Jump to content

Πρόβλημα booting (solved)

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά χαιρετώ. Το PC ενός φίλου έχει το εξής πρόβλημα και επειδή θα ξαναπάω το απόγευμα οργανωμένος θα παρακαλούσα αν μπορείτε να ρίξετε όσο το συντομότερο τις ιδέες που έχετε...

Όπως μου είπε και αυτός, μια "ωραία πρωία", μετά το post, εκεί που ψάχνει για boot sectors, σε μια φάση κολάει, σβήνουν γράμματα ή εμφανίζονται άλλα περίεργα (όπως αντί να λέει "verifying" λέει "jerifying") και αναβοσβήνουν συνέχεια όλα τα λαμπάκια του πληκτρολογίου. Το σύστημα αποτελείται απο:

P4 Northwood 1.7GHz

MSI 845 Pro2

κάψε_με μνήμες SDRAM 2X128MB 133MHz

Western Digital 200GB IDE (primary slave)

Maxtor 40GB IDE (primary master)

Pioneer DVD-ROM (secondary master)

NEC 3420A (secondary slave)

Απ'όσο μου έχει πει, και οι δυο δίσκοι έχουν λειτουργικό πάνω

Σήμερα γενικώς του μάζευα το μηχάνημα και του ρύθμισα και τα jumpers στους δίσκους γιατί δεν είχαν καθόλου (το πρόβλημα υπήρχε απο πριν). Τους έχω ρυθμίσει όπως γράφω παραπάνω. Έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής:

1. Clear CMOS

2. Διάφορες ρυθμίσεις στο boot priority

3. Κάθε δίσκο μόνο του και χωρίς τα οπτικά drives

4. Κάθε ram dimm μόνο του

αλλά τίποτα δεν φάνηκε να κάνει κάτι. Επίσης απο floppy, έβαλα μια δισκέτα που βρήκα εκεί και πρέπει κανονικά να περιείχε το memtest αλλά μου λέει οτι δεν υπάρχει boot sector στη δισκέτα ή οτι είναι λάθος τέλος πάντων.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και σκοπεύω να εφαρμώσω είναι:

1. Αναβάθμιση του BIOS (άμα μπορέσω τελικά)

2. Δοκιμή με άλλους δίσκους

ωστόσο το πρόβλημα μου βρωμάει οτι δεν είναι απο τους δίσκους... Εσείς τι λέτε;

Αρχική απάντηση από Zarras

ram 'η corrupted bios

RAM τσέκαρα με το καθένα dimm μόνο του. Τώρα, SDRAM δεν έχω πρόχειρες να δοκιμάσω αλλά να είναι και τα δυο dimm προβληματικά; Όσο για το BIOS... Κατέβασα το τελευταίο και θα δοκιμάσω. Ελπίζω μόνο να μπορέσω να μπουτάρω για να το φλασάρω. Γιατί αλλιώς άντε τρέχα να βρεις ίδια mobo να φλασάρεις...

Αρχική απάντηση από stratos1978

Προσεξε το jumperομα που θα κανεις του WD 200αρη και Maxtor .....;)

Έχω βάλει το Maxtor ως master, αφού εκεί θα βάζαμε το λειτουργικό και τον Western slave αφού θα χρησίμευε ως αποθήκη. Λειτουργικά μου είπε οτι είχαν και οι δυο, τώρα το Boot sector δεν ξέρω σε ποιον είναι...

Δοκιμάζοντας κάθε δίσκο μόνο του φρόντισα να είναι το jumper ως master ή να μην υπάρχει καθόλου άρα stand alone. Επίσης να πω οτι πριν δεν είχε βάλει jumpers σε κανένα δίσκο... :blink: (και τότε όμως υπήρχε το πρόβλημα)

ΥΓ: Στο forum της MSI δεν βρήκα τίποτα το σχετικό... :(

Λοιπόν, το πρόβλημα φτιάχτηκε κατα κάποιο τρόπο μόνο του το μεσημέρι. Το παιδί δοκίμασε κάτι που εγώ δεν προλάβαινα το πρωί: Ξαναπέρασε το λειτουργικό. Είχα κάνει μαμακία με το floppy και το εμπόδιζε ένα καλώδιο να γυρίσει τη δισκέτα και έτσι δεν μπορούσε να διαβάσει και εσφαλμένα νόμιζα οτι έφταιγε αυτό και δλδ οτι ήταν γενικό το πρόβλημα. Όμως δεν είχε πρόβλημα να μπουτάρει απο CD, έβαλε το λειτουργικό και μετά λέει όλα ΟΚ... Πήγα και εγώ και το είδα το απόγευμα. Ευχαριστώ πάντως!

ΥΓ: Τέτοιο πρόβλημα δεν έχω ξαναδεί. Μπορεί να ήταν ελατωματικό το boot sector; Λίγο περίεργο όμως μου φαίνεται που το εμφάνιζε εκεί και όχι όταν φόρτωνε το λειτουργικό... :blink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.