Jump to content

Συζήτηση σχετικά με SSD

sakis_the_fraud

Recommended Posts

τα παραπανω γιγα θα παιρνα εγω

το προβλημα των ocz λυνεται με firmware update και εχουν καλη υποστηριξη

επισης θα κοιταγα στη θεση σου μια κκαι μια sata3 , agility3 που χου για να εχεις και μελλοντικη χρηση

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Sata 3 σε laptop?

Αν σου αρκουν τα 80GB βρες κανεναν Intel Postville..οσο ποιο καινουργιο παρεις τοσο ποιο πολι θα χαραμίζεται πανω στον ich7.

γνωμη μου ειναι να πας σε 120-28 GB. Οτι και να ειναι αυτο θα δεις διαφορα.

δεν εχει σημασια το οτι ειναι λαπτοπ

ο δισκος αφενος θα μαξαρει τον controller του λαπτοπιου και αφεταιρου θα τον εχει κα για μελλοντικη χρηση οπως εγραψα

το οτι ο δισκος θα χαραμιζεται σημερα δεν σημαινει πως θα χαραμιζεται και μετα απο 1 χρονο που ενδεχομενως να αλλαχτει το λαπτοπ

αυτο το λεω [πιο πολυ γιατι οι τιμες εχουν μικρη διαφορα

αν η διαφορα ειναι μεγαλη , τοτε προφανως και θα πρεπει να στραφει σε σατα2 δισκο

Ευχαριστώ παιδιά! Έχω την εντύπωση πως με sata 3 θα έχω προβλήματα ασυμβατότητας. Χαμένος δεν θα πάει πάντως, ο 8500 μου σίγουρα θα τον γλυκοκοιτάει :p

Πάντως προτιμώ απροβλημάτιστη λειτουργία, που φαίνεται να την προσφέρει ο 320 intel, παρά ματζακουλιές, που φαίνεται να <<προσφέρει>> ο OCZ.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με (για να πάρω τον ocz και τα extra gb :p ). Απο βδομάδα θα πρέπει να πάρω την τελική απόφαση.

Δεν ξέρω αν θα κάνει διαφορά αλλά το laptop θα τρέχει linux mint ή κάποια Ubuntu -based διανομή.

παρε βρε ocz με πολλα γιγα .. σιγα πια τα data που εχουμε ολοι και φοβομαστε μην τα χασουμε.. :p

επισης αν πεζεις linux (εστω και αυτα τα αδερφιστικα mint) νομιζω οτι θα εισαι μια χαρα και ναι gv υποστηριζετε φυσικα το trim

Vertex 3 64ΜΒ στα 98€ έχει πάει.

http://www.e-shop.gr/s/PER.320147/OCZ-VTX3-25SAT3-60G-60GB-VERTEX-3-SATA-III-25---SSD.html

Μάλλον για 128ΜΒ θα πάω.

Μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα μιας και δεν ασχολούμουν τον τελευταίο χρόνο οι υποψήφιοι είναι Crucial M4, Samsung 830 και κάποιος SF 2281 είτε με SLC ή με MLC.

Το θέμα είναι τώρα υπάρχει περίπτωση να δω ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους από θέμα ταχύτητας στα Windows.

Υπάρχει ακόμα το θέμα με την σταθερότητα του SF 2281 και με "θάνατο" drives μετά από κάποιο διάστημα?

εχει λιγο χαμιλοτερα νουμερα σε σχεση με τον vertex II αλλα νομιζω πως στα 70 ευρω ειναι μια χαρα αν σου αρκουν τα γιγαμπιτια

σαν αξιοπιστια ο samsung ειναι φυσικα μακραν ο καλυτερος,αλλα εχει και τα διπλαισα σχεδον χρηματα σαν κοστος

εγω προσωπικα αγορασα εναν agility 3 120αρη προσφατα

κρινοντας ομως και απο τον 40αρη που εχω στο κατεβαστηρι,δεν μπορω να πω πως τα 60γιγα ειναι και τραγικα λιγα

με εναν 60αρη μπορεις να εχεις λειτουργικο+καποια βσικα προγραμματα που χρειαζεσαι+1-2 παιχνιδια

για παραπανω δεν ειναι,ειδικα αμα τα παιχνιδια ειναι καμια 10αρια γιγα το καθενα

απο εκει και περα,αν εχεις τα εξτρα 30-40 ευρα,αξιζει σιγουρα να παρεις 120αρη για να εισαι πιο ανετος

αν παλι εχεις την οικονομικη ανεση να παρεις τον 830,μαλλον ειναι η καλυτερη επιλογη

οι sf controller στους ocz επαψαν να εχουν θεματα με το τελευτιο firmware που ειχε βγει και δεν εχω δει τιποτα στραβο προσφατα στο ιντερνετιο

κατα τη γνωμη μου πας με σειρα προτεραιτοτητας και σε σχεση τιμης/αποδοσης

1.agility 3 120gb

2. m4 128 gb

3. samsung 128gb

αναλογα την τσεπη σου πραττεις :D

πήρα τον vertex plus τελικά με 133 ευρώ. Τον κόβει ο ich7m και σε sata1 ιδού τα αποτελέσματα:

post-26-1414343589,3906_thumb.png

*EDIT έβαλα 2.6.38-13 kernel για να υποστηρίζει TRIM και πείραξα το fstab με τις εντολές noatime,discard. όταν σβήνω το testfile αντί για 0000 βλέπω ffff διαβάζοντας το LBA start του αρχείου,όπως λέει εδώ

https://sites.google.com/site/lightrush/random-1/checkiftrimonext4isenabledandworking

Βάζοντας τυχαία sectors,95 γιγα άδεια οπότε 95% πιθανότητες να είναι άδειο, βλέπω μόνο ffff. Τί λέτε? δουλεύει το TRIM? πάντως τρέχοντας manually το wiper.sh απο τα utilities του hdparm , βλέπω 0000.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.