Jump to content

Συζήτηση σχετικά με SSD

sakis_the_fraud

Recommended Posts

νωρίς μας το είπες :p τώρα αυτά με τον δεύτερο όταν τους κάνω Raid γιατί νομίζω τα χάνει όλα ο δίσκος με fw update

πάντως σε Ide από Raid Shutdown κάνει με το που πατήσεις το κουμπί instant όμως οπότε πρέπει να παίζει :p

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply
Υπάρχει και FW 1.41 το οποί κάνει GC (Garbage Collection) και δεν χρειάζεται να έχεις TRIM ;)

To GC απλα προσαρμόζει τον δισκο στην χρηση που του κάνεις οταν ειναι Idle ετσι δεν ειναι??

Έχει σχέση με την ενημέρωση του OS για τα free/erased memory cells (trim??)??

To GC απλα προσαρμόζει τον δισκο στην χρηση που του κάνεις οταν ειναι Idle ετσι δεν ειναι??

Έχει σχέση με την ενημέρωση του OS για τα free/erased memory cells (trim??)??

για μενα Garbage Collector > Trim.

Δουλευει και οταν οι δισκοι ειναι σε RAID.

Οτι drivers και να βαλεις παιζει.

Ειναι ανεξαρτητο απο το OS.

Επισης εχω δει οτι το GC δουλευει ( PC Perspective, HOT Hardware) ενω για το Trim ακομα ψαχνω.

Αν εχει καποιος κανα λινκ, καμια εικονα, κατι τελοσπαντων ας μας φωτισει ;)

Το ιδιο πραμα ειναι τελικα που το εψαχα λιγο.

http://www.techimo.com/forum/tech-news-discussion/234680-ocz-previews-ssd-garbage-collection.html

Απλα ειναι Feature των Indilix/OCZ.Ο Αδρεας μου ειχε πει οτι εχουν και οι Intel.

To Trim παντως παιζει μονο στα 7.

Αυτό για το RAID που το είδες??Γιατι ειναι καθαρα θεμα Driver Intel..ο οποιος δεν υπαρχει ακομα.(Εκτος αν ηταν σε αλλον cntroller).

Θα δοκιμασω εγω αν παιζει το Trim,(αν βελτιωνει δλδ) οταν γυρισω.

Παντως για το Trim περιμεναν να κυκλοφορισουν τα 7 σε Retail.Αν θελει ο nickl να κανει δοκιμες για ποιο αμεσα.Aς κανει τεστς πριν και μετα..για να δουμε την διαφορα.

1010 edit.

Εδω διχνει οτι παιζει.

http://hothardware.com/Articles/Intel-34nm-X25M-Gen-2-SSD-Performance-Update/?page=3

Ειναι ανεξαρτητο απο το OS.
To Trim παντως παιζει μονο στα 7.
Δουλευει και οταν οι δισκοι ειναι σε RAID.
Αυτό για το RAID που το είδες??Γιατι ειναι καθαρα θεμα Driver Intel..ο οποιος δεν υπαρχει ακομα.

Το ιδιο πραμα λεμε.

εδω δειχνει οτι η αποδοση του SSD ειναι καλυτερη μετα το flash-αρισμα οχι οτι "παιζει" το trim....

Σακη μην παιζεις με τις λεξεις το καθε bench λειτουργεί ''διαφορετικα''..η εντολη Trim ->παιζει.<- Tουλαχιστον στους Ιntel 34nm μετα το Update.

Για το OS το ιδιο πραμα λεμε ναι.

Για το RAID ακομα δεν σε πιάνω (μαλλον επειδη δεν ειμαι Παοκ)..

Το Trim στο Raid δεν παίζει επειδή δεν υπάρχουν Drivers.

Το GC ΠΟΥ είδες οτι παιζει σε Raid..αυτο ρωταω.

Σακη μην παιζεις με τις λεξεις το καθε bench λειτουργεί ''διαφορετικα''..η εντολη Trim ->παιζει.<- Tουλαχιστον στους Ιntel 34nm μετα το Update.

