Jump to content

Πρόβλημα με HIS 9600XT

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Σήμερα, όπως κάθε μέρα έκανα το σερφαρισματάκι μου στο PC μου που έχει μια HIS με το 9600XT και drivers εδώ και κάτι μήνες τους omega 2.6.42 να δουλεύουν απροβλημάτιστα. Τελείως ξαφνικά λοιπόν, εκεί που σέρφαρα που λέτε, παρατηρώ μια περίεργη αλλαγή σε χρώματα, διάφορες άσχετες γραμμές κτλ... Πατώ το κλασικό ctrl+alt+delete, αδειάζουν όλα, βλέπω μόνο το wallpaper αλλά δεν μπορώ να κάνω τπτ. Πατάω το μαγικό κουμπάκι "reset". Ξεκινάω κανονικά το σύστημα πάλι και δεν προλαβαίνω να μπω καλά καλά και τρώω μια ωραία μπλε οθόνη με ένα πρόβλημα που οφειλόταν σε ένα αρχείο που έλεγε κάτι με ati μέσα (δεν θυμάμαι ακριβώς). Λέω πάμε για επανεγκατάσταση drivers... Βγάζω τους drivers απο safe mode, κάνω restart, τους ξαναπερνάω κανονικά. Αναβόσβησε μια-δυο φορές η οθόνη και μετά απο λίγο ξανά artifacts. Τι να κάνω; Και η κάρτα να φανταστείτε ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει... Τώρα είμαι με μια ταπεινή MX440 και έχω ήδη διαπιστώσει τη διαφορά... :(

Αν παιζει κανονικα η ΜΧ τοτε μαλλον εχει προβλμα η 9600ΧΤ. Για να συγουρευτεις παρε την καρτα και δοκιμασε την σε ενα φιλο σου, κανε και μια επαναφορα συστηματος για καλο και για κακο.

Επιστροφή στην μαμά της , εάν είναι σε εγγυητή , κάποια μνήμη τα έπαιξε ..

Το έχω ξανά δει το έργο , αλλά σε καινούργια Gigabyte 9600 pro.

.

Η φουκαριάρα η δική μου, η Gigabyte 9600 pro ,έζησε 2 χρονιά , αλλά η ριμαδα , και μπράβο τούς δηλαδή , είχε τρία χρόνια εγγυηση , έτσι εδώ και τρεις μήνες έχω την 9600ΧΤ ...δωρεάν :) ( Αντικατάσταση λόγω εγγυησης, και λόγω εληψης Gigabyte 9600 pro )

Έλα όμως που η κάρτα απ'όσο φαίνεται είναι μια χαρά... ;) Απο χθες το βράδυ τη δουλεύω με τους default drivers των Windows και παίζει μια χαρά. Θα την κρατήσω ακόμα λίγο έτσι και μετά θα δοκιμάσω να βάλω τους επίσημους... Είδωμεν...

Μάλλον όλα ΟΚ. Μια μέρα δούλεψε άψογα με τους default των windows. Απο σήμερα το πρωί παίζω με τους τελευταίους Catalyst χωρίς κάποιο πρόβλημα...

ΥΓ: Έχω παρατηρήσει, καμιά φορά, άμα παίζω πχ Fianl Fantasy VIII που είναι σε ανάλυση 640*480 και το κλείσω κάπως "απότομα" (όχι οτι κλείνει και αλλιώς αυτό...) και γυρίσει στην 1280*1024 του desktop, μετά η εικόνα φαίνεται κάπως σαν "ηλεκτρισμένη". ΣΥγκεκριμένα κάποια pixels τρεμοπαίζουν έντονα στο κόκκινο και κάποια γράμματα τρέμουν. Αυτό, άμα κλείσω το μηχάνημα δεν αλλάζει. Το έπαθα και χθες το βράδυ όταν είχα τους άλλους drivers. Με το που άλλαξα έφτιαξε. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.