JONNY Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2005 Έχω ένα Athlon 2400+ , Αbit NF7S v.2 και 2x512 DDR@333 (pmi και Nanya ). 2-3 χρόνια τώρα, που έχω αυτό το σύστημα, λειτουργούσε μια χαρά στα 12x166 (=2000). (Το FSB πάει και λίγο παραπάνω ) Πριναπό λίγες μέρες, στο άσχετο, ενώ ήταν μέσα στα windows, έσβηνε το pc τελείως και το speaker έκανε μπιπ μπιπ (σε διαφορετικό τόνο - δεν ήταν η κλασική ένδειξη για τη μνήμη ή την κάρτα γραφικών) Το αποτέλεσμα είναι να μπορώ να το δουλεύω μόνο σε 10x150=1500. Tί νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει? Τις μνήμες τις δοκίμασα και ξεχωριστά, αλλά το πρόβλημα παραμένει... Τα φώτα σας! Ευχαριστώ!
frap Νοέμβριος 8, 2005 #2 Νοέμβριος 8, 2005 Αυτό το μπιπ που λες θυμίζει υπερθερμανση...Από θερμοκρασίες πως πας;
JONNY Νοέμβριος 8, 2005 Author #3 Νοέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από frap [Σήμερα, στις 14:06] Αυτό το μπιπ που λες θυμίζει υπερθερμανση... Από θερμοκρασίες πως πας; Μια χαρά ευχαριστώ! Όχι.. Δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασίας. Το έλεγξα απο το HW monitor, και απο το bios
Vagouridis Νοέμβριος 8, 2005 #4 Νοέμβριος 8, 2005 κανε κανα cmos και βαλε παλι απο την αρχη ολες τις ρυθμισεις σου.Δοκιμασε και κανα καινουργιο βιος.
JONNY Νοέμβριος 8, 2005 Author #5 Νοέμβριος 8, 2005 Έχω κάνει clear CMOS πολλάκις!!! Απ' ότι ξέρω έχω το τελευταίο bios. Εξάλλου, με αυτό δούλευε μια χαρά για πολύ καιρό.Το πρόβλημα υπάρχει μόνο όταν μπαίνει στα windows.
JONNY Νοέμβριος 8, 2005 Author #7 Νοέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από apollo [Σήμερα, στις 17:21] κανε φορματ, ή διορφωσε τα χπ xmm.... λες να φταίει το λειτουργικό?Λέτε να μην είναι hardware το πρόβλημα?
Makis Hourdakis Νοέμβριος 8, 2005 #8 Νοέμβριος 8, 2005 Βασικά, αν και δεν είμαι ειδικός στο είδος... μήπως επειδή τόσα χρόνια δούλευε πουσαριστός δεν "άντεξε";
pontium Νοέμβριος 8, 2005 #9 Νοέμβριος 8, 2005 Καλο το κλοκάρισμα αλλά μειώνει την ζωή του επεξεργαστή αλλά οχι στα και 3 χρόνια,τον δικό μου τον έχω απο το πρώτο έτος στα 2.8 και τον τωρινό στα 3.2 που θα έπρεπε να τα είχε ήδη φτύσει εντελώς.....
Chosen Νοέμβριος 8, 2005 #10 Νοέμβριος 8, 2005 Ένα Celeronάκι 533Α που είχα πάρει τέλη 2000 (iirc), παίζει ακόμα με κατοστάρι bus (στα 800MHz δηλαδή).
Makis Hourdakis Νοέμβριος 8, 2005 #11 Νοέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Ένα Celeronάκι 533Α που είχα πάρει τέλη 2000 (iirc), παίζει ακόμα με κατοστάρι bus (στα 800MHz δηλαδή). διακοσάρι θες να πεις...
ΝTG Νοέμβριος 9, 2005 #12 Νοέμβριος 9, 2005 100αρι 100αρι!!!Εκανες το μοδ με το B21?( αν θυμαμαι καλα)ελεγα να κανω το ιδιο σε εναν celeron 333A μπας και δω ασπρη μερα αλλα ευτυχως καποιος ηθελε pc εκεινη την εποχη και πηγα σε duronako....
Freedom Νοέμβριος 9, 2005 #13 Νοέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από JONNY [Χθες, στις 13:57] Πριναπό λίγες μέρες, στο άσχετο, ενώ ήταν μέσα στα windows, έσβηνε το pc τελείως και το speaker έκανε μπιπ μπιπ (σε διαφορετικό τόνο - δεν ήταν η κλασική ένδειξη για τη μνήμη ή την κάρτα γραφικών) Αδερφέ, αν μιλάμε για τον ίδιο ήχο (μπίπ-μπίπ, δύο διαφορετικές νότες που επαναλαμβάνονται επ'άπειρον, σαν σειρήνα ασθενοφόρου ένα πράγμα) τον έχω ακουσει σε 2 περιπτώσεις σε όλη μου την ζωή...Μια στην P4B533 όταν του κότσαρα έναν PresHot, που σήμαινε ασυμβατότητα (845Ε chipset γαρ)...φυσικά το σύστημα ουτε κάν πόσταρε...δεν είναι αυτή η περίπτωση σου...Και δευτερη στην Αbit NF7S v.2 (συμπτωση) του κολλητου, όταν είχα πάει να του καθαρίσω την ψύκτρα και ξέχασα μετά να του συνδέσω την τροφοδοσία του ανεμιστήρα της cpu...το σύστημα μπήκε κανονικά windows, μετά απο λίγο "σειρήνα" και shutdown στην ψύχρα...πάτημα κουμπιού on και ακουγες μόνο την σειρήνα χωρίς να ποστάρει...(μέχρι να κρυώσει και να ξαναρχίσει η ίδια διαδικασία ή κάποιος σώφρων άνθρωπος να συνδέσει την τροφοδοσία του cooler πάλι)...EDIT: Ψεμματα (ή για την ακρίβεια το υποσυνείδητο μου προσπαθεί ακόμα να το ξεχάσει)...βάλε και μία 3η περίπτωση...οταν είχα το barebone της Aopen και τον Preshot καρφωμένο επάνω του...λόγω μαμακίας εκδοσης bios το cpu vid ήταν χαιρετα μου τον πλάτανο με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αρχίζει η σειρήνα χωρίς να ποστάρει και άλλες να είναι όλα καλά (άλλες φορές τον αναγνώριζε και άλλες όχι)...έχω κάνει σχετικό θρέαντ αλλά ουτε αυτή είναι η δικια σου περίπτωση...
JONNY Νοέμβριος 9, 2005 Author #14 Νοέμβριος 9, 2005 Δηλαδή λές αυτή η σειρήνα να σημαίνει ότι παίζει πρόβλημα μεταξύ της cpu και της mobo? Να δοκιμάσω να βγάλω τον επεξεργαστή και να τον ξαναβάλω, μήπως έχει κουνηθεί τίποτα? Αλλά και πάλι, πως εξηγείται ότι δεν σβήνει σε χαμηλά ΜΗΖ?
Freedom Νοέμβριος 9, 2005 #15 Νοέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από JONNY [Σήμερα, στις 14:34] Δηλαδή λές αυτή η σειρήνα να σημαίνει ότι παίζει πρόβλημα μεταξύ της cpu και της mobo?Ανέφερα τις (πικρές) μου εμπειρίες απλά μπάς και σου έρθει καμιά ιδέα...οι 2 περίπτώσεις που οι mobos μου γινόντουσαν "ασθενοφόρα" ήταν ακραίες (ασυμβατότητα chipset/cpu και φακντ απ bios) και δεν νομίζω να είναι αυτό το case σε εσένα...Αρχική απάντηση από JONNY [Σήμερα, στις 14:34] Αλλά και πάλι, πως εξηγείται ότι δεν σβήνει σε χαμηλά ΜΗΖ? Εμένα πάλι και αυτό μου "μυρίζει" θερμοκρασία...ότι ακριβώς ανεφερε/ρώτησε ο fraps...Και σχετικά με την "σειρήνα" (αλλά χωρίς shutdown, restarts και άλλα παρατράγουδα) αν δεν με γελά η μνήμη μου πρέπει να υπάρχει ρύθμιση απο το bios της mobo σου να ενεργοποιείται σε κάποια θερμοκρασία (απλά να "βαράει" και να σε ειδοποιεί), όπως και να κάνει στην ψύχρα shutdown σε κάποια άλλη ορισμένη απο τον χρήστη θερμοκρασία (αν θυμάμαι καλά)...πληροφοριακά αν και προφανώς ούτε και αυτό είναι το case στην περίπτωση σου...Καλή τύχη πάντως...ΥΓ: Ίσως άσχετο...τι τροφοδοτικό έχεις???
Chosen Νοέμβριος 9, 2005 #16 Νοέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis διακοσάρι θες να πεις... Αχ πως φαίνονται τα νιάτα!...Αρχική απάντηση από ΝTG 100αρι 100αρι!!!Εκανες το μοδ με το B21?( αν θυμαμαι καλα)ελεγα να κανω το ιδιο σε εναν celeron 333A μπας και δω ασπρη μερα αλλα ευτυχως καποιος ηθελε pc εκεινη την εποχη και πηγα σε duronako.... Χωρίς mod. Πάνω σε μια θεϊκή μητρική ECS (επίσης σκυλί τα τελευταία 4-5 χρόνια) με επιλογές fsb τις εξής: 66-74-88-100-112-124-133. Αυτά.Μανίσιος ήταν 8Χ66MHz. Με default Vcore, και κατευθείαν ο εφεσμπίς στα 100 και το μηχάνημα δουλεύει ως σήμερα στα 8Χ100MHz.Θυμάμαι ότι έπαιζε και στα 896MHz όπου είχα μπεντσάρει, αλλά μόνο μέσα από Windows μπορούσα να το ανεβάσω τόσο.
JONNY Νοέμβριος 9, 2005 Author #17 Νοέμβριος 9, 2005 ΥΓ: Ίσως άσχετο...τι τροφοδοτικό έχεις??? Το tagan 400 έχω. Και τα ρεύματα φαίνονται να είναι εντάξειΠως μπορεί να φταίνε οι θερμοκρασίες αφού είναι νορμάλ (συμφωνα πάντα με το Hardware Sensors Monitor). Εξάλλου μου το κάνει ακόμα και όταν ανοίγω το pc (μετά απο ώρα εκτός λειτουργίας) με το που μπαίνει στα XP
frap Νοέμβριος 10, 2005 #18 Νοέμβριος 10, 2005 Αν δεν μπει στα ΧP το παρουσιάζει το σφύριγμα;Δλδ, κράτα το μια ώρα στο bios setup. Είναι όλα καλά;
Freedom Νοέμβριος 10, 2005 #19 Νοέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από JONNY [Χθες, στις 22:12] Εξάλλου μου το κάνει ακόμα και όταν ανοίγω το pc (μετά απο ώρα εκτός λειτουργίας) με το που μπαίνει στα XP Στην "κανονική" του συχνότητα όμως...Οταν κατεβάζεις την συχνότητα δεν στο κάνει όπως ανέφερες...(ή κατάλαβα λάθος)...Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι την θερμοκρασία...δεν αμφισβητώ τις ενδείξεις θερμοκρασίας που βλέπεις απο το bios αλλά δεν πάει το μυαλό μου πουθενά αλλου...για καλό και για κακό θα ανοιγα το κουτί, θα έβλεπα σε τι κατάσταση ήταν η ψύκτρα (αν έχει πιάσει "πέπλο" απο σκονη στο πάνω μέρος δεν περνάει αέρας απο τα fins και στα "δυσκολα" χτυπάει τίλτ)...αν είχε πιάσει μακά, θα την καθάριζα...επίσης αν επι 2-3 χρόνια δεν είχα "λύσει" την ψύκτρα, θα την έλυνα ουτως ή άλλως για να βάλω φρέσκια θερμοαγώγιμη...αν και πάλι μου έκανε τα ίδια θα ξαναφλάσαρα την μητρική με το τελευταίο διαθέσιμο bios (όπως ήδη πρότεινε ο Vagouridis) ανεξαρτήτως αν ήδη το έχεις...αν και πάλι παιζόταν το ίδιο σκηνικό, θα δοκίμαζα άλλο τροφοδοτικό καλύτερο (δεν είναι κανόνας, απλά ετσι αρχιζα να βγάζω εγώ ακρη στην δικια μου ΑΚΡΑΙΑ περίπτωση με το barebone)...και αν δεν είχα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω θα ξήλωνα ότι hardware υπήρχε επάνω αφήνοντας μόνο τα "απαραίτητα"...αν και πάλι δεν γινόταν τίποτα, θα δοκίμαζα τον επεξεργαστή σε άλλη μητρική και αν πάλι δεν έβγαζα ακρη, την μητρική με άλλον επεξεργαστή...Αν και μετά απο όλα αυτά δεν έβγαζα ακρη...δεν θέλω να αναφέρω τί θα έκανα...Καλή τύχη πάντως...
JONNY Νοέμβριος 10, 2005 Author #20 Νοέμβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από frap [Σήμερα, στις 11:13] Αν δεν μπει στα ΧP το παρουσιάζει το σφύριγμα;Δλδ, κράτα το μια ώρα στο bios setup. Είναι όλα καλά; Ποτέ δεν έχει σβήσει όσο ήμουν στο bios. Βέβαια δεν έτυχε να το αφήσω για 1 ώρα...Το φαν είναι καθαρό. Πριν 1 μήνα το έβγαλα τελευταία φορά και το καθάρισα και του έβαλα Artic silver 5. Μάλλον θα δοκιμάσω να ξαναφλασάρω το bios. Τα ρεύματα του τροφοδοτικού δεν είναι ανησυχητικά, άρα μάλλον θα αποκλείσω και το ενδεχόμενο να φταίει το τροφοδοτικό. ’σε που εδώ που είμαι (Αγγλία)δεν μπορώ να βρω άλλο σύστημα για να δοκιμάσω σε άλλο cpu ή mobo
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.