Motaba Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2005 Καλημέρα σε όλους!! Ασχολούμαι με Η/Υ πολλά χρόνια αλλά μόνο ασχολούμαι...Δεν έχω ιδέα από προγραματισμό και θα ήθελα να ασχοληθώ!! :cry: Μίλησα με ένα φίλο ο οποίος χειρίζεται Matlab και πήγα και από το σχετικό τμήμα του Παπασωτηρίου μια βόλτα αλλά χάθηκα!!! Σκέφτόμουνα να ξεκινήσω από το μηδέν C++ ( ή visual ?? ), γίνεται ή πρέιπει να έχω προαπαιτούμενες γνώσεις?? Εντάξει έκανα Fortran στο Πανεπιστήμιο αλλά όχι πολλά πολλά!! Ευχαριστώ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Νοέμβριος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Πας να πιάσεις ένα μεγάλο κεφάλαιο φίλε μου και σίγουρα οι απόψεις μας θα διαφοροποιούνται. Εξαρτάται πάντα από το τι περιθώρια χρόνου έχεις. Φυσικά συγκαταλέγεται ότι θέλει μεράκι και υπομονή (ειδικά στο προγραμματισμό) καθώς χωρίς αυτό που πας ρε Καραμήτρο. Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις το δύσκολο δρόμο (από άποψη χρόνου πάντα) ξεκινάς από των αρχικών γεννεών γλώσσες του τύπου turbo c, pascal η basic και μετά περνάς στις επόμενες και αντικειμενοστραφείς όπως c++, delphi, visual basic κ.α. οι τελευταίες εκ των οποίων είναι και αυτές στις οποίες εντέλει θα καταλήξεις καθώς βαδίζουν με τις τελευταίες εξελίξεις. Αν πάλι μπεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις με γλώσσες τύπου visual c++ χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κατά 80% θα χαθείς καθώς ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός προϋποθέτει γνώσεις από τον μη καθώς και εμπειρία. Η επιλογή είναι δική σου ότι και να κάνεις όποια γλώσσα πάντως και να πιάσεις θα χρειαστείς πολλές ώρες διάβασμα και εξάσκηση. Αυτό που θα σε συμβούλευα από τη ταπεινή μου εμπειρία είναι ότι κάθε πρόβλημα έχει και λύση και πάντα θα τη βρίσκεις όταν έχεις καθαρό μυαλό. Μη κουράζεις το μυαλό σου περισσότερο όταν σε κάτι δε βρίσκεις λύση. Η λύση θα έρθει μόνο όταν καθαρίσει και ξεκουραστεί ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα. Τέλος η γνώμη μου είναι ξεκίνα με μια πιο απλή γλώσσα τύπου c ή pascal πρώτα να μάθεις τη δομή του προγραμματισμού ή οποία παρεπιμπτόντως είναι σχέδον ίδια παντού κ στη συνέχεια αφού κατανοήσεις τις έννοιες άρχισε να δουλεύεις σε visual περιβάλλοντα. Αυτό που θα σου συνιστούσα είναι κάθε τι που θες να φτιάξεις κάντο πρώτα στο χαρτί και μετά στην οθόνη. Η έννοια του ψευδοκώδικα αν έχεις ακουστά. Αυτά από μένα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Υ.Γ. Για βιβλία προτίμησε καλύτερα ξενόγλωσσα καθώς τα Ελλήνικά "προσωπικά" δε με άφησαν ποτέ ευχαριστημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaba Νοέμβριος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Σ'ευχαριστώ πολύ tigraka (The Boss :worship: ) Αυτό είναι και το φρονιμότερο πιστεύω! Έιχα απλώς την εντύπωση ότι θα μπορούσα να είμαι ΟΚ και με μια πιο "εξελιγμένη" γλώσσα... Γενικά πρόβλημα χρόνου δεν υπάρχει αφού η ενασχόληση θα είναι καθάρα για προσωπικούς επιστημονικούς λόγους! :computer: TnX a lot ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Νοέμβριος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 τίποτα ευχαρίστησης μου που σε βοήθησα φίλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Νοέμβριος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από tigrakas [Σήμερα, στις 09:09] Πας να πιάσεις ένα μεγάλο κεφάλαιο φίλε μου και σίγουρα οι απόψεις μας θα διαφοροποιούνται. Εξαρτάται πάντα από το τι περιθώρια χρόνου έχεις. Φυσικά συγκαταλέγεται ότι θέλει μεράκι και υπομονή (ειδικά στο προγραμματισμό) καθώς χωρίς αυτό που πας ρε Καραμήτρο. Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις το δύσκολο δρόμο (από άποψη χρόνου πάντα) ξεκινάς από των αρχικών γεννεών γλώσσες του τύπου turbo c, pascal η basic και μετά περνάς στις επόμενες και αντικειμενοστραφείς όπως c++, delphi, visual basic κ.α. οι τελευταίες εκ των οποίων είναι και αυτές στις οποίες εντέλει θα καταλήξεις καθώς βαδίζουν με τις τελευταίες εξελίξεις. Αν πάλι μπεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις με γλώσσες τύπου visual c++ χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κατά 80% θα χαθείς καθώς ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός προϋποθέτει γνώσεις από τον μη καθώς και εμπειρία. Η επιλογή είναι δική σου ότι και να κάνεις όποια γλώσσα πάντως και να πιάσεις θα χρειαστείς πολλές ώρες διάβασμα και εξάσκηση. Αυτό που θα σε συμβούλευα από τη ταπεινή μου εμπειρία είναι ότι κάθε πρόβλημα έχει και λύση και πάντα θα τη βρίσκεις όταν έχεις καθαρό μυαλό. Μη κουράζεις το μυαλό σου περισσότερο όταν σε κάτι δε βρίσκεις λύση. Η λύση θα έρθει μόνο όταν καθαρίσει και ξεκουραστεί ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα. Τέλος η γνώμη μου είναι ξεκίνα με μια πιο απλή γλώσσα τύπου c ή pascal πρώτα να μάθεις τη δομή του προγραμματισμού ή οποία παρεπιμπτόντως είναι σχέδον ίδια παντού κ στη συνέχεια αφού κατανοήσεις τις έννοιες άρχισε να δουλεύεις σε visual περιβάλλοντα. Αυτό που θα σου συνιστούσα είναι κάθε τι που θες να φτιάξεις κάντο πρώτα στο χαρτί και μετά στην οθόνη. Η έννοια του ψευδοκώδικα αν έχεις ακουστά. Αυτά από μένα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Υ.Γ. Για βιβλία προτίμησε καλύτερα ξενόγλωσσα καθώς τα Ελλήνικά "προσωπικά" δε με άφησαν ποτέ ευχαριστημένο. Σωστός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Νοέμβριος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Φίλε Tigrakas σωστός, αλλά πάντα πίστευα πως ακόμα και να ξεκινήσεις με την c η την vb μπορείς να παραμείνεις εκεί και να μην προχωρήσεις στον αντικειμένοστραφή προγραμματισμό.Ο λόγος είναι πως αυτές οι γλώσσες αυτές μπορούν να παρέχουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τις καινούριες εκδόσεις τους.Καλύτερη να φτιάξεις μόνος σου την αντικειμεστραφή δομή του προγράμματος παρά να την βρείς "έτοιμη".Αυταααά Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Νοέμβριος 15, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Kanonieris [Σήμερα, στις 15:15] Φίλε Tigrakas σωστός, αλλά πάντα πίστευα πως ακόμα και να ξεκινήσεις με την c η την vb μπορείς να παραμείνεις εκεί και να μην προχωρήσεις στον αντικειμένοστραφή προγραμματισμό.Ο λόγος είναι πως αυτές οι γλώσσες αυτές μπορούν να παρέχουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τις καινούριες εκδόσεις τους.Καλύτερη να φτιάξεις μόνος σου την αντικειμεστραφή δομή του προγράμματος παρά να την βρείς "έτοιμη".Αυταααά Νομίζω φίλε μου ότι με procedural γλώσσα απλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις αντικειμενοστραφή δομή προγράμματος. Την αντικειμενοστραφή δομή τη φτιάχνεις με αντικειμενοστραφή γλώσσα. Πως αλλιώς θα γίνει; Πως γίνεται να έχεις έννοιες όπως encapsulation και inheritance σε procedural γλώσσα; Πως μπορείς να δημιουργήσεις ιεραρχίες από custom data types (classes);Παρόλα αυτά σε κάποιο νέο στον προγραμματισμό και εγώ θα συνιστούσα να μάθει τα βασικά του δομημένου προγραμματισμού με μια procedural γλώσσα όπως απλή C, Pascal ή pseudocode και μετά αν το χρειάζεται να προχωρήσει σε object oriented όπως, C# .NET, VB .NET κλπ...