amgamer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2005 καλησπερα! εχω μπερδευτει!!! θελω να βαλω dsl..ειδα μια διαφημιση στην τηλεοραση με τη vivodi κ λεει οτι με 14ευρω θα χω καθε μηνα 512..κομπινα ειναι??? http://www.vivodi.gr/site/content.php?sel=38 :wassat: εγω αυτο που θελω ειναι να χω απο 384 κ πανω χωρις οριο κατεβασματος. εχω pstn γραμμη. θελω καποιος να μου πει τι παιζει! ποσο θα στοιχιζει καθε μηνα ο λογαριασμος μονο για τη dsl(dsl παγιο + vivodi) θα πρεπει να κανω μετατροπη της γραμμης ??ποσο κανει? ο εξοπλισμος??? ποια εταιρεια ειναι πιο φτηνη??? ποια η διαφορα Shared LLU με Full LLU ??? :alien: Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Νοέμβριος 14, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2005 Αρχική απάντηση από amgamer [Σήμερα, στις 21:43] καλησπερα! εχω μπερδευτει!!! θα πρεπει να κανω μετατροπη της γραμμης ??ποσο κανει? ο εξοπλισμος??? ποια εταιρεια ειναι πιο φτηνη??? :alien: Λοιπον!Κανεις μια αιτηση στον ΟΤΕ για μετατροπη της γραμμης σε ADSL.Συμπληρωνεις στην αιτηση να σου δωσουν μαζι και εξωπλισμο.Για κοστος δεν θυμαμαι.Παντως νομιζω οτι η vivοdi ειναι η πιο φτηνη. Για τα αλλα δεν γνωριζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Νοέμβριος 14, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2005 http://www.adslgr.com/.Εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 14, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2005 πολυ μπερδεμενα!!! δλδ για DSLnet 384 full LLU θα πληρωνω μονο 18,92Ε/μηνα??τπτ αλλο?????? κ η εγκατασταση θα γινει μια φορα?(35Ε?) δν θα πληρωνω κ παγιο στον ΟΤΕ για dsl γραμμη??? εξακολουθω να μν μπορω να καταλαβω τα πακετα κ τις τιμες... μπορει καποιος υπευθυνα να μου εξηγησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Νοέμβριος 14, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2005 Θα πληρωσεις την εγκατασταση της γραμμης,το παγιο της οποιας εταιριας και νομιζω οτι πληρωνεις και ενα ποσο στον ΟΤΕ.Εγω παντως εχω το ondsl kit.Δεν ειναι δα και φτηνο,αλλα για 3 μηνες ειναι ολα πληρωμενα!Υ.Γ.Μια φορα θα γινει η εγκατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 14, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2005 βρηκα ακρη απο το link ου εδωσε πιο πανω το παιδι...πανω κατω αν η προσβαση απο οτε εχει 17Ε κ η 384 γυρω στα 18 που λεειθα ερχεται 35 Ε το μηνα...σας ευχαριστω πολυ!μαλλον θα κανω αιτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 14, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2005 κατι ειδα για φοιτιτικο....ξερει κανεις τπτ?εχει καμια εκπτωση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 15, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Ειχε πει περυσι η κυβερνηση πως φετος το σεπτεμβριο θα ειχαμε φοιτητικο 512 με 15 ευρω συνολικα. Οσο το ειδες εσυ αλλο τοσο το ειδαμε και εμεις!Βαλε αοριστου κατα προτιμηση οχι συνδρομες με μεγαλη διαρκεια για να μπορεις να αλλαξεις αν δε σε βολευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 15, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 τηλεφωνησα σημερα στο 13880 κ μου ειπαν οτι στην περιοχη μου δν εχει κουτι vivodi κ μπορω να συνδεθω με το ΑΡΥΣ..στα 384.μονο με 35Ε!!!ρε παιδια με δουλευουν ή αληθευει???μου ειπαν οτι δν εχω καμια σχεση με τον ΟΤΕ!θα πληρωνω μονο τα 35Ε σε αυτους κ τπτ αλλο!!!!(δν θα πληρωνω +17Ε στον ΟΤΕ???)αν οχι......εφυγα!!!!!!!!σε 15 μερες μου ειπε θα στο βαλουμε...εγκατασταση δν πληρωνω,νομιζω πως ειναι αρκετα ευκολο να συνδεσω ενα spliter..κ με usb τον pc.το αλλο που φοβαμαι ειναι μηπως πρεπει να μου τραβηξουν διαφορετικη γραμμη για Βιβοντι γινεται κ στο ΑΡΥΣ ή μονο στο full vivodi???