Jump to content

My new opteron 146

FLO

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από phil

Τι εγινε τελικα με αυτο το οπτερονι ρε Bill?????

Συγγνώμη για το OT, είναι εύκολο να μου στείλεις σε πμ τον τρόπο που κάνεις summon τον chroma? :hehe: σφαίρα μπήκε με το που απάντησες.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 12:44]

Συγγνώμη για το OT, είναι εύκολο να μου στείλεις σε πμ τον τρόπο που κάνεις summon τον chroma? :hehe: σφαίρα μπήκε με το που απάντησες.

Τηλεπαθεια :p

EDIT:Να μου απαντουσε κιολας τι καλα που θα ητανε:rolleyes:

Αρχική απάντηση από ergotelis

παιδιά οι βαθμοί που λέτε θερμοκρασίας είναι με αερόψυξη έτσι?Η μέγιστη με υδρόψυξη που παρατηρήσατε ποιά ήτανε?

Δε ξερω για τους αλλους οπτερον τι γινετε αλλα ο δικος μου φενετε αρκετα ζεστος.

Ειμαι με υδροψυξη και βλεπω τρελες θερμοκρασιες. Βγαζω τον Γουιντσεστερ που ειχα 25 βαθμους στο BIOS βαζω τον οπτερον, 35 βαθμοι... Χμμ σκεφτομαι, δεν εχω βαλει την αντλια να δουλευει, αλλα γελαστηκα. Στα 2800 με 1.4 απο το BIOS εχω 53 full load με S&M, στα 3 γιγα με 1.475 χτυπησα 60... Ελενξα το κυκλομα και ξαναεβαλα θερμοαγωγημη αλλα τιποτα. Μακαρι να κανω κατι λαθος γιατι ψιλομουφα μου φενονται ολλα, παρα πολοι βαθμοι για νερα...

Αρχική απάντηση από Sisman [Σήμερα, στις 03:33]

Δε ξερω για τους αλλους οπτερον τι γινετε αλλα ο δικος μου φενετε αρκετα ζεστος.

Ειμαι με υδροψυξη και βλεπω τρελες θερμοκρασιες. Βγαζω τον Γουιντσεστερ που ειχα 25 βαθμους στο BIOS βαζω τον οπτερον, 35 βαθμοι... Χμμ σκεφτομαι, δεν εχω βαλει την αντλια να δουλευει, αλλα γελαστηκα. Στα 2800 με 1.4 απο το BIOS εχω 53 full load με S&M, στα 3 γιγα με 1.475 χτυπησα 60... Ελενξα το κυκλομα και ξαναεβαλα θερμοαγωγημη αλλα τιποτα. Μακαρι να κανω κατι λαθος γιατι ψιλομουφα μου φενονται ολλα, παρα πολοι βαθμοι για νερα...

Εγω παντος που τον ειχα για καμια βδομαδα,ειδα οτι οντος ηταν πολυ πιο ζεστο chip απο τον San Diego:blink:

Πιστευω πως δικαιολογουνται καποιοι βαθμοι επανω λογο της cache αλλα οχι και να παιζει σαν ενα Newcastle, θυμαμαι με 3500+ (κομενο FX) με default ταση 1.5V στα 2650 ειχα 46C στο S&M με ιδια θερμοκρασια περιβαλοντος. O Opteron στα default του και σε ταση (1.4) και σε χρονισμο (2000Mhz) ηταν το ιδιο ζεστος με ενα Newcastle που δουλευε στα 1.5V και κλοκαρισμενο στα 2650...

Αρχική απάντηση από Sisman [Χθες, στις 16:37]

Πιστευω πως δικαιολογουνται καποιοι βαθμοι επανω λογο της cache αλλα οχι και να παιζει σαν ενα Newcastle, θυμαμαι με 3500+ (κομενο FX) με default ταση 1.5V στα 2650 ειχα 46C στο S&M με ιδια θερμοκρασια περιβαλοντος. O Opteron στα default του και σε ταση (1.4) και σε χρονισμο (2000Mhz) ηταν το ιδιο ζεστος με ενα Newcastle που δουλευε στα 1.5V και κλοκαρισμενο στα 2650...