δεν παιζω με τις λεξεις, αλλα μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ΕΠΡΕΠΕ κανονικα να γινεται με το trim. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο χρηστης δεν επρεπε να κανει τιποτα.

http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM_%28SSD_command%29

The TRIM command allows an operating system to tell a solid-state drive (or "SSD") which data blocks are no longer in use, such as those left by deleted files. An OS operation such as delete generally only means the data blocks involved are flagged as not in use. TRIM allows the OS to pass this information on down to the SSD controller, which otherwise would not know it could trash those blocks.

και μετα με δινεις ενα λινκ που λεει ξεκαθαρα οτι αυτοι τρεχουν το Intel SSD Optimizer! Ναι οκ μπορει να μην το τρεχουν manualy καθε μερα, αλλα να βαζουν εναν scheduler, αλλα αυτο δεν ειναι "υποστιριζεται απο το OS".

Το Trim στο Raid δεν παίζει επειδή δεν υπάρχουν Drivers.

Το GC ΠΟΥ είδες οτι παιζει σε Raid..αυτο ρωταω.

Κανε μια αναζητηση στο φορουμ της OCZ με "raid garbage collector".

τα πρωτα που εμφανιστηκαν:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?p=409102&highlight=garbage+collector+raid#post409102

In my opinion, it is the most important update released to date. Especially for RAID users. This is because it adds the advanced garbage collector feature which keeps the drives at max performance without the need of TRIM, assuming you let it idle for an hour or so each day of use.

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?p=409056&highlight=garbage+collector+raid#post409056

the raid members here are loving the lastest firmware (1.30). the garbage collector or whatever the name of the new feature is really keeps their speeds up.

Υ.Γ. Ολοι οι αλλοι που το κατεχουν το αθλημα παρακαλουνται να παρουν μερος στην συζητηση.

δεν παιζω με τις λεξεις, αλλα μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ΕΠΡΕΠΕ κανονικα να γινεται με το trim. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο χρηστης δεν επρεπε να κανει τιποτα.

http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM_%28SSD_command%29

και μετα με δινεις ενα λινκ που λεει ξεκαθαρα οτι αυτοι τρεχουν το Intel SSD Optimizer! Ναι οκ μπορει να μην το τρεχουν manualy καθε μερα, αλλα να βαζουν εναν scheduler, αλλα αυτο δεν ειναι "υποστιριζεται απο το OS".

Σακη με δουλευεις??

Mια χαρα εχω καταλαβει τι ειναι η εντολη trim.

O Intel SSD Optimazer προφανως ειναι για XP/Vista.(αν διαβαζες την ειδηση).

Αυτοι το Τρεχουν για να δουν αν δινει κατι (ή μαλλον δεν ξερω γιατι το τρεχουν)..αφου τον εχουν φλασαρει και εχει επανελθει.

Τι προσπαθεις να αποδειξεις??Οτι οι Ιντελ ειναι γτπ??Η οτι δεν ξερω τι μου γινεται??Δεν μπορω να καταλαβω ειλικρινά το υφος των ποστ σου..

Του Νικου επανηλθε παντως. -

O Intel SSD Optimazer προφανως ειναι για XP/Vista.(αν διαβαζες την ειδηση).
Today, we will be trying out the Intel SSD Optimizer on our test system that is running Windows 7 Ultimate 64-bit as the Operating System.
Αυτοι το Τρεχουν για να δουν αν δινει κατι (ή μαλλον δεν ξερω γιατι το τρεχουν)..αφου τον εχουν φλασαρει και εχει επανελθει.

και τους δικους μου αν τους φλασαρω θα επανελθουν...

Του Νικου επανηλθε παντως. -

αν εχει κρατησει ο Νικος ss απο την κατασταση του SSD πριν το Flashαρισμα, μετα το flashαρισμα και μπορει να μας βαλει και ενα μετα απο καμια εβδομαδα πχ, κατα την οποια θα τον γονατισει στα τεστ...