το μοντεμ που θα μου δωσουν κανει 35Ε,εχω ενα δικτυο,θα μπορω να τα συνδεσω κ τα 2??αν παρω ενα μοντεμ για τον server μεσω lan θα μπορει να δεχεται κ ο αλλος δεδομενα??δν εχω hub,ειναι συνδεμενα με αντιστροφων πολων καλωδιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Νοέμβριος 15, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 1) Αυτο που σου ειπαν για το ΑΡΥΣ αληθευει. Εσυ θα πληρώνεις μονο σε αυτους δεν θα εχεις σχεση με τον ΟΤΕ. Ουσιαστικα αντι να κανεις εσυ αιτηση στον ΟΤΕ την κανουν αυτοι για σενα και πληρωνεις σε αυτους τα 16 ευρω που ειναι για τον ΟΤΕ. 2) Δεν θα χρειαστει να τραβηξουν καινουρια γραμμη αυτο γινεται μονο με full llu.3) Αφου λες οτι θα σου δωσουν μοντεμ δε θα μπορεσεις να συνδεσεις 2ο Pc. Για να το κανεις αυτο πρεπει να παρεις καποιο router με ενσωματομένο switch πχ us robotics 9107:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 15, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 δν μπορω να κανω κοινοχρηστη την συνδεση μεσω του οικιακου δικτυου????νομιζω οτι μπορω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Νοέμβριος 15, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 ΜΗΝ βάλεις Vivodi, ακόμα και αν είναι φθηνότερη. Βάλε οποιονδήποτε ISP θέλεις εκτός από vivodi. Vivodi βάλε ΜΟΝΟ εαν ξέρεις ότι πέφτεις σε πιταρισμένο DSLAM του ΟΤΕ και έχεις τη δυνατότητα να βάλεις vivodi και access και ISP.Αυτο που σου ειπαν για το ΑΡΥΣ αληθευει. Εσυ θα πληρώνεις μονο σε αυτους δεν θα εχεις σχεση με τον ΟΤΕ. Ουσιαστικα αντι να κανεις εσυ αιτηση στον ΟΤΕ την κανουν αυτοι για σενα και πληρωνεις σε αυτους τα 16 ευρω που ειναι για τον ΟΤΕ Επίσης εαν κάνεις αυτό να ξέρεις ότι αν θέλεις να αλλάξεις ISP θα πρέπει να διακόψεις τη σύνδεση DSL, να κάνεις εκ νέου αίτηση, να περιμένεις και να πληρώσεις πάλι το τέλος ενεργοποίησης. Αυτό συμβαίνει γιατί δικαιούχος στη γραμμή θα είναι η vivodi. Φρόντισε να είσαι εσύ ο δικαιούχος.Edit: Από ότι είδα εκ των υστέρων δε μπορείς να βάλεις vivodi access. Επομένως πήγαινε και κάνε από μόνος σου την αίτηση στον ΟΤΕ (μπορείς και με απλό τηλέγωνο στο 134 αν θυμάμαι καλά) και μετά βάλε όποιον ISP θέλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 15, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 δλδ μου λες να κανω την γραμμη μου dsl με αιτηση στον ΟΤΕ ωστε να μν εχει καμια σχεση η VIVODI με αυτο..κ απλα θα πληρωνω τα 19Ε που ειναι για το ΑΡΥΣ ΟΤΕ vivodi.κ αν δν μ'αρεσει ο isp της vivodi,απλα αλλαζω isp κ ουτε γατα ουτε ζημια..σωστος???παιρνω δλδ 134 οκ??τους λεω θελω να κανω την γραμμη pstn σε dsl...σε ποσο καιρο θα γινει???δν πρεπει εγω να χω εναν isp..να τον πληρωνω μεχρι να δω το λαμπακι στο μοντεμ π θα λεει οτι η dsl ειναι ενεργη?????(εχει καμια διαφορα στην τιμη αν θα πληρωνω την dsl γραμμη της ΟΤΕ στη vivodi ή ετσι οπως λες???)παλι 35Ε δν θα μου ρχετε ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Νοέμβριος 15, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 (εχει καμια διαφορα στην τιμη αν θα πληρωνω την dsl γραμμη της ΟΤΕ στη vivodi ή ετσι οπως λες???) Ναι έχει . Η γραμμή έτσι ΑΝΗΚΕΙ στη vivodi και σου απαγορεύει να βάλεις άλλο ISP (εκτός από βιβόντι). Δε μπορείς έτσι να εκμεταλλέυεσαι τις κατά καιρούς προσφορές αλλως ISP και είναι δεσμευτικό (για παράδειγμα έτσι εγώ μπόρεσα και εκμεταλλεύτικα την προσφορά της HOL από το RAM (3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ DSL για ISP, προσφορά βέβαια δεν ισχύει πλέον). Από την άλλη αν πάρεις στο 134 (ΟΤΕ) μπορείς να πάρεις ΜΟΝΟ ACCESS από τον ΟΤΕ και ISP βάζεις ότι γουστάρεις. Η ενεργοποίηση γίνεται μέσα σε μία βδομάδα και σε ειδοποιούν από τον ΟΤΕ τηλεφωνικά όταν γίνει. Μετά είσαι ελεύθερος να βάλεις