Φιλε Sisman εισαι σιγουρος οτι το μπλοκ σου παταει καλα πανω στο cpu?

Moυ φαινονται πολυ μεγαλες οι θερμοκρασιες που αναφερεις.

Το μπλοκ παταει αψογα, θα το ξαναβγαλω και θα δωκημασω αλλη θερμοαγωγημη μπας και αυτη που εχω ειναι μουφα. Μακαρι να κανω λαθος αλλα υποψιαζομαι πως το haetspreder δε παταει καθολου καλα πανω στο πυρηνα. Αν οχι σημερα θα τον δωκημασω και σε αλλη DFI για να δω τι γινετε. Τι να πω μακαρι να κανω κατι λαθος, μπορει να ειναι ζεστος σαν επεξεργαστης, μπορει να δειχνει οτι νανε.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:10]

phil το cpu πήγε εύκολα (με 1.6) μέχρι 3300 και εκεί κόλλησε για τα καλά. Δε βρήκα ακόμα ακριβώς τι φταίει αλλά υποψιάζομαι οτι είναι θέμα τροφοδοσίας (tagan 480).

....αν και τα ειπαμε ....ειναι πολυ περιεργο αυτο που συμβαινει...γιατι το scaling ειναι ακριβως ιδιο με του 148 μου ...ελπιζω να ειναι θεμα psu/Amber ...:flower:

chroma μήπως αυτο στο κάνει με καποιο απο τα χχχ-2 βιος? Για δοκίμασε 623-3 ας πούμε.

Εγώ μόνο με δαυτο ανεβαίνω πάνω απο τα 3300. 300χ11 συγκεκριμένα. 301χ11 ας πούμε δεν μπουτάρει καν...κουλα πραματα...

Σίγουρα με 623-2 δεν έπαιζα πάνω από το 3300. Το παραπάνω παράδειγμα είναι με 623-2 συγκεκριμένα...301χ11 = no go!

5 λεπτα πριν ποστάρω το άλλαξα σε 623-3 και ως δια μαγείας μπουτάρω κανονικα πάνω απο τα 3300. Όλα τα σκορ με το 623-3 τα έκανα...το οποίο το 8υμήθηκα επίσης πριν 5 λεπτά, ψάχνοντας τι φταίει...

Στο 623-3 μου τη σπάει που πρεπει να βάζω 5.0ns read preablme για να μου δωσει 5.5ns με το strength στο νόρμαλ....αρρργγγκκκκκκκκ

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:10]

phil το cpu πήγε εύκολα (με 1.6) μέχρι 3300 και εκεί κόλλησε για τα καλά. Δε βρήκα ακόμα ακριβώς τι φταίει αλλά υποψιάζομαι οτι είναι θέμα τροφοδοσίας (tagan 480).

Λυπαμαι που μαλον θα σε απογοητευσω Βασιλη,αλλα τα ιδια κουλα ειχα και εγω με τον opteron που δοκιμασα,παρολο που εχω και βαρβατο PSU αλλα και το BIOS ηταν το 623-3.Ιδια ακριβως συμπεριφορα,με πανω απο 1.6~1.65 δεν ακουγε με τιποτα και ηταν πολυ ζεστο chip.Ελπιζω να ειναι κατι αλλο παντος:(

• 2 months later...
Αρχική απάντηση από FLO [Σήμερα, στις 00:33]

Ειπα να ξεθαψω αυτο το thread για ο Opty αντεχει ακομα.

now6gf.th.jpg

:worship: ειμαι 100% σιγουρος οτι για ολα ευθυνεται το Wallpaper:worship:

:p

πολυ δυναμη FLO και πολλα κτηνοβολτιαααααααα........φτου φτου σκορδαρες στο οπτερονι σου:T:

@street η ψυξη ειναι ενα απλο phase

Το θεμα ομως ειναι πως το evap δεν μου εκατσε και πολυ καλα οποτε δεν ειχα τα temps που περιμεμενα.

θα κανω και αλλες δοκιμες το cpu απο οτι δειχνει εχει πολλα ψωμια ακομα

@greekfragma

Και νομιζω πως το wallpaper εχει βοηθεισει παρα πολυ.:) :) :)

Τhanks

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.