Jump to content

PDA;

’ννα_19

Recommended Posts

Παιδιά αυτά τα μικρά πισάκια τι δυνατότητες έχουν έχω δει κάποιον να κρατάει ένα στυλό αφής και να κάνει κάτι πάνω στο PDA του τι δυνατότητες έχουν αυτά τα PDA και αξίζουν αν το θες για μπλοκάκι για να κρατάς σημειώσεις ;

Εχοντας εδω 4 χρονια Pda, μπορω να πω οτι με εχουν βολεψει πολυ.

Σαν δυνατοτητες, εχουν αρκετες. Ανοιγουν αρκετα αρχειο του Office, pdf, avi,mpg ;)

Επισης παιρνουν κ παιχνιδακια :)

Σαν μπλοκακι, εμενα μου φανηκε παααααρα πολυ χρησιμο. Σπουδασα σε σχολη που τα μαθηματα ηταν στα αγγλικα και επρεπε να κραταω συχνα σημειωσεις. Οποτε γραφωντας εκει (εχει συστημα "εκμαθησης" του γραφικου σου χαρακτηρα), τα περνας μετα κ στο pc και τα εχεις.

Επισης τα μαζευεις ολα κ τα εκτυπωνεις, ετσι ωστε να εχεις τις σημειωσεις σου αρκετα συμμαζεμενες !

Θα προτεινα να αγορασεις ειτε ενα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση ειτε ενα ppc με κινητο τηλεφωνο μαζι. Μη δωσεις τρελα λεφτα γιατι απλα μπορει να μη σε βολευει.

Προσωπικα εχω ενα 2020 της qtek και το χρησιμοποιω σαν κινητο εχοντας παντα τα windows για το αν χρειαστω κατι. Απο εφαρμογες αν θες σε πμ να σου δωσω ενα site,θα βρεις οτι υπαρχει να παρεις μια ιδεα.

Αυτα

Ο όρος Personal Digital Assistant καθιερώθηκε κατά την παρουσίαση του ιστορικού PDA Apple Newton (1993)

Γενικά υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες PDA. Τα ppc και τα palm.

Τα ppc (Pocket pc) είναι αυτά που έχουν λειτουργικό microsoft. Τα palm είναι αυτά που έχουν λειτουργικό PalmOS.

PPC βγάζουν σχεδόν όλες οι εταιρίες (HP-Compaq, Dell, Toshiba, Casio, Acer κτλ.) Palm βγάζει μόνο (νομίζω μόνο) η... Palm.

Λόγω ότι ο κόσμος ξέρει την microsoft τίνει να επιλέγει ppc και όχι palm. Έτσι τα ppc είναι αυτά που τείνουν να επικρατήσουν. Επειδή γνωρίζω για ppc θα αναφερθώ σε αυτά και όχι στα Palm αν και ισχύουν και εκεί περίπου τα ίδια

Σχεδόν όλα τα ppc σήμερα έχουν ανάλυση QVGA (320x240) 65k χρώματα και οθόνη 3.5΄΄. Υπάρχουν ορισμένα Hi-End μοντέλα τα οποία έχουν κανονική VGA και λίγο μεγαλύτερη οθόνη (Dell Axim x50v, HP IPAQ 4700). Είναι δύσκολο να δουλέψεις on the road με την VGA μιας και όλα φαίνονται μικρά αλλά εάν είσαι κάπου καθιστός και έχεις καλή όραση τότε το πράγμα γίνεται απολαυστικό.

Τα ppc έχουν συνήθως επεξεργαστές Intel αλλά υπάρχουν και entry μοντέλα με επεξεργαστές Samsung. Σχεδόν όλα τα ppc από το παρελθόν είχαν Infrared αλλά σήμερα ακόμα και τα μεσαία μοντέλα έχουν ενσωματωμένα bluetooth και wifi. Συνήθως σήμερα τα ppc έχουν SD/SDIΟ (ή και CF) που μπορούν να δεχθούν κάρτα για επέκταση της μνήμης ή ακόμα κάποια κάρτα για επικοινωνία.

Τέλος όσο αφορά τα λεγόμενα Smartphone υπάρχει ένα μπέρδεμα. Αρχικά Smartphone ονομάζονταν τα κινητά με λειτουργικό Symbian (δηλαδή τα γνωστά Nokia και αργότερα κάποια Siemens και Sony-Ericsson) πλέον όμως η τάση είναι να ονομάζονται Smartphone τα κινητά με λειτουργικό microsoft mobile (Qtek, κτλ). Έτσι κάποιος μπορεί να τα ονομάζει και τα 2 Smartphone.

Σας ευχαριστώ παιδιά πολύ αναλυτικός totally_wired μπράβο;). Μορφέα θα σου κάνω πμ να μου δώσεις την ιστοσελίδα να πάρω μια ιδέα να δω πως είναι;) σε ευχαριστώ και εσένα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.