ότι ISP θέλεις (ΟΙ ISP δίνουν username/pass αυθημερόν συνήθως οπότε δε χάνεις ούτε μια μέρα). Έτσι φυσικά δε δεσμέυεσαι πουθενά, αν θέλεις βάζεις και vivodi αορίστου ISP (αν και δε θα το πρότεινα ) (εχει καμια διαφορα στην τιμη αν θα πληρωνω την dsl γραμμη της ΟΤΕ στη vivodi ή ετσι οπως λες???) Νομίζω είναι κατά 2 ακριβότερη αν την πάρεις από ΟΤΕ (η βιβόντι τη δίνει λίγο πιο φτηνή). παρόλα αυτά αξίζει να είσαι εσύ δικαιούχος της γραμμής. πήγαινει και www.adslgr.com να δείς τι γίνετια και εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 15, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!!!!!!!!οπως κ ολους τους αλλους που με διαφωτησαν στο μπαχαλο της Ελλαδας..θα ενεργοποιησω σημερα την access απο τον ΟΤΕ κ θα βαλω μετα οποιον isp με συμφερει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Νοέμβριος 15, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Τίποτα να είσαι καλά! Επίσης να τους πείς ότι την εγκατάσταση του router (φρόντισε να πάρεις router και όχι modem) θα την κάνεις μόνος σου (για να μη πληρώνεις νταβατζιλίκι για τον τεχνικό του ΟΤΕ που θα δουλέψει 5 λεπτά να συνδέσει to ρουτερ στον υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 15, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 ολα ωραια!!!πηρα 134 κ εκανα αιτηση,μου ειπαν οτι σε 5 μερες θα εχει ενεργοποιηθει.με ρωτησαν αν θελω ΟΤΕ κ τους ειπα να μ'αφησουν να το σκεφτω.(για να ρωτησω εσας φυσικα!)απ'οτι ειδα ειναι τα ιδια λεφτα με τη βιβοντι η ΟΤΕ προσβαση 35 Ε εχουν περιπου κ οι δυοοποτε σκεφτηκα να παρω ΟΤΕ...συμφωνειται???το θεμα ειναι οτι δν ξερω τι μοντεμ να παρω!!!!μου ειπαν αυτοι αν θελω παιρνω κ αγορας..κ τους ειπα θα το σκεφτω κ θα τους απαντησω.ποιο να παρω?αυτοι μου ειπαν 2 ...για να συνδεσω 2 pc χρειαζομαι router..σωστα???(εχω 2 pc συνδεμενα σε network με καλωδιο αντιστροφων πολων σε καθε καρτα δικτυου..βοηθαει αυτο πουθενα ωστε να χω ιντερνετ κ στα 2pc????για αλλη μια φορα...βοηθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Νοέμβριος 15, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 To us robotics 9107 που σου λεω πιο πανω νομιζω πως ειναι το καλυτερο για τα λεφτα του γιατι εκτος απο τις πολλες δυνατοτητες του, υποστηριζει και ADSL2, 2+ ( http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=9107&sp_catcode=SKROUTZ ). Προσεξε ομως να παρεις την εκδοση adsl over pstn και οχι over isdn. Στην πρωτη σου ερωτηση για να βαλεις isp otenet εγω μονο καλες εντυπωσεις εχω απο την οτενετ, οποτε θα σου προτεινα αφου σου ερχεται και φθηνα να βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsosoft Νοέμβριος 15, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 Για να μην ανοίξω καινούργιο τοπικ θελω να ρωτησω και εγω κατι σχετικα με adsl. Τώρα έχω ISDN και θα κρατήσω την γραμμή για διάφορους λόγους και θέλω να βάλω adsl. Ως provider λέω για Tellas γιατι σκευτομαι να έχω και τις κλησεις μεσω Tellas και οχι μεσω OTE.Για το θεμα των λογαριασμών λογικά στον ΟΤΕ θα πληρώνω μόνο το παγιο του ISDN το 2μηνο και στην Tellas το πάγιο και την συνδεση της adsl καθως και τα τηλεφωνηματα που θα γινονται, σωστά ή κάνω κάποιο λάθος;Επίσης σχετικά με τον εξοπλισμό θα χρειαστώ ένα router (modem) και ένα splitter που αν δεν κάνω λάθος τα παρέχει η tellas αν κάνεις συνδεση απο αυτους;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Νοέμβριος 15, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2005 το us robotics 9107 ειναι πολυ ακριβο!!!να μν παρω αυτο που δινει ο ΟΤΕ με τα 35 Ε????δν ειναι καλο???σε ποσο καιρο θα μου το φερουν αν το παραγγειλω???πληρωνω τπτ για μεταφορες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.