Jump to content

Cold Bug ποιοι επεξεργαστές έχουν?

darkCount

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε ποιους επεξεργαστές εμφανίζεται το cold bug?

Σίγουρα έχουν αρκετοί FX57 και αρκετοί επίσης Opteron...

Με τους Sandiego τι παιζει? 3700, 4000 και αυτοί έχουν?

Οι Venice έχουν?

Δεν ξέρω τι cpu να παρω...

Cold bug έχουν όλοι οι 0.09... δηλ από winnie και μετά...

Η διαφορά είναι που έχουν το cold bug. π.χ. ο winnie μου το είχε στα -12 περίπου...

Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κανόνας για το cold bug, pure luck!

Ο δικος μου παντος ξεκιναει μια χαρα με -48 στο evaporator και μπαινοντας στο bios λεει -25,οπως επισεις και στα windows σε idle(230 απο smartgurdian):D

Το bug έχει να κάνει με το υψηλό HTT ή γενικά με την υψηλή συχνότητα? Ας πούμε με μεγαλύτερους multi και μικρότερο HTT γίνεται δουλειά?

Κάτι έχω συμπεράνει απο 2 κομμάτια που είδα αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση...

Αρχική απάντηση από darkCount

Έχω phase, έχω opteron, έχει coldbug, έχω σφυρί.......

Εχω αερα , εχω venice , θελω opteron , εχω λεφτα ...........:hehe: :hehe:

( Αμα αποφασισει πουλησει , εγκω αγορασει.......).........:hehe: :hehe:

Υποτηθεται οτι δεν εχει να κανει με το HTT,αλλα να σου πω την αληθεια,δεν εχω καταφερει να bootαρω με HTT πανω απο 280.Μεσα στα win με clockgen εχω κανει δοκιμες με πανω απο 310,οποτε σε εμενα μπορει να ειναι και θεμα bios :confused:

Αρχική απάντηση από Athens2004

και εμένα [venice] -25 -27 απο bios 228-232 στα win

Τα ίδια και ο δικός μου venice (όσο ήταν 939 ακόμα)

Αρχική απάντηση από darkCount

Μη ξεφεύγουμε σας παρακαλώ....

Αν ξέρετε κάτι για το cold bug πείτε το

λοιπον υπαρχουν τα εξης φαινομενα

στους winchester (E0 rev)που πρωτοεμφανιστικε και το το cold bug δεν μπορουσαν να bootαρουν καν κατω απο καποια θερμοκρασια. παταγες κουμπι και εβλεπες 4led

(trick: το αφηνες λιγο με τα 4 λεδ για να πεσει η θερμοκρασια στο core και μετα power-off και power-on και επαιζε, αν εισουν στα ορια του cold bug.)

μερικοι winchester κατω απο το 0 δεν επαιζαν με τιποτα!

στους Venice,San diego (E3 rev) το παραπανω φαινομενο ηταν πιο 'ηπιο'

δηλ πολυ λιγα κομματια δεν επαιζαν κατω απο το 0 ενω το 'οριο΄ σε temps (αν και ποτε δεν ειναι σταθερο) εφτανε και τους -90 (οπως ο πρωτος Venice που ειχε δοκιμασει ο PCICE.

μετα εμφανιστικαν οι E6 rev και απο οτι φαινεται εχει γινει ΚΟΛΑΣΗ.

απο τη μια τα περισσοτερα FX57 δεν μπορουν να κλοκαρουν πολυ ψηλα τις μνημες σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες, η δεν μπορουν να κλοκαρουν 2χ512 dimm (με 2χ256 οκ), και απο την αλλη εχουμε τους rev E6 Venice (0541 + week ) που οσουν εχω δοκιμασει απλα τα πανε ΧΑΛΙΑ με τις μνημες

το αλλο κουλο ειναι οτι ειδικα με τους E6 που εχω δει τωρα τελευταια 1-1 τα 512αρια BH5 μου πανε 273 και 270 σταθερα σε memtest και τα δυο μαζι 262 με τα χιλια ζορια!

(μην μου πειτε για windows... εκει να δειτε τι γινεται!)

τωρα... τι μπορουμε να κανουμε.

τα level 1-level 1 στα drive strength υποτειθεται οτι ειναι τα πιο 'χαλαρα' για τον ΙΜC.

