα απλώς να συνδέσω τα μηχανήματα...

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να προτείνω στην περίπτωση που δημιουργηθεί νέο εργαστήριο να αναλάβω αν το οργανώσω εγώ και να συναρμολογήσω εγώ τα μηχανήματα. Ο λόγος είναι οτι πιστεύω πως θα κάνω πολύ καλύτερη και μαζεμένη δουλειά για το λόγο του οτι θα το κάνω γιατί μ'αρέσει και επειδή θέλω να προσφέρω στο σχολείο μου, σε αντίθεση με κάποιες εταιρίες που πιστεύω κοιτάνε περισσότερο το κέρδος τους, πως θα τελειώσουν πιο γρήγορα και τα λοιπά. Προσωπικά θα ήταν ευχαρίστησή μου να κάτσω ξέρω γω στις διακοπές των Χριστουγέννων να κάνω αυτή τη δουλειά (να σημειώσω εδώ οτι μ'αρέσει να δουλεύω πάνβω στο αντικείμενο που μου αρέσει). Το μόνο που θα δυσκολευόμουν λίγο είναι το στήσιμο του δικτύου καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με δίκτυο με server, αλλά δε νομίζω να είναι αργά για να μάθω...

Πιστεύω αυτό θα οφελούσε και το σχολείο απο την άποψη οτι είμαι και ο ίδιος μαθητής και ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται αλλά και εμένα αφού και εμπειρία θα αποκτήσω και δεν θα ήταν άσχημα να αρχίζω να "χτίζω ένα όνομα", καθώς η συναρμολόγηση σκέφτομαι να είναι το πρώτο μου επάγγελμα μόλις τελειώσω το πολυτεχνείο (το πάμε μακρυά αλλά δεν πειράζει).

Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε; Να προτείνω κάτι τέτοιο;

Θα μου πείτε πες αλλά δεν νομίζω να σε πάρει κανείς στα σοβαρά λόγω ηλικείας. Παίζει και αυτό να σας πω την αλήθεια αλλά απο όσο με έχει δει η καθηγήτρια μάλλον θα μου έχει εμπιστοσύνη... :p

καλη η διαθεση σου.........αλλα ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ.....

οταν θα παρουσιαστει καποιο προβλημα να ξερεις οτι εχεις να τραβηξεις μεγαλο λουκι.......θα τα ριξουν ολα πανω σου.....τι βαλατε το πιτσιρικι ρε γιδια και αλλα τετοια......

και γω μαζι σου ειμαι σχετικα με την διαθεση προσφορας που εχεις.....αλλα το ξαναλεω.....ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ.......

μα το θέμα δεν είναι να βάλεις τις κάρτες στα pcιά, αυτό θα το κάνει και το e-shop, το πλαίσιο κλπ.

το θέμα είναι να στήσεις το εργαστήριο ως προς hardware (τραπέζια - θέσεις εργασίας, πού θα περάσεις τις πρίζες, παροχή ρεύματος - ισχύς) και ως προς software (πολιτική διαχείρισης του δικτύου, θα αφήσεις π.χ. τον κάθε μαθητή να μπαίνει όπου θέλει ή θα του κόψεις το inet, ο server τι θα τρέχει κλπ κλπ κλπ).

τα windows - client pc είναι το μόνο εύκολο, στην ανάγκη το κάνεις κι εσύ με 2-3 φίλους σου (αν δε θέλετε να μπλέξετε με mirror εγκαταστάσεις = ακριβώς ίδιο hardware για να μην χτυπάει).

να βάλετε και linux, καθ'ότι προβλέπεται πια και εγκατάσταση εναλλακτικών λειτουργικών συστημάτων στα σχολεία :)

Μάκη πρόσεξε αυτό που λέει ο greekfragma... Έχει δίκιο, γιατί μετά εσένα θα ψάχνουν έτσι και συμβεί οτιδήποτε. Και δεν εννοώ ότι δεν έχεις τις γνώσεις να κάνεις κάτι τέτοιο...

Και εμένα μου αρέσει να στήνω υπολογιστές... Έχω συναρμολογήσει τους υπολογιστές όλης της οικογένειας... Από εκεί και πέρα όμως δεν αναλαμβάνω... Είναι ρίσκο να παίξεις με τα λεφτά των άλλων... Στην ουσία αυτό δεν κάνεις;;;

Πάντως σκέψου το καλά πριν κάνεις κάτι τέτοιο...

Ασε ρε που να μπλεκεις...

Οπως είπε και ο Σωτος το h/w part των pc είναι πανεύκολο... [Οχι καλωδίωση, παροχή ρεύματος κτλ που είναι παλούκι].

Το s/w part όμως του δικτύου και των security policies/services είναι αρκετά δύσκολο, αν και με win θα είναι, τεσπα...

Εδω εγώ που ούτε να το φτυσω το school lab έχω καταντήσει tech support...

Φτου φτου φτου μακριααααα.........

Ναι ρε Μάκη, άσ'το καλύτερα... ’σ'τους να πάρουν έναν τεχνικό να τους κάνει τη δουλειά... Μήπως νομίζεις ότι θα σου τα προσέχουν περισσότερο επειδή τα έφτιαξες εσύ? Ούτε και θα σε ευχαριστήσουν... Sorry που σου το λέω, αλλά θα σε γράψουν στα @@ τους...

