Jump to content

Ανυσηχία με τα Watt

TarzaN151

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας,

Μέχρι χθες ταλαιπωρούσα το κεφάλι μου με το ποιά κάρτα θα διαλέξω για το pc μου.. (Είμουν ανάμεσα από SAPPHIRE RADEON HD3850 1GB PCI-E και στηνASUS EN9500GT/DI/1G 1GB PCI-E και μπλα μπλα μπλα.. Κλασσικό σκάλωμα ΑΤΙ ή Nvidia)

Τελικά βάζοντας τις αναλογίες κάτω είδα οτί για τα σχεδών ίδια λεφτά η ΑΤΙ είναι καλύτερη.. (ναι.. Μία ακόμη γνώμη θα την ήθελα όμως :D)

Όμως μόλις είδα κάτι άρχισα να ανυσηχώ.. Η ATI σαν requir είχε "450Watt or greater power supply" και εγώ έχω ένα καταραμένο 420Watt πλαισι-ακό τροφοδοτικό..

(Και εδώ η απορία) Άμα την αγοράσω και την βάλω στο pc δεν θα λειτουργεί λόγο ανεπαρκής τροφοδοσίας;

Ξέρετε φιλε , λογικά θα δουλεύει αλλα το πιο πιθανόν είναι όταν είναι underload να έχεις reboot και τέτοια λόγο του ότι το τροφοδοτικό δεν μπορεί να αντέξει τα watt που θέλει το pc:)

Btw ati for ya :D

Σε κατάσταση υπερφόρτωσης λογικά θα έρχεται όταν ανοίγω απαιτητικά παιχνίδια ή λογικά άμα ανοίξω κάποιο Benchmark..

Κάτι που όντως θέλω να κάνω..

Οπότε τι πρόταση υπάρχει?

1. Με τα λεφτά που δίνω ο τσίπης να πάρω την Nvidia

2. Παίρνω αυτή και για κάτι μήνες ζω με τον τρόμο του σκότους των reboot

3. Κάθομαι με την 6600 256mb (θεέ μου) και δεν μιλάω..

Το ¨σοβαρό " τροφοδοτικό είναι αναγκαίο οχι μόνο για να σηκώνει την νέα κάρτα σου αλλά για να εξασφαλίσεις την καλή και σταθερή λειτουργία του υπολογιστή σου.Είναι κρίμα να όλο το σύστημα σου να στηρίζεται σε πήλινα ποδια

Αυτό είναι σίγουρα μιά αλήθια.. Αλλά λόγο οικονομικών αποφάσισα να το ξαναστήσω το pc σιγά σιγά [ανα 3μηνο και κάτι ακόμα]..

Κοίταγα για επεξεργαστή και βγαίνω μόνο για Dual Core (κάτι που δεν μου φένεται πως θα μου κρατίσει ούτε για 6μήνες έτσι όπως τα βγάζουν πλέον)

Οπότε αποφάσισα να πάρω κάρτα γραφικών.. (και κοντά στο Πάσχα κοιτάω για Τροφοδοτικό/Επεξεργαστή που είναι τα 2 ακόμα που μου απομένουν)..

Εγώ έχω γυρίσει στο 75% του να πάρω την ΑΤΙ και κάθε πρώι μετά το πρωινό να ρίχνω και μία προσευχή στην Αγία Τροφοδοσία να χαρίσει 1Watt-άκι ακόμα..

Yiancar: Το δεύτερο τροφοδοτικό μου φένεται μια πολύ ωραία λύση.. Αλλά όταν είσαι 1,5 χρόνο με μία 6600 256mb (που ναι, μόλις πάρω καινούργια κάρτα θα την κάψω για παραδειγματισμό) και βλέπεις τίτλοι παιχνιδιών με απαιτήσεις να περνάνε από μπροστά σαν βροχή είσαι με δάκρυα στα μάτια :D .. Όποτε η 3η λύση μου φένεται βασανιστική..

[Υ.Γ. Και για να μην γινόμαστε και αχάριστοι.. Ευχάριστω για τις ως τώρα σύντομες και λογικές απαντήσεις σας (προς έναν απεγνωσμένο χρήστη άθλιου pc)

H kαλύτερη μάρκα από της τρίης είναι η pcpower and cooling μετά η ocz ( αφού αγόρασε την pcpac :D) και μετά η coolermaster . Αλλα οποιο και να αγοράσεις από τα 3 πιστεύω πως θα είσαι ok , απλά το 600w θα σου κρατήσει περισσότερο καιρό etc :)

Μεγάλε η κάερτα είναι που αλλάζει πιο συχνά. Ετσί παρα να πας να πάρεις κάτι σε 3850 προτείνω να δεις να πάρεις 1 κάλο τροφοδοτικό στα 600 κσι να περιμένεις λίγο να πάρεις κάμια 4850 ή κάτι τέτοιο για να βλέπεις και συ τους τίτλους αξιοπρεπώς.

Καλή λύση είναι και το Ζalman ZM600

Εγω εχω αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700619 στο αλλο PC αν θες κατι ποιο οικονομικο..

Αντεχει στο χαλαρο 3850 και 4 δισκους.

Αν ειναι να δωσεις παντως 90 για τιν 3850 παρε με ~120 την 4850.