γιαυτο δεν εχω intel ssd :p

γιατι τρωγεστε δεν μπορω να καταλαβω !

επισης δεν μπορω να καταλαβω το λογο για τον οποιο ο καθενας που εχει intel ssd να παιδευεται με sowftware για να τον κανει καλυτερο .

ποσο ακομα διλαδι.

και τους δικους μου αν τους φλασαρω θα επανελθουν...

Εμενα ο δισκος μου δεν επανερχετε με Firm update..γιατι πολυ απλα δεν γινετα να του περασεις το ιδιο απο πανω.Μονο με HDDErase 3.3.

Οι Intel με το παλιο firmware ΔΕΝ ειχαν Trim support.Ολα οκ μεχρι εδω??

Αρα επεφταν οπως και ολοι οι δισκοι που δεν ειχαν.

Με το νεο Firmware ο δισκος ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ..χωρις να ΧΑΣΕΙ τα DATA του επειδη υπαρχει TRIM support.

Προφανώς και το χρησιμοποίησαν για να το κάνουν και Review.

With the release of firmware version 02HA, the Intel 34nm SSD family becomes even more impressive. Intel delivered on their promise of releasing a non-destructive firmware update that supports the Windows 7 Trim command along with an end user tool to allow users to optimize the performance of their SSD on Windows XP and Vista operating systems.

http://www.legitreviews.com/article/1112/7/

Και λεω οτι δεν ξερουμε πως δουλευει ακομα..

να ρωτησω και εγω κατι τωρα .

ολοι οι ssd "πεφτουν"?

γιατι οι δικοι μου ειναι ακομα στα ιδια νουμερα σχεδον μετα απο ενα χρονο .

επισης δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα .

...

δεν χρειαζονται ολα αυτα.

Απλα να καταλαβεις οτι αυτο που εχουμε τωρα δεν ειναι αυτο που ακουγαμε για το TRIM.

ο αλλος με τους OCZ flasharei-σκουπιζει-τελειωνει (πανω στο Keyboard).

Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις? δεν ειπαμε οτι αυτο που πηρες ειναι γτπ απλα δεν εχουμε δει ΑΚΟΜΗ ολα οσα μπορει να κανει.

Τι δεν καταλαβαινεις; ©®

δεν χρειαζονται ολα αυτα.

Απλα να καταλαβεις οτι αυτο που εχουμε τωρα δεν ειναι αυτο που ακουγαμε για το TRIM.

ο αλλος με τους OCZ flasharei-σκουπιζει-τελειωνει (πανω στο Keyboard).

Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις? δεν ειπαμε οτι αυτο που πηρες ειναι γτπ απλα δεν εχουμε δει ΑΚΟΜΗ ολα οσα μπορει να κανει.

Τι δεν καταλαβαινεις; ©®

. ©®

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667&p=2

Εγω καταλαβαινω..εσυ δεν θες να το χωνέψεις οτι το Trim παιζει..και οτι το Τool ειναι για manualy use.:) (Παρε ολο το Review απο την αρχη,και δες οτι δεν αναφερουν πουθενα χρηση Tool μεχρι να επιβεβαιωσουν οτι παιζει..μετα το αναφερουν σαν manually..)

. ©®

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667&p=2

Εγω καταλαβαινω..εσυ δεν θες να το χωνέψεις οτι το Trim παιζει..και οτι το Τool ειναι για manualy use.:)

Πιστεψε με θελω να παιζει γιατι ειπα στον θειο μου να παρει 2x160 G2! banana

Αυτο το λινκ γιατι δεν το δινες απο την αρχη και με ελεγες 150 μαλακιες;

οπως και να χει, Garbage Collector > Trim.

Πιστεψε με θελω να παιζει γιατι ειπα στον θειο μου να παρει 2x160 G2! banana

Αυτο το λινκ γιατι δεν το δινες απο την αρχη και με ελεγες 150 μαλακιες;

Γιατι τωρα το βρηκα..:D

Λοιπον..απο οτι καταλαβα.