Μάκη ατυχής ιδέα.Για τους λόγους που προαναφέρανε τα παιδιά.Και όσο να ναι δεν νομίζω να είσαι διατεθιμένος να είσαι tech support όλη την ώρα.’σχετο το πόσο πλάκα μπορεί να έχει το στήσιμο,η συντήρηση τόσων υπολογιστών και του αναλόγου δικτύου δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικά.

Το άσε ρε, είναι ελληνικός ωχαδερφισμός που μου τη δίνει στα νεύρα, όπως και το "κάτσε ρε φίλε, άραξε, μην μπλέκεις, ας την κάνει άλλος τη δουλειά".

ΑΛΛΑ:

Πιστεύω ότι δεν έχεις ακόμη τις γνώσεις να κάνεις αυτό που θες. (χωρίς να ξέρω ακριβώς τι γνώσεις έχεις).

Εγώ αυτό που θα μπορούσα να στήσω για παράδειγμα, είναι o κεντρικός server (υπό προϋποθέσεις).

Αλλά αν μου πεις να βάλω τις πρίζες, το πιθανότερο είναι να γίνει λαμπάδα το εργαστήριο. ’σε που παντού διάχυτα θα τρέχουν τα καλώδια δικτύου. Βέβαια εξαρτάται και από τις απαιτήσεις που έχει το εργαστήριο, τα περισσότερα είναι τόσο μπάχαλο που δεν σε νοιάζει;)

Απ'την άλλη, για το σχολείο δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς.

Π.χ. εγώ για το σχολείο μου δε θα κάρφωνα ούτε μια πρόκα.

Αντίθετα για το πανεπιστήμιο θά κανα με μεγαλύτερη "χαρά" κάποια δουλειά - αγγαρεία ;)

Αρχική απάντηση από sotiris

Το άσε ρε, είναι ελληνικός ωχαδερφισμός που μου τη δίνει στα νεύρα, όπως και το "κάτσε ρε φίλε, άραξε, μην μπλέκεις, ας την κάνει άλλος τη δουλειά".

Αν αναφέρεσαι σε μένα και αν έτσι το εξέλαβες, πρέπει να σου πω ότι εγώ προσωπικά δεν του το είπα με αυτήν την έννοια και νομίζω ήμουν σαφέστατος στη διατύπωσή μου.

ΠΑΝΤΑ φιλικά έτσι?

Αρχική απάντηση από sotiris

ΑΛΛΑ:

Πιστεύω ότι δεν έχεις ακόμη τις γνώσεις να κάνεις αυτό που θες. (χωρίς να ξέρω ακριβώς τι γνώσεις έχεις).

Εγώ αυτό που θα μπορούσα να στήσω για παράδειγμα, είναι o κεντρικός server (υπό προϋποθέσεις).

Αλλά αν μου πεις να βάλω τις πρίζες, το πιθανότερο είναι να γίνει λαμπάδα το εργαστήριο. ’σε που παντού διάχυτα θα τρέχουν τα καλώδια δικτύου. Βέβαια εξαρτάται και από τις απαιτήσεις που έχει το εργαστήριο, τα περισσότερα είναι τόσο μπάχαλο που δεν σε νοιάζει;)

Απ'την άλλη, για το σχολείο δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς.

Π.χ. εγώ για το σχολείο μου δε θα κάρφωνα ούτε μια πρόκα.

Αντίθετα για το πανεπιστήμιο θά κανα με μεγαλύτερη "χαρά" κάποια δουλειά - αγγαρεία ;)

Βασικά

1. Το εργαστήριο ουσιαστικά έχει πρίζες κανάλια κτλ γιατί τα προηγούμενα χρόνια συστεγαζόμασταν με το γυμνάσιο και εκεί ήταν το εργαστήριό του. Τα μηχανήματα έφυγαν, η υποδομή έχει μείνει...

2. Κοίταξε, γνώσεις έχω για όλα αυτά. Εκεί όμως που θα δυσκολευόμουν λόγω έλειψης εμπειρίας είναι στο δίκτυο για το λόγο οτι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με στήσιμο δικτύου με server.

3. Ένα απο τα ατού μου είναι οτι είμαι ψείρας σε ό,τι έχει να κάνει με καλώδια... :p

4. Όπως είπα μ'αρέσει να δουλεύω άσχετα απο το ποιός είναι ο "εργοδότης". :)

Πάντως όπως είπατε, αφήστε καλύτερα μην μπλέξω... Δεν είναι η συντήρηση αυτό που με νοιάζει καθώς δεν νομίζω να είχα πρόβλημα αλλά φοβάμαι μην μπλέξω πιο άσχημα καμια ώρα... Με ευθύνες εννοώ...

Εκεί όμως που θα δυσκολευόμουν λόγω έλειψης εμπειρίας είναι στο δίκτυο για το λόγο οτι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με στήσιμο δικτύου με server.

Αυτό σημαίνει πως δεν έχεις γνώσεις imho... :daisy:

Αρχική απάντηση από xylokastro

Μακη , πρεπει να φτιαξεις ολα τα pc να συνδεονται με εναν κεντρικο server?γιατι αν ειναι ετσι τοτε το πραμα γινεται παλουκι

Αυτό εξαρτάται από την τοπολογία που θα έχει το δίκτυο...

Βασικά να σας πω την αλήθεια, στο εργαστήριο που είχαμε στο γυμνάσιο, όλα τα PC είχαν accounts στο server. Φέτος όμως στου Λυκείου τώρα που το σκέφτομαι ένα απλό λανάκι είναι, και κάθε PC έχει 1 χρήστη κτλ κτλ. Δεν έχουν πρόσβαση στο server... :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.