Jump to content

Φόρτιση_Μπαταρίας

’ννα_19

Recommended Posts

Παιδιά έχω μια απορία όταν αγόρασα το λαπτοπάκι(acer-1694) μου ο πωλητής μου λέει να μην το φορτίζω 3.5 ώρες που λέει ο κατασκευαστής αλλά 8.5 ώρες ισχύει αυτό ;

Επίσης είναι καλό να είναι το λαπτοπάκι συνέχεια στην πρίζα ή πρέπει να βγάλω την μπαταρία όταν είμαι σπίτι ;

Καλά να περνάτε!

Εγώ κατέστρεψα την μπαταρία με το να το έχω μονίμως στην πρίζα (με την μπαταρία μέσα) και τώρα ζήτημα αν κρατήσει 30 λεπτά

Καλό θα ήταν να την έχεις έξω όταν το δουλεύεις σε ρεύμα

Αν δεν κάνω λάθος , πριν κάποιο καιρό κάποιος φίλος από δω μέσα είχε ποστάρει τι ακριβώς πρέπει να προσέχεις κατά την αποθήκευση μπαταρίας όταν δεν την χρησιμοποιείς . Αν δεν απατώμαι , είχε πει πως χρειάζεται τουλάχιστον 1~2 φορές να την φορτίζεις/αποφορτίζεις τον μήνα , και όταν την βάλεις στην άκρη , να είναι 30~70% full από ενέργεια

Για το φόρτισμα , φόρτισέ το μέχρις ότου δείξει το λαπτοπ ότι είναι full , αυτό ξέρει

Συνήθως στην αρχή μόνο χρειάζονται τέτοιοι μεγάλοι χρόνοι φορτίσματος , την περίοδο την οποία "στρώνεις" την μπαταρία

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το laptop και το ανοίξεις και μετά από καμμιά ώρα ενώ είναι ανοιχτό το βάλεις στο ρεύμα τοτε την μπαταρία πραγματικά της αλλάζεις τα φώτα. Η θα βάλεις την πρίζα από την αρχή πριν το ανοίξεις ή θα το κλείσεις και μετά θα το συνδέσεις στο ρεύμα.

θεωρητικά τα φαινόμενα μνήμης στις μπαταρίες λιθίου είναι αρκετά περιορισμένα σε σχέση με τις μπαταρίες Ni-Cd (ή τις διάδοχες Ni-MH), τώρα πρακτικά τι ισχύει δεν ξέρω, συνήθως η γνώση του εκάστοτε πωλητή σταματά σε κάτι που κάποτε έχει ακούσει, οπότε μπορεί να μην είχε βρεθεί το Li τότε στον περιοδικό πίνακα.

ο μέγιστος χρόνος ζωής των μπαταριών επιτυγχάνεται με την διαδικασία πλήρη φόρτιση-πλήρη εκφορτιση κατι που βέβαια δεν είναι πάντοτε εφικτο να την ακολουθήσει ο χρήστης για ευνόητους λόγους.Ισως μια λύση είναι η αγορά μιας δεύτερης μπαταρίας

Εγώ έκανα αυτό που μου είπατε έβγαλα την μπαταρία και το δουλεύω με την μπρίζα. Τώρα για την πλήρη εκφόρτιση της μπαταρίας είναι δύσκολο διότι πρέπει να κλείσουν απότομα τα Windows και μπορεί να σου κάνει ζημιά αυτό. Επίσης θα τηρήσω αυτό που είπε και ο ΚάπετάνιοςΜίλο δηλαδή να την έχω με 70% τουλάχιστον όταν την βγάλω από το λαπτοπ. Αλήθεια πόσο κάνει μια μπαταρία ;

Αρχική απάντηση από tasosmos

Αν δεν κανω λαθος οι γνησιες acer ειναι αρκετα τσιμπημενες aka 100+ . "συμβατες" δεν ξερω αν κυκλοφορουν για acer αλλα λογικα κατι θα υπαρχει.

πολλά λεφτά, αλλά πολύ καλύτερα σε σχέση με ανταγωνισμό (για fujitsu siemens π.χ. -> 200)

Μολις μου απαντησε ενας φιλος που εχει acer και εχω πεσει αρκετα εξω, για ενα ferrari που εχει (3000 κατι) εδωσε ~220 για γνησια.

Δεν εχω ασχοληθει με φορητους αλλα εγω θα προτιμουσα να τον καρφωσω σε κανα γραφειο και να παρω καινουργιο αμα ειναι να δωσω το 1/4 της αξιας του φορητου για μπαταρια.

είναι κι αυτό μια άποψη, αλλά θα παίρνεις κάθε 2 χρόνια (εκεί που περίπου τα παίζουν οι μπαταρίες) φορητό? άλλωστε οι περισσότεροι το έχουν ακριβώς γι' αυτήν του την ιδιότητα, το ότι δε θέλει πρίζα.

Ένα καλώδιο και μια φτηνή συστοιχία του εμπορίου στην τσάντα, απαλλάσσει από υπερβολικές καταβολές αυτόν που θέλει να κάνει την δουλειά του, και δεν τον ενδιαφέρει η εμφάνιση.

Αρχική απάντηση από ’ννα_19 [Σήμερα, στις 13:23]

Ναί αλλά εμένα η μπαταρία απο ότι διαπίστωσα είναι το ποδαράκι του φορητού επομένως πρέπει αναγκαστικά να πάρω γνήσια;(.

1 Ανοίγεις την συστοιχία κόβοντας κομμάτι από την πλευρά που δεν φαίνεται, και εξαναγκάζεις βιαίως μια μπαταρία της συστοιχίας σε αποχώρηση.

2 Τροχίζεις τις ακίδες της μπαταρίας έτσι που να μην εφάπτονται με τον υπολογιστή.

Με τις παραπάνω ενέργειες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ποδαράκι, που θα είναι ανενεργό.

Μια προχωρημένη λύση είναι να αδειάσεις εντελώς το κέλυφος και να το γεμίσεις με καινούριες μπαταρίες του εμπορίου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 14:12]

1 Ανοίγεις την συστοιχία κόβοντας κομμάτι από την πλευρά που δεν φαίνεται, και εξαναγκάζεις βιαίως μια μπαταρία της συστοιχίας σε αποχώρηση.

2 Τροχίζεις τις ακίδες της μπαταρίας έτσι που να μην εφάπτονται με τον υπολογιστή.

Με τις παραπάνω ενέργειες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ποδαράκι, που θα είναι ανενεργό.

Μια προχωρημένη λύση είναι να αδειάσεις εντελώς το κέλυφος και να το γεμίσεις με καινούριες μπαταρίες του εμπορίου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

μας ελειψες :flower:

:T:

δε νομίζω να χρειάζεται κάτι τέτοιο.

οι εξωτερικές μπαταρίες δε συνδέονται σαν να συνέδεες μετασχηματιστή?

οπότε θα το πιάσει σαν να το χεις στην πρίζα.

άλλωστε battery monitoring με μη εργοστασιακή μπαταρία (δηλαδή που να έχει τα σωστά pin κλπ κλπ ) δε νομίζω να γίνεται :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.