Για μικρά projects μια procedural γλώσσα αρκεί αλλά όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα του προγράμματος και των δομών δεδομένων ο προγραμματισμός σε object oriented γλώσσα είναι μονόδρομος (αλλιώς απλά χάνεσαι στο πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaba Νοέμβριος 16, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2005 TnX!! Έχω την εντύπωση ότι είναι μονόδορμος η λύση C κι έπειτα C++ κατά τα λεγόμενά σας!! Κι επειδή έχω την εντύπωση οτι είστε όλοι Guru του προγραμματισμού:worship: :worship: αυτό θα κάνω!! Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Νοέμβριος 16, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από iceblade [Χθες, στις 17:29] Νομίζω φίλε μου ότι με procedural γλώσσα απλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις αντικειμενοστραφή δομή προγράμματος. Την αντικειμενοστραφή δομή τη φτιάχνεις με αντικειμενοστραφή γλώσσα. Πως αλλιώς θα γίνει; Πως γίνεται να έχεις έννοιες όπως encapsulation και inheritance σε procedural γλώσσα; Πως μπορείς να δημιουργήσεις ιεραρχίες από custom data types (classes); Μπορεί να γίνει αλλά θέλει υπερβολικά πολύ περιττή δουλειά. Ποιος θα κάτσει τώρα να παίξει με γραμμούλες και εικονίτσες για να σχεδιάσει ένα commandbutton (No way) και δε το πρότεινα για τον ακριβώς απο κάτω λόγο. Παρόλα αυτά σε κάποιο νέο στον προγραμματισμό και εγώ θα συνιστούσα να μάθει τα βασικά του δομημένου προγραμματισμού με μια procedural γλώσσα όπως απλή C, Pascal ή pseudocode και μετά αν το χρειάζεται να προχωρήσει σε object oriented όπως, C# .NET, VB .NET κλπ... That's right. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Νοέμβριος 16, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από tigrakas [Σήμερα, στις 07:31] Μπορεί να γίνει αλλά θέλει υπερβολικά πολύ περιττή δουλειά. Ποιος θα κάτσει τώρα να παίξει με γραμμούλες και εικονίτσες για να σχεδιάσει ένα commandbutton (No way) και δε το πρότεινα για τον ακριβώς απο κάτω λόγο. Ακόμα και αν παίξει με γραμούλες και εικονίτσες αυτό που θα φτιάξει object δε θα είναι, καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ μιας και γνωρίζεις αρχές αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. Δηλαδή ούτε encapsulation ούτε inheritance κλπ...Με τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό θα πάρει έτοιμο το button η οποιοδήποτε άλλο έτοιμο component από κάποια βιβλιοθήκη (πχ .NET Framework) και θα το χρησιμοποιεί στα προγράμματα του! Αν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο που δεν υπάρχει έτοιμο τότε θα κάτσει να γράψει καινούριες κλάσεις (η μπορεί να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες-->inheritance) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Νοέμβριος 16, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2005 Πάω Α Λυκείου, πέρισυ κάναμε στοιχειωτάτη QBasic*. Ομολογώ μου άρεσε η όλη ιδέα του προγραμματισμού. Θα μου προτείνατε καμιά pascal, για λόγους κατανόησης του όλου κλίματος του προγραμματισμού ? Η Java είναι εύκολη για κάποιον με τις ποταπές μου γνώσεις ?*Μάθαμε τα: Print, Input, If Then Else, For i =, Case 1 case 2, do untill,κτλ αυτά πιστεύω όλα κι όλα... Η Visual Basic με την QBasic, C k C++ μοιάζουν ?Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.