NTS69 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2005 Στο pc μου (P4 - 2600/800 HT - 1 Gb μνημη) σκέφτομαι να αλλαξω την κάρτα γραφικών (ATI 9600 Pro 128 MB). Με δεδομένο οτι δεν πολυασχολουμε με FPS η 9600 pro, αν και λιγο ψόφια, με ψιλοκάλυπτε έως τώρα. Επειδή δεν θέλω να αλλάξω το μισό pc ( μητρική, επεξεργαστή και ίσως μνήμες) για Pcι ex, λεω να πάω για την Nvidia 6800 pro 256 ΜΒ σε agp (κοντα στα 350 η Msi 6800 pro 256 ΜΒ), η για την ΑΤΙ 850 χτ κοντα στα 500 . Το ερώτημα είναι αν κατα την γνώμη σας, 1. Αξιζει η διαφορα των 150 για την ΑΤΙ, θα δω διαφορά που να αξιζει το 500σαρι η θα τα κλαίω :wall: ? 2. Μήπως να περιμενω μερικους μηνες - τί λέτε, υπαρχει περιπτωση να πεσουν οι τιμές η να βγει κανα νεο μοντελο, ισως με 512 Mb που να αξίζει τον κοπο και να με καλυψει για πιο πολυ καιρό, αφου ετσι κι αλλιως το Oblivion θα βγει του χρόνου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sbeetle Νοέμβριος 9, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 σκέψου καταρχήν αν αξίζει να δώσεις 500 ευρώ για κάρτα μιας πεθαμένης πλέον θύρας...Και όπως βλέπεις όλα τα νέα μοντέλα και των δύο εταιρειών μάλλον δεν πρόκειται να βγουν σε AGP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
G101416003215 Νοέμβριος 9, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Παρε την 6800 αλλα δεν νομίζω να υπάρχει pro.... μονο gt η ultraΣιγουρα τα 500 ειναι πολλα για καρτα γραφικών και AGP οποτε δωσε 350 και παρε την nvidia Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Νοέμβριος 9, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Εκτός το ότι θα δώσεις 500Ε οι διαφορές με αυτη στα 350 είναι αμελητέες και οπτικά και στα παιχνίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfavor Νοέμβριος 9, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 6800 GT της Albatron στο Πλαισιο μονο 260 Ευρω (αυτην εχω). 512 ΜΒ καρτα γραφικων μονο η Χ800ΧL εχει μεχρι στιγμης, δεν νομιζω να βγουν καινουργιες καρτες ΑGP σε 512 ΜΒ, γιατι θα κυκλοφορησουν μονο σε PCI EXPRESS. Δεν αξιζει η αγορα της Χ850ΧΤ με τα μισα χρηματα παιρνεις καρτα με 5-10% χειροτερες επιδοσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 9, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 6800gt απο πλαισιο. Και εγω αυτη αγορασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 9, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 φιλε μου κατα την γνωμη μου για agp καρτα,δεν αξιζει να πληρωσεις τπτ παραπανω απο μια 6800gtοποτε ειτε πας σε albatron καινουρια στα 260ή κοιτας για καμια μεταχειρισμενη λιγο κατω απο τα 200σαυτα τα χρηματα η διαφορα που θα δεις αξιζει το τιμημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Νοέμβριος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Ναι, ναι , καλά τα λέτε , αλλά δεν του λέτε του ανθρώπου , ότι η NVIDIA 6800 GT , κατά πρώτον ζεματάει , Δευτέρων