1 μιση φορα καλύτερη καρτα με +30ε.

Έχετε δίκιο για το τροφοδοτικό αλλά είπα να το ρισκάρω για την ώρα με κάρτα γραφικών.. (Ελπίζω βεβαίως η κάρτα σε κανένα reboot μην πάθει τπτ.. Γιατί άμα σκεφτείς ότι σε περίπτωση μη κανονικού κλεισίματος άμα μείνει ρεύμα στους συμπτικνωτές δεν παίζει να γίνει τπτ?)

Anyway, και τελικά ο GeorgeVasil είχε δίκιο.. η 4850 με ~30€ παραπάνω είναι εφικτή.. Αν και ήθελα 1gb μνήμη :(.. Και με 1gb μνήμη στα λεφτά που παίζω είναι μόνο η GIGABYTE RADEON HD4650 GV-R465OC-1GI 1GB PCI-E .. Οπότε πάμε για 4850 512mb..

Τώρα 2 ακόμα ερωτησούλες και είμαι έτοιμος προς αγορά..

-Το e-shop δεν έχει μετατροπέα από D-sub σε DVI-I?

-Να κρατίσω τη δικιά του ψύχτρα ή να βάλω μία THERMALTAKE CL-G0103 SORB που έχω?

Έχετε δίκιο για το τροφοδοτικό αλλά είπα να το ρισκάρω για την ώρα με κάρτα γραφικών.. (Ελπίζω βεβαίως η κάρτα σε κανένα reboot μην πάθει τπτ.. Γιατί άμα σκεφτείς ότι σε περίπτωση μη κανονικού κλεισίματος άμα μείνει ρεύμα στους συμπτικνωτές δεν παίζει να γίνει τπτ?)

Anyway, και τελικά ο GeorgeVasil είχε δίκιο.. η 4850 με ~30€ παραπάνω είναι εφικτή.. Αν και ήθελα 1gb μνήμη :(.. Και με 1gb μνήμη στα λεφτά που παίζω είναι μόνο η GIGABYTE RADEON HD4650 GV-R465OC-1GI 1GB PCI-E .. Οπότε πάμε για 4850 512mb..

Τώρα 2 ακόμα ερωτησούλες και είμαι έτοιμος προς αγορά..

-Το e-shop δεν έχει μετατροπέα από D-sub σε DVI-I?

-Να κρατίσω τη δικιά του ψύχτρα ή να βάλω μία THERMALTAKE CL-G0103 SORB που έχω?

To 1GB στην 4850 ναι αξιζει, απο εκει και κατω δεν δινει τπτ.Αν θα δεις κατι ελαχιστα μονο αν παιζεις σε μεγαλες Αναλυσεις.

D-sub σε DVI-I εχει η καρτα ποθ αγοραζεις 2.

Δεν εχω δοκιμασει τροφοδοτικα πλαισιου αλλα αν ειναι πραγματικα τα 420w δεν θα εχεις προβλημα.

Εγω ειμαι με ενα 435 και εχω πανω δυο 7900gtx

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=2366

Αυτό με ενθαρρύνει κάπως.. Και χθες μου είπε ένας φίλος ότι δεν καίει και τρελά η 4850..

To 1GB στην 4850 ναι αξιζει, απο εκει και κατω δεν δινει τπτ.Αν θα δεις κατι ελαχιστα μονο αν παιζεις σε μεγαλες Αναλυσεις.

D-sub σε DVI-I εχει η καρτα ποθ αγοραζεις 2.

Αχαμ.. Οπότε τσάμπα η στεναχώρια ήρθε..

Χθες έφαγα τον κόσμο στο e-shop για να βρω.. Και τελικά σήμερα ενημερώθηκα ότι στον έχει στο κουτί.. ('Οοοοοταν είχα πάρει τον 6600 είχε και D-sub και DVI-I οπότε δεν ήξερα ότι έπαιζαν τέτοια κόλπα :D)

Οπότε.. Σε ολίγες ημέρες έρχεται η κάρτα και οι Ram και σας λέω αποτελέσματα..

Ευχαριστώ για την βοήθεια..

:052:

• 4 weeks later...

Ναι.. Ναι.. Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα.. Η κάρτα γραφικών μου έφτασε, όπως και οι ram..

Το αποτέλεσμα φαντασμαγορικό και η κάρτα επίσης..

Test-αρα την κάρτα με το NFS Most Wanted με όσο ποιό ψηλά γραφικά έχει το παιχνίδι και η κάρτα δεν ένιωσε τίποτα.. :D Οπότε το τροφοδοτικό αντέχει πιστεύω.. Από άυριο δοκιμάζω και ποιό απαιτητικά παιχνίδια για να δω τελικά άμα αυτά τα 20Watt έχουν τελοσπάντων τόση σημασία :o

Ευχαριστώ για την βοήθεια..

Υ.Γ. Τα προβλήματα τρέχουν και τα ακολουθώ :D Δεν νιώθει την μία RAM η μητρική αλλά θα ο Άγιος Internet είναι μεγάλος και θα το ψάξω το βραδάκι για να βρω την λύση.

Να και 2 εικονούλες που έβγαλα για να θυμάμαι την θρυλική στιγμή που ο διάδοχος έφτασε :cool:

dsc049457514867os7.jpg

dsc049497349138ll1.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.