GC = Intel SSD Optimizer.

Δλδ..για να αρχισει να δουλευει το Trim πρεπει να τρεξεις αυτη την @@ρια.Απο εκει και περα οτι γραφτει..παιζει με Trim.Αυτο ειναι για οταν εχει Data.

Οταν δεν εχεις Data..παιζει εξαρχής το Trim και εισαι κυριος.

:066:

Καλησπέρα σε όλους,

Με την ευκαιρία της σημερινής αργίας είπα να κάνω μια πιο..εκτενή έρευνα αγοράς για ένα δίσκο που θέλω να πάρω στο άμεσο μέλλον.(μέσα στην επόμενη βδομάδα)

Να σας πω ότι μπερδεύτικα περισσότερο...θα είναι λίγο!Πλέον δεν ξέρω τι και αν θα πάρω!

Να σας πω αρχικά τα χαρακτηριστικά και τον λόγο που τον θέλω.

Θα μπει στο macbook σαν main drive.Προφανώς δεν θα έχει μέσα 4000 ταινίες,games ή προγράμματα.

Εκτός από το λειτουργικο θα μπουν 2-3 προγράμματα(με απαιτησεις σε χώρο) ,1 παιχνίδι (με option για άλλα 2 στο εγγύς μέλλον,μολις κυκλοφορήσουν δλδ), και γενικά ψιλοπράγματα σε μέγεθος..

Για να μην πλατιάζω άλλο κατέληξα σε ένα εύρος της τάξης των 80-128 gb.Ωστε να είναι άνετο αλλά συγχρόνως όχι too much.

Σε αυτή την κατηγορία κατέληξα αρχικά στους εξής δίσκους

Intel x25 m 80gb

Adata 80gb

Corsair P128

Crucial M225 128gb

Από αυτούς ο μόνος διαθέσιμος στα μεγάλα eshops (ελληνικά) είναι ο Adata...

Και επίσης μπορώ να παραγγείλω σε "λογική" τιμη τoν crucial από την crucial απευθείας.

Και η ερώτηση είναι η κλασσική...Ποίον να πάρω?Έχετε κάποιον άλλο να προτείνετε?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.:)

Σε αυτή την κατηγορία κατέληξα αρχικά στους εξής δίσκους

Intel x25 m 80gb

Adata 80gb

Corsair P128

Crucial M225 128gb

Μαλλον ο καλυτερος απο αυτους που αναφερεις ειναι ο Intel, το θεμα ειναι που θα τον βρεις...

Βλεπω οτι απο Corsair εχεις επιλεξει τον P128. O P128 εχει Samsung contrοller ενω ο X128 εχει indilix. Απο οσο ξερω, κανενας SSD με Samsung controller δεν εχει δει FW Update μεχρι σημερα. Απο την αλλη, η Corsair δεν εχει βγαλει κατι για τους δικους της, παρολο που η indilix εχει βγαλει αρκετα.

Και ο Crucial φοραει Indilix αλλα δεν ειδα καπου στο site να εχει διαθεσιμα για κατεβασμα καποιο FW Update.

Θα σου ελεγα να κοιταξεις να βρεις κατι σε OCZ (vertex/agility) ή Supertalent (UltraDrive) γιατι αυτες οι δυο συνεργαζονται με την Indilix και εχουν παντα πρωτες τα FW Update.

Η Patriot εχει τον Torqx, που ειναι ολοιδιος με τον OCZ agility, αλλα ακομη δεν εχει κυκλοφορησει το νεο FW (1819).

Τα ιδια και η Gskill με τον Falcon (ολοιδιος με τους 2 απο πανω), αν και καποιοι στο φορουμ της αναφερουν πως περασαν το FW που δινει η OCZ και παιζει κανονικα.

Προσωπικα θα πηγαινα σε OCZ/Supertalent, οτι βρω φθηνοτερο. ;)

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.