Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2005 Σήμερα το πρωί συζητούσα με ένα παιδί και προσπαθούσα να του εξηγήσω τη διαφορά P2P και torrents αλλά συνειδητοποίησα πως τελικά ούτε εγώ είχα καταλάβει ποιά ακριβώς είναι. Μπορεί κάποιος σε απλά ελληνικά να διατυπώσει τις βασικές διαφορές; Στη φιλοσοφία τους εννοώ βασικά, όχι τόσο στην πράξη...
ison Νοέμβριος 9, 2005 #2 Νοέμβριος 9, 2005 Αν εχω καταλαβει και εγω σωστα(νεος στον χωρο) η βασικη διαφορα ειναι οτι στα p2p "κατεβαζεις" το αρχειο απο ενα και μονο ατομο οποτε η ταχυτητα του upload του και οι χρηστες οι οποιοι ειναι συνδεδεμενοι σε αυτον την εκαστοτε στιγμη αντικατοπριζουν το αριθμο των Kb που θα κατεβαζεις εσυ Πχ αν εχει χωρο για 2 χρηστες και upload 12κβ εσυ θα περνεις τα μισα (αν μπορεις και δεν κατεβαζεις και αλλα μαζι)Στα torrent η διαφορα ειναι οτι γινεται ανταλλαγη κομματιων ενος αρχειου μεταξυ των χρηστων...δλδ μπορει να κατεβαζουν 20 μαζι ενα αρχειο και να εισαι συνδεδεμενος με αυτους και να κατεβαζεις μικρα κομματια απο τον καθενα...το θετικο της υποθεσης οτι εκει πιανεις μεγαλυτερες ταχυτητες σε σχεση με τα p2p αν υπαρχουν αρκετοι χρηστες με το ΙΔΙΟ αρχειο που κατεβαζεις...οι 35αρες -40 αρες ειναι πολυ πιθανες....Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος ή αν καταλαβες τι εννοοω ...αν ειναι καποιος γνωστης ας μας διαφωτιση...
Makis Hourdakis Νοέμβριος 9, 2005 Author #3 Νοέμβριος 9, 2005 Κι εγώ αυτή φανταζόμουν οτι είναι η διαφορά αλλά κάτι δε μου κολλάει... Δλδ πως στο Kazaa πχ μπορείς να κατεβάζεις ένα αρχείο απο >1 χρήστες;
kunoobidi Νοέμβριος 9, 2005 #4 Νοέμβριος 9, 2005 Βασικά το αν θα κατεβάζεις το ίδιο αρχείο από πολλούς χρήστες εξαρτάται και από το πρόγραμμα. Στο e-donkey για παράδειγμα γίνεται, αρκέι να έχει το ίδιο όνομα στο δίσκο του κάθε χρήστη. Στα torrents, όμως, το ίδιο αρχείο σπάει, συνήθως, σε πολλά rar-ακια με αποτέλεσμα να μπορείς να κατεβάζεις διάφορα τμήματα του αρχείου κάθε φορά...δηλαδή ΚΑΘΕ φορά μπορείς να κτεβάζεις χωρίς να απιτείται να είναι κάποιοι συγκεκριμένη χρήστες online.Έχουν δλδ την την ίδια φιλοσοφία αλλά η κοινότητα των torrents βασίζεται στο share!!!
unstoppable Νοέμβριος 9, 2005 #5 Νοέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από kunoobidi......Στο e-donkey για παράδειγμα γίνεται, αρκέι να έχει το ίδιο όνομα στο δίσκο του κάθε χρήστη.... Λαθος, δεν εξαρταται καθολου απο το ονομα, μονο απο το hashΑρχική απάντηση από kunoobidi....... Στα torrents, όμως, το ίδιο αρχείο σπάει, συνήθως, σε πολλά rar-ακια με αποτέλεσμα να μπορείς να κατεβάζεις διάφορα τμήματα του αρχείου κάθε φορά......... Δεν εχει σχεση αν ειναι σπασμενο σε μικροτερα αρχεια, το σπαει σε δικα του τμηματα το bittorrent.Η μονη διαφορα που μπορω να σκεφτω απο ενα "καθαρο" Ρ2Ρ ειναι η υπαρξη tracker στα torrents.
---Zapotek-- Νοέμβριος 9, 2005 #7 Νοέμβριος 9, 2005 Η διαφορά ειναι πως στα torrents καθως κατεβαζεις δινεις κιολας, φυσικα δεινεις οσο εχει προλαβει να κατεβασεις. Για το ιδιο αρχειο μιλαμε παντα...Και καθε χρηστης που κατεβαζει το ιδιο αρχειο με εσενα εαν εχει ενα κοματι του αρχειο που δεν εχεις στο δίνει και αυτος...Ετσι αυξανετε συμαντηκα το μετρο της ταχυτητας...http://www.bittorrent.com/introduction.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.