Jump to content

x2 4200+ overclocking!

Proteus

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν προσπαθώ να ρυσμίσω το καινούργιο μηχανάκι στο max και έχω ψιλοχτυπήσει τοίχο.

Αυτή τη στιγμή τρέχω στα 2,5 απο τα 2,2 αρχικά, με 250 FSB σε 2,5-4-4-7, πολλαπλασιαστη χ10 και ΗΤΤ στο 2000. Οι μνήμες υποτίθεται οτι πάνε απο τη μάνα τους DDR600, δηλαδή 300αρίζουν με 2.9 ρεύμα και τα timings που χρησιμοποιώ (Geil One S TCCD).

Το θέμα ειναι οτι έστω και 1 Μhz να ανέβω παραπάνω απο τα 2500 ο 2oς CPU τα παίζει άμεσα στο Prime. Στα 2500 είμαι απόλυτα στεθερός.

Στον επεξεργαστη δίνω ρεύμα 1,4 όταν ειμαι στα 2,5 αν και παίρνω δέιγματα καλής θελήσεως απο την CPU, καθώς όταν ανεβάζω λίγο ρεύμα τα λάθη αργούν αρκετά να εμφανιστούν.

Έχετε να προτείνετε κάτι? Απο ρεύμα μέχρι πόσο θα ειμαι απόλυτα ασφαλής για καθημερινη χρήση?

Οι θερμοκρασίες στα 2,5 με 2πλο Prime ειναι FULL 38 για τον επεξεργαστή

Ευχαριστώ

Απο οτι βλεπω μαλλον πρεπει να παιξεις και εσυ με το A64tweaker !!!

Για τα δικα μου δεδομενα και γουστα και εφοσον δεν λεβει το bios καμμια 20 βαθμους μια χαρα ειναι τα 38....λογικα θα πας και πιο ψηλα σε μηζ μολις γνωριστεις καλυτερα με τις μνημες σου!

χαμηλωσε το ΗΤΤ βαζοντας τον πολλαπλασιαστη του στο 3Χ και οχι στο 5Χ ή ΑΥΤΟ εαν το εχεις αφησει εκει......

μεχρι 1.55 σιγουρα αντεχουν οι διπυρηνοι αλλα καλο ειναι να βλεπεις θερμοκρασιες κατω των 50 σε load(αποψη μου)

Dram Frequency Set(Mhz)= 200(Mhz)(1/01)

Command Per Clock(CPC)= Enable(1T)

Cas Latency Control(tCL)= 2.5

RAS# to CAS# delay(tRCD)= 3

Min RAS# active timing(tRAS)=8

Row Precharge timing(tRP)= 3

Row Cycle Time(tRC)= 12

Row Refresh cyc time(tRFC)= 16

Row to Row Delay(tRRD)= 2

Write Recovery Time(tWR)= 2

Write to read Delay(tWTR)= 2

Read to Write delay(tRTW)=2

Refresh Period(tREF)= 3684

Write CAS# Latency(tWCL)= 1

Bank Interleave= Enable

--

DQS skew Control = auto

DQS Skew Value= 0

DRAM Drive Strength= Level 7

DRAM Data Drive Strength= Level 1

Max Async lantency=8ns

Normal

Read Preamble time=6ns

Idle Cycle Limit= 128

Dynamic Counter= Enable

R/W Queue Bypass=16x

Bypass Max= 07x

32 byte Granularity= Disable(8burst)

ελπιζω να τα θυμαμαι καλα...

Δυστυχώς τζιφος! Ακόμα και με τις ρυθμίσεις που προτεινε ο SLN. 'Exω δοκιμάσει και κάτι άλλες που βρήκα στο DFI STREET.

Οι μνήμες έχουν κολλησει στα 250 και δεν πάνε Mhz παραπάνω χωρίς λάθη.

Σίγουρα δεν φταίει η CPU διότι ακομα και όταν τον τρέχω σε default αλλα με 260-300 FSB και χαμηλότερο πολλαπλασιαστή, όλο λάθη βγάζει στο Prime.

OK, αντιλαμβάνομαι οτι η συγκεκριμένη μητρική θέλει ψάξιμο αλλα το θέμα ειναι απο ποια timings θα πρεπει να αρχίσω να "χαλαρώνω"?

Η όποια βοήθεια θα εκτιμηθει ιδιαίτερα!!

Αν ριξεις multi στα 7χ/8χ δεν τρακοσαριζουν οι μνημες??

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 21:04]

ωραιο copy paste sl(e)n(a)

Τσου ρε !! τα timings τα εβαλα δικα μου απο τα gskillonia. Επρεπε δηλ να ξαναγραφω τα ονοματα ολων των ρυθμισεων για να μη μας την πεις???

Επι την ευκαιρια να ρωτησω και εγω...... λειτουργω τον 3800 χ2 μου στα 10 χ 250 αν θυμαμαι καλα στα 1,5 V. Αν ριξω τον πολλαπλασιαστη και ανεβασω το Fsb υπαρχει περιπτωση να δουλεψει με λιγοτερο ρευμα ή ειναι ασχετο?

Αρχική απάντηση από tyxeros [Σήμερα, στις 14:06]

Επι την ευκαιρια να ρωτησω και εγω...... λειτουργω τον 3800 χ2 μου στα 10 χ 250 αν θυμαμαι καλα στα 1,5 V. Αν ριξω τον πολλαπλασιαστη και ανεβασω το Fsb υπαρχει περιπτωση να δουλεψει με λιγοτερο ρευμα ή ειναι ασχετο?

Προσωπικα απο οτι γνωριζω η παραπανω ταση στον επεξεργαστη εχει να κανει αποκλειστικα με τα Mhz αυτου. Αν δηλαδη χαμηλώσεις πολλαπλασιαστη και αυξήσεις το FSB και φτάσεις έτσι πάλι στα 2,5 Ghz, τότε λογικά πάλι θα χρειαστείς τα 1,5 volts.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.