Jump to content

Συζήτηση σχετικά με SSD

sakis_the_fraud

Recommended Posts

Δυστυχως θα συμφωνησω με το Γιωργο. Για να εχεις μια πιο υποφερτη εμπειρια χρησιμοποιησε το ssd tweaker + το registry πιο κατω (επισυναπτω και τις ρυθμισεις απο τα δικα μου services για να υπαρχουν, καθως και τα default των Ultimate αν θελησεις να τα επαναφερεις). Δοκιμασε επισης να χρησιμοποιησεις ενα MFT partition 2-3γιγα για το temp και για την cache του browser σου (εναλλακτικα ενα ramdrive). Επισης κανε install το OS σε cluster μεγαλυτερο απο 4κ (16κ η 32κ). Τελος , χρησιμοποιησε το vlite για να φτιαξεις ενα πιο μικρο vista dvd (χωρις media center, media αρχεια κλπ κλπ), ετσι ωστε να εξοικονομησεις χωρο κατα την εγκατασταση.

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Εναλλακτικα του ssd tweaker μπορεις να τα κανεις manually. Ειναι και κανα-δυο ακομα tweaks που δεν τα εχει το tweaker. Εδω τα εχει όλα μαζεμενα + το πως στηνεις ramdisk: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=47244

• 2 weeks later...

Γεια στα παιδιά!

Τελικά με ψήσατε για ssd. να σας ρωτήσω όμως:

1. Μπορώ να κάνω raid 0 με τον controller που θα έχει η μητρική, για να γλιτώσω euros?

2. Θα μπορέσω να κάνω partition το raid 0 για να βάλω xp/βριστα ή vrista/ό,τι-μου-κατέβει ?

3. το www.realta.ie είναι αξιόπιστο (αποστολή/εγγύηση κτλ)?

ενδιαφέρομαι για έναν MTRON mobi 3500 2.5'' (ναι είναι πιο φτηνός/δεν νομίζω να έχω πρόβλημα στο να τον μοντάρω.. - ίδιες θύρες δεν έχουν?) και αν βρω χρήματα, για δύο από δ'αύτους!

ευχαριστώ!:D

Γεια στα παιδιά!

Τελικά με ψήσατε για ssd. να σας ρωτήσω όμως:

1. Μπορώ να κάνω raid 0 με τον controller που θα έχει η μητρική, για να γλιτώσω euros?

2. Θα μπορέσω να κάνω partition το raid 0 για να βάλω xp/βριστα ή vrista/ό,τι-μου-κατέβει ?

3. το www.realta.ie είναι αξιόπιστο (αποστολή/εγγύηση κτλ)?

1) μπορεις αλλα δεν ξερω πως θα συμπεριφερονται οι SSD στον on board. Οσοι το εχουν ψαξει ας δωσουν τα φωτα τους

2) ναι. φυσικα μπορεις να κανεις και 2 arrays RAID 0, ενα για καθε λειτουργικο.

3) δεν γνωριζω

Αν ειναι καθαρη η εγκατασταση κανε μια δοκιμη.

Μπες BIOS και απενεργοποιησε, καρτες ηχου, δικτυου και εξτρα controllers και ξαναμετρα.

Λογικα καποιος driver απο τα παραπανω κανει την μακακια.

• 4 weeks later...

Ανέφερα στο thread για τον Vertex οτι η απόδοσή του έπεσε μετά απο το πολλά σβήσε-γράψε. Αυτό ισχύει για όλους τους SSD ανεξάρτητα απο την μάρκα.

Μιας και 2-3 με ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό, στο παρακάτω λινκ θα βρείτε την απάντηση (και την επερχόμενη λύση):

http://www.cdfreaks.com/news/15771-OCZ-first-to-introduce-TRIM-for-SSD-drives.html

Χαιρετώ την παρέα, καλώς σας βρήκα :D

Λοιπόν παίδες αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν αξίζει πραγματικά ένας SSD σε σχέση με έναν Raptora....H χωριτικότητα δεν με απασχολεί τόσο, τα win θα μπουν πάνω ;) οπότε μέχρι και 64GB πιστεύω είναι οκ για OS και δυο games/progs κλπ (έχω 2 WD 640GB για storage τώρα και έναν Raptora X). Με τόσα που διαβάζω έχω χαθεί λίγο.. Απότι κατάλαβα αυτοί που έχουν JMicron controller είναι λίγο πολύ moufex σωστά; Βγήκαν αν δεν κάνω λάθος και κάποιοι με Samsung IC, εκ των οποίων είναι και της CSΧ, αυτοί λένε τίποτα; Γενικά, αξίζει να πουληθεί (στον μικρό αδερφό μάλλον :p) ο RaptorasX για έναν SSD;

Προσωπικη μου αποψη , ναι αξιζει.

Αν παρεις καποιον ssd με JMB60x θα χρειαστει να πειραξεις αρκετες ρυθμισεις για να τον φερεις σε "υποφερτα" επιπεδα (αν δεν χρησιμοποιησεις καποιον εξωτερικο raid controller).

Απο τις λοιπες επιλογες (samsung, intel , indillix κλπ) κανενας δεν πασχει απο το "stuttering" του Jmb.

Αυτη τη στιγμη θεωρω σαν value for money λυση τον Vertex . Αν και mlc εχει πολυ καλες επιδοσεις τοσο σε read οσο και σε write, δεν ειναι Intel αλλα σε single δισκο ειναι απο τις πιο "κοντινες" λυσεις -για καθημερινη χρηση εννοειται . Σαν 2η επιλογη θα ελεγα 2 samsung slc η καποιο με αντιστοιχο controller αν μπορεις να βρεις.

Προσωπικη μου αποψη , ναι αξιζει.

Αν παρεις καποιον ssd με JMB60x θα χρειαστει να πειραξεις αρκετες ρυθμισεις για να τον φερεις σε "υποφερτα" επιπεδα (αν δεν χρησιμοποιησεις καποιον εξωτερικο raid controller).

Απο τις λοιπες επιλογες (samsung, intel , indillix κλπ) κανενας δεν πασχει απο το "stuttering" του Jmb.

Αυτη τη στιγμη θεωρω σαν value for money λυση τον Vertex . Αν και mlc εχει πολυ καλες επιδοσεις τοσο σε read οσο και σε write, δεν ειναι Intel αλλα σε single δισκο ειναι απο τις πιο "κοντινες" λυσεις -για καθημερινη χρηση εννοειται . Σαν 2η επιλογη θα ελεγα 2 samsung slc η καποιο με αντιστοιχο controller αν μπορεις να βρεις.

ευχαριστώ για την πρόταση... Σίγουρα δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικούς/pcie raid controllers κλπ εκτός αν το απαιτούν... Να σου πω την αλήθεια και γώ τον Vertex κοιτούσα αλλά είδα και αυτόν με Samsung αλλά MLC..λέει τίποτα;

ευχαριστώ για την πρόταση... Σίγουρα δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικούς/pcie raid controllers κλπ εκτός αν το απαιτούν... Να σου πω την αλήθεια και γώ τον Vertex κοιτούσα αλλά είδα και αυτόν με Samsung αλλά MLC..λέει τίποτα;

Οταν γραφεις Samsung μιλας για την Nand υποθετω και οχι για τον controller (ετσι και αλλιως η πλειοψηφια των mlc στην αγορα πλην των intel samsung φορανε). Γιατι τα χαρακτηριστικα του ssd που δειχνεις περισσοτερο σε Jmicron controller παραπεμπουν .

• 2 months later...

Τελικά δεν κρατήθηκα ...πήρα τον adata (80-m)

Είμαι σε δίλλημα ... να τον βάλω στον Perc ή στον ich ?

Να και μερικά αποτελέσματα

Perc με 128 stripe size 4k cluster

[ATTACH]5477[/ATTACH]

Στον ich σε ide mode

[ATTACH]5478[/ATTACH]

post-10-1414343280,2845_thumb.jpg

post-10-1414343280,3143_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.