τραβάει από ρεύμα τα άντερα της , Τρίτων έχει ανεμιστήρα με ήχο αεροπλάνου TURBO JET . :devil: Εντάξει , η ΑΤΙ είναι πιο ακριβή , αλλά όμως έχει και πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά , και στα χαρτιά , αλλά και στην πράξη . ’μα είναι να τα λέμε τίμια , να τα λεμέ όλα . Και βέβαια ψηφίζω Χ850 πλατινουμ , διότι εάν την πάρεις , δεν θα ξαναψάξεις για κάρτα γραφικών , ούτε σε πέντε χρόνια από σήμερα . Η βιομηχανία παιχνιδιών ,έχει εγκαταλήψη σχεδόν την πλατφόρμα των υπολογιστών και δουλεύουν για τις κονσόλες . Εάν σκεφτεί κανείς πόσοι λίγοι τίτλοι καλών παιχνιδιών είναι διαθέσιμοι σήμερα , κανονικά δεν θα έπρεπε να δώσουμε φράγκο , για κάρτες γραφικών . Αλλά στο φινάλε , την τρέλα μας πληρώνουμε , και όποιος αντέξει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Νοέμβριος 10, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από overvoltΚαι βέβαια ψηφίζω Χ850 πλατινουμ , διότι εάν την πάρεις , δεν θα ξαναψάξεις για κάρτα γραφικών , ούτε σε πέντε χρόνια από σήμερα . Φίλε Κυριάκο,Ακόμα και αν θεωρήσουμε οτι η κάρτα θα τον καλύψει και για 5 χρόνια (που πάνω από 2-3 αποκλείεται)......Κοίτα σε παρακαλώ πολύ το σύστημα πάνω στο οποίο θα μπει η κάρτα και πες μου μετά τι θα κάνει την X850 platinum μετά απο 5 χρόνια.@NTS69: Γνώμη μου είναι δεδομένου οτι όσο και να προσπαθήσεις να κρατήσεις το μηχάνημά σου, φαντάζομαι οτι σε κανα 1,5-2 χρόνια θα δεις οτι θα χρειαστείς αναβάθμιση, και δεδομένου οτι δεν φαντάζομαι να είσαι διατεθιμένος να δώσεις 500 για μια κάρτα που ΔΕΝ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο επόμενό σου μηχάνημα (μιας και είναι AGP), θα πρότεινα απλά να διαθέσεις όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα γα την κάρτα γραφικών...Η 6800GT με τα 260 πιστεύω οτι θα σε εγκαταλείψει αργότερα απ'ότι θα θελήσεις εσύ να εγκαταλείψεις το σύστημά σου, οπότε θεωρώ οτι είναι πολύ καλή λύση...Αλλιώς αν είναι να δώσεις 500 γιατί να μην κοιτάξεις για την 3άδα Μητρική, Επεξεργαστή, Κάρτα Γραφικών ;;;Αρχική απάντηση από overvolt Ναι, ναι , καλά τα λέτε , αλλά δεν του λέτε του ανθρώπου , ότι η NVIDIA 6800 GT , κατά πρώτον ζεματάει , Δευτέρων τραβάει από ρεύμα τα άντερα της , Τρίτων έχει ανεμιστήρα με ήχο αεροπλάνου TURBO JET . :devil: 1. Το ζεματάει είναι πολύ σχετικό...Ας γράψουν νούμερα όσοι την έχουν γιατί εγώ είμαι δυστυχώς με την 6800.Πάντως για να αναφέρω: σε περιβάλλον 39C έχει με το ανεμιστηράκι της στις 1800rpm 53C, ενώ κατα τη διάρκεια αρκετών loop σε 3DMark2001 πάει μέχρι 70C (με το ανεμιστηράκι επίσης στις 1800rpm)2. Σε αυτό έχεις δίκιο πάντως, αλλά με ένα αξιοπρεπές τροφοδοτικό την ταΐζεις μια χαρά όσο ρεύμα χρειάζεται. (Εκτός και αν το λές από άποψη οικονομίας, οπότε δεν θα ασχοληθώ)3. Η Albatron απ'οτι έχω διαβάσει έχει συγκριτικά με άλλα συστήματα ψήξης 6800 από τα πιο ήσυχα. Αλλά όπως και να το πεις θόρυβο όλες αυτές κάνουν...