hadji_a Μάρτιος 2, 2009 #141 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Δυστυχως θα συμφωνησω με το Γιωργο. Για να εχεις μια πιο υποφερτη εμπειρια χρησιμοποιησε το ssd tweaker + το registry πιο κατω (επισυναπτω και τις ρυθμισεις απο τα δικα μου services για να υπαρχουν, καθως και τα default των Ultimate αν θελησεις να τα επαναφερεις). Δοκιμασε επισης να χρησιμοποιησεις ενα MFT partition 2-3γιγα για το temp και για την cache του browser σου (εναλλακτικα ενα ramdrive). Επισης κανε install το OS σε cluster μεγαλυτερο απο 4κ (16κ η 32κ). Τελος , χρησιμοποιησε το vlite για να φτιαξεις ενα πιο μικρο vista dvd (χωρις media center, media αρχεια κλπ κλπ), ετσι ωστε να εξοικονομησεις χωρο κατα την εγκατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Μάρτιος 2, 2009 #142 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 οκ το ψάχνω ακόμα ούτως η άλλος ακόμα το pc το έχω χωρίς Vga με το Vlite πάλι με φοβάμαι λίγο αρκετές Xp απόπειρες κατέληξαν σε major fail Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Μάρτιος 2, 2009 #143 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Virtualbox για testdrive. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Μάρτιος 2, 2009 #144 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Εναλλακτικα του ssd tweaker μπορεις να τα κανεις manually. Ειναι και κανα-δυο ακομα tweaks που δεν τα εχει το tweaker. Εδω τα εχει όλα μαζεμενα + το πως στηνεις ramdisk: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=47244 Link to comment Share on other sites More sharing options...
synaptic.activity Μάρτιος 11, 2009 #145 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2009 Γεια στα παιδιά! Τελικά με ψήσατε για ssd. να σας ρωτήσω όμως: 1. Μπορώ να κάνω raid 0 με τον controller που θα έχει η μητρική, για να γλιτώσω euros? 2. Θα μπορέσω να κάνω partition το raid 0 για να βάλω xp/βριστα ή vrista/ό,τι-μου-κατέβει ? 3. το www.realta.ie είναι αξιόπιστο (αποστολή/εγγύηση κτλ)? ενδιαφέρομαι για έναν MTRON mobi 3500 2.5'' (ναι είναι πιο φτηνός/δεν νομίζω να έχω πρόβλημα στο να τον μοντάρω.. - ίδιες θύρες δεν έχουν?) και αν βρω χρήματα, για δύο από δ'αύτους! ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merlin_o_magos Μάρτιος 11, 2009 #146 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2009 Για ρίξτε ένα βλέφαρο σαυτό το video http://i.gizmodo.com/5166798/24-solid-state-drives-open-all-of-microsoft-office-in-5-secondsΑπίστευτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Μάρτιος 11, 2009 Author #147 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2009 Γεια στα παιδιά!Τελικά με ψήσατε για ssd. να σας ρωτήσω όμως:1. Μπορώ να κάνω raid 0 με τον controller που θα έχει η μητρική, για να γλιτώσω euros?2. Θα μπορέσω να κάνω partition το raid 0 για να βάλω xp/βριστα ή vrista/ό,τι-μου-κατέβει ?3. το www.realta.ie είναι αξιόπιστο (αποστολή/εγγύηση κτλ)?1) μπορεις αλλα δεν ξερω πως θα συμπεριφερονται οι SSD στον on board. Οσοι το εχουν ψαξει ας δωσουν τα φωτα τους2) ναι. φυσικα μπορεις να κανεις και 2 arrays RAID 0, ενα για καθε λειτουργικο.3) δεν γνωριζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Μάρτιος 11, 2009 #148 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2009 μια χαρά θα είναι αφού οι SLC λένε δεν έχουν πρόβλημα το θέμα είναι οτι τα 16Gb είναι πολύ λίγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 17, 2009 #149 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2009 ας δωσει κανενας με sammy SLC οχι σε RAID τι χρονους εχει για να μπει στο λειτουργικο , εγω με ΧΡ Χ64 κανει 48 δευτερολεπτα ΑΚΡΙΒΩΣ οσα εκανε με τον ραπτορα74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 17, 2009 #150 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2009 ας δωσει κανενας με sammy SLC οχι σε RAID τι χρονους εχει για να μπει στο λειτουργικο , εγω με ΧΡ Χ64 κανει 48 δευτερολεπτα ΑΚΡΙΒΩΣ οσα εκανε με τον ραπτορα74Καθαρη εγκατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 17, 2009 #151 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2009 ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 17, 2009 #152 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2009 Αν ειναι καθαρη η εγκατασταση κανε μια δοκιμη.Μπες BIOS και απενεργοποιησε, καρτες ηχου, δικτυου και εξτρα controllers και ξαναμετρα.