Sapelas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2005 Καλησπέρα καταρχήν,θέλω να συνδέσω τον laptop ενός φίλου μου με τον σταθερό μου για να του κάνω ένα scan με το Νορτον αλλά προκύπτει το εξής πρόβλημα, όταν πάω στον οδηγό εγκατάστασης δικτύου κ επιλέγω τοπικό δίκτυο (οικίας) μου βγάζει ότι δεν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο δικτύου. Επιλέγω παράλειψη ειδοποίησης και συνεχίζω σε δημιουργία δισκέτας εγκατάστασης στο flash. Από εκεί κ πέρα κάνω τις απαραίτητες επανεκιννήσεις κ μου ξαναβγάζει ότι το καλώδιο δεν είναι συνδεδεμένο. Τί πρέπει να κάνω για να συνδέσω τα δύο μηχανήματα? Υπόψιν μόλις συνδέω τον φορητό στο δίκτυο του πανεπιστημίου μπαίνει κατευθείαν στο δίκτυο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα καλωδίου/κάρτας. Τα φώτα σας ....και τα δύο μηχανήματα έχουν xp (δεν νομίζω ότι έχουμε ίδια έκδοση όμως άν αυτό παίζει ρόλο.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lambra1 Νοέμβριος 9, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Το καλώδιο πρέπει να είναι Cross και όχι κανονικό UTP για να δεί το ένα το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Νοέμβριος 9, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 επισης θα πρεπει να ειναι στο ιδιο domain/workgroupμε Ips οπως 192.168.0.100 192.168.0.200 και φυσικα στο αντιστοιχο subnet Link to comment Share on other sites More sharing options...
lambra1 Νοέμβριος 9, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Επίσης τα ip που θα βάλεις θα πρέπει να διαφέρουν μόνο στο τέλος π.χ. ΧΧΧ.ΧΧΧ.Χ.1 και ΧΧΧ.ΧΧΧ.Χ.2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lambra1 Νοέμβριος 9, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 sorry με πρόλαβε ο Zarras!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Νοέμβριος 9, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Νοέμβριος 9, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Λοιπόν με το καλώδιο που χρησιμοποίησα μπαίνουμε από τους υπολογιστές στο πανεπιστήμιο στο κεντρικό δίκτυο. Να υποθέσω ότι πρέπει να αλλάξω καλώδιο ή κάνει αυτό που έχω? Από εκεί κ πέρα για να προσθέσω δύο υπολογιστές στο ίδιο workgroup δέν πρέπει να βλέπει ο ένας τον άλλο. Πρέπει να ομολογήσω ότι από τα ip δεν πείραξα τίποτα γιατί στον οδηγό εγκατάστασης δικτύου δεν μου ζητήθηκε κάτι σχετικό. Θα κάνω μια απόπειρα αύριο μάλλον και θα ξαναεπικοινωνήσω μαζί σας αφού προβλέπω προβλήματα. Να δώ πως θα καταλάβω τι καλώδιο χρησιμοποιώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Νοέμβριος 9, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 από τη στιγμή που με αυτό το καλώδιο συνδέεσαι σε ένα δίκτυο που έχει παραπάνω από 2 υπολογιστές τότε σίγουρα είναι straight και δεν κάνει στην περίπτωσή σου. πρέπει να αγοράσεις ή να φτιάξεις ένα τέτοιο καλώδιο cross και μετά να δοκιμάσεις τα ΙP κτλ. Γενικά τρέχεις τον οδηγό δικτύου και στη συνέχεια πας και πειράζεις τις ρυθμίσεις TCP IP 'οπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω προκειμένου να παίζει απροβλημάτιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Νοέμβριος 9, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για όλα. Θα κοιτάξω για ένα καλωδιάκi κ θα δοκιμάσω να κάνω έτσι την δουλειά μου. Αλήθεια παίζει σύνδεση από usb σε usb? Είχα παλιότερα ένα τέτοιο καλωδιάκι αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. (θέλω απλά να κοιτάξω το laptop για ιούς γιατί έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση από το cd.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Νοέμβριος 9, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas (θέλω απλά να κοιτάξω το laptop για ιούς γιατί έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση από το cd.) Αν το λαπτοπ συνδεεται στο νετ στο πανεπιστιμιο , μπορεις να κανεις ενα on-line ψάξιμο για ιους στο site της symantec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Νοέμβριος 11, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2005 Τελικά δεν μου βρίσκει ιό δοκίμασα αυτό που μου προτείνατε για online scan. Πάω για format να λύσω τα προβλήματα κ να ξεμπερδεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Δεκέμβριος 5, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2005 ....συμβαινει και σε μενα.ναι μεν χτες καταφερα να τα συνδεσω μεσω καρτας δικτυου στο σπιτι ενος φιλου,σημερα προσπαθω στον δικο μου σταθερο με usb καλωδιο και βγαζει το αντιστοιχο μην..." ότι δεν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο δικτύου. Επιλέγω παράλειψη ειδοποίησης και συνεχίζω...κάνω τις απαραίτητες επανεκιννήσεις κ μου ξαναβγάζει ότι το καλώδιο δεν είναι συνδεδεμένο..." τι κανω λαθος?να σημειωσω οτι το laptop ειναι με winxp sp2 ελληνικα ενω ο desktop ειναι με winxp sp2 αγγλικα.παιζει ρολο?μηπως το usb καλωδιο δεν κανει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Δεκέμβριος 5, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2005 κανενας??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.