Overclocker Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2005 Παιδια εχω εναν Acard Raid Controller με 2*40Gb WD JB....Τους εχω πανω απο 1,5 χρονο...Χτες καθως σκοτωνα Strogg (Quake 4 RULEZZZZ...) κολλαει το PC και μενει το λαμπακι του σκληρου αναμενο... Ε καλα λεω ενα απλο κολλημα θα ειναι...Κανω Restart και με το που βγαινει το Bios του κοντρολερ με προειδοποιει οτι η Raid συστηχια εχει προβλημα...Με λουζει κρυος ιδρωτας κα με πιανει και ενα τρεμουλο :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:.... Βαζω το CD των XP και την δισκετα με τους Drivers του Controller κανω CheckDisk και σταυωνω τα δαχτυλα μου :toomuchne :toomuchne Διωρθονει κατι λαθη (το μυν απο τον κοντρολερ παραμενει) και παει να μπει στα Windows αλλα μου βγαζει οτι ειναι corupt το αρχειο System και μενω με το @@@ στο χερι!!!!! Σκεφτομαι να βαλω κανα Linux Live CD για να αντιγραψω αρχεια απο τους δισκους... Αλλη Οδυσσεια απο εικει....Κανενα Linux δεν αναγνωρισε την συστηχια...Αντε βρες εναν παλιο δισκο και κανε απλη εγκατασταση εκει Windows για να κανω την αντιγραφη....Εστω λεω αφου εγινε ετσι θα κρατησω τον δισκο ετσι και θα τον εχω εξωτερικο για να κανω βοοτ απο USB οποτε εχω προβλημα...Παω να κανω Boot απο USB ξαναπαιρνω τα @@@:wall::wall: ....Μου πεταει Disk Read Error ενω αν το συνδεσω κανονικα δουλευει μια χαρα.... ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ 1)Εχει κανει ποτε κανει Boot απο USB δισκο??Δουλευει?? 2)Καποτε βαζαμε μια δισκετα Boot απο Win98 και καναμε οτι θελαμε....Τωρα η Boot των 98 ουτε NTFS αναγνωριζουν αλλα ουτε Raid εννοειτε...Τι κανουμε για να εχουμε ενα ξεχωριστο τροπο εκκινησεις του Η/Υ για οποτε χρειαστει??εννοειτε να αναγνωριζει και την συστηχια 3)Με εχει κουρασει το Raid με τις ιδιοτροπιες του αλλα δεν μπορω χωρις αυτο...Σκεφτομαι να απαλαγω απο τον Acard και να χρησιμοποιησω τον Promise FastTrack 378 που εχει η P4C800 Dlx...Τι λετε???καλος??? 4)Τι δισκους να βαλω??Αν οχι ραπτορ 74 που θελω τι??Ποιοι ειναι οι ποιο γρηγοροι 80αριδες για Raid0?? Ουφ αυτα τα λιγα
Hydrus Νοέμβριος 8, 2005 #2 Νοέμβριος 8, 2005 Φιλε μου αφτο αυτα εχει το raid0...Και φυσικα ουτε να το ακριβους δισκους(Raptor) για λογους μακροζωιας μονο γιατι απο αποδοση θα....πετας.Οσον αφορα τους 80αρηδες αστο...Και γω αυτο ψαχνω και εχω καταληξει σε 21)WD και 2)Hitahi(τον sata II).Η πιο χαμηλη τιμη που βρηκα για τον δευτερο παντως ειναι 57e στο pixmania http://www.pixmania.com/gr/gr/113194/art/hitachi/deskstar-7k80-80-gb-7200.htmlΠαντως δες και τον 80 seagate εχει και 5 χρονια εγγυηση
mariosalice Νοέμβριος 8, 2005 #5 Νοέμβριος 8, 2005 Κάνε boot από τα CD των Windows. Προσπάθησε να κάνεις check disk (μπαίνοντας σε επιδιόρθωση -αυτό είναι το ERD) και στη συνέχεια εγκατάσταση των Windows με F6 για να βάλεις τους οδηγούς του RAID. Να πεις οτι θέλεις να κάνεις νέα εγκατάσταση και όταν σου βρει την υπάρχουσα να ζητήσεις να γίνει repair πατώντας R.Αν δεν δουλέψει μπορείς να εγκαταστήσεις τα Windows XP σε άλλο σκληρό (αγόρασε ένα), ώστε να πάρεις backup τα αρχεία σου. Μετά κάνε ότι θέλεις με τους δυο δίσκους του RAID.
mariosalice Νοέμβριος 8, 2005 #7 Νοέμβριος 8, 2005 Πολύ χρήσιμο εργαλείο το ERD Commander.Ιδιαίτερα η δυνατότητα που έχει να επαναφέρει ένα σύστημα σε παλιότερα Restore points.LOL ... ERD λέγεται και το Emergency Repair Disk των Windows.
Overclocker Νοέμβριος 8, 2005 Author #10 Νοέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από mariosalice Κάνε boot από τα CD των Windows. Προσπάθησε να κάνεις check disk (μπαίνοντας σε επιδιόρθωση -αυτό είναι το ERD) και στη συνέχεια εγκατάσταση των Windows με F6 για να βάλεις τους οδηγούς του RAID. Να πεις οτι θέλεις να κάνεις νέα εγκατάσταση και όταν σου βρει την υπάρχουσα να ζητήσεις να γίνει repair πατώντας R.Αν δεν δουλέψει μπορείς να εγκαταστήσεις τα Windows XP σε άλλο σκληρό (αγόρασε ένα), ώστε να πάρεις backup τα αρχεία σου. Μετά κάνε ότι θέλεις με τους δυο δίσκους του RAID. Αυτο ακριβως εκανα...Το μονο που δεν δοκιμασα ειναι να κανω repair...Λετε να πιασει??Αλλα δεν εχω να χασω και τπτ ετσι και αλλιως πηρα οτι ηθελα με την χρηση του εξτρα δισκου...Εχει δοκιμασει κανεις να κανει boot απο δισκο usb???Εμενα μου βγαζει Disk read error...Θα ηταν καλη φαση να ειχα ενα παλιο δισκο με στημενα windows για τετοιες περιπτωσεις,,,,
Overclocker Νοέμβριος 8, 2005 Author #11 Νοέμβριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από saxon_747 ERD Commander Το θεμα ειναι υποστιριζει raid??Θα αναγνωρισει την συστηχια??
mariosalice Νοέμβριος 8, 2005 #12 Νοέμβριος 8, 2005 Μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις όλες τις PCI κάρτες και να ρυθμίσεις το BIOS στα Defaults. Ο controller βλέπει τη συστοιχία Raid? Τη βρίσκει εντάξει?
Overclocker Νοέμβριος 10, 2005 Author #13 Νοέμβριος 10, 2005 Τελικα το ξαναεστησα και ησυχασα....Μου πηρε κοντα 5 ωρες (για τα προγραμματα και το σεταρισαμα) αλλα ολα ΟΚ....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.