Ωστόσο:α. Για μια τέτοια κάρτα συμβιβάζεσαιβ. Μετά από λίγο καιρό συνηθίζειςγ. Αν σε ενοχλεί τόσο καθαρίζεις με 30 επιπλέον για την ψυκτρούλα της Zalman Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Νοέμβριος 10, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Η albatron παντως σε σχεση με τη x800xt pe που ειχα ειναι πιο ησυχη και με λιγοτερα προβληματα θερμοκρασιας. Το τραβαει ρευμα σχετικο ειναι. Την εχω βαλει με την επιλογη "αυτοματο overclocking" και ετσι φτανει στα ακρα μονο σε ακραιες συνθηκες.Σε παιχνιδια μεχρις στιγμης δεν εχω το παραμικρο προβλημα. Θα με κρατησει πιστευω ανετα μεχρι να παρω συστημα με ddr3 οπου θα ειναι και το επομενο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilgreco1974 Νοέμβριος 10, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Kατα την γνωμη μου μια 6800γτ ειναι οτι πρεπει για τα λεφτα της εκτος κι αν βρεις καμια χ800χτ-χ850χτ σε καλη τιμη...γιατι δεν αξιζει να δωσει λεφτα για agp καρτα?να μου λεγατε για agp mb να πω οκ,το καταλαβαινω,αλλα αφου υπαρχει ειδη γιατι να μην βαλει μια ακριβη αgp καρτα?εκτος βεβαια και αν υπαρχει μελλοντικο σχεδιο για αγορα καινουργιας μητρικης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
street warrior Νοέμβριος 10, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Ελπίζω οτι το τροφοδοτικό σου μπορεί να αντέξει τις καρτες που προαναφέρουν οι φίλοι απο πάνω.Πάντως κι εγώ θα σου πρότεινα την 6800 Gt.Πολύ καλή κάρτα και μπορείς να την βρεις σε αρκετά καλές τιμές :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 μια απλη 6600Gt η χ700προ πιστευω θα σε καλυψει και με το παραπανω μιας και ειπες οτι δεν παιζεις πολλα παιχνιδια!Μεταχειρισμενες κυκλοφορουν στα 90-110.Καινουργια η χ700προ εχει 130 και πανω!Η 6600Γτ εχω καιρο να δω αλλα νομιζω στα 150-160 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NTS69 Νοέμβριος 10, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Τελικά νομίζω οτι θα ακολουθήσω τη φωνή της λογικής (6800 gt). Η 6600 GT δεν με καλύπτει γιατί εχει μονο 128 MB ( Δεν είπα ποτέ οτι δεν παίζω παιχνίδια, αλλιως την κάρτα των 350 + γιάτι θα την ήθελα, για το Office?). . Όσον αφορά το τροφοδοτικό που είναι ενα QTEC 400ari - θεωρητικά τη σηκώνει αλλα αν χρειαστεί θα το αλλάξω. Τώρα για την Albatron που μου λέτε, ... δεν την εμπιστευομαι. Λεω να πάω για την MSI που ειναι πιο ποιοτική λύση. Εκτος αν μου προτείνετε αλλη μάρκα????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 10, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Ψάξε για μεταχειρισμένη Leadek 6800GT. Μακράν η καλύτερη και με θόρυβη ψύκτρα. Την είχα και ήταν άριστη. Έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί κανά χρόνο, και άλλα 2 που θα την κρατήσεις, φτάνεις τα 3, που σε καλύπτει η εγγύησή της ’σε που γίνεται εύκολα και Ultra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Νοέμβριος 10, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Εγώ αυτή τη στιγμή δουλεύω με μια MSI 6800 (στα 128MB) και άλλη μια Albatron 6800LE (πάλι στα 128ΜΒ)Δύο παρατηρήσεις:-Βασικά έχοντας δουλέψει πολύ καιρό προϊόντα της Albatron σε καμιά περίπτωση δεν θα τα αποκαλούσα μη αξιόπιστα...