Jump to content



Να το πετάξω?


JONNY

Recommended Posts

αν θυμαμαι καλα ο 2400 παίζει default 15x133.Δοκίμασες την default συχνότητα....ο επεξεργαστής ηταν ξεκλειδωτος αρχικά???

Αρχική απάντηση από JONNY

Έχω ένα Athlon 2400+ , Αbit NF7S v.2 και 2x512 DDR@333 (pmi και Nanya :p).

2-3 χρόνια τώρα, που έχω αυτό το σύστημα, λειτουργούσε μια χαρά στα 12x166 (=2000). (Το FSB πάει και λίγο παραπάνω )

Πριναπό λίγες μέρες, στο άσχετο, ενώ ήταν μέσα στα windows, έσβηνε το pc τελείως και το speaker έκανε μπιπ μπιπ (σε διαφορετικό τόνο - δεν ήταν η κλασική ένδειξη για τη μνήμη ή την κάρτα γραφικών)

Το αποτέλεσμα είναι να μπορώ να το δουλεύω μόνο σε 10x150=1500.

Tί νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει? Τις μνήμες τις δοκίμασα και ξεχωριστά, αλλά το πρόβλημα παραμένει... Τα φώτα σας!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

AS 5 είχα. Τελικά φλάσαρα τη μητρική αλλά δεν έγινε τίποτα.

Αμέσως μετά όμως έβγαλα cpu+ψύκτρα, τα καθάρισα και έβαλα AS 5 και κατάφερα να μπω στα windows με 12*166. Πρέπει να είναι οκ τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα σου έχει να κάνει η με την m/b η με την cpu. An μπορεσεις να βρεις μια δεύτερη cpu η μια αλλη μετρική θα μπορέσεις να προσδιορίσεις τι φταει.Αν η cpu σου αγοράστηκε boxed εχει 3 χρονια εγγύηση.....οπότε rma.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καίγονται τόσο εύκολα οι επεξεργαστές.Modo είναι μάλλον,μπορεί να μην στέλνει αρκετή τάση στο socked.Μπορείς να πας στο στοκ του πλαίσιου και να πάρεις μια chaintech ή albatron μόνο με 12!!Μέσα στο site τους μπορεί να μην δείς κάτι αλλά όταν πας απο κει θα βρεις σίγουρα(είναι ένας διάδρομος γεμάτο μητρικές).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν: Το πρόβλημα είναι το εξής: Όταν το κουτί είναι ξαπλωμένο λειτουργεί μια χαρά. Μόλις το σηκώσω όρθιο το κουτί, μετά απο 5 λεπτά σβήνει και κάνει σαν ασθενοφόρο...

Μόλις το ανακάλυψα κουφάθηκα... Του έκανα έναν εξορκισμό, του ριξα 3 κλωτσιές, έβγαλα τον επεξεργαστή και το ξανάβαλα, και όταν είδα ότι το ξανάκανε έκανα το εξής: Ενώ το κουτί είναι ξαπλωμένο, κουνάω ελάχιστα την ψύκτρα της cpu (Volcano). Τότε σβήνει ΑΜΕΣΩΣ και κάνει πάλι σαν ασθενοφόρο. Το συμπέρασμα είναι ότι οταν το κουτί είναι όρθιο, μετακινείται η ψύκτρα λόγω βάρους και κλείνει. Τί λέτε να φταίει? Η ψυκτρα είναι καλά κουμπωμένη πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Να σταματήσεις να παίζεις με την ψύκτρα γιατί μόνο καλό δε θα σου κάνει. Βρες τρόπο να τη στερεώσεις καλύτερα, ή βάλε καμιά ελαφριά αλουμινένια (με 9 ευρω της ΤΤ) που να κουμπώνει καλά. Αυτές οι Volcano πολύ αχώνευτες είναι. Ρίξε και μια ματιά στα κλιπάκια που ασφαλίζουν την ψύκτρα, έχω δει πολλές φορές σπασμενα δοντάκια. Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, πως όταν δεν κάνει καλή επαφή η ψύκτρα είναι πολύ εύκολο να σου υπερθερμανθεί ο επεξεργαστής.

Και το καλό το tip: αντίστοιχο πρόβλημα είχα σε ένα pc στο γραφείο και διαπιστώθηκε ότι αυτοί που καθαρίζαν το μετακινούσαν λίγο βίαια. Κύριοι ύποπτοι σε τέτοιες περιπτώσεις που κάτι πάει στραβά χωρίς λόγο είναι μανάδες, γυναίκες, ξαδερφούλες κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 21:43]

Για βραχυκύκλωμα μου ακούγεται...

Στον επεξεργαστή? Αφού τον έβγαλα το φύσιξα και τον ξανάβαλα... Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν σόνες στη cpu..

Από την άλλη ούτε πρόβλημα με θερμοκρασίες παίζει, αφού είτε όρθιο είτε ξαπλωτό είναι το κουτί, οι θερμοκρασίες είναι οι ίδιες.

Τα δοντάκια απο τα οποία πιάνεται η ψύκτρα δεν είναι σπασμένα. έβγαλα και ξαναέβαλα 3 φορές την ψύκτρα για να βεβαιωθώ ότι πατάει καλά... Να δοκιμάσω λέτε άλλη ψύκτρα? Ποια προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.