τωρα αν με αυτα τα settings μπει σε phase ο controller γινεται πιο γρηγορος οποτε δεν υπαρχουν περιθωρια για χαλαρωμα. και εχουμε προβληματα απο το πολυ bandwidth

(πχ οσο ανεβαινουν τα MHz που αυξανεται και η ταχυτητα του IMC για ιδια MHz σε μνημες)

(σε οσους εχω δοκιμασει Venice αρεσουν πολυ, μπορει οι Venice να εχουν τους πιο γρηγορους controller κιολας, ετσι τουλαχιστον λεει το memtest. Οποτε μπορει να δικαιολογηθει η αναγκη για χαλαρωμα)

εχει αναφερθει μια 'λυση' για αλαγη των αντιστασεων στο board που ελεγχουν τα drive strength αλλα δυστηχως δεν εχω τις γνωσεις η την ευχερια με τα ηλεκτρονικα να το κανω. αν καποιος (intelας κατα προτειμηση :p) εχει ορεξη να ψαχτουμε εχω ενα DFI περισσευουμενο ;)

και φυσικα ... just my 2 cents

Να συμπληρωσω και εγω τον Βαγγελη γιατι το εχω ψαξει ολιγον τι.....και ειδικα με τους Venice.....

ολοι οι venice απο 0512 μεχρι και 0519 πανε τον κωλο τους(οπως λεει και ο hipro.. :p)

Οι 0531 και πανω οι περισσοτεροι δεν τους αρεσουν τα (-) αλλα με αερα και λιγη ταση πανε πολυ καλα...!

Οι SAN DIego τα ιδια....με εξαιρεση καποια ο526,0527,0528,0529....!

Οι FX και ειδικα οι 57 πανω απο 0531 δεν πανε με (-) πουθενα....!Μπορει με default ταση και αερακι να πηγαινουν 3200+ και μολις ''νιωσουν'' το -1 να μην bootαρουν καν.....!Ολοι οι 05110512,0513,0516,0526,0528 και 29 πανε με αερα ~3100, με phase(αμονταριστο) γυρω στα 3400με 3500 και με ξηρο παγο στα 3700-3800....!

Τωρα με opteronia δεν το εχω ψαξει αλλα εχω δει κατι CABNE 150 Με 1.65 και αρνητικες θερμοκρασιες να πηγαινει πανω απο 3600(Ε4 rev)...μερικο πανε παλι τον κωλο τους με αερα και με Phase κολωνουν.....

ριχτε και μια ματιa εδω γιατι εγω βρηκα τον 0513 μου και θ αασχοληθω με αυτον....:D

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=75211&highlight=opteron

Tα εχω χασει λιγακι....FX57 ιδιο στεπινγκ με τον προηγουμενο μου και παει με μονοβαθμιο (Load = 0C) στους 3511μεγακυκλους......ο531 η εβδομαδα και τον δυο....

Επισης εσεις με τα οπτερνια ψαχτε για CABYE FPMW...ακουγεται-φαινεται οτι δεν εχουν[τουλαχιστον οι περισσοτεροι] coldbug.....

καμια πληροφορια για τον δικο μου τον παλιο fx55 με πυρινα clw εχει?

Αρχική απάντηση από def

καμια πληροφορια για τον δικο μου τον παλιο fx55 με πυρινα clw εχει?

nope είναι 0.13.

ωραια γιατι ο Αρχηγος ο UNSEEN θα ετοιμασει ενα τερατακι για μενα:mad: :mad: :mad:

Αρχική απάντηση από Βασιλης

Επισης εσεις με τα οπτερνια ψαχτε για CABYE FPMW...ακουγεται-φαινεται οτι δεν εχουν[τουλαχιστον οι περισσοτεροι] coldbug.....

Γνωστος μαγαζατορας του φορουμ παρελαβε τον δικο του εχθες και το βραδυ εχει γλεντι συμφωνα με τα λεγομενα του.................χεχεχε

Αρχική απάντηση από apostglen46

Γνωστος μαγαζατορας του φορουμ παρελαβε τον δικο του εχθες και το βραδυ εχει γλεντι συμφωνα με τα λεγομενα του.................χεχεχε

mortisboy αν καταλαβα καλα απο μια δηλωση του στο 32mb????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.