-Γιατί 256ΜΒ; Τα 128 γιατί πιστεύεις οτι δεν θα σε καλύπτουν;(Τέλος πάντων πάντως είναι και θέμα προσωπικής επιλογής)’λλες λύσεις είναι:Gigabyte στα 315 Asus στα 344 MSI στα 357 Από εκεί και πέρα εγώ θα σου έλεγα να δώσεις όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfavor Νοέμβριος 10, 2005 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 Εγω παντως την βαζω απο 350-1000 σε 400-1100 και ετσι εχω μια Ultra χωρις κανενα προβλημα!!! Μια χαρα ειναι και σε θορυβο, δεν αυξηθηκε ο θορυβος του κουτιου μου μετα την αλλαγη απο 9800προ. Τα 256 ΜΒ στις μερες μας χρειαζονται για υψηλοτερης αναλυσης textures και φυσικα μεγαλυτερες αναλυσεις. Ααα και η 6800le ειναι ελαφρως χειροτερη απο την 6600GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 10, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2005 μια αλλη συμβουλη (θα ελεγα και πιο λογικη) ειναι να δωσεις το μηχανημα που εχεις για 150 (μητρα-επεξεργαστης-καρτα η και παραπανω αν μπορεις εννοειται)και παρε ενα καινουργιο!350 ειναι πολλα για agp!Σκεψου το ....(με 250 η λιγοτερα αν πας σε μτχ παιρνεις Νφ4 Ultra και venice 3200 ..και με τα υπολοιπα 250(αντι για 300 -αν δωσεις τοσα για καρτα)εχεις σαφως περισσοτερες επιλογες....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Νοέμβριος 11, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από overvolt Ναι, ναι , καλά τα λέτε , αλλά δεν του λέτε του ανθρώπου , ότι η NVIDIA 6800 GT , κατά πρώτον ζεματάει , Δευτέρων τραβάει από ρεύμα τα άντερα της , Τρίτων έχει ανεμιστήρα με ήχο αεροπλάνου TURBO JET . :devil: 1. Μεσα σε small factor SN45G δεν υπερβαινει τους 60C2. Εαν τραβαει τα αντερα της απο ρευμα πως την σηκωνει το SN45G με 200W PSU? Και ειναι χρονισμενη και στα 410/1150 24/7...3. Μαλλον δεν εχεις ακουσει το φανακι της. Και το οτι μπορει να στροφαρει γρηγορα δεν σημαινει οτι χρειαζεται να το κανει παντα...Υ.Γ. Η καρτα ειναι η Albatron 6800GT (AGP). Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Νοέμβριος 11, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2005 Σας άναψα καλή φωτιά εεεεεε Κατά αρχής , θέλω να πω ότι δεν είχα σκοπό να κουρδίσω κανέναν .Κατά δευτέρων , έχω την εντύπωση ότι είμαι στο ίδιο βαγόνι με το φίλο που έγραψε το αρχικό θέμα .Με την διαφορά ότι έχω , αρκετά πιο επώνυμα και ακριβά πραγματάκια , εάν συνυπολογίσουμε , μνήμες , μητρική , ψυχρές σπέσιαλ ,και τα ρέστα . Από την άλλη πλευρά, για όσους δεν το έμαθαν το νέο , η NVIDIA σταμάτησε την παραγωγή 6800 GT . Όσο στοκ υπάρχει από τις εταιρείες που μοντάρουν , και τέρμα , παπαλα . Προσωπικά , έχω αγχωθεί μέχρι αηδίας , διότι έχω κάτι προβληματάκια στα οικονομικά μου , και από την άλλη η αγορά αδειάζει, και πολύ γρήγορα μάλιστα από λύσεις AGP . Αποφάσισα λοιπών να κάνω το μεγα άλμα , αγοράζοντας από το Ε-shop με 36 δόσεις , και πλέων είμαι στο σημείο , να κάνω την τελική επιλογή . Το θέμα με τα φράγκα, το έλυσα το θέμα με το τι αξίζει , ακόμα με μπερδεύει . Σε αυτό το σημείο πρέπει να ομολογήσω , ότι παρά το γεγονός ότι είμαι ή ήμουν , τέλος πάντων, ακόμα το παίζω ως απόφαση , να πάρω την Χ850ΧΤ Πλατ.. έτσι απλά για να πω ότι , Κυριάκο πήρες το καλύτερο που υπάρχει, και τέρμα ηρέμησε Αλλά , η 6800GT , φαίνεται , να τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα και από την Χ850ΧΤ , σε κάτι φρέσκους μυστήριους τίτλους παιχνιδιών .. βλέπε F.E.A.R. Η λύση, άλλαξε τα όλα πάρε άλλα , δεν είναι λύση , είναι σαν να λες στον άλλον , πέτα τα λεφτά σου στα σκουπίδια .Στο θέμα μας, υπάρχει στο Ε-shop MSI 6800GT με όλα τα κόλπα , Και , ARCTIC NV SILENCER 5 REV.2Το πακετακι κοστίζει , 357 + 22 = 379 Το άλλο τα πακετακι ASUS AX850XT HTVD 256MB = 434 Δεν είναι το θέμα τα φράγκα , αλλά από την άλλη , είναι η ριμαδα η φαινομενική συμβατότητα , με τα παιχνίδια , μια που ακόμα και η τελευταία έκδοση καταλιστ 11 , δεν φαίνεται να δίνει τίποτα . Από την άλλη, λένε τα αμερικανάκια ότι η ΑΤΙ , έχει δώσει βάρος στη 1800 ,και δεν κοιτάνε πίσω . Ναι , ναι , καλά κάνουνε αλλά και η 1800 , δεν βγάζει ούτε 15% πάνω από μια Χ850 , ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ το AGP , ΚΑΙ για να πάρω ΤΙ ?Έφτασα λοιπών , να αποδέχομαι την ιδέα ότι μια 6800GT με ένα ARCTIC NV SILENCER 5 REV.2, είναι ότι καλύτερο , και όχι από θέμα φράγκα , τα είπαμε αυτά .Όσο για αυτά που είπα περί θερμοκρασίας ,έχω δίκιο , αλλά στο θέμα κατανάλωσης είχα άδικο , όλες τραβάνε πάνω κάτω τα ιδία . Τέλος , προσπαθώντας , να βρω επιχειρήματα για να δικαιολογήσω την αγορά της 6800GT , πέρα από όσα έγραψα ήδη , είναι το shader 3.0 και βεβαία το open GL 2.0.Μόνο η ΑΤΙ GTO , υποστηρίζει open GL 2.0. , από όλα τα άλλα τσιπακια 850 και κάτω .. Ενώ ολοκληρώνοντας το σκεπτικό μου , δεν ντρέπομαι να παραδεκτό , ότι από προσωπικό συμπέρασμα , και ψάχνοντας τα αποτελέσματα από παμπολα διαγνωστικά , η Χ850 plt , χτυπάει απλά περισσότερα νούμερα σε σχέση με την 6800GT , σε ότι ,δεν είναι πραγματικό παιχνίδι . (3D mark) .. Η όταν δεν φορτώνετε με τα πολλά τα φίλτρα . Όταν ανεβούν τα ζόρια, όλες μα όλες, γονατάνε με 4 φραμε διαφορά, η καλύτερη από την χειρότερη . Δηλαδή , τι να πω , και να πιστέψω , ότι ακόμα και σήμερα η 6800GT, φαίνεται να είναι η ήρεμη δύναμη , η οποία σε κρατάει , και ας μην σπάει τα ταμεία , από την άποψη , ότι βρήκαν νέα μοντέλα στην πιάτσα . ’μα είναι έτσι αυτήν θέλουμε !! Ρε παιδιά , μήπως τα έχω παίξει και λέω μαμακιες , όχι , δηλαδή πέστε μου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.