Jump to content

επιλογη δισκων , λογος τιμης/ταχυτητας

ea6gka

Recommended Posts

παιδες τη δευτερα θελω 2 δισκους

θα προτιμουσα να παρω ενα δισκο για λειτουργικο και ενα για αποθηκευση. Εχω ηδη εναν 160 seagate που εχει ελευθερα 23 ΜΒ..

βλεπω τα ραπτορια ειναι αχτυπητα σε ταχυτητα ΑΛΛΑ τα 180 του 75 ειναι πολλα για τη τσεπη μου και η επομενη συναντηση στη λαδοκολλα αργει :hehe:

ο 36 παλι ειναι πιο προσιτος αλλα με ξυνιζει η χωρητικοτητα του αλλα επισης και η αποδοση του ως προς τον μεγαλο αδερφο του.

Σκεφτομαι για εναν σκετο 80ρη Hitachi αλλα δεν εχω ιδεα πως τα πανε μονοι τους με εγκατασταση λειτουργικου.

Απο μεγαλο θα παρω 250 σε Hitachi / seagate .

Σκεφτομαι τους εξης συνδυασμους

1. 36 raptor-250 seagate

2. 75 raptor και σε κανα 20μερο μεγαλο δισκο ( προβλημα που θα βαλω τα κατεβασματα του 20μερου)

3. 80 gb hitachi-250 hitach/seagate

RAID δε θα κανω ξανα επειδη δε με βολευει οταν παιρνω τους δισκους χαλκιδικη.

help me..:bye:

No.2 και από εμένα (πλέον, με τα σημερινά δεδομένα, ένας ράπτορας είναι αυτός που δίνει άλλον αέρα στο μηχάνημα)

Όσο για το πρόβλημα downloads 20ημερού / υπομονής, αφού ξέρεις παλιόπαιδο ότι, αν και ανταγωνιστής, είσαι αξιαγάπητος....:p

Εχεις δει εσυ διαφορα με TCQ enable??

Δεν λεω στα χαρτια καλο ειναι να υπαρχει το feature...

Προσωπικα θεωρω πιο χρησιμο το fluid bearing motor του 74 αρη εναντι του "μικρου" παρα το TCQ...

Μάγκες σας παρακαλώ, για να μην ανοίγω άλλο θέμα (αφού κολλάει η ερώτηση). Η διαφορά ανάμεσα σε ένα κοινό δίσκο και σε έναν raptor είναι αισθητά μεγάλη? Και άν ναί, πόσο? (ελαχιστη-μικρη-μετρια-μεγαλη-πολύ μεγάλη-τεράστια). Δηλαδή τί βελτίωση περίπου θα έχω γενικά στην απόδωση του pc? μηλάμε για +1%,+5,+10,+25? ’μα είναι να δώ τεράστια διαφορά σε σχέση με τους απλούς δίσκους που έχω τώρα να πάω να αγοράσω ράπτορες!

Με βάση την κλίμακά σου ''ελαχιστη-μικρη-μετρια-μεγαλη-πολύ μεγάλη-τεράστια'' θα έλεγα ''μεγάλη''

Είναι ο μόνος δίσκος που μπορεί να δώσει πραγματικά άλλον αέρα σε ένα μηχάνημα (λόγω του πολύ χαμηλού χρόνου αναζήτησης)

Αρχική απάντηση από Sbeetle [Χθες, στις 23:34]

1. 74άρης ράπτορ για λειτουργικό (181 ευρώ)

2. 320άρης western digital sata για αποθήκη (149 ευρώ)

3. 2*χοιρινές σε raid 1 στη λαδόκολλα (20 ευρώ)

Σύνολο : 350 ευρώ (και sata και στα κάρβουνα)

:T: Με "προφτακες".Oσον αφορα το 2 το συνιστω ανεπιφυλακτα(320=3plattes*107GB=σφαιρα)και γενικα το συνολακι ειναι οτι καλυτερο πιστευω.Περιττο να ααφεροθμε οτι ο 320WD(3200JD)ειναι πιο γρηγορος απ τους MAXLINE που εχουν και NCQ και 16MB

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.