Jump to content

Επιτέλους αυτό το ups ησύχασε!!! Κάνοντας το Mustek 1000 αθόρυβο!

dimpar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος τελικά τα κατάφερα και με χαρά σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα των κόπων μου... Όπως είχα προτείνει και σε κάποιον φίλο από εδώ, άλλαξα το φαν του ups μέσω μετατροπέα σε 80άρι. Πεδέυτηκα λίγο με πειράματα αλλά το αποτέλεσμα τελικά άξιζε!!! Ξεκινάμε λοιπόν ανοίγοντας το κτήνος...

Εδώ έχω ήδη ξεβιδώσει το καπάκι από τις τέσσερις βίδες από κάτω, καθώς και τις 4 βίδες που στηρίζουν την πλάτη. Προσοχή εδώ γιατί για να βγει το καπάκι αλλά και ο ανεμιστήρας χρειάζεται κατσαβιδάκι με σχήμα αστεριού, 10άρι για το fan και 15άρι για το καπάκι). Επίσης για να βγει η πλάτη θα πρέπει να αποσυνδεθεί και το καφέ καλώδιο(είναι αυτο που δίνει ρεύμα στις εξόδους του ups). Με προσοχη γιατί βγαίνει δύσκολα. Εννοείτε ότι το ups έχει βγει από την πρίζα. Καλό θα ήταν να αποσυνδέσετε και τη μπαταρία ανοίγοντας το μπροστινό καπάκι.

post-3326-1416072293,4283_thumb.jpg

Εδώ έχω σημειώσει το καλώδιο και βλέπετε το ups με την πλατούλα του ριγμένη... Προσοχή χρειάζεται στο βγάλσιμο της πλάτης. Έχει κάτι οδηγούς στους οποίους εφαρμόζει η πλακέτα. Προσοχή λοιπόν μη τη γδάρουμε!!!

post-3326-1416072293,4587_thumb.jpg

Στη συνέχεια αφού αποσύνδεσα τον ανεμιστήρα, έκοψα τον κονέκτορα και τον κόλλησα με ένα αρσενικό τρίπινο από ανεμιστήρα, έτσι ώστε να μπορώ ανά πάσα στιγμή να αλλάξω ανεμιστήρα χωρίς να κολλάω και να ξεκολλάω κονέκτορες. Στις κολλήσεις των καλωδίων καλό είναι να μπει θερμοσυστελλόμενο.

Εδώ βλέπετε τον αντάπτορα που χρησομοποίησα.

post-3326-1416072293,5161_thumb.jpg

...και εδώ τον ανεμιστήρα (arctic cooling arctic fan pro tc) βιδωμενό στον αντάπτορα. Χρησιμοποίησα μακριές βίδες και παξιμάδια που περιέχονταν στο κιτ του αντάπτορα. Επίσης έχω βγάλει τα καλώδια από τον οδηγό τους μιας και θα περάσουν στα ενδότερα του ups. Το πρασινάκι που έχω κυκλώσει είναι ένα θερμίστορ, κοινώς αντίσταση μεταβαλλόμενη με τη θερμότητα αυτό με ένα κολλητηράκι το αφερούμε προς το παρόν. Αν ο ανεμιστήρας χρησιμοποιηθεί ως έχει θα χτυπάει το μπάζερ του ups γιατί οι στροφές του ανεμιστήρα είναι χαμηλές και νομίζει ότι έχει βλάβη. Το λέω από πείρα!!!!!!

post-3326-1416072293,5262_thumb.jpg

Κολλάω λοιπόν ένα τριμμερ στη θέση του θερμίστορ. (Το συγκεκριμένο είναι 0.5W και 20Κ). Τα καλώδια έχουν τόσο μήκος ώστε να βγει το τρίμμερ στο εξωτερικό του ανεμιστήρα από τη οπή που είναι κυκλωμένη...

post-3326-1416072293,5347_thumb.jpg

Ξεκινάω λοιπόν πάλι τη συναρμολόγηση! Προσοχή!!! Πριν βιδώσω τον ανεμιστήρα συνδέω τα καλώδια στην έξοδο του ups γιατί μετα δυστυχώς δε μπαίνουν!!! Βιδώνω λοιπόν τον ανεμιστήρα στον αντάπτορα, τον αντάπτορα στο κουτί, συνδέω το καλώδιο του ανεμιστήρα στο καλωδιάκι που έφτιαξα, συνδέω πάλι το καφέ καλώδιο, βιδώνω τις 4 βίδες της πλάτης και τις 4 βίδες του καπακίου και ιδού!!!

post-3326-1416072293,5516_thumb.jpg

Όπως βλέπετε δεν είναι και άσχημο. Επόμενη κίνηση να ρυθμίστει το τρίμμερ ώστε να μη ενεργοποιείται το μπάζερ. Το ανεμιστηράκι σχεδόν δεν ακούγεται!!! Μάλλον έπρεπε να βάλω και ένα fan guard!!! Λοιπόν αυτό ήταν και σίγουρα άξιζε! Ελπίζω να μην έχω προβλήματα! Για ό,τι χρειαστείτε εδώ είμαι να λύσω όποιες απορίες... Και εις ανώτερα!!!:)

• 2 weeks later...

Ωραία λύση, μπράβο...ίσως κάνω κάτι ανάλογο...το ups διαβάζει τις στροφές του ανεμιστήρα και ηχεί το μπάζερ αν είναι χαμηλες ή διαβάζει την θερμοκρασία;;

Εχω πάρει ένα 60άρι Sharkoon στις 3000 στροφες και με 21dbA θόρυβο...λες να έχω πρόβλημα αν το βάλω επάνω;;..τη κολληση με το καλώδιο θα την αφήσω να τη κάνει ένας ηλεκτρολόγος...

Βασικά πρόσεξε να δεις τι γίνεται. Το ανεμιστηράκι που έχω χρησιμοποιήσει έχει μέσα κυκλωματάκι που με τη βοήθεια του θερμίστορ μεταβάλει τις στροφές του. Αν βάλεις κάποιον ανεμιστήρα όπως αυτός που αναφέρεις (40άρι ?????, 4 εκατοστά;; ) οι στροφές του θα είναι σταθερές, όσες στροφές θα κάνει ο ανεμιστήρας με τα 8-9 Volt που του δίνει το ups. Πιθανόν να σε ικανοποιήσει αυτή η στάθμη θορύβου, πιθανόν και όχι... Πάντως σου λέω ότι το ups μου δεν το κλείνω πια και για να ακούσω ότι δουλεύει θα πρέπει να πλησιάσω το αυτί μου στα 20 εκ. Χεχε! Το ανεμιστηράκι δεν είναι ακριβό (5 Ευρώ από Hacshop) και είναι και 80άρι. ’ντε και κάνα 4άρι ευρώ ο adaptor. Με 9 ευρώ λοιπόν "θα βρεις την ησυχία σου"!!!! Επίσης το ups διαβάζει και τα δύο...

με 21dba θορύβου στα 12βολτ είναι ήδη επαρκώς ήσυχο...αν πέσει και στα 8-9 βολτ η παροχή θα μειωθεί περισσότερο ο θόρυβος...δεν πιστεύω να ενοχλεί...

...για μενα η λύση του μικρου ανεμιστήρα είναι πιο εύκολη...οπότε μένει απλως να συνδέσω το βύσμα για τη τροφοδοσία...

...είναι καιρός τώρα που έχω βγάλει το ups και με έχει κυριεύσει το άγχος...συνήθισα στην ασφάλεια που παρείχε και τώρα τρέμω να το αφήσω να κατεβάζει το βράδυ ή να κωδικοποιεί ταινίες...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Να 'σαι καλά. Θα χαρώ να μάθω ότι τα κατάφερες... Κράτα με ενήμερο! Καλά μαστορέματα και να προσέχεις με τα ρεύματα!!!!!!

Επιτέλους !!! Θα βρω την ησυχία μου και ίσως να αλλάξω την απόφασή μου για αγορά του MGE Premium 500 για το νέο pc :)

Λοιπόν έχω νέα από το μέτωπο...

...εγκατέστησα το 60άρι ανεμιστηράκι που ανέφερα παραπάνω χωρίς τελικά να κάνω καμία μετατροπή στα καλώδια...

...αντί να βάλω στο 3πινο Σαρκουν το λεπτό τρίπινο βυσματάκι του ανεμιστήρα που συνόδευε το ups, πράγμα που θα απαιτούσε "κόψιμο" - "ράψιμο" και τα σχετικά, αυτό που έκανα ήταν να βγάλω απο την πλακέτα προσεκτικά με μια πένσα τη πλαστική βάση που κάλυπτε τα πινάκια και στην οποία κούμπωνε το βύσμα του εργοστασιακού ανεμιστήρα και να συνδέσω επάνω κατευθείαν το τρίπινο βύσμα του νεου ανεμιστήρα, το οποίο παρά την έλλειψη πλαστικής βάσης παραμένει σταθερό, αφου σφηνώνουν τα πινάκια της πλακέτας στο βύσμα...

..ωστόσο χρειάστηκε να κάνω μια μικρή μετατροπή...στον εργοστασιακό ανεμιστήρα τα τρία καλωδιάκια του βύσματος - μαύρο, κίτρινο (λευκό σε πολλούς ανεμιστήρες) και κοκκινο - είχαν διαφορετική διευθέτηση σε σχέση με τον αγορασμένο ανεμιστήρα...

στον πρώτο το κόκκινο και το μαύρο καλώδιο καταλαμβάνουν τις άκρες, ενώ στον δεύτερο το μαύρο και το λευκό είναι στις άκρες και το κόκκινο στην μέση...

...μ' ένα λεπτό κατσαβιδάκι λοιπόν, έβγαλα τα μεταλλικά ακροφύσια απο το βύσμα και τα τους άλλαξα σειρά ώστε να ταιριάζουν με τη ρύθμιση της πλακέτας...

...Το UPS λειτουργεί κανονικά πλέον με τον νέο αθόρυβο ανεμιστήρα...αν και 1500 στροφών ανά λεπτό πιο αργός, ο νέος ανεμιστήρας κρατά σε αρκετά χαμηλε΄ς θερμοκρασίες το εσωτερικό του ups ώστε να μην διαμαρτύρεται - για την ακριβεια να βγάζει αυτόν τον όχι τόσο εκκωφαντικό αλλά ικανής έντασης διαπεραστικό θόρυβο...

...καλού κακού θα αφήσω το ups μόνο του στην πρίζα για 1 μέρα να δώ αν με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω συνεχους λειτουργίας αρχίσει να διαμαρτύρεται...μετά, αν όλα πάνε καλά, θα το συνδέσω στον υπολογιστή μου, ελπίζοντας το φορτίο να μην φερει τα αρνητικά αποτελέσματα της ανοδου της θερμοκρασίας...

Καταρχήν μπράβο!!! Κατά τα άλλα δεν υπάρχει λόγος να τεστάρεις έτσι το ups. Για να ανεβάσει θερμοκρασία θέλει φορτίο! Πρέπει να τραβάς ρεύμα. Εγώ έχω συνδέσει μια tft 19 και τον υπολογιστή μόνο και δε δείχνει να μασάει ιδιαίτερα. Οπότε συνέδεσαι πάνω πράγματα σιγά σιγά για να τεστάρεις τι παίζει. Αν έχεις μόνο οθόνη και δει tft και τον υπολογιστή δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, διαφορετικά συνέδεσε πρώτα τα βασικά και μετα σιγά σιγά τα περιφεριακά. Εξάλλου το ups πρέπει να έχει αισθητήρα θερμοκρασίες και να αυξάνει τις στροφές του ανεμιστήρα αν ζεσταθεί... Οπότε θα το ακούσεις. Γενικά δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα πάντως με κάθε επιφύλαξη. Εγώ πάντως δεν έχω και το έχω ανοιχτό 24/7. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι έχεις 60άρη ενώ εγώ 80άρη. Τεσταρέ το για να είσαι ήσυχος. Έξυπνη ιδέα αυτό με τον κοννέκτορα......;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.