Λογικα καποιος driver απο τα παραπανω κανει την μακακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkySurfer Απρίλιος 9, 2009 #153 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2009 Ανέφερα στο thread για τον Vertex οτι η απόδοσή του έπεσε μετά απο το πολλά σβήσε-γράψε. Αυτό ισχύει για όλους τους SSD ανεξάρτητα απο την μάρκα.Μιας και 2-3 με ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό, στο παρακάτω λινκ θα βρείτε την απάντηση (και την επερχόμενη λύση):http://www.cdfreaks.com/news/15771-OCZ-first-to-introduce-TRIM-for-SSD-drives.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.C Απρίλιος 9, 2009 #154 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2009 Χαιρετώ την παρέα, καλώς σας βρήκα Λοιπόν παίδες αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν αξίζει πραγματικά ένας SSD σε σχέση με έναν Raptora....H χωριτικότητα δεν με απασχολεί τόσο, τα win θα μπουν πάνω οπότε μέχρι και 64GB πιστεύω είναι οκ για OS και δυο games/progs κλπ (έχω 2 WD 640GB για storage τώρα και έναν Raptora X). Με τόσα που διαβάζω έχω χαθεί λίγο.. Απότι κατάλαβα αυτοί που έχουν JMicron controller είναι λίγο πολύ moufex σωστά; Βγήκαν αν δεν κάνω λάθος και κάποιοι με Samsung IC, εκ των οποίων είναι και της CSΧ, αυτοί λένε τίποτα; Γενικά, αξίζει να πουληθεί (στον μικρό αδερφό μάλλον ) ο RaptorasX για έναν SSD; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Απρίλιος 10, 2009 #155 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2009 Προσωπικη μου αποψη , ναι αξιζει.Αν παρεις καποιον ssd με JMB60x θα χρειαστει να πειραξεις αρκετες ρυθμισεις για να τον φερεις σε "υποφερτα" επιπεδα (αν δεν χρησιμοποιησεις καποιον εξωτερικο raid controller).Απο τις λοιπες επιλογες (samsung, intel , indillix κλπ) κανενας δεν πασχει απο το "stuttering" του Jmb.Αυτη τη στιγμη θεωρω σαν value for money λυση τον Vertex . Αν και mlc εχει πολυ καλες επιδοσεις τοσο σε read οσο και σε write, δεν ειναι Intel αλλα σε single δισκο ειναι απο τις πιο "κοντινες" λυσεις -για καθημερινη χρηση εννοειται . Σαν 2η επιλογη θα ελεγα 2 samsung slc η καποιο με αντιστοιχο controller αν μπορεις να βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.C Απρίλιος 10, 2009 #156 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2009 Προσωπικη μου αποψη , ναι αξιζει.Αν παρεις καποιον ssd με JMB60x θα χρειαστει να πειραξεις αρκετες ρυθμισεις για να τον φερεις σε "υποφερτα" επιπεδα (αν δεν χρησιμοποιησεις καποιον εξωτερικο raid controller).Απο τις λοιπες επιλογες (samsung, intel , indillix κλπ) κανενας δεν πασχει απο το "stuttering" του Jmb.Αυτη τη στιγμη θεωρω σαν value for money λυση τον Vertex . Αν και mlc εχει πολυ καλες επιδοσεις τοσο σε read οσο και σε write, δεν ειναι Intel αλλα σε single δισκο ειναι απο τις πιο "κοντινες" λυσεις -για καθημερινη χρηση εννοειται . Σαν 2η επιλογη θα ελεγα 2 samsung slc η καποιο με αντιστοιχο controller αν μπορεις να βρεις.ευχαριστώ για την πρόταση... Σίγουρα δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικούς/pcie raid controllers κλπ εκτός αν το απαιτούν... Να σου πω την αλήθεια και γώ τον Vertex κοιτούσα αλλά είδα και αυτόν με Samsung αλλά MLC..λέει τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Απρίλιος 11, 2009 #157 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2009 ευχαριστώ για την πρόταση... Σίγουρα δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικούς/pcie raid controllers κλπ εκτός αν το απαιτούν... Να σου πω την αλήθεια και γώ τον Vertex κοιτούσα αλλά είδα και αυτόν με Samsung αλλά MLC..λέει τίποτα;Οταν γραφεις Samsung μιλας για την Nand υποθετω και οχι για τον controller (ετσι και αλλιως η πλειοψηφια των mlc στην αγορα πλην των intel samsung φορανε). Γιατι τα χαρακτηριστικα του ssd που δειχνεις περισσοτερο σε Jmicron controller παραπεμπουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky Ιούνιος 17, 2009 #158 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Τελικά δεν κρατήθηκα ...πήρα τον adata (80-m) Είμαι σε δίλλημα ... να τον βάλω στον Perc ή στον ich ? Να και μερικά αποτελέσματα Perc με 128 stripe size 4k cluster [ATTACH]5477[/ATTACH] Στον ich σε ide mode [ATTACH]5478[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 17, 2009 #159 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Στον ICH σε AHCI ή RAID mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Ιούνιος 17, 2009 #160 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Αν θες δοκιμασε στον perc και με 64κ stripe και τρεξε